Život i brak bez potomaka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#376 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Velkoski »

MJAU - da wrote:@natt - gluho bilo, jašta nego postoji. Potrebno je planetu naseliti. :-D
Pa nije svrha pravljenja dJeteta naseljavanje planete jbt.

Pod uslovom da post nije sarkastičan/ironičan. :D
MJAU - da

#377 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by MJAU - da »

Hehehehe, jok nego da ljudi pronađu smisao života. Sarkazam. :D
Matzan

#378 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Matzan »

Znači, sad smo došli do toga da pojedini/e razmišljaju o budućnosti majčice Zemlje i čovječanstva pa se nesebično žrtvuju
tako što neće imati djece. Veoma zanimljivo i humano. :zoka:
MJAU - da

#379 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by MJAU - da »

Nisi pročitao, sarkazam je u pitanju. Kad smo kod humanosti, meni je vrh posvajanje djeteta, dakle indvidue koja nema nikoga na ovoj planeti.
sheilak

#380 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by sheilak »

MedenoSrce wrote:
sheilak wrote: a ne volim djecu i nemam majcinske osjecaje. bas jebena situacija.
situacija uopste nije jebena, daleko je od toga. Bitno je poznavati sebe, znati sta zelimo, ne zelimo i zivjeti u skladu sa tim.
Puno mi je posteniji taj stav nego reprodukcija po inerciji.
hvala, medu :kiss:

ali ljudi su cudni, i zene su cudne, kad ovako nesto otvoreno kazes. ne znam kako bih objasnila taj njihov stav ili reakciju, za zene sad govorim..gledaju te sumnjicavo, sazaljivo, slavodobitno. 3 u 1. al nebitno. meni je teze sto necu moc sa zenama setat wilsom niti ici na kafe. samo mi jos muz ostaje. i muski prijatelji. oni valjda nece radjat...

a ovo za sebicnost...nisam znala da ima toliko boraca za ocuvanje covjecanstva... i koji se, hinjski (znate, onako uz kafu) ili otvoreno radikalno (i znate one ludjake ispred klinika za abortus), dizu svoj glas za kontinuitet istog. a i za ostvarenje zene kao zene. dakle i feministi.

al mislim da je poruka svih njih *ebite se i razmnozavajte! hajde eto hocemo, probat cemo barem...
Ramzess Veliki

#381 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:
al mislim da je poruka svih njih *ebite se i razmnozavajte! hajde eto hocemo, probat cemo barem...
Pusti razmnožavanje, drži se prvog. :D
NIsam znao da tebe pati ta dilema ... ne razmišljaj šta drugi govore, pa nećeš se udavati zbog njih, niti djecu rađati za njih. Brak ili ne, za život treba dvoje. Ako nećeš da rađaš, to je tvoj izbor i uživaj u svom životu. :thumbup:
sheilak

#382 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by sheilak »

hvala :kiss:

pokusat cu. al rezile me plaho...
klixoris

#383 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by klixoris »

sheilak wrote:hvala :kiss:

Cisto da znas, nisi sama, slicno je i kod mene :thumbup:

Ja djecu ne volim, niti zelim... Ne voli ih ni ova moja... Mahala naravno blijedo gleda jer ne konta koja je tu logika al' nas bas briga, furamo svoj film...
Bolje i to nego "razmnozavanje" na silu i radi ispunjenja "drustvenih normi" tipa : sta ce rec komsiluk, familija, punac punica hoce unucad bla bla pa da kasnije ta "unwanted" djeca ispastaju (masa takvih slucajeva oko mene)

Jesmo li sebicni ? Pa i da jesmo, nas problem. Nama tako odgovara i mi tako odabrali... Ko hoce djecu, zelim im 100 djece ako ih hoce... Ja vala sretniji bez

I ne razmisljam gdje su moja "kolica" u Vilsonovom dok mi ostaja raja gura ista (a vecina prijatelja i gura). Imam svoju dragu, imam svoj motor.
Prijatelji guraju kolica, ja i moja draga sjednemo na motor i odemo na more :D Kome je bolje, nek sam skonta :skoljka:
Last edited by klixoris on 02/04/2015 10:28, edited 1 time in total.
vivak

#384 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by vivak »

Ljudi su razliciti ne bi ni valjalo da nisu,ja sam lud za djecom planiram ih imat al ne krivim ni one koji misle drukcije po meni je bolje ne radjat djecu ako imalo sumnjas u svoje sposobnosti il zelju za djecom nego ih rodit jer si zensko pa to tako treba pa patit i sebe i njih.
Ramzess Veliki

#385 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote:Imam svoju dragu, imam svoj motor.
Prijatelji guraju kolica, ja i moja draga sjednemo na motor i odemo na more :D Kome je bolje, nek sam skonta :skoljka:
Prodajem motor i svu opremu ... danas podnosim ostavku. Imam dijete nemam dragu ... što će mi motor? Razlog je upravo taj, hoću da svo svoje vrijeme posvećujem kćerkici. Ne ide to sa motorom ... :sad:
klixoris

#386 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by klixoris »

Ramzess Veliki wrote:
Prodajem motor i svu opremu ... danas podnosim ostavku. Imam dijete nemam dragu ... što će mi motor? Razlog je upravo taj, hoću da svo svoje vrijeme posvećujem kćerkici. Ne ide to sa motorom ... :sad:
Pa sto to ? I ti si ocito nasao neku svoju dobitnu kombinaciju, sto je i poenta mog posta (ovo podvuceno) :thumbup:
Neko to nadje u djeci, neko kao moj primjer, neko na neki treci nacin itd. Svako bira svoju srecu, svoj smisao zivota i ono sto smatra da mu je najbolje u istom. I to treba postovati. Problem je sto nasi ljudi vole da guraju noseve u tudje zivote, iako ih se to apsoulutno ne tice... Posebno ako odstupas od "ustaljene prakse"
Perdita_Durango

#387 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Perdita_Durango »

Iskreno obožavam djecu, ali počesto mi kažu 'obožavat ćeš ih dok ne dobiješ svoju', nadam se da u tome nema istine :) Radila sam sa jako zahtjevnom djecom i prije njih nisam imala nekakvu pretjeranu simpatiju prema djeci, ali nakon njih sam toliko zavoljela djecu da sam postala jedna od onih koja cikne kad vidi slatko ili smiješno dijete. Ta su djeca inače odbijala osobe koje su trebale da rade s njima ali ja sam im od prvog dana 'sjela' a i oni meni, što je čudno bilo jer prije toga nisam imala neki odnos sa djecom niti bila u njihovom društvu pretjerano. Čuvala sam također dva bandita ali i sa njima sam uspjela bez nekih većih problema da se složim i da uživam u tom vremenu, nakon kojeg bi par osoba si čupalo kosu koliko su im bili zahtjevni.

Nadam se da neću biti u situaciji da osoba s kojom želim provesti život ne želi djecu, jer ih želim imati koliko god mi situacija bude dozvoljavala da im pružim sve što im treba a prvenstveno želim usvojiti dijete ili dvoje , te mislim da bih bila jako razočarana da se nađem u navedenoj situaciji.

Poštujem osobe koje kažu da se ne smatraju 'sposobnim' za roditeljstvo, te da ne žele i ne vole djecu, jer nismo svi isti i ne možemo nekoga osuđivati radi njegovih želje koliko god te želje nama predstavljale nešto bitno ili nebitno. Viđala sam parova sretnih i bez djece i sa djecom, ali sam naišla na jedan par koji je tek u kasnoj starosti požalio što nije imao djece i to nisu mogli da prežale. Naravno, nisu svi takvi i nekima djeca nikad ni ne zafale. Mislim da je bitno samo da su ljudi sretni, bilo sa djecom ili bez njih.
Ramzess Veliki

#388 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Ramzess Veliki »

klixoris wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Pa sto to ? I ti si ocito nasao neku svoju dobitnu kombinaciju, sto je i poenta mog posta (ovo podvuceno) :thumbup:
Neko to nadje u djeci, neko kao moj primjer, neko na neki treci nacin itd. Svako bira svoju srecu, svoj smisao zivota i ono sto smatra da mu je najbolje u istom. I to treba postovati. Problem je sto nasi ljudi vole da guraju noseve u tudje zivote, iako ih se to apsoulutno ne tice... Posebno ako odstupas od "ustaljene prakse"
Upravo je to suština - pronaći ono što tebe čini sretnim. Ja sam u toj potrazi, a ekipa iz kluba, koliko god mi bili dragi, uzimaju mi to vrijeme tako da ... ide motor ...
Lova ide na opremu za planinarenje, ronjenje i skijanje. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#389 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Velkoski »

Vala, ako nisi za 40 godina skont'o, nesh ni sada :P :mrgreen:
petunija

#390 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by petunija »

MedenoSrce wrote:
sheilak wrote: a ne volim djecu i nemam majcinske osjecaje. bas jebena situacija.
situacija uopste nije jebena, daleko je od toga. Bitno je poznavati sebe, znati sta zelimo, ne zelimo i zivjeti u skladu sa tim.
Puno mi je posteniji taj stav nego reprodukcija po inerciji.
Taman isto htjedoh napisati, ali si ti sve rekla :thumbup:
A onaj ko te osuđuje zbog tvog izbora, vala nije ni zaslužio da ti bude prijatelj
Ramzess Veliki

#391 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Ramzess Veliki »

Velkoski wrote:Vala, ako nisi za 40 godina skont'o, nesh ni sada :P :mrgreen:
Imao sam ja puno sreća, ali desila se velika nesreća i ... :sad:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#392 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Velkoski »

Ne daj se Ramo :thumbup:
Hugo Chavez

#393 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Hugo Chavez »

klixoris wrote:

Ja djecu ne volim, niti zelim... Ne voli ih ni ova moja... Mahala naravno blijedo gleda jer ne konta koja je tu logika al' nas bas briga, furamo svoj film...
Bolje i to nego "razmnozavanje" na silu i radi ispunjenja "drustvenih normi" tipa : sta ce rec komsiluk, familija, punac punica hoce unucad bla bla pa da kasnije ta "unwanted" djeca ispastaju (masa takvih slucajeva oko mene)

Jesmo li sebicni ? Pa i da jesmo, nas problem. Nama tako odgovara i mi tako odabrali... Ko hoce djecu, zelim im 100 djece ako ih hoce... Ja vala sretniji bez

I ne razmisljam gdje su moja "kolica" u Vilsonovom dok mi ostaja raja gura ista (a vecina prijatelja i gura). Imam svoju dragu, imam svoj motor.
+1 :D
insomnia78

#394 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by insomnia78 »

I ja stavim kolica u gepek i odo na more
Jbt
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#395 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Velkoski »

Pa svakako je postavio retoričko pitanje na kraju.. Al' svakom svoje jelte.
insomnia78

#396 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by insomnia78 »

Nisam ni odgovarao
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#397 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Velkoski »

Pa šta 'š odgovarat' kad je logično da je tebi bolje sa malim majmunom. :mrgreen: Il' je žensko :mrgreen:

Ako je žensko nije ti bolje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
insomnia78

#398 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol: :kiss:
sheilak

#399 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by sheilak »

klixoris wrote:

i kod mene je masa takvih slucajeva, hajmo reci djece koja su stigla na svijet jer su djeca dosla na svijet, kako medena kaze, po inerciji. onda imamo mamu koja je kcerkicu rodila negdje sa 20ak, curici je sada 9 negdje, pa svaki dan slusamo mi komsije kako ju mama podsjeca da joj je s*ebala zivot.

ali ne radi se uopce o tome da ja sad licno razmisljam, onako altruisticki-iako bi to mnogi nazvali sebicnim, kao da svijetu ne dam to svoje neko dijete ili prema djetetu koje eto kao ceka da bude rodjeno. ili prema svim koji su se zrtvovali, pa dobili potomstvo, a ja se odlucila da ne vezem nesto za sebe cijeli zivot. niti se radi o tome sto ce mahala reci ili familija, zezam se ja tu.

radi se fakat o tome da ja imam instinktivnu averziju prema majcinstvu. i to je sve. iako smatram da su ideja plodnosti i osjecaj plodnosti vrlo sexy. :D ali realizirati to, ne bih bas. al ko to zna, mozda me spopadne zelja za djetetom i za tim guranjem kolica po wilsu s ostalim mamama. :D ne vjerujem da ce, al nikad se ne zna. Bog ima super smisao za humor. :D

ti, klixo i tvoja hanuma, uzivajte. :D :kiss:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#400 Re: Život i brak bez potomaka?

Post by Velkoski »

Ne ogleda se majčinstvo u guranju kolica na Vilsu il' nemogućnosti ispijanja kafa (što i nije tačno), just sayin' s obzirom da ta kolica potencirate na svakoj stranici. :mrgreen:

I meni se generalno na ovoj temi više čini da oni koji ne žele djecu više osuđuju one koji žele, nego obrnuto.
Post Reply