Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dosadno mii

#376 Re: Wizz air

Post by Dosadno mii »

Bilo je pitanje al' odg nisam vidjela

Ima li parking na aerodromu i koliko kosta? :D
cassius

#377 Re: Wizz air

Post by cassius »

Dosadno mii wrote:Bilo je pitanje al' odg nisam vidjela

Ima parking, kosta koliko se vec zadrzis . Ne znam koja je tarifa :D mozda sat 2KM , ali nisam siguran :D

Mene brine prije 15 dana gledao kartu u novembru , bila 20 KM cini mi se, danas gledam, 120 :-) :-)
Sarah24

#378 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

Cini mi se da je prvi sat dzaba, ali ako ostajes vise dana, ne znam koje su tarife... :|
muha_sa

#379 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Sarah24 wrote:Cini mi se da je prvi sat dzaba, ali ako ostajes vise dana, ne znam koje su tarife... :|
sat je dvije marke--bilo prvi il deseti :D
Sarah24

#380 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

muha_sa wrote:
Sarah24 wrote:Cini mi se da je prvi sat dzaba, ali ako ostajes vise dana, ne znam koje su tarife... :|
nije :roll:
muha_sa

#381 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Sarah24 wrote:
muha_sa wrote:
nije :roll:
ondaK su mene zapalili :D
sencci

#382 Re: RE: Re: Wizz air

Post by sencci »

Eborg wrote:Ima bus koji ide sa autobuske stanice u Bratislavi, preko beckog aerodroma za Erdberg u Becu. Mislim da je povratna karta 10-tak EUR, putovanje oko 1 h. Ima i voz koji je blago jeftiniji ali mislim da je stanica na drugoj strani Dunava u Bratislavi.
Hvala na odgovoru. Razmisljam o nekoj najlaksoj kombinaciji odlaska u Bec (Wizzair-om preko Bratislave) pa se informisem.. Vidim da cak ima i varijanta (doduse malo skuplja) Dunavom izmedju ova dva grada. Jel imas slucajno linkove za (bus stanica, zeljeznicka stanica, informacije, prevoznici) gdje bi se moglo zvanicno provjeriti i pronaci redovi voznje sa cijenama?

Sent from my Alfa 1 using Tapatalk
Dosadno mii

#383 Re: Wizz air

Post by Dosadno mii »

cassius wrote:
Dosadno mii wrote:Bilo je pitanje al' odg nisam vidjela

Ima parking, kosta koliko se vec zadrzis . Ne znam koja je tarifa :D mozda sat 2KM , ali nisam siguran :D

Mene brine prije 15 dana gledao kartu u novembru , bila 20 KM cini mi se, danas gledam, 120 :-) :-)
Cim vidis 20 km, kupis išao il' ne :D

Znači niko ne ostavlja auto na aerodromu na vise dana od vas što ste putovali :(
Ridjobrki

#384 Re: Wizz air

Post by Ridjobrki »

Dosadno mii wrote: Znači niko ne ostavlja auto na aerodromu na vise dana od vas što ste putovali :(
Nećeš vjerovati, ali moguće je i samo jednostavno nazvati aerodrom i pitati: 035 302-400

A ima i na sajtu:

Međunarodni aerodrom Tuzla posjeduje vlastiti parking, pokriven video nadzorom i fizički obezbjeđen 24h.
Zbog velikog kapaciteta parking mjesta, rezervacije možete izvršiti i na dan vašeg leta.
Cijene parkinga su:
Od 1 – 5 dana cijena dnevne karte iznosi 10 KM.
Preko 5 dana cijena dnevne karte iznosi 7 KM.
Dosadno mii

#385 Re: Wizz air

Post by Dosadno mii »

Ridjobrki wrote:
Dosadno mii wrote: Znači niko ne ostavlja auto na aerodromu na vise dana od vas što ste putovali :(
Nećeš vjerovati, ali moguće je i samo jednostavno nazvati aerodrom i pitati: 035 302-400

A ima i na sajtu:

Međunarodni aerodrom Tuzla posjeduje vlastiti parking, pokriven video nadzorom i fizički obezbjeđen 24h.
Zbog velikog kapaciteta parking mjesta, rezervacije možete izvršiti i na dan vašeg leta.
Cijene parkinga su:
Od 1 – 5 dana cijena dnevne karte iznosi 10 KM.
Preko 5 dana cijena dnevne karte iznosi 7 KM.
:ruza:
Malo da smaram kad sam već tu, putujem tek za mjesec :D
Ridjobrki

#386 Re: Wizz air

Post by Ridjobrki »

Dosadno mii wrote: :ruza:
Malo da smaram kad sam već tu, putujem tek za mjesec :D
Vidim ja da si ti u skladu sa nickom.. :)
Dee-Dee_13

#387 Re: Wizz air

Post by Dee-Dee_13 »

Čula sam da se u blizini aerodroma izdaju i sobe, i da ljudi idu dan ranije i prespavaju, zbog letova koji su bas rano ujutro. Ako neko zna neki info malo precizniji i pouzdaniji u vezi s tim, bila bih zahvalna.
emirolini

#388 Re: Wizz air

Post by emirolini »

Imas tu i motelcic pravo jeftin. Ali i sobe za prespavati sto ljudi izdaju
Dee-Dee_13

#389 Re: Wizz air

Post by Dee-Dee_13 »

emirolini wrote:Imas tu i motelcic pravo jeftin. Ali i sobe za prespavati sto ljudi izdaju
Za motel nisam znala. Super, hvala ti :)
Mentha_Piperita

#390 Re: Wizz air

Post by Mentha_Piperita »

emirolini wrote:Imas tu i motelcic pravo jeftin. Ali i sobe za prespavati sto ljudi izdaju
Dobro bi bilo da nam napišeš tačno nazive barem (ili mi pošalji u pp ako ne smije na forumu), za nas koji slabo poznajemo TK. Hvala unaprijed. :thumbup:
Danguba

#391 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Haj malo svjezih informacija.
Onaj parking (privatni) prvi sa lijeve strane od aerodroma, 3 marke po danu.
Prenociste je u onoj kafani gore na ulazu u kasarnu nekih 100 m od skretanja prema aerodromu. Naziv kafane sam zaboravio. :D Nekada sam dobro znao ali vise nije moje mjesto.
titinho

#392 Re: Wizz air

Post by titinho »

POMOC

Trebam da putujem wizzairom iz tuzle. Moze li mi iko objasniti koliko su rigorozni sto se tice prtljaga, Naime kupio sam ovaj kabinski prtljag 56x45x25 , a moj kofer je nekih 65x45x25. Dal mogu sa ovim dimenzijama ovog kofera proci ?

I dal fakat moze iznad sjedista stati kofer velicine 56x45x25 ???
Dee-Dee_13

#393 Re: Wizz air

Post by Dee-Dee_13 »

titinho wrote:POMOC

Trebam da putujem wizzairom iz tuzle. Moze li mi iko objasniti koliko su rigorozni sto se tice prtljaga, Naime kupio sam ovaj kabinski prtljag 56x45x25 , a moj kofer je nekih 65x45x25. Dal mogu sa ovim dimenzijama ovog kofera proci ?

Oni imaju kao neki metalni okvir, da tako kažem, i u taj okvir mora tvoj kofer stati. Neće ga premjeravati u cm i slično, već ti kažu da staviš u taj "okvir". Nekad ona teta na šalteru bude raspoložena i nagodna, pa raja okrene koferčić da točkovi npr budu okrenuti prema gore, da bi nekako kao uklopilo, ili meni npr nisu nikad rekli da guram kofer u taj okvir, vec onako kao vizuelno utvrdi da je ok ( iako po cm bio je vec sigurno).
A iznad sjedista ja nikad nisam uspjela ubaciti svoju prtljagu, vec pod noge, odnosno ispod sjedista, uvijek.
Sarah24

#394 Re: Wizz air

Post by Sarah24 »

Ja mislim da sam ja jedina osoba u avionu kojoj stjuardesa vidi i kaze da skloni kabinski prtljag ispod sjedista u prostor iznad glave, ma koliki on bio :lol: :mrgreen: al fakat...
Connaisseur Karlin

#395 Re: Wizz air

Post by Connaisseur Karlin »

kontorla velicine carry-on prtljaga se mjeri u 3D bins/3D stands :)

psotoje legalno odobreno postavljenje prtljaga ispod sjedala sa postavljenim dimenzijama,jer u manjim avionima je broj prtljaga nesrazmjerna sa velicinom prostora iznad glave,zato je OK postviti pratljag ispod sjedala :) Svaki airliine ima svoje odobrene dimeznije ispod sjedala,iako korstie isti modelaviona,jer dimenzija sjedala i eventulano elektornike moze biti drugacije postavljena ( pisem iskljucivo za manje modele,jer veci modeli imaju dovoljno prostora overhead bins ).

Image

vidjela sma i par zabranjenih primjera :D
Danguba

#396 Re: Wizz air

Post by Danguba »

titinho wrote:POMOC

Ja ne bih rizikovao. Jednom sam sa njima imao ''konflikt'' oko kofera. Ja sam iz seta uzeo srednji a trebao sam mali kofer. Kaze da ga stavim i ja to nekako uspijem ali ona ne zeli da mi da naljepnicu. Kaze, ako ti daju oni tamo. Medjutim, momci su shvatili u cemu je problem i odma nalijepili naljepnicu. Moja greska i ne bih vise da imam bilo kakve probleme.
Prije neki dan zena kuka kako su joj uzeli kofer i doplatila 40-50 Eura jer joj djeca nisu rekla da moze samo jedan kofer/torbu unijeti u avion.
Ona je kupila kabinski kofer ali je pored toga imala neku torbu. Posto je mogla samo jedan unijeti gore, drugi su joj uzeli i poslali dole ali je morala da to plati.

Postujte pravila da izbjegnete neugodnosti. :D

Tebi hladno mogu reci da taj kofer mora ici dole uz doplati jer mu dimenzije ne odgovaraju rucnom placenom koferu.
titinho

#397 Re: Wizz air

Post by titinho »

Hvala na brzim odgovorima, sigurno cu traziti kofer ovih dimenzija 56x45x25 (evo naucio sam i da uz ovaj kofer ne smijem imati drugi kabisnki ruksak)

Sta je sa parfemima, dal se oni mogu unijeti u ovom kabinskom prtljagu ?
Danguba

#398 Re: Wizz air

Post by Danguba »

titinho wrote:Hvala na brzim odgovorima, sigurno cu traziti kofer ovih dimenzija 56x45x25 (evo naucio sam i da uz ovaj kofer ne smijem imati drugi kabisnki ruksak)

Sta je sa parfemima, dal se oni mogu unijeti u ovom kabinskom prtljagu ?
Moze 100ml u kesici.
Kataklinger

#399 Re: Wizz air

Post by Kataklinger »

Ja sam ponio ruksak u avion, koji je bio vecih dimenzija od 56×45×25 jer je bio prenatrpan pa se to nesto razletio na sve strane. Nije mi niko nista prigovorio, a ruksak je stao knap u prostor iznad glave. Imam osjecaj da mogu stat i jos veci ruksaci/koferi od navedenih dimenzija...
Danguba

#400 Re: Wizz air

Post by Danguba »

Kataklinger wrote:Ja sam ponio ruksak u avion, koji je bio vecih dimenzija od 56×45×25 jer je bio prenatrpan pa se to nesto razletio na sve strane. Nije mi niko nista prigovorio, a ruksak je stao knap u prostor iznad glave. Imam osjecaj da mogu stat i jos veci ruksaci/koferi od navedenih dimenzija...
Ne radi se o prostoru iznad glave nego o njihovom sablonu.

Normalno da iznad glave moze svasta stati pa i veliki kofer.
Post Reply