Samo 2% ljudi na svijetu moze da izbroji sve krstove na slici.insomnia78 wrote:
Ignace Ephrem II Karim
Svjetovno Saïd Karim
Lajk ako ste vi u tih 2%
Samo 2% ljudi na svijetu moze da izbroji sve krstove na slici.insomnia78 wrote:
Ignace Ephrem II Karim
Svjetovno Saïd Karim
ko u audiciji kad profesor bita đuru - šta ste spremili znate li hamleta a đuro kaže - kojeg hameta, ma znam hameta ...hornet wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pokidah se od smijeha, uvijek je bio legendarni nadimak ili ime.
Altsa wrote: sto neko vec spomenu, ima nasih super imena a ovo isilovsko hamza uopste ne racunam kao nase jer se pojavilo na silu poslije rata a i bas je grdno.
ja i sta s tim hoces da kazes. Da ti ja navedem imena 1000 bradonja sa imenom hamza trazenih u svijetu kao teroristi. Samo zbog toga svom djetetu ne bih dao to ime. Seljacka posla.apsidejzi wrote:Altsa wrote: sto neko vec spomenu, ima nasih super imena a ovo isilovsko hamza uopste ne racunam kao nase jer se pojavilo na silu poslije rata a i bas je grdno.![]()
Kako ljudi pokazuju nivo (ne)obrazovanja i akademske nepismenosti a da toga nisu ni svesni. Nista Grozdanin kikot u skoli? Ili mozda jos nisi drugi razred srednje skole?
Cuj isilovsko i posljeratno ime Hamza
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Hamza_Humo
pardon. Evo jedan link na tebi razumljivom jeziku:
http://bs.m.wikipedia.org/wiki/Hamza_Humo
Ja sam mislio da je ocito. Hamza Humo nije pripadao Isilu i rodjen je prije rata tako da tvoj teorija o imenu koje nije nase i koje se pojavilo nakon rata ne stoji. Bilo mi cudno kako nisi znao za Humu al sad mi je u potpunosri jasno. Cak si i napisao: seljacka poslaAltsa wrote:ja i sta s tim hoces da kazes. Da ti ja navedem imena 1000 bradonja sa imenom hamza trazenih u svijetu kao teroristi. Samo zbog toga svom djetetu ne bih dao to ime. Seljacka posla.apsidejzi wrote:Altsa wrote: sto neko vec spomenu, ima nasih super imena a ovo isilovsko hamza uopste ne racunam kao nase jer se pojavilo na silu poslije rata a i bas je grdno.![]()
Kako ljudi pokazuju nivo (ne)obrazovanja i akademske nepismenosti a da toga nisu ni svesni. Nista Grozdanin kikot u skoli? Ili mozda jos nisi drugi razred srednje skole?
Cuj isilovsko i posljeratno ime Hamza
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Hamza_Humo
pardon. Evo jedan link na tebi razumljivom jeziku:
http://bs.m.wikipedia.org/wiki/Hamza_Humo
Imas gresaka eto recimo Alen nije muslimansko,a Sara jeste(zena poslanika Ibrahima),ime je cak u KuranuKondenzator wrote:Dragi moji forumasi.
Uistinu zanimljiva tema. I mi smo u slatkim mukama. Nemamo jos uvijek nekih ideja. Cekamo deckica koji bi aBd trebao doci na svijet krajem septembra.
Moj favorit je do sad Arslan. Zena nece da cuje.
Izmedju ostalog iskoristio sam ovo vrijeme dok bebac ne dodje da kreiram projekat na kojem mozete pronaci imena beba.
Stranica je relativno mlada sa preko 2000 imena u databazi i taj broj raste.
Stranicu mozete posjetiti na http://imenabeba.com
A koja su to muslimanska imena?sadie_forever wrote:Imas gresaka eto recimo Alen nije muslimansko,a Sara jeste(zena poslanika Ibrahima),ime je cak u KuranuKondenzator wrote:Dragi moji forumasi.
Uistinu zanimljiva tema. I mi smo u slatkim mukama. Nemamo jos uvijek nekih ideja. Cekamo deckica koji bi aBd trebao doci na svijet krajem septembra.
Izmedju ostalog iskoristio sam ovo vrijeme dok bebac ne dodje da kreiram projekat na kojem mozete pronaci imena beba.
Asad znači lav, hamza znači jaki (naškim Jarilo ili latinskim Valerijan). 'Abib znači dragi.japin_mutapi wrote:hamza je lav a habib znači dragancyprus wrote:Ne znam... između Hamze i Habiba ja predlažem kompromisno rješenje... Nešto tipa Dragan
Baš mi je drago što si Humu stavioYork Light 100`s wrote:
HAMZA HUMO
Rodio se 30. septembra 1895. godine u Mostaru u uglednoj porodici iz koje je bio i alhemijado pisac Omer ef. Humo. U Mostaru je pohadjao mekteb, osnovnu školu i gimnaziju. 1914. godine interniran je u Madjarsku (Komarovo), a 1915. je mobiliziran u austrijsku vojsku. Do kraja rata je sluzio kao tumac i pisar u bolnici u Djeru. Nakon rata vraca se u Mostar i maturira, a potom odlazi na studije historije umjetnosti u Zagreb, potom Bec i konacno Beograd. U Zagrebu se druzi s mladim pjesnicima Antunom Brankom Šimicem, Ulderikom Donadinijem i zemljakom Nikom Milicevicem i sam oduševljen ekspresionistickim pokretom. 1919. javlja se prvim knjizevnim ostvarenjem, zbirkom pjesama Nutarnji zivot.
Od 1923. uredjuje list Zabavnik, a od 1927. do 1931. urednik je casopisa Gajret. Od 1932. do 1937. radi kao novinar u Pres-birou, a potom sve do rata novinar je Politike. Drugi svjetski rat provodi u Cimu kod Mostara. Od 1945. uredjuje muslimanski list Novo doba, potom je urednik Radio Sarajeva i direktor Umjetnicke galerije.
Umro je u Sarajevu 19. januara 1970. godine.
Joe McCarthy wrote:Baš mi je drago što si Humu stavioYork Light 100`s wrote:
HAMZA HUMO
Rodio se 30. septembra 1895. godine u Mostaru u uglednoj porodici iz koje je bio i alhemijado pisac Omer ef. Humo. U Mostaru je pohadjao mekteb, osnovnu školu i gimnaziju. 1914. godine interniran je u Madjarsku (Komarovo), a 1915. je mobiliziran u austrijsku vojsku. Do kraja rata je sluzio kao tumac i pisar u bolnici u Djeru. Nakon rata vraca se u Mostar i maturira, a potom odlazi na studije historije umjetnosti u Zagreb, potom Bec i konacno Beograd. U Zagrebu se druzi s mladim pjesnicima Antunom Brankom Šimicem, Ulderikom Donadinijem i zemljakom Nikom Milicevicem i sam oduševljen ekspresionistickim pokretom. 1919. javlja se prvim knjizevnim ostvarenjem, zbirkom pjesama Nutarnji zivot.
Od 1923. uredjuje list Zabavnik, a od 1927. do 1931. urednik je casopisa Gajret. Od 1932. do 1937. radi kao novinar u Pres-birou, a potom sve do rata novinar je Politike. Drugi svjetski rat provodi u Cimu kod Mostara. Od 1945. uredjuje muslimanski list Novo doba, potom je urednik Radio Sarajeva i direktor Umjetnicke galerije.
Umro je u Sarajevu 19. januara 1970. godine.
Nazvaše me Hamzom
Kao što nazvaše hiljadama ljudi
Iz pustinja divljih Beduina,
Crnih grdana vjecno suncanih gradova,
Himalaje, Taurusa, Pinda,
Ljudi sa plantaža,
Hiljadama bakarnih Inda
I onih s pazara visokog Irana
Što prodaju cilime,
Biser, nakit, žene.
O cudno je to cudno
Da ovdje
U našoj zemlji kraj Evrope
Hamzom zovu mene!
Cesto mislim na te Muhamedov strice,
O, veliki Hamza.
Vidim te s bakarnim kopljem i štitom
Kako se boriš u bici kod Uhda,
Jurišaš krvav, slomljena ti rebra,
Ko lav se boriš.
A kad se osvijesti -
Razbojište pusto i crno,
Na njemu sama smrt,
Po njemu šecu ko crne cavke žene.
I kada ti u bolu na bojištu jeknu,
One zavijaše ko ljute hijene,
Strahovita oka, nacerena lica
Sjatiše se na te,
Oštrim ti noktima
Išcupaše jetra,
Zgrizoše ih krvavo kao grabljivice,
Dok im lelekaše glas po razbojištu
Poput zavijanja jezive hijene.
O, cudno je to, cudno
Da ovdje
U našoj zemlji kraj Evrope
Hamzom zovu mene!
Mnogo dobar Bošnjan je on bio
Hajd Tvrtko,ali Doroteja nije slavensko ime? zasto Doroteja moze a Esma neJoe McCarthy wrote:Neka bude Tvrtko za muško, a Dorotreja za đevojku. Đe moš bošnjačkije imena nači?
Bosanska kraljica Doroteja je osigrala bosansku nadmoć nad našim istoćnim susjedima. Mada Vučica, Jelena i Svjetlana su prolazne zamjene.sadie_forever wrote:Hajd Tvrtko,ali Doroteja nije slavensko ime? zasto Doroteja moze a Esma neJoe McCarthy wrote:Neka bude Tvrtko za muško, a Dorotreja za đevojku. Đe moš bošnjačkije imena nači?
pa eto i Alija se izborio za nezavisnost,a Husein izganjao autonomijuJoe McCarthy wrote:Bosanska kraljica Doroteja je osigrala bosansku nadmoć nad našim istoćnim susjedima. Mada Vučica, Jelena i Svjetlana su prolazne zamjene.sadie_forever wrote:Hajd Tvrtko,ali Doroteja nije slavensko ime? zasto Doroteja moze a Esma neJoe McCarthy wrote:Neka bude Tvrtko za muško, a Dorotreja za đevojku. Đe moš bošnjačkije imena nači?
E svaštaarslanbey wrote:Znam par koji se svadja radi imena djeteta,on hoce ime Habib a ona hoce Hamza
kako to rijesiti?
arslanbey wrote:Znam par koji se svadja radi imena djeteta,on hoce ime Habib a ona hoce Hamza
kako to rijesiti?
Kondenzator wrote:Dragi moji forumasi.