Hrvatski narodni sabor

Post Reply
mudrac2

#376 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

Hafis wrote:[qu
Tako su mi i 92. govorili...pa se ja hvala dragom bogu još i proširio (ne u struku :) )

Ili imaš neki pakleni dijasporski plan za koji malo ljudi zna 8)
e sad ga jebi, pa niste li juce izjavili da vam ne pase stanje nakon vojnih pohoda i zlocinackih poduhvata, a ti se ustvari proširio?

Ps. Duzan si mi odgovor :D
megaman4

#377 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by megaman4 »

Vidimo kak je Hrvatskoj dobro otkad su u EU, Već ih je 200.000 ljudi napustilo. :-)
sanjin_1

#378 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sanjin_1 »

Lincoln-Burrows wrote:
zlata wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Kojih ovdje ima paćenika,
rekao mi ovaj, rekao mi onaj, a ni manje ni više nego da će izbit rat.
Nije uopce bitno sta je JEDAN covjek rekao,

PRATI sta se sve govori jos od 1990-e,
kad su u Hrvatskom Centru u Streetsville-u,
Franjo i HDZ Hercegovci iz Toronta,
odlucivali "sta ce gdje", i "dje ce ko". :wink:

CILJ je ostao isti. IDENTICAN!
Samo se ceka oportun trenutak
a u medjuvremenu, saveznistvo i koketiranje sa
post-Cetnicima Dodikove vrste
je isto bitan dio dugorocne strategije.

Jerbo, bez dogovora sa trecom, srpskom stranom,
cilj je neostvariv.

Ove danasnje price o majorizaciji, kantonima,
ugrozenost, nemaju veze s pravim ciljem.

Pravi cilj se VIDI u aparthajdu koji se sprovodi jos od 1993-e,
gdje god je hrvatski narod pod uticajem ili kontrolom HDZ politike.

Ako je tebi pravi cilj da zivis PORED NEKOG gradjanina BiH,
ali na iskljucivo SVOJOJ teritoriji,
a priori,
KAO GRADJANIN SUSJEDNE DRZAVE
I BUDALI DOSTA!

I Francuzi su u Libanu glumili neutralnost, jos od Osmanskog Carstva
pa se vidilo u zadnjem gradjanskom ratu koliko su upravo "neutralni".

Hrvatska nije samo dobar susjed, bratska zemlja, ona je cesto, i vrlo prljav igrac,
narocito, kad je BiH na stolu.
Izgleda da sve zavisi od vrha u Zagrebu,
a zato je nekim toliko stalo da gradjani BiH mogu glasovat za Hrvatski Sabor.
Jeli ti živiš u BiH?
Kakve budalaštine si sve ovdje nabrojila,
jeli ti poznato da čak i Njemci u Belgiji imaju
svoju jezičnu jedinicu, svoj TV kanal, hej tamo neki Njemci ima ih jedva 80.000.

Cijela Europa je tako uređena a ti bi Libanon.
Ma hajde bježi ? A ti ko biva ne možeš pričati Hrvatski u BiH ? Koliko paušalno gledaš na ustavno uređenje jedne države zaista je tužno.

Do sada ste cmizdrili o ustavnom uređenju Švicarske. Kada vam je pokazano da sa takvim uređenjem nemožete dobiti nikakav etnički tor, po nekakvom automatizmu svi ste se prešaltali na kuknajvu o Belgijskom "sustavu".
Mali savjet, pročitaj taj "sustav" pa nam ovdje postavi 3 stvari koje ti se konkretno sviđaju u tome "sustavu"... :D

Kad jedanput pročitaš taj "belgisjski sustav", nikad ga više nećeš spomenuti...
sanjin_1

#379 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
reis1 wrote:Reciprocitet, to je uvijek bilo pravedno i kompomisno rjesenje.

Koliko bosnjackog u Hrvatskoj, toliko i hrvatskog u Bosni i Hercegovini.
Ima samo jedan sitan problemčić u terminologiji.

Bošnjaci su u Hrvatskoj nacionalna manjina...nešto poput Talijana, Mađara, Roma i imaju sva manjinska prava kao i druge manjine.

Hrvati su na tvoju žalost u BiH konstitutivni (temeljni, osnivački) narod još iz vakta prvih naznaka stvaranja državnosti današnje BiH, AVNOJ i ostali radapcigeri) i time se ne mogu upoređivati s nekim manjinama u drugim državama.

Zamisli kada bi u RH svaka manjina imala što Hrvati još uvijek imaju u BiH...trećinu u Domu naroda, trećinu u VM, člana predsjedništva, predsjednika jednog entiteta, šest ministarskih mjesta u FBiH, sutra hvala gospodu dragom i TV kanal na hrvatskom jeziku (doduše tu su ih Talijani i Mađari i dr. u Hrvatskoj davno pretekli, ali nikada nije kasno)...na što bi Hrvatska ličila kada bi to svakoj manjini morala osigurati?
Pa ovaj tvoj kolega Lincol kare da hoće da se ukine konstitutivnost a a uvedu prava manjinskog etnosa..jebat ga...de se vi dogovorite šta bi željeli a mi Čemo kontaktirad "djeda božičnjaka" u vaše ime naravno .. :lol: :lol:
sanjin_1

#380 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sanjin_1 »

mudrac2 wrote:
Hafis wrote:[qu
Tako su mi i 92. govorili...pa se ja hvala dragom bogu još i proširio (ne u struku :) )

Ili imaš neki pakleni dijasporski plan za koji malo ljudi zna 8)
e sad ga jebi, pa niste li juce izjavili da vam ne pase stanje nakon vojnih pohoda i zlocinackih poduhvata, a ti se ustvari proširio?

Ps. Duzan si mi odgovor :D
plaho se proširo...toliko se proširio da mu podmladak cmizdri kako nikad u životu nisu vidjeli Stari Most... :lol: :lol:
Danguba

#381 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Danguba »

Lincoln-Burrows wrote:
zlata wrote: To sto vi danas sanjate je isto ono sto je i Hitler stvarao.
Ali SILOM.
Pokusali ste i vi, ali ste zaustavljeni na pola puta, pa sad frustrirani kmecite kako ste i dalje ugrozeni.
Kumo ufati se ti gurabije i tufahija a ostavi politike. :)
to vam nestalo argumenata pa vrijedjate i ponizavate dame. kako upratih nije prvi put.
sta nije tacno o cemu pise @zlata?
Hafis

#382 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

zlata wrote: Nema kuce, od Stoca do Gradiske, od Gradacca do Petrovca,
u kojoj neko od pradidova nije rodom sa prostora danasnje Hrvatske. :sad:

Jednostavno, NIJE SE MOGLO bit musliman, i zivit na prostoru danasnje Hrvatske.
Daj bola Zlato otkud Bošnjaka u Hrvatskoj u srednjem vijeku?
U tebe sve što je musliman odmah Bošnjak.
Ako je Turska u jednom razdoblju i stigla do BeČa, to ujedno ne znači da se i Bosna dotle proširila.
Pričamo o Bošnjacima a ne o turskom povlačenju natrag u Bosnu i stanovništvu koje je povukla za sobom.
Hafis

#383 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Danguba wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
zlata wrote: To sto vi danas sanjate je isto ono sto je i Hitler stvarao.
Ali SILOM.
Pokusali ste i vi, ali ste zaustavljeni na pola puta, pa sad frustrirani kmecite kako ste i dalje ugrozeni.
to vam nestalo argumenata pa vrijedjate i ponizavate dame. kako upratih nije prvi put.
Pa i ja sam dingospo, i to žešći. Uvrijedi me bezbroj polupismenih likova ovdje, jedva slažu rečenice, a sve je istina što pišem... pa nisi qur.em makn'o :)
Fudo387

#384 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Fudo387 »

Hafis wrote:Pa i ja sam dingospo, i to žešći.
To ti nene Ankica rekla?
Danguba

#385 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Danguba »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Pa i ja sam dingospo, i to žešći. Uvrijedi me bezbroj polupismenih likova ovdje, jedva slažu rečenice, a sve je istina što pišem... pa nisi qur.em makn'o :)
izgleda da bi tvoja diploma jedino blistala negdje u supi medju starudijama.

...a nisi u pravu kada kazes da nisam reagovao...rekao sam da mi te zao. :oops:
Last edited by Danguba on 02/03/2015 19:30, edited 1 time in total.
mudrac2

#386 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

Hafis wrote:
Danguba wrote:
Lincoln-Burrows wrote:[

hvalite me usta moja.
zlata

#387 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by zlata »

Hafis wrote:
zlata wrote: Nema kuce, od Stoca do Gradiske, od Gradacca do Petrovca,
u kojoj neko od pradidova nije rodom sa prostora danasnje Hrvatske. :sad:

Jednostavno, NIJE SE MOGLO bit musliman, i zivit na prostoru danasnje Hrvatske.
Daj bola Zlato otkud Bošnjaka u Hrvatskoj u srednjem vijeku?
U tebe sve što je musliman odmah Bošnjak.
Ako je Turska u jednom razdoblju i stigla do BeČa, to ujedno ne znači da se i Bosna dotle proširila.
Pričamo o Bošnjacima a ne o turskom povlačenju natrag u Bosnu i stanovništvu koje je povukla za sobom.
Pa ako je U VAS
sve sto je katolik=Hrvat

Zasto onda svi muslimani ne mogu bit Bosnjaci?

ps. ne radi se o sredjem vijeku, radi se o pocetku 18-ok stoljeca,
kad vecinsko tj. muslimansko stanovnistvo mnogih danasnjih gradova Hrvatske,
bjezi u Bosnu i dalje, da se nebi morali pokrstit, jer to je bio preduvjet, za ostanak na svom.
Mogli su i u pravoslavce, ali ne ostat muslimani na tadasnjoj Hrvatskoj teritoriji.

Zato danas ima Krajisnika (Srba) iz Hrvatske sa bosnjackim i turskim preizmenima.

Neki od tih gradova su cak izgradjeni-nastali u doba osmanske vlasi, napr. Drnis.
https://www.academia.edu/2465162/Islams ... lje%C4%87u
155_mm

#388 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by 155_mm »

Lincoln-Burrows wrote:
vidi ti ovih naprednih europskih BiH gradjana. zaostali jadnici u najgorem turskom dobu. ustvari vaktu da me bolje razumiju.
koji jad i bijeda. i oni bi kao teritorijalnu jedinicu. mozda neke 2099 kad italijani imadjari vrate ono sto smatraju svojim na podrucju danasnje HR pa u BiH dobiju azil.
Hafis

#389 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Hafis »

Ova tema isto regionalna liga sjever :(
155_mm

#390 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Ova tema isto regionalna liga sjever :(
ma nema nista bez zapadne obale.
hahahahahahaha hahahahaahahah hahahahah
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#391 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by sabina1 »

Mister Yes wrote: Hrvati ne žive na Pirenijima ali žive u BiH i živjeli su u BiH i kada je KPJ osmislila republike. Niko pametan ne može tvrditi da je granica hrvatskog naroda između zapadne Hercegovina i Biokova. To je granica koju su agresori i velike sile nacrtale na Berlinskom kongresu i nema veze sa granicama naroda.
KPJ nije "osmislila" nikakve republike nego je na osnovu pune ravnopravnosti federalizovala zemlju na način da su republike formirane najčešće u granicama starih jugoslovenskih država i pokrajina. U Italiji , Austriji i Švajcarskoj žive Italijani ali su granice moderne Italije "nacrtane" sredinom 19 stoljeća i poštuju se. Isto tako Hrvata ima i u Sloveniji i Vojvodini pa niko nije dovodio u pitanje slovenske odnosno srpske (vojvođanske) granice.
Mister Yes wrote: Jok eto nacrtali je narodi BiH :roll:
Bez uvrede , nabavi sebi bilo koji historijski atlas za osnovnu školu....prati malo karte i pronaći ćeš Bosnu i Hercegovinu mnogo prije 1878 ili na šta se već referišeš.....
Mister Yes wrote: Nacrtana je na Berlinskom kongresu gdje su granice crtale velike sile i naši agresori Osmansko carstvo i Austrougarsko carstvo. KPJ je prihvatila tu agresorsku granicu bez ikakvog vidnog razloga osim da zajebu Srbe.
Na Berlinskom kongresu je dozvoljeno Austriji da nas okupira. Vjerovatno kao kompenzacija na srpsko-crnogorsku nezavisnost jer kako Srbija nikada nije vjerovala Austriji čak ni za vrijeme Kralja Milana , tako ni Austrija nije vjerovala Srbiji jer je Srbija bila uvijek proruski opredjeljena. S pravom , bez obzira na Sanstefanski mir , Rusija je mnogo ali mnogo pomogla Srbiji da ostvari nezavisnost.
Preporučila bih ti knjigu Rodoljuba Čolakovića "Kazivanja jednom pokoljenju" , prvog predsjednika Vlade SR BiH ,istaknutog komuniste, bijeljinskog Srbina iz bogate kuće koji je nakon početnog oduševljenja formiranjem Kraljevine SHS ostao blago rečeno razočaran vladavinom Beograda nad Bosnom i Hercegovinom odnosno ponašanjem srpske vojske. Toliko je bio razočaran da je skupa sa Alijom Aljagićem izvršio atentat na Milorada Draškovića beogradskog ministra....
KPJ nikako nije mogla da "zajebe Srbe" jer su istaknuti komunisti Bosne i Heecegovine koji su tražili ravnopravnost zemlje u federaciji bili upravo - Srbi : Pucar , Čolaković nesumnjivi autoriteti i vladari zemlje a o ostalim istaknutim Srbima komunistima u ostatku Jugoslavije i da ne pričamo.
KPJ je na vrijeme shvatila da je jedino riješenje Bosne i Hercegovine nedjeljiva i jedinstvena Bosna i Hercegovina , zemlja Muslimana , Srba i Hrvata...
Mister Yes wrote: Jazuk. Tadašnja BiH nema nikakvu vrijednost. Radilo se o dijelu zemaljske kugle kojeg su iscrtale velike sile kao rezultat Berlinskog kongresa i sporazuma između agresora. Nije bila rezultat bilo kakve volje ovdašnjeg stanovništva. Kada su se naši narodi ujedinili u Jugoslaviju ta vještačka tvorevina je postala potpuno besmislena. Smisao će joj vratiti KPJ jer će je iskoristiti kao jedan od instrumenata da se smanji dominacija Srba u Jugoslaviji.
"Tadašnju BiH" je ispoštovao čak i kralj iz izdajničke loze jer prvih 9 godina podjelom cijele zemlje na kotareve nije dirnuo niti jedan komadić teritorija BiH. Pokušaj srozavnja Bosne i Hercegovine kao historijske kraljevine , pokrajine i republike na rang nekog geografskog pojma je blago rečeno sulud jer u toj podjeli Jugoslavije na banovine nije postojala ni Srbija koja je samo par godina ranije bila država odnosno Crna Gora itd...

Prvi put nakon pada srednjovjekovnog kraljestva kada su narodi Bosne i Hercegovine donosili odluke , oni su sa puškom u ruci uz velike žrtve protjerali njemačkog okupatora , uništili četničke i ustaške zločinačko-kvinsliške jedinice i formirali Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu zajednicu jugoslovenske federacije.....sve piše u odlukama ZAVNOBiH-a potrebno je samo - čitati...
Mister Yes wrote: Cvetković-Maček će biti kasnije (pred WW2) i neće baš pratiti striktno granice banovina. I ne radi se o planu već o sporazumu koji je i potpisan. Taj izraz "na štetu Bosne i Hercegovine" je potpuno besmislen iz gore navedenih razloga.
Plan Cvetković - Maček jeste nastao kasnije ali je podjela zemlje na banovine bila osnov za uspostavu tog plana radi riješenja "hrvatskog pitanja" čiju najveću cijenu je platila Bosna i Hercegovina. Srećom samo do sredine Drugog svjetskog rata....
Mister Yes wrote: Nestaje RS koja je rezultat međunarodnog sporazuma kojeg su parafirale sve velike svjetske sile. Entitetska linija je time iste kvalitete kao i granica BiH za vrijeme Austrougarske. Čak šta više, u kreiranju entitetske linije jesu učestvovali predstavnici naroda iz BiH dok u kreiranju BH granice nisu.
Gotovo puna dva mjeseca prije referenduma o nezavisnosti 09.01.1992 je proglašena tzv. "srpska republika bosna i hercegovina" što je bilo totalno protivustavno tadašnjem i bh.Ustavu odnosno Ustavu ostataka jugoslovenske federacije jer u tom trenutku su uniju činile BiH , Crna Gora i Srbija.
Protivustavni čin nije kaznila vojska jer je već odavno nažalost postala instrument u Miloševićevim rukama. Vojska umjesto da štiti ustavni poredak ona se u potpunosti stavlja u ruke pobunjenika . Radi čega ? Radi uništenja Bosne i Hercegovine te Bošnjaka i Hrvata...

Dakle političko vodstvo bosanskohercegovačkih Srba puna dva mjeseca prije "preglasavanja" formira paradržavu radi čega ?
Isto tako ti Srbi su preglasali sve Bošnjake i Hrvate koji su živjeli na tom paradržavnom teritoriju zar ne ? Da li su Bošnjaci i Hrvati iz takozvane srpske republike bosne i hercegovine htjeli tu takozvanu srpsku republiku bosnu i heregovinu ?

No ko te pita...kreće agresija pa genocid........................................................

Sasvim je nevažno kakve se odluke danas donose......
Mister Yes

#392 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Mister Yes »

Lincoln-Burrows wrote:
reis1 wrote: Kada vi Bosnjacima u Hrvatskoj napravite entitet, tada i mi vama Hrvatima u BiH napravimo entitet. Jel posteno?
A gdje biste vi entitet, možda oko Kornata?
Makarska revijera naravno. Ljeti smo tamo većina :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#393 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Danas SDA odbacila deklaraciju...
"U ovom momentu nije realno voditi rasprave oko značajnih ustavnih reformi u BiH, a posebno o novoj teritorijalnoj organizaciji zemlje. Umjesto toga potrebno je voditi razgovore o reformama u realnom sektoru koje će dovesti do jačanja ekonomije, povećanja radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana. Predsjedništvo SDA odbacuje kao neprihvatljive stavove iz jučerašnje Deklaracije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) koje su na tragu dodatnih etničkih i teritorijalnih podjela zemlje", kažu iz SDA.

Cilj buduće ustavne reforme može biti samo reintegracija zemlje, a nikako njena dodatna dezintegracija. Stoga se odbacuju prijedlozi o novim etno-teritorijalnim podjelama, etničkoj podjeli javnih servisa i slično. Predsjedništvo SDA osuđuje i pokušaje revidiranja historije i vršenja pritiska HNS- a na Haški tribunal vezano za suđenje funkcionerima paradržave Herceg-Bosne za udruženi zločinački pothvat.
mirsek

#394 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mirsek »

mudrac2 wrote:
Hafis wrote:
reis1 wrote:Reciprocitet, to je uvijek bilo pravedno i kompomisno rjesenje.

Koliko bosnjackog u Hrvatskoj, toliko i hrvatskog u Bosni i Hercegovini.
Ima samo jedan sitan problemčić u terminologiji.

Bošnjaci su u Hrvatskoj nacionalna manjina...nešto poput Talijana, Mađara, Roma i imaju sva manjinska prava kao i druge manjine.

Hrvati su na tvoju žalost u BiH konstitutivni (temeljni, osnivački) narod još iz vakta prvih naznaka stvaranja državnosti današnje BiH, AVNOJ i ostali radapcigeri) i time se ne mogu upoređivati s nekim manjinama u drugim državama.

Zamisli kada bi u RH svaka manjina imala što Hrvati još uvijek imaju u BiH...trećinu u Domu naroda, trećinu u VM, člana predsjedništva, predsjednika jednog entiteta, šest ministarskih mjesta u FBiH, sutra hvala gospodu dragom i TV kanal na hrvatskom jeziku (doduše tu su ih Talijani i Mađari i dr. u Hrvatskoj davno pretekli, ali nikada nije kasno)...na što bi Hrvatska ličila kada bi to svakoj manjini morala osigurati?
ličila bi na bih.

No, priča se da imaš kvalitetne ženske rodbine (navodno si se sam hvalio)?
Potvrdjujem kvalitete iz prve ruke.
Naravno uvijek ostavim šolda za bakšiš čisto da se može ceker povrća i voća napuniti kad se na tepu ode poslije vrlo kvalitetno odradjenih radnih aktivnosti. :bih:
seorusilac

#395 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by seorusilac »

Realno,mislim da je u Hrvatskoj potrebno traziti konstitutivnost,jer ako moramo dijeliti zemlju sa njih 270.000 i davati im ministarstva,mogu i oni sa nama isto u Hrvatskoj.
Mister Yes

#396 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Mister Yes »

tvsabina wrote:..........................
Mogu li te zamoliti da mi se više ne obraćaš? Potpuni je gubitak vremena razgovarati sa tobom. Ignoriši me i ja obećavam da ću i ja tebe. Jel može?
Kolinda

#397 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Kolinda »

reis1 wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Talijana u Švicarskoj ima malo ali to nije bitno jer žive na svom teritoriju oko Ticina.

Kada vi Bosnjacima u Hrvatskoj napravite entitet, tada i mi vama Hrvatima u BiH napravimo entitet. Jel posteno?
Zaboravljate vi pojedinci da Islamska zajednica to jest njihovo vodstvo u Hrvatskoj pohodi NATO,EU ...i svima nude Hrvatski model odnosa prema istima kao onaj kakvim bi se trebali voditi svi ostali u EU i svijetu gdje žive Muslimani . Naravno ovdje se misli na manjinu što Hrvati u BIH nisu ni po ustavu ni po bilo čemu drugome .
Last edited by Kolinda on 02/03/2015 21:56, edited 1 time in total.
mudrac2

#398 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by mudrac2 »

mirsek wrote:
mudrac2 wrote:
Hafis wrote: Ima samo jedan sitan problemčić u terminologiji.

ličila bi na bih.

No, priča se da imaš kvalitetne ženske rodbine (navodno si se sam hvalio)?
Potvrdjujem kvalitete iz prve ruke.
Naravno uvijek ostavim šolda za bakšiš čisto da se može ceker povrća i voća napuniti kad se na tepu ode poslije vrlo kvalitetno odradjenih radnih aktivnosti. :bih:
kažu da se hvalisao na forumu da mu je ženska strana familije par ekselans. No izgleda da nije raspoložan o tome pričati. A ja mislio da ih sparimo, imam u blizini par neženja, pa možda tako i preovladamo nacionalne tenzije. Istini za volju, nisu neka prilika, al kao i u svakom braku neko mora biti ljepši. Sve za državu i boljitak, al kako to inače biva hrvatska komponenta sabotira daljnje aktivnosti.
Mister Yes

#399 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by Mister Yes »

Evo već jedno izvjesno vrijeme vršim jedan test da vidim koliko ljudi zaista razumije neke stvari a koliko se vodi čistim nacionalizmom.

Znači kad ja pitam "Ako je KPJ napravila republiku za svaki narod u Jugoslaviji zašto onda sada u BiH ne bi imali republiku za svaki narod u BiH" odgovor je u stvari jednostavan i glasi "Zato što nijedan od tih jugoslovenskih naroda nije imao svoju državu izvan Jugoslavije dok dva od tri narodu u BIH imaju svoju državu izvan BiH"

Da je neko tako odgovorio ja bih rekao "bravo majstore to je to" i prekinuo dalju priču na tu temu. Ali umjesto tog odgovora mi imamo raznorazne prikrivene nacionaliste koji se koprcaju u svojoj mržnji i nemoći. Jedni izbjegavaju uopšte priznati da je KPJ podjelila Jugoslaviju po principu svakom narodu po republika. Drugi izbjegavaju dati odgovor na pitanje. Treći mijenjaju temu tražeći terminološke ili neke druge greške koje nemaju veze sa suštinom pitanja. Četvrti pokušavaju prikazati da su republike oduvijek postojale bar u nekom obliku pa samim tim to nije isto. I tako se svi oni pokazuju kao istinski nacionalisti koji su umislili da to nisu :-D

KPJ jeste podijelila Jugoslaviju po principu svakom narodu po republika. Ostala je samo u sredini BiH koju su zamislili kao zajedničku. I sve je to zaista ok jer ti narodi nisu imali neku svoju državu izvan Jugoslavije. Taj se princip ipak ne može primjeniti na današnju BiH jer Srbi i Hrvati imaju svoje države izvan BiH. Eto, zar je to bilo teško? :bih:
pumica

#400 Re: Hrvatski narodni sabor

Post by pumica »

seln wrote:
Ridjobrki wrote:Dobra je Hrvatska... Hrvatska je dobar primjer našim euroskepticima koji se boje da će se morati uljuditi u procesu EU integracija - kad vidiš zapadne susjede skontaš da se može ući u EU i ostati retardiran.
Brko, ova ti je ko hadis. :D
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Post Reply