Pa nije svrha pravljenja dJeteta naseljavanje planete jbt.MJAU - da wrote:@natt - gluho bilo, jašta nego postoji. Potrebno je planetu naseliti.
Pod uslovom da post nije sarkastičan/ironičan.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Pa nije svrha pravljenja dJeteta naseljavanje planete jbt.MJAU - da wrote:@natt - gluho bilo, jašta nego postoji. Potrebno je planetu naseliti.
hvala, meduMedenoSrce wrote:situacija uopste nije jebena, daleko je od toga. Bitno je poznavati sebe, znati sta zelimo, ne zelimo i zivjeti u skladu sa tim.sheilak wrote: a ne volim djecu i nemam majcinske osjecaje. bas jebena situacija.
Puno mi je posteniji taj stav nego reprodukcija po inerciji.
Pusti razmnožavanje, drži se prvog.sheilak wrote:
al mislim da je poruka svih njih *ebite se i razmnozavajte! hajde eto hocemo, probat cemo barem...
Cisto da znas, nisi sama, slicno je i kod menesheilak wrote:hvala![]()
pokusat cu. al rezile me plaho...
Prodajem motor i svu opremu ... danas podnosim ostavku. Imam dijete nemam dragu ... što će mi motor? Razlog je upravo taj, hoću da svo svoje vrijeme posvećujem kćerkici. Ne ide to sa motorom ...klixoris wrote:Imam svoju dragu, imam svoj motor.
Prijatelji guraju kolica, ja i moja draga sjednemo na motor i odemo na moreKome je bolje, nek sam skonta
Pa sto to ? I ti si ocito nasao neku svoju dobitnu kombinaciju, sto je i poenta mog posta (ovo podvuceno)Ramzess Veliki wrote:Prodajem motor i svu opremu ... danas podnosim ostavku. Imam dijete nemam dragu ... što će mi motor? Razlog je upravo taj, hoću da svo svoje vrijeme posvećujem kćerkici. Ne ide to sa motorom ...klixoris wrote:Imam svoju dragu, imam svoj motor.
Prijatelji guraju kolica, ja i moja draga sjednemo na motor i odemo na moreKome je bolje, nek sam skonta
Upravo je to suština - pronaći ono što tebe čini sretnim. Ja sam u toj potrazi, a ekipa iz kluba, koliko god mi bili dragi, uzimaju mi to vrijeme tako da ... ide motor ...klixoris wrote:Pa sto to ? I ti si ocito nasao neku svoju dobitnu kombinaciju, sto je i poenta mog posta (ovo podvuceno)Ramzess Veliki wrote:Prodajem motor i svu opremu ... danas podnosim ostavku. Imam dijete nemam dragu ... što će mi motor? Razlog je upravo taj, hoću da svo svoje vrijeme posvećujem kćerkici. Ne ide to sa motorom ...klixoris wrote:Imam svoju dragu, imam svoj motor.
![]()
Neko to nadje u djeci, neko kao moj primjer, neko na neki treci nacin itd. Svako bira svoju srecu, svoj smisao zivota i ono sto smatra da mu je najbolje u istom. I to treba postovati. Problem je sto nasi ljudi vole da guraju noseve u tudje zivote, iako ih se to apsoulutno ne tice... Posebno ako odstupas od "ustaljene prakse"
Taman isto htjedoh napisati, ali si ti sve reklaMedenoSrce wrote:situacija uopste nije jebena, daleko je od toga. Bitno je poznavati sebe, znati sta zelimo, ne zelimo i zivjeti u skladu sa tim.sheilak wrote: a ne volim djecu i nemam majcinske osjecaje. bas jebena situacija.
Puno mi je posteniji taj stav nego reprodukcija po inerciji.
Imao sam ja puno sreća, ali desila se velika nesreća i ...Velkoski wrote:Vala, ako nisi za 40 godina skont'o, nesh ni sada![]()
+1klixoris wrote:Cisto da znas, nisi sama, slicno je i kod menesheilak wrote:hvala![]()
pokusat cu. al rezile me plaho...![]()
Ja djecu ne volim, niti zelim... Ne voli ih ni ova moja... Mahala naravno blijedo gleda jer ne konta koja je tu logika al' nas bas briga, furamo svoj film...
Bolje i to nego "razmnozavanje" na silu i radi ispunjenja "drustvenih normi" tipa : sta ce rec komsiluk, familija, punac punica hoce unucad bla bla pa da kasnije ta "unwanted" djeca ispastaju (masa takvih slucajeva oko mene)
Jesmo li sebicni ? Pa i da jesmo, nas problem. Nama tako odgovara i mi tako odabrali... Ko hoce djecu, zelim im 100 djece ako ih hoce... Ja vala sretniji bez
I ne razmisljam gdje su moja "kolica" u Vilsonovom dok mi ostaja raja gura ista (a vecina prijatelja i gura). Imam svoju dragu, imam svoj motor.
i kod mene je masa takvih slucajeva, hajmo reci djece koja su stigla na svijet jer su djeca dosla na svijet, kako medena kaze, po inerciji. onda imamo mamu koja je kcerkicu rodila negdje sa 20ak, curici je sada 9 negdje, pa svaki dan slusamo mi komsije kako ju mama podsjeca da joj je s*ebala zivot.klixoris wrote:Cisto da znas, nisi sama, slicno je i kod menesheilak wrote:hvala![]()
pokusat cu. al rezile me plaho...![]()
Ja djecu ne volim, niti zelim... Ne voli ih ni ova moja... Mahala naravno blijedo gleda jer ne konta koja je tu logika al' nas bas briga, furamo svoj film...
Bolje i to nego "razmnozavanje" na silu i radi ispunjenja "drustvenih normi" tipa : sta ce rec komsiluk, familija, punac punica hoce unucad bla bla pa da kasnije ta "unwanted" djeca ispastaju (masa takvih slucajeva oko mene)
Jesmo li sebicni ? Pa i da jesmo, nas problem. Nama tako odgovara i mi tako odabrali... Ko hoce djecu, zelim im 100 djece ako ih hoce... Ja vala sretniji bez
I ne razmisljam gdje su moja "kolica" u Vilsonovom dok mi ostaja raja gura ista (a vecina prijatelja i gura). Imam svoju dragu, imam svoj motor.