Ima li parking na aerodromu i koliko kosta?
Wizz air
- Dosadno mii
#376 Re: Wizz air
Bilo je pitanje al' odg nisam vidjela
-
cassius
#377 Re: Wizz air
Ima parking, kosta koliko se vec zadrzis . Ne znam koja je tarifaDosadno mii wrote:Bilo je pitanje al' odg nisam vidjela
Mene brine prije 15 dana gledao kartu u novembru , bila 20 KM cini mi se, danas gledam, 120
- Sarah24
#378 Re: Wizz air
Cini mi se da je prvi sat dzaba, ali ako ostajes vise dana, ne znam koje su tarife... 
- muha_sa
#379 Re: Wizz air
sat je dvije marke--bilo prvi il desetiSarah24 wrote:Cini mi se da je prvi sat dzaba, ali ako ostajes vise dana, ne znam koje su tarife...
- Sarah24
#380 Re: Wizz air
nijemuha_sa wrote:sat je dvije marke--bilo prvi il desetiSarah24 wrote:Cini mi se da je prvi sat dzaba, ali ako ostajes vise dana, ne znam koje su tarife...
- muha_sa
#381 Re: Wizz air
ondaK su mene zapaliliSarah24 wrote:nijemuha_sa wrote:sat je dvije marke--bilo prvi il desetiSarah24 wrote:Cini mi se da je prvi sat dzaba, ali ako ostajes vise dana, ne znam koje su tarife...
-
sencci
#382 Re: RE: Re: Wizz air
Hvala na odgovoru. Razmisljam o nekoj najlaksoj kombinaciji odlaska u Bec (Wizzair-om preko Bratislave) pa se informisem.. Vidim da cak ima i varijanta (doduse malo skuplja) Dunavom izmedju ova dva grada. Jel imas slucajno linkove za (bus stanica, zeljeznicka stanica, informacije, prevoznici) gdje bi se moglo zvanicno provjeriti i pronaci redovi voznje sa cijenama?Eborg wrote:Ima bus koji ide sa autobuske stanice u Bratislavi, preko beckog aerodroma za Erdberg u Becu. Mislim da je povratna karta 10-tak EUR, putovanje oko 1 h. Ima i voz koji je blago jeftiniji ali mislim da je stanica na drugoj strani Dunava u Bratislavi.
Sent from my Alfa 1 using Tapatalk
- Dosadno mii
#383 Re: Wizz air
Cim vidis 20 km, kupis išao il' necassius wrote:Ima parking, kosta koliko se vec zadrzis . Ne znam koja je tarifaDosadno mii wrote:Bilo je pitanje al' odg nisam vidjela
Ima li parking na aerodromu i koliko kosta?mozda sat 2KM , ali nisam siguran
Mene brine prije 15 dana gledao kartu u novembru , bila 20 KM cini mi se, danas gledam, 120![]()
Znači niko ne ostavlja auto na aerodromu na vise dana od vas što ste putovali
- Ridjobrki
#384 Re: Wizz air
Nećeš vjerovati, ali moguće je i samo jednostavno nazvati aerodrom i pitati: 035 302-400Dosadno mii wrote: Znači niko ne ostavlja auto na aerodromu na vise dana od vas što ste putovali
A ima i na sajtu:
Međunarodni aerodrom Tuzla posjeduje vlastiti parking, pokriven video nadzorom i fizički obezbjeđen 24h.
Zbog velikog kapaciteta parking mjesta, rezervacije možete izvršiti i na dan vašeg leta.
Cijene parkinga su:
Od 1 – 5 dana cijena dnevne karte iznosi 10 KM.
Preko 5 dana cijena dnevne karte iznosi 7 KM.
- Dosadno mii
#385 Re: Wizz air
Ridjobrki wrote:Nećeš vjerovati, ali moguće je i samo jednostavno nazvati aerodrom i pitati: 035 302-400Dosadno mii wrote: Znači niko ne ostavlja auto na aerodromu na vise dana od vas što ste putovali
A ima i na sajtu:
Međunarodni aerodrom Tuzla posjeduje vlastiti parking, pokriven video nadzorom i fizički obezbjeđen 24h.
Zbog velikog kapaciteta parking mjesta, rezervacije možete izvršiti i na dan vašeg leta.
Cijene parkinga su:
Od 1 – 5 dana cijena dnevne karte iznosi 10 KM.
Preko 5 dana cijena dnevne karte iznosi 7 KM.
Malo da smaram kad sam već tu, putujem tek za mjesec
- Ridjobrki
#386 Re: Wizz air
Vidim ja da si ti u skladu sa nickom..Dosadno mii wrote:![]()
Malo da smaram kad sam već tu, putujem tek za mjesec
-
Dee-Dee_13
#387 Re: Wizz air
Čula sam da se u blizini aerodroma izdaju i sobe, i da ljudi idu dan ranije i prespavaju, zbog letova koji su bas rano ujutro. Ako neko zna neki info malo precizniji i pouzdaniji u vezi s tim, bila bih zahvalna.
-
emirolini
#388 Re: Wizz air
Imas tu i motelcic pravo jeftin. Ali i sobe za prespavati sto ljudi izdaju
-
Dee-Dee_13
#389 Re: Wizz air
Za motel nisam znala. Super, hvala tiemirolini wrote:Imas tu i motelcic pravo jeftin. Ali i sobe za prespavati sto ljudi izdaju
-
Mentha_Piperita
#390 Re: Wizz air
Dobro bi bilo da nam napišeš tačno nazive barem (ili mi pošalji u pp ako ne smije na forumu), za nas koji slabo poznajemo TK. Hvala unaprijed.emirolini wrote:Imas tu i motelcic pravo jeftin. Ali i sobe za prespavati sto ljudi izdaju
- Danguba
#391 Re: Wizz air
Haj malo svjezih informacija.
Onaj parking (privatni) prvi sa lijeve strane od aerodroma, 3 marke po danu.
Prenociste je u onoj kafani gore na ulazu u kasarnu nekih 100 m od skretanja prema aerodromu. Naziv kafane sam zaboravio.
Nekada sam dobro znao ali vise nije moje mjesto.
Onaj parking (privatni) prvi sa lijeve strane od aerodroma, 3 marke po danu.
Prenociste je u onoj kafani gore na ulazu u kasarnu nekih 100 m od skretanja prema aerodromu. Naziv kafane sam zaboravio.
- titinho
#392 Re: Wizz air
POMOC
Trebam da putujem wizzairom iz tuzle. Moze li mi iko objasniti koliko su rigorozni sto se tice prtljaga, Naime kupio sam ovaj kabinski prtljag 56x45x25 , a moj kofer je nekih 65x45x25. Dal mogu sa ovim dimenzijama ovog kofera proci ?
I dal fakat moze iznad sjedista stati kofer velicine 56x45x25 ???
Trebam da putujem wizzairom iz tuzle. Moze li mi iko objasniti koliko su rigorozni sto se tice prtljaga, Naime kupio sam ovaj kabinski prtljag 56x45x25 , a moj kofer je nekih 65x45x25. Dal mogu sa ovim dimenzijama ovog kofera proci ?
-
Dee-Dee_13
#393 Re: Wizz air
Oni imaju kao neki metalni okvir, da tako kažem, i u taj okvir mora tvoj kofer stati. Neće ga premjeravati u cm i slično, već ti kažu da staviš u taj "okvir". Nekad ona teta na šalteru bude raspoložena i nagodna, pa raja okrene koferčić da točkovi npr budu okrenuti prema gore, da bi nekako kao uklopilo, ili meni npr nisu nikad rekli da guram kofer u taj okvir, vec onako kao vizuelno utvrdi da je ok ( iako po cm bio je vec sigurno).titinho wrote:POMOC
A iznad sjedista ja nikad nisam uspjela ubaciti svoju prtljagu, vec pod noge, odnosno ispod sjedista, uvijek.
- Sarah24
#394 Re: Wizz air
Ja mislim da sam ja jedina osoba u avionu kojoj stjuardesa vidi i kaze da skloni kabinski prtljag ispod sjedista u prostor iznad glave, ma koliki on bio
al fakat...
- Connaisseur Karlin
#395 Re: Wizz air
kontorla velicine carry-on prtljaga se mjeri u 3D bins/3D stands
psotoje legalno odobreno postavljenje prtljaga ispod sjedala sa postavljenim dimenzijama,jer u manjim avionima je broj prtljaga nesrazmjerna sa velicinom prostora iznad glave,zato je OK postviti pratljag ispod sjedala
Svaki airliine ima svoje odobrene dimeznije ispod sjedala,iako korstie isti modelaviona,jer dimenzija sjedala i eventulano elektornike moze biti drugacije postavljena ( pisem iskljucivo za manje modele,jer veci modeli imaju dovoljno prostora overhead bins ).

vidjela sma i par zabranjenih primjera
psotoje legalno odobreno postavljenje prtljaga ispod sjedala sa postavljenim dimenzijama,jer u manjim avionima je broj prtljaga nesrazmjerna sa velicinom prostora iznad glave,zato je OK postviti pratljag ispod sjedala

vidjela sma i par zabranjenih primjera
- Danguba
#396 Re: Wizz air
Ja ne bih rizikovao. Jednom sam sa njima imao ''konflikt'' oko kofera. Ja sam iz seta uzeo srednji a trebao sam mali kofer. Kaze da ga stavim i ja to nekako uspijem ali ona ne zeli da mi da naljepnicu. Kaze, ako ti daju oni tamo. Medjutim, momci su shvatili u cemu je problem i odma nalijepili naljepnicu. Moja greska i ne bih vise da imam bilo kakve probleme.titinho wrote:POMOC
Prije neki dan zena kuka kako su joj uzeli kofer i doplatila 40-50 Eura jer joj djeca nisu rekla da moze samo jedan kofer/torbu unijeti u avion.
Ona je kupila kabinski kofer ali je pored toga imala neku torbu. Posto je mogla samo jedan unijeti gore, drugi su joj uzeli i poslali dole ali je morala da to plati.
Postujte pravila da izbjegnete neugodnosti.
Tebi hladno mogu reci da taj kofer mora ici dole uz doplati jer mu dimenzije ne odgovaraju rucnom placenom koferu.
- titinho
#397 Re: Wizz air
Hvala na brzim odgovorima, sigurno cu traziti kofer ovih dimenzija 56x45x25 (evo naucio sam i da uz ovaj kofer ne smijem imati drugi kabisnki ruksak)
Sta je sa parfemima, dal se oni mogu unijeti u ovom kabinskom prtljagu ?
- Danguba
#398 Re: Wizz air
Moze 100ml u kesici.titinho wrote:Hvala na brzim odgovorima, sigurno cu traziti kofer ovih dimenzija 56x45x25 (evo naucio sam i da uz ovaj kofer ne smijem imati drugi kabisnki ruksak)
-
Kataklinger
#399 Re: Wizz air
Ja sam ponio ruksak u avion, koji je bio vecih dimenzija od 56×45×25 jer je bio prenatrpan pa se to nesto razletio na sve strane. Nije mi niko nista prigovorio, a ruksak je stao knap u prostor iznad glave. Imam osjecaj da mogu stat i jos veci ruksaci/koferi od navedenih dimenzija...
- Danguba
#400 Re: Wizz air
Ne radi se o prostoru iznad glave nego o njihovom sablonu.Kataklinger wrote:Ja sam ponio ruksak u avion, koji je bio vecih dimenzija od 56×45×25 jer je bio prenatrpan pa se to nesto razletio na sve strane. Nije mi niko nista prigovorio, a ruksak je stao knap u prostor iznad glave. Imam osjecaj da mogu stat i jos veci ruksaci/koferi od navedenih dimenzija...
Normalno da iznad glave moze svasta stati pa i veliki kofer.