Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#376 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

_BataZiv_0809 wrote:
Blek Stena wrote: Ja se nisam ni bavio temom samo sam reagovao na tvoju pricu oko grobova, ali cu ti odgovoriti: Srbi sa podrucja integrisanih djelova SA nisu protjerani nego su otisli sami.
Odgovori ti sad meni na moje pitanje koje si preskocio.
Dobro. Dakle mi ovdje diskutujemo o necemu sto se dogodilo, a ti mene pitas o necemu sto nije. Odnosno sta bi bilo kad bi bilo.

Stoga ti ne mogu odgovoriti tacno, jer ne znam, ali mogu reci sta mislim.

A mislim da je vrlo moguce da bi ti grobovi bili oskrnavljeni. Grobovi pripadnika VRS.
Šta bi bilo kad bi bilo. 1992 javlja se neka kulturnjakinje iz Beograda, anitrat, antiMilošević i kaže... Čujem da je srušena crkva na Bašćaršiji u kojoj su se moji roditelji vjenčali (Stara pravoslavna). Nije joj falio kamenčić ni u ratu ni poslije.. tako da je teško sad reći šta bi bilo sa čijim grobom. Možda bi čak netko od starih prijatelja koje je imao prije rata i cvijet odnio. Ne zna se...
Blek Stena

#377 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

KatarinaKosaca wrote:
Blek Stena wrote:Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
Oni svi koji su prodali stan u Sarajevu i kupili kuću u nekoj vukojebini. Ostalo im je i za više od iskopavanja. Ponavljam, obiđi Bare i Vlakovo i vidi...
kakva hrpa gluposti :-)
Blek Stena

#378 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

hizo ramidovic wrote:
Blek Stena wrote:Malo je cinicno napadati Neleta i druge koji se frljaju brojevima protjeranih srba a u isto vrijeme pozivati se na neke pojedinacne slucajeve premjestanja grobova(osim boraca VRS uz pomoc borackih udruzenja/organizacija) i tvrditi da je to bila masovna pojava. Ko je od obicnih srba imao sredstva nakon 4 godine rata da trosi na iskopavanje grobova.
ja ima osjecaj da ti nisi bio ni rodjen ili si bio dijete u vrijeme svih tih desavanja?
los ti osjecaj
Blek Stena

#379 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

uglavnomja wrote:

Jos jedan padobranac ...

Tema nije nele i drugi ...

Tema je nele osobno

Boli me racq sta drugi ili ostali vaki naki laprdaju

Boli me sto sarajevski nele laze!

I zato je supak
ne komuniciraj sa padobrancima. i meni ce bit lakse 8)
hizo ramidovic

#380 Re: Nele i KLIX

Post by hizo ramidovic »

Blek Stena wrote:
hizo ramidovic wrote:
ja ima osjecaj da ti nisi bio ni rodjen ili si bio dijete u vrijeme svih tih desavanja?
los ti osjecaj
mozda, ali ako je kod mene los osjecaj, onda ti imas drugi problem
Last edited by hizo ramidovic on 23/03/2015 18:08, edited 3 times in total.
Blek Stena

#381 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

[/quote]
mozda, ali ako je kod mene los osjecaj, onda ti imas drugi problem...[/quote]
znam, ne mislim kao ti. jelde da je to? :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#382 Re: Nele i KLIX

Post by KatarinaKosaca »

Blek Stena wrote:kakva hrpa gluposti :-)
Koja hrpa argumenta :-) :-) :-) Pa, jesu li otišli ili nisu? Jesu li prodali stanove i kuće ili nisu? Možda im je i to otela Alijina milicija :roll:
hizo ramidovic

#383 Re: Nele i KLIX

Post by hizo ramidovic »

Blek Stena wrote: znam, ne mislim kao ti. jelde da je to? :D
tako je!
kako si to samo maestralno zakljucio...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#384 Re: Nele i KLIX

Post by _BataZiv_0809 »

Jao kad se sjetim delozacija :-)
nostalgicar

#385 Re: Nele i KLIX

Post by nostalgicar »

Ja nisam dobio nikakvu zelju da procitam interviju od tog lika,ne znam ali otrcana mi prica postala pravo. :bih:
Blek Stena

#386 Re: Nele i KLIX

Post by Blek Stena »

KatarinaKosaca wrote:
Blek Stena wrote:kakva hrpa gluposti :-)
Koja hrpa argumenta :-) :-) :-) Pa, jesu li otišli ili nisu? Jesu li prodali stanove i kuće ili nisu? Možda im je i to otela Alijina milicija :roll:
Sve je kako ti kazes. Uzeli ogromnu lovu i pokupovali jeftine stanove po sumskoj i plus im ostalo para da otvore pogrebna preduzeca :lol:
nasa

#387 Re: Nele i KLIX

Post by nasa »

Ljudi odu negdje, izaberu sebi i onda nisu zadovoljni svjim izborom i stanjem pa, im je neko kriv.To je slucaj i s Neletom i mnogim slicnim njemu, samo sto sujeta ne da to priznaju i onda laprdaju gluposti...

Inace mi je bezveze kad se javne licnosti pocnu backati s politikom, a onda se pozivaju na to da su eto samo pisci, pjevaci, glumci itd.
Svi oni koji su bili samo to nemaju nikakvih problema da rade i borave sirom bivse drzave i gotovo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#388 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

bio bi žvaljo dobar miniser kulture i sporta kantona sarajeva mjest onog turiste...eto uteče mu ministarstvo
razonoda

#389 Re: Nele i KLIX

Post by razonoda »

KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote:Prije ce biti da nisu placali odrzavanje, onda slijedi--oranje iste i prodaja.
Ne, nego su premještani, ali ok, pravoslavci imaju u vjeri kult groba, grobnice, žele da je blizu gdje žive, da im se redovno pali svijeća itd.. Nema govora o neplaćanju održavanja, pa onda bi i neki mezar imao sličnu sudbinu. Ovo je bilo premještanje mrtvih.
Ti tvrdu-is , da iako ne placas Bakijama odrzavanje DA NECE 'orati''mezarja.
zateznistub

#390 Re: Nele i KLIX

Post by zateznistub »

pici wrote:bio bi žvaljo dobar miniser kulture i sporta kantona sarajeva mjest onog turiste...eto uteče mu ministarstvo
za dlaku
pici

#391 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

od bacanja nejači lavovima do iskopavanje i iživljavanje nad mrtvima...dobro je rekao doktor prdCenik radovan na srni, nema su drugima života, ubit svakog srbina ko pomene riječ komšiluk...
NeenaSa

#392 Re: Nele i KLIX

Post by NeenaSa »

Koja frka oko shupka.
uglavnomja

#393 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

razonoda wrote:
KatarinaKosaca wrote:
razonoda wrote:Prije ce biti da nisu placali odrzavanje, onda slijedi--oranje iste i prodaja.
Ne, nego su premještani, ali ok, pravoslavci imaju u vjeri kult groba, grobnice, žele da je blizu gdje žive, da im se redovno pali svijeća itd.. Nema govora o neplaćanju održavanja, pa onda bi i neki mezar imao sličnu sudbinu. Ovo je bilo premještanje mrtvih.
Ti tvrdu-is , da iako ne placas Bakijama odrzavanje DA NECE 'orati''mezarja.

pricamo o periodu 96. godina ... kakvo ba placanje (bakijama pogotovo :D , pokopu ili nekom pravoslavnom pogrebnom drustvu, groblju i nekako).

placanje je pocelo godinama kasnije.
pici

#394 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

eeeeee bio bi bolji miniser od onog turističkog vodiča, vratio bi gavrilove stope, most i sHrušiJo onaj sramni spomenik ferdinadu u austrijskom parku...
York Light 100`s

#395 Re: Nele i KLIX

Post by York Light 100`s »

dustaban wrote:Da se sad malo odmaknemo od Neleta i da pokusam ovaj slucaj upotrijebiti kao slagwort za jedan generalan problem - problem nase samozablude da su se svi "ogrijesili o nas".
Sjecam se dobro kad je Stefan Milenkovic prvi put dosao u Sarajevo nakon rata, ne sjecam se tacno koje je to godine bile, sjecam se samo da je taj covjek '92 bio dijete, muzicki wunderkind. Jedno od pitanja koje mu je sarajevska novinarka tad postavila je bilo - gdje ste vi bili tokom rata?

I po tom pitanju "gdje je ko bio tokom rata" mi vrednujemo sve sa ovih prostora. Sarajlije koje nise bile tu tokom rata su cetnici (ako je rijec o Srbima) ili izdajice (ako je rijec o bosnjacima). Tako cak vrednujemo i one koji nemaju veze sa Bosnom i bosanskom golgotom. Mi nikako necemo da shvatimo da vanjski svijet em ne zna puno o nama, em ga zaboli racku. Koliko nas uopce poznaje situaciju u Makedoniji, recimo. A zamislite sad koliko poznajemu ovu zbrku u Africi.

Moramo se pomiriti sa cinjenicom da smo mrvica na dunjaluku. Jos manja mrvica je Monako, ali ja mislim da ostatak svijeta vise zna (i simpatise) Monako nego nas jer ih za Monako veze lijepa prica (princ, formula1, jahte, kasina...) a kad pomenes Bosnu tamo negdje ljudi samo to povezu sa ratom i tragedijom, naravno Srebrenica i Sarajevo su prve rijeci koje s tim povezu, ali bogme nisam siguran da oni bas uspjesno razdvajaju ko je ko u toj prici. Licno sam dozivio da mi se jedna strankinja u jednoj zemlji anamo, kad sam joj slagao da sam Hrvat (da izbjegnem dosadno razglabanje o Bosni), pohvalila kako navija za Djokovica! Eto koliko smo mi njima jasni i interesantni.

Ono sta trebamo ozbiljno shvatiti jeste cinjenica da mi sliko o nama samima ne mozemo vise graditi na ruzenju onih koji su krivi sa nasu nesrecu. Jedini nacin da postanemo neko i nesto jesu nasi cisti uspjesi bez tuzakanja. Tu mislim naravno na ono po cemu svijet mjeri ostale - sport, kultura, ekonomija, nauka...

Tu nazalost ne stojimo bas najbolje i mi se mozemo na glavu nasaditi ali jedan sportas svjetskog kalibra poput Ivanisevica ima veci (pozitivan) efekat za ugled Hrvatske nego sto ga kvari Jasenovac! Sa druge strane, islam i sve sto se uz njega veze ima tako losu konotaciju (najcesce nepravednu ali jebiga tako je) da jedna budala poput Mevlida sjebe sve ono sto je Bosni uradio Danis Tanovic! Radi se jednostavno o trenutnoj situaciji na Berzi medjunarodnog ugleda.

I kad to sve shvatimo, dobro bi bilo okrenuti se sam sebi i vidjeti, prvo imamo li sta da na ma popravi ugled, ali potom ono jos vaznije - sta je to sta nam ga kvari. Ja mislim da u ovom prvom ne mozemo puno sta uciniti, ali brate u ovom drugom dijelu, uklanjanju mrlja, imamo posla da te glava zaboli.

S toga bi nam pametnije bilo, da se sad nekako vratim na temu, ipak malo razmislimo o onome sta je on rekao. Nije ni nase maslo za ramazana.
Kako vi pokušavate nama isprati mozak sa tom propagandom to nije normalno :D
Koliko židova ima koji i nakon 70 godina te upitaju ako im se činiš sumnjiv "Reci mi prvo šta misliš o Holocaustu pa onda možemo dalje razgovarati i sarađivati", Merkelovka bijaše skoro u Japanu pa ih je konfrontirala u vezi 2. svjetskog rata a ropstvo je još uvijek osjetljiva tema u Americi i to su većinom slučaja primjeri gdje su se odgovorni suočili sa istinom i snijeli posljedice.
Ovdje imamo kao što sam prije naveo rat gdje agresor nije osuđen za agresiju, gdje nismo dobili ratnu odštetu, čak ni formalno izvinjenje od agresorske države a nije prošlo ni 20 godina od Srebrenice i završetka rata a ti našao ovdje prditi o Monaku i kako smo i mi krivi zato što se ne opustimo i još kukamo, ma idi na svoj šumski portal i pametuj tamo.
Ma neka smo mi mrvica na ovoj planeti i da čak ne zna čitav svijet za nas, znamo mi ko smo i ko je Nele i to je jedino važno za Bosance.
I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku i svaki punoljetni Bošnjak što je pobjegao je izdajica, nije džaba dezerterstvo kažnjivo a i tu je naša država pokazala neprofesionalnost.
A ti idi dalje po svijetu i glumi Hrvata ili nekoga drugog a ja ću napominjati kao onaj židov ili onaj crnac na strahote koje je moj narod proživio mada bi vi to volili da mi zaboravimo jer opominjati nakon 20 nepunih godina još uvijek ispada da nije ni naše maslo za ramazana.

Imaj bar muda i priznaj ko si umjesto da glumiš ovdje nekog bivšeg pripadnika armije BiH ali valjda si i ti svjestan toga da bi se izdao kao još jedan sa istom ofucanom pričom
Creasy

#396 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

York Light 100`s wrote:
dustaban wrote:Da se sad malo odmaknemo od Neleta i da pokusam ovaj slucaj upotrijebiti kao slagwort za jedan generalan problem - problem nase samozablude da su se svi "ogrijesili o nas".
Sjecam se dobro kad je Stefan Milenkovic prvi put dosao u Sarajevo nakon rata, ne sjecam se tacno koje je to godine bile, sjecam se samo da je taj covjek '92 bio dijete, muzicki wunderkind. Jedno od pitanja koje mu je sarajevska novinarka tad postavila je bilo - gdje ste vi bili tokom rata?

I po tom pitanju "gdje je ko bio tokom rata" mi vrednujemo sve sa ovih prostora. Sarajlije koje nise bile tu tokom rata su cetnici (ako je rijec o Srbima) ili izdajice (ako je rijec o bosnjacima). Tako cak vrednujemo i one koji nemaju veze sa Bosnom i bosanskom golgotom. Mi nikako necemo da shvatimo da vanjski svijet em ne zna puno o nama, em ga zaboli racku. Koliko nas uopce poznaje situaciju u Makedoniji, recimo. A zamislite sad koliko poznajemu ovu zbrku u Africi.

Moramo se pomiriti sa cinjenicom da smo mrvica na dunjaluku. Jos manja mrvica je Monako, ali ja mislim da ostatak svijeta vise zna (i simpatise) Monako nego nas jer ih za Monako veze lijepa prica (princ, formula1, jahte, kasina...) a kad pomenes Bosnu tamo negdje ljudi samo to povezu sa ratom i tragedijom, naravno Srebrenica i Sarajevo su prve rijeci koje s tim povezu, ali bogme nisam siguran da oni bas uspjesno razdvajaju ko je ko u toj prici. Licno sam dozivio da mi se jedna strankinja u jednoj zemlji anamo, kad sam joj slagao da sam Hrvat (da izbjegnem dosadno razglabanje o Bosni), pohvalila kako navija za Djokovica! Eto koliko smo mi njima jasni i interesantni.

Ono sta trebamo ozbiljno shvatiti jeste cinjenica da mi sliko o nama samima ne mozemo vise graditi na ruzenju onih koji su krivi sa nasu nesrecu. Jedini nacin da postanemo neko i nesto jesu nasi cisti uspjesi bez tuzakanja. Tu mislim naravno na ono po cemu svijet mjeri ostale - sport, kultura, ekonomija, nauka...

Tu nazalost ne stojimo bas najbolje i mi se mozemo na glavu nasaditi ali jedan sportas svjetskog kalibra poput Ivanisevica ima veci (pozitivan) efekat za ugled Hrvatske nego sto ga kvari Jasenovac! Sa druge strane, islam i sve sto se uz njega veze ima tako losu konotaciju (najcesce nepravednu ali jebiga tako je) da jedna budala poput Mevlida sjebe sve ono sto je Bosni uradio Danis Tanovic! Radi se jednostavno o trenutnoj situaciji na Berzi medjunarodnog ugleda.

I kad to sve shvatimo, dobro bi bilo okrenuti se sam sebi i vidjeti, prvo imamo li sta da na ma popravi ugled, ali potom ono jos vaznije - sta je to sta nam ga kvari. Ja mislim da u ovom prvom ne mozemo puno sta uciniti, ali brate u ovom drugom dijelu, uklanjanju mrlja, imamo posla da te glava zaboli.

S toga bi nam pametnije bilo, da se sad nekako vratim na temu, ipak malo razmislimo o onome sta je on rekao. Nije ni nase maslo za ramazana.
I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku
Ima li smisla sa tobom dalje raspravljati? :-)
uglavnomja

#397 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Creasy wrote:
York Light 100`s wrote: I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku
bum se slozil sa gospon policajcOm :D
Ripicipi

#398 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

uglavnomja wrote:
Creasy wrote:
York Light 100`s wrote: I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku
bum se slozil sa gospon policajcOm :D
Takodjer, samo on nece da se slozi sa nama i prizna da je Nele supak :D
kakavdanakneiskustvu

#399 Re: Nele i KLIX

Post by kakavdanakneiskustvu »

York Light 100`s wrote:

I da, svaki Srbin koji je otišao u Beograd je četnik jer sa time podržao agresorsku politiku [/quote

Image
PM72

#400 Re: Nele i KLIX

Post by PM72 »

Trebamo se svi aktivno uključiti u ovu temu jer je i smrad izlistava pa će nas turit u novu knjigu "Fajront u Sarajevu - III dio" jer je za drugi dio već skupio materijal. :lol:
Locked