Kifla
-
VjecitiStudent
#376 Re: Kifla mandatar
Ne mere tramvaj za Hrasnicu, na trasi je Memić zasadio eko-voćnjak.
-
StupskaBitanga
#377 Re: Kifla mandatar
Koliko im dajete vremena do fajronta?
-
L u c i f e r
#378 Re: Kifla mandatar
padaju u drugoj godini mandata
u prvoj se i govno kotrlja
u prvoj se i govno kotrlja
-
Innovation
#379 Re: Kifla mandatar
Mario Vukasovic /mislim/.StupskaBitanga wrote:Momak iz DF ja mislim u bijeloj košulji odiše sposobnošću ono pravo
Nemam pojma ko je lik
- Banksy
#380 Re: Kifla mandatar
Kakvi smušeni, nesigurni, deprimirani pogledi i izrazi lica ... I to je poruka ...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/imenovan ... /150323039
http://www.klix.ba/vijesti/bih/imenovan ... /150323039
-
hizo ramidovic
#381 Re: Kifla mandatar
mescini da cemo mi plakat' za essom...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#382 Re: Kifla mandatar
marija vukasovića znam dok smo još u SDPu bili
onako rega lik za mladog čovjeka
ali kasnije saznah da mu je otac vlasnik šandor dijelova
ne izlazi malac iz onog bijelog pežoa
tako to hoda daš donaciju za stranku i ubace ti sina na listu
kasnije je sve na tebi koliko ljudi znaš...
onako rega lik za mladog čovjeka
ali kasnije saznah da mu je otac vlasnik šandor dijelova
ne izlazi malac iz onog bijelog pežoa
tako to hoda daš donaciju za stranku i ubace ti sina na listu
kasnije je sve na tebi koliko ljudi znaš...
- Truba
#383 Re: Kifla mandatar
samo da nema više bubice ugnjavi baš jučer neš palamudi o zatvaranju vilsonovog
-
L u c i f e r
#384 Re: Kifla mandatar
Ekspoze Elmedina Konakovića: Reforme moraju krenuti od mene i mojih ministara
Nakon što su poslanici usvojili dnevni red sjednice Skupštine KS, Elmedin Konaković, mandatar za sastav nove Vlade KS, obratio se poslanicima te iznio svoj plan i program za rad Vlade u naredne četiri godine, takozvani ekspoze.
Konaković je naglasio da stanje u Kantonu Sarajevu nije zadovoljavajuće, te da skoro u svim resorima ima nagomilanih problema.
Tri primarna sektora
– Izgubili smo povjerenje ljudi. Imamo visoku stopu nezaposlenosti, probleme u komunalnoj privredi, stalni strah građana od nestanka gasa, vode, prestanka grijanja, tužbe prema KS koje prijete krahom finasijskog stistema, psi lutalice, spora adminstarcija, neadekvatan status boračkih populacja i šehidskih porodica, skupe esencijalne liste lijekova, loša situacija u obrazovanju, univerzitetu, loš status nastavnika i profesora, akomulirani deficit u budžetu, dugovi javnih preduzeća…Naš zadatak bi bio da se borimo protiv ovih problema.
Početak reforme mora krenuti od nas, od premijera i minstara, moramo štediti na svim stavkama, reprezentacijama, službenim putovanjima, službenim telefonima, ukinut ćemo nakande za rad nakon posla…To je početak – kazao je Konaković.
Budući premijer Vlade KS naveo je primarne ciljeve djelovanja po ministarstvima. Krenuo je je od Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih.
– Nisam redao ministarstva po važnosti ali mislim da je ovo Ministarstvo polazno za uređenje sistema, jer ljudi koji rade u tom sektoru uče našu djecu i pripremaju ih za ono što ih čeka u životu. Smatram da trebamo povećati broj djece u predškolskoj nastavi, uvesti sistem “jedan predmet- jedan udžbenik, provesti reviziju svih podzakonskih akata koji regulišu osnovno obrazovanje, tužbe na osnovu kolektivnog ugovora riješiti,
uvesti treći sat sporta,
moramo upise u srednje škole i fakultete prilagoditi potražnji na tržištu te smanjiti hiperprodukciju, osnovati fond za nauku, završiti integraciju UNSA. To su neki od priorita – naveo je Konaković.
Istakao je kako će nova Vlada morati uravnotežiti finansije i sistematizirati troškove
kako bi se pokrio deficit u budžetu od oko 130 miliona KM. Konaković je kazao kako je primarni cilj odnosno primarni sektori na čijem će razvoju raditi Vlada biti IT sektor, turizam te metalni sektor.
– IT je danas prva grana u svijetu, brzo se razvija i imamo potencijala. Što se tiče turizma moramo poboljšati turisitčku ponudu. Imamo planine koje imaju najveću koncentraciju ozona u Evropi. Možemo razvijati medicinski, rekreativni, kongresni, poslovni i bilo koji drugi turizam, jer imamo kapacitete.
Za metalni sektor ni sam nisam znao da možemo tu napraviti određene pomake, koje će nam donijeti novac.
Tu bilježimo stalni rast u zapošljavanju tako da će to biti jedna od grana u koju ćemo ulagati. Tu će ministarstvo privrede morati biti najofanzivnije- kazao je Konaković.
Što se tiče resora zdravstva Konaković je kazao da KS ima 13 zdravstvenih ustanova, što je previše, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS ih finansira sa 350 miliona KM godišnje. Istakao kako bi trebalo napraviti reviziju i širi reformu, spojiti određene ustanove, te napraviti analizu koliko ima doktora.
Ministarstvo socijalne politike, prema Konakoviću nastavit će s subvencioniranjem ugroženih građana, nastaviti saradnju s javnih kuhinjama kao i do sada.
Sanirati dugove javnih preduzeća
– Što se tiče Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture tu je situacija zabrinjavajuća. Moramo sanirati stanja u javnih preduzećima koja posluju negativno,
jer se susrećemo s stalnim problemima s grijanjem, vodom, psima lutalicama…
Konaković se osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevu.
– Kada sam rekao da ovaj segment nije zadovoljavajući nisam mislio primarno na policiju KS. Kada pogledate podatke broj uhapšenih počinlaca krivičnog djela onda je to jedan visok i ozbiljan broj. Problem je u segmentu procesuiranja. Mi smo već izdvajali novac za primanje novih policajaca, što ćemo nastaviti
– kazao je Konaković.
On je naglasio kako je Vlada KS već usvojila prijedlog budžeta, koji će nova Vlada, nakon što ga Skupština usvoji, analizirati i vjerovatno krenuti u rebalans kako bi ga prilagodili svojim ciljevima koje je iznio u eskpozeu.
Nakon njegovog izlaganja, poslanici imaju pravo na diskusiju i pitanja, nakon čega će se glasati o imenovanju Vlade KS.

Nakon što su poslanici usvojili dnevni red sjednice Skupštine KS, Elmedin Konaković, mandatar za sastav nove Vlade KS, obratio se poslanicima te iznio svoj plan i program za rad Vlade u naredne četiri godine, takozvani ekspoze.
Konaković je naglasio da stanje u Kantonu Sarajevu nije zadovoljavajuće, te da skoro u svim resorima ima nagomilanih problema.
Tri primarna sektora
– Izgubili smo povjerenje ljudi. Imamo visoku stopu nezaposlenosti, probleme u komunalnoj privredi, stalni strah građana od nestanka gasa, vode, prestanka grijanja, tužbe prema KS koje prijete krahom finasijskog stistema, psi lutalice, spora adminstarcija, neadekvatan status boračkih populacja i šehidskih porodica, skupe esencijalne liste lijekova, loša situacija u obrazovanju, univerzitetu, loš status nastavnika i profesora, akomulirani deficit u budžetu, dugovi javnih preduzeća…Naš zadatak bi bio da se borimo protiv ovih problema.
Budući premijer Vlade KS naveo je primarne ciljeve djelovanja po ministarstvima. Krenuo je je od Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih.
– Nisam redao ministarstva po važnosti ali mislim da je ovo Ministarstvo polazno za uređenje sistema, jer ljudi koji rade u tom sektoru uče našu djecu i pripremaju ih za ono što ih čeka u životu. Smatram da trebamo povećati broj djece u predškolskoj nastavi, uvesti sistem “jedan predmet- jedan udžbenik, provesti reviziju svih podzakonskih akata koji regulišu osnovno obrazovanje, tužbe na osnovu kolektivnog ugovora riješiti,
Istakao je kako će nova Vlada morati uravnotežiti finansije i sistematizirati troškove
– IT je danas prva grana u svijetu, brzo se razvija i imamo potencijala. Što se tiče turizma moramo poboljšati turisitčku ponudu. Imamo planine koje imaju najveću koncentraciju ozona u Evropi. Možemo razvijati medicinski, rekreativni, kongresni, poslovni i bilo koji drugi turizam, jer imamo kapacitete.
Što se tiče resora zdravstva Konaković je kazao da KS ima 13 zdravstvenih ustanova, što je previše, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS ih finansira sa 350 miliona KM godišnje. Istakao kako bi trebalo napraviti reviziju i širi reformu, spojiti određene ustanove, te napraviti analizu koliko ima doktora.
Ministarstvo socijalne politike, prema Konakoviću nastavit će s subvencioniranjem ugroženih građana, nastaviti saradnju s javnih kuhinjama kao i do sada.
– Što se tiče Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture tu je situacija zabrinjavajuća. Moramo sanirati stanja u javnih preduzećima koja posluju negativno,
– Kada sam rekao da ovaj segment nije zadovoljavajući nisam mislio primarno na policiju KS. Kada pogledate podatke broj uhapšenih počinlaca krivičnog djela onda je to jedan visok i ozbiljan broj. Problem je u segmentu procesuiranja. Mi smo već izdvajali novac za primanje novih policajaca, što ćemo nastaviti
On je naglasio kako je Vlada KS već usvojila prijedlog budžeta, koji će nova Vlada, nakon što ga Skupština usvoji, analizirati i vjerovatno krenuti u rebalans kako bi ga prilagodili svojim ciljevima koje je iznio u eskpozeu.
Nakon njegovog izlaganja, poslanici imaju pravo na diskusiju i pitanja, nakon čega će se glasati o imenovanju Vlade KS.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#385 Re: Kifla mandatar
Gledajući skupljenu ekipu, nije daleko od stvarnosti. A za Hrenovicom ćemo u nesvjest padatihizo ramidovic wrote:mescini da cemo mi plakat' za essom...
-
hizo ramidovic
#386 Re: Kifla mandatar
osobno poznajem trojicu, i nisam optimista nimalo...KatarinaKosaca wrote:Gledajući skupljenu ekipu, nije daleko od stvarnosti. A za Hrenovicom ćemo u nesvjest padatihizo ramidovic wrote:mescini da cemo mi plakat' za essom...
-
L u c i f e r
#388 Re: Kifla mandatar
osobno poznajem dvojicuhizo ramidovic wrote:osobno poznajem trojicu, i nisam optimista nimalo...KatarinaKosaca wrote:Gledajući skupljenu ekipu, nije daleko od stvarnosti. A za Hrenovicom ćemo u nesvjest padatihizo ramidovic wrote:mescini da cemo mi plakat' za essom...
i pesimista sam totalni
- KatarinaKosaca
#389 Re: Kifla mandatar
hizo ramidovic wrote:osobno poznajem trojicu, i nisam optimista nimalo...
-
L u c i f e r
#390 Re: Kifla mandatar
Elmedin Dino Konaković - premijer (SDA)
Jasmin Halebić - Ministarstvo finansija (SDA)
Muharem Šabić - Ministarstvo privrede (SDA)
Senad Hasanspahić - Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture (SDA)
Mujo Fišo - Ministarstvo saobraćaja (SDA)
Elvir Kazazović - Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih (SDA)
Čedomir Lukić - Ministarstvo prostornog uređenja (SDA)
Predrag Kurteš - Ministarstvo unutrašnjih poslova (DF)
Samer Rešidat - Ministarstvo kulture i sporta (DF)
Karolina Karačić - Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice (DF)
Emira Tanović Mikulec - Ministarstvo zdravstva (DF)
Enver Smajkan - Ministarstvo pravde i uprave (DF)
Muharem Fišo - Ministarstvo za boračka pitanja (BPS)
mašala šta je fiša...
Jasmin Halebić - Ministarstvo finansija (SDA)
Muharem Šabić - Ministarstvo privrede (SDA)
Senad Hasanspahić - Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture (SDA)
Mujo Fišo - Ministarstvo saobraćaja (SDA)
Elvir Kazazović - Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih (SDA)
Čedomir Lukić - Ministarstvo prostornog uređenja (SDA)
Predrag Kurteš - Ministarstvo unutrašnjih poslova (DF)
Samer Rešidat - Ministarstvo kulture i sporta (DF)
Karolina Karačić - Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice (DF)
Emira Tanović Mikulec - Ministarstvo zdravstva (DF)
Enver Smajkan - Ministarstvo pravde i uprave (DF)
Muharem Fišo - Ministarstvo za boračka pitanja (BPS)
mašala šta je fiša...
- KatarinaKosaca
#391 Re: Kifla mandatar
Jel ono reče zastupnica Čudić ili sam ja pogrešno razumjela da uopće nemaju cv-je ministara?
-
hizo ramidovic
#392 Re: Kifla mandatar
ah, sta ces...bio mlad i naivan...KatarinaKosaca wrote:hizo ramidovic wrote:osobno poznajem trojicu, i nisam optimista nimalo...Nisam znala @hizo da si upao u loše društvo
- O'zone
- Globalni moderator
#393 Re: Kifla mandatar
Ja bih se zabrinuo da sam izljubio nekoga koliko si ti Kiflu u ovom ekspozeu.L u c i f e r wrote:Ekspoze Elmedina Konakovića: Reforme moraju krenuti od mene i mojih ministara
Tri primarna sektora
– Izgubili smo povjerenje ljudi. Imamo visoku stopu nezaposlenosti, probleme u komunalnoj privredi, stalni strah građana od nestanka gasa, vode, prestanka grijanja, tužbe prema KS koje prijete krahom finasijskog stistema, psi lutalice, spora adminstarcija, neadekvatan status boračkih populacja i šehidskih porodica, skupe esencijalne liste lijekova, loša situacija u obrazovanju, univerzitetu, loš status nastavnika i profesora, akomulirani deficit u budžetu, dugovi javnih preduzeća…Naš zadatak bi bio da se borimo protiv ovih problema.Početak reforme mora krenuti od nas, od premijera i minstara, moramo štediti na svim stavkama, reprezentacijama, službenim putovanjima, službenim telefonima, ukinut ćemo nakande za rad nakon posla…To je početak – kazao je Konaković.
– Nisam redao ministarstva po važnosti ali mislim da je ovo Ministarstvo polazno za uređenje sistema, jer ljudi koji rade u tom sektoru uče našu djecu i pripremaju ih za ono što ih čeka u životu. Smatram da trebamo povećati broj djece u predškolskoj nastavi, uvesti sistem “jedan predmet- jedan udžbenik, provesti reviziju svih podzakonskih akata koji regulišu osnovno obrazovanje, tužbe na osnovu kolektivnog ugovora riješiti,uvesti treći sat sporta,
moramo upise u srednje škole i fakultete prilagoditi potražnji na tržištu te smanjiti hiperprodukciju, osnovati fond za nauku, završiti integraciju UNSA. To su neki od priorita – naveo je Konaković.
Istakao je kako će nova Vlada morati uravnotežiti finansije i sistematizirati troškovekako bi se pokrio deficit u budžetu od oko 130 miliona KM. Konaković je kazao kako je primarni cilj odnosno primarni sektori na čijem će razvoju raditi Vlada biti IT sektor, turizam te metalni sektor.
![]()
– IT je danas prva grana u svijetu, brzo se razvija i imamo potencijala. Što se tiče turizma moramo poboljšati turisitčku ponudu. Imamo planine koje imaju najveću koncentraciju ozona u Evropi. Možemo razvijati medicinski, rekreativni, kongresni, poslovni i bilo koji drugi turizam, jer imamo kapacitete.Za metalni sektor ni sam nisam znao da možemo tu napraviti određene pomake, koje će nam donijeti novac.
Tu bilježimo stalni rast u zapošljavanju tako da će to biti jedna od grana u koju ćemo ulagati. Tu će ministarstvo privrede morati biti najofanzivnije- kazao je Konaković.
Što se tiče resora zdravstva Konaković je kazao da KS ima 13 zdravstvenih ustanova, što je previše, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS ih finansira sa 350 miliona KM godišnje. Istakao kako bi trebalo napraviti reviziju i širi reformu, spojiti određene ustanove, te napraviti analizu koliko ima doktora.![]()
– Što se tiče Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture tu je situacija zabrinjavajuća. Moramo sanirati stanja u javnih preduzećima koja posluju negativno,jer se susrećemo s stalnim problemima s grijanjem, vodom, psima lutalicama…
– Kada sam rekao da ovaj segment nije zadovoljavajući nisam mislio primarno na policiju KS. Kada pogledate podatke broj uhapšenih počinlaca krivičnog djela onda je to jedan visok i ozbiljan broj. Problem je u segmentu procesuiranja. Mi smo već izdvajali novac za primanje novih policajaca, što ćemo nastaviti– kazao je Konaković.
Čovjek je rekao što narod želi čut e sad da vidimo realnost. Svi su ovako bombastično započinjali mandate.
- Arteta
#395 Re: Kifla mandatar
SDA kadar je prekucao ovo sa biografijama.
- dječak sa šibicama
#396 Re: Kifla mandatar
Jest dobro biti Cedomir i uvaliti se u SDA, ne gine ti ministarska fotelja najmanje.
Ono, jeste da si karakter nula, ali ko te pita, fotelja je fotelja.
- Arteta
#397 Re: Kifla mandatar
Karakter nula, ali ovaj im je jedini koji nije zavrsio fakultet na nekoj funkciji i u poznim godinama, cak je i radio negdje.dječak sa šibicama wrote:Jest dobro biti Cedomir i uvaliti se u SDA, ne gine ti ministarska fotelja najmanje.
-
Innovation
#398 Re: Kifla mandatar
Arteta wrote: Karakter nula,
-
pedeset
#399 Re: Kifla mandatar
Eh ovako, gosp. Konaković ima jedinstvenu priliku da nešto pozitivno napravi u ovom našem kantonu i ja sam ubjeđen da će on to i uraditi. Jedan od rijetkih sposobnih mladih političara kojeg narod podržava i čovjek kojeg je zaista lijepo slušati na svakoj sjednici. Pametan i elokventan uvijek vrati nadu u bolje sutra. A sad da vidimo šta on može uraditi za nas. Pa ovako, prije svega skloniti ološ sa ulica (danas je i on sam pričao o novim tužiocima i ubrzanju procesuiranju kriminalaca). Ljudi moji pa to zaista može uraditi neko ko hoće pomoći narodu. Znači nećemo više da neki balavac koji je sinoć pucao iz pištolja sutra slobodno hoda gradom. Nećemo da neko našu djecu napada čakijom i ostavlja im trajne psihičke posljedice zbog mobitela od 100KM. Lijepo bi bilo da pored škola vidimo i nekog policajca jer svi dobro znamo gdje vrebaju dileri i čakijaši. Na našim cestama imamo svakodnevno priliku vidjeti "ljude" koji jure preko 100km/h, semafore malo ko poštuje, oružane pljačke su postale svakodnevnica. Dakle tražimo sigurnost (da ne sjedimo na iglama dok su djeca u školi ili su otišla negdje popiti sok), i po mogućnosti poneko radno mjesto iako znam da za radna mjesta mandatar ne može baš previše uticati. Ali ovo prvo sigurno može.
Ukratko to bi bilo to, a našem mandataru Konakoviću želim sretan i uspješan rad i dobro zdravlje!
Ukratko to bi bilo to, a našem mandataru Konakoviću želim sretan i uspješan rad i dobro zdravlje!
- Truba
#400 Re: Kifla mandatar
lijepo su meni govorili 1995 učlani se u sda ili hdz
a ja levat
a ja levat