Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kosava

#376 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

colt wrote:
sema911s wrote:beter gdje nauci te gluposti da svakodnevno kupanje unistava kozu, samanjuje imunitet,. koji se to dio koze sam cisti, ako mislis da znoj cisti kozu tesko, jer znoj je tu da hladi tijelo, a neugodan miris se stvara jer organizmi koji zive na nama kake to sto pojedu iz znoja i kako da ta kaka spadne ako se ne okupas,.
Imao sam lično iskustvo sa tim (prije 10 godina) i jedva sam se riješio toga. U mladosti sam svakodnevno vodio računa o higijeni i rezultat je bio konstantno crvenilo kože s kojim sam se borio preko godinu dana (liječenje tabletama, injekcijama,kremama i šta sve ne. .. ). Doktori su mi potvrdili da sam zajebao sa higijenom
Nisi ti zajebo kozu kupanjem nego sto si se surio vrelom vodom da si se kupao mlakom ili hladnom vodom nebi imao crvenila koze.
kosava

#377 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Gojeni H wrote:Ja dvaput mjesecno da ne ostetim zastitni sloj.
A i zbog toga da ne dobijem upalu mozga, bolest bubrega, i ostale bolesti koje daje nasa bosanska hava promahom.
Kazu mi da tuknem kad dignem ruku, ali ja mislim da to njima nos smrdi.
Gojeni samo od Djurdjevdana do Djurjevdana.
kosava

#378 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

supercali wrote:ja imam dugu kosu i od kad sam sam poceo prati kosu znaci kad me majka prestala kupati cini mi se da sam fen koristio svega par puta
inace kosu operem navece oko 8 i ne izlazim tu noc nikako
a to dodje zimi mozda jednom sedmicno dok je ljeti mozda 2-3 puta al ljeti se zna i izaci zavisi sve od situacije tako da nikad fen ne koristim
A sto ne izlazis to noc? Da se ne prehladis? :roll: mozda da stavis kakvu kapu na glavu?
kosava

#379 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

dječak sa šibicama wrote:
Cherry-Cherry wrote:Da pitam ove nekupače:da li bar operete noge pred spavanje? :skoljka: I poslije upotrebe wc-a da li se perete? :skoljka: :run: :run:
Koliko često se presvlačite? :skoljka: Je li jednom sedmično? :run:
Sto se tice presvlacenja, vodim se sistemom "detekcija nosom", blagim pokretima ruke prinesem carape/gace k nosu, i ponjuskam... ako smrdi, presvlacim.

Sve sam rekao :oops: :lol:
a gace zuto naprije braon ozada
stakasa

#380 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by stakasa »

kosava wrote:
pathyeshme wrote:Kao što ovaj gore reče, zapad nam kroji higijenske navike jebote.

A to što 99% ljudi na zapadu ne pere šupak poslije sranja, to nikom ništa.

To tuširanje kod njih 2 puta dnevno (ako je tako, mada sumnjam) na osnovu toga što ne peru pakaš i ima neku logiku.

Elem, taj mali što se licka je pederčina u najavi, tu nema priče.

U osnovnoj i srednjoj sam se uvijek kupao jednom sedmično, maximalno 2 puta. Sada svaka 2 dana, jbg osjećam da mi je potrebno tako.
Gdje si ti bio na Zapadu? Zapad ti je sirok pojam a nesto da neperu guzicu je Bosanski primitivizam iz proslog vijeka
Bio dokumentarac nedavno a i raja prica :)
kosava

#381 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

strong69 wrote:Kada koristim WC u nekom trznom centru ili kafani primjecujem da ljudi u velikoj vecini ne peru ruke poslije male nuzde. Dok perem ruke samo izjure pored mene. Pa vidite za sta se hvatate rukom :D
Ruke se peru prije male nuzde jer valjda si do sada naucio da se ne pisas po rukama a posto ga hvatas rukama hoces da su ciste meni se moj ne gadi.
kosava

#382 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

stakasa wrote: Bio dokumentarac nedavno a i raja prica :)

Ma dok sam bio mladji tako je mene moja rahmetli nena plasila kaze nemoj vlahinja one ne peru guzicu pa sve im brabonjci vise :-)
Red Wolf

#383 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Red Wolf »

Sto se ova kosava raspricao i svima djeli savjete,idi ba kupaj se i boli te qrac sta drugi radi,cuj nekih kupaju se dva puta dnevno,tastatura sve trpi a da moze progovoriti :run:
kosava

#384 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Secer_033 wrote:
strong69 wrote:Kada koristim WC u nekom trznom centru ili kafani primjecujem da ljudi u velikoj vecini ne peru ruke poslije male nuzde. Dok perem ruke samo izjure pored mene. Pa vidite za sta se hvatate rukom :D
Ja sam cesto u kaficima vidjala ljude koji izadju iz wc-a za dvije sekunde i na putu do sanka kopcaju slic i hladno nastave piti pivu i jesti kikiriki.
Nikad nisam skontao te sto jedu kikirikije i grickalice po kaficima. :roll:
kosava

#385 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Red Wolf wrote:Sto se ova kosava raspricao i svima djeli savjete,idi ba kupaj se i boli te qrac sta drugi radi,cuj nekih kupaju se dva puta dnevno,tastatura sve trpi a da moze progovoriti :run:
Sta dva puta nekad i tri.
kosava

#386 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

kosava wrote:
Red Wolf wrote:Sto se ova kosava raspricao i svima djeli savjete,idi ba kupaj se i boli te qrac sta drugi radi,cuj nekih kupaju se dva puta dnevno,tastatura sve trpi a da moze progovoriti :run:

Nego cujemo li se profesore?
kosava

#387 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

direktni wrote:Ko je služio JNA, zna da je kupanje bilo na rasporedu jednom u 14 dana. Jutarnja i večernja lična higijena svakodnevno i znam da su svi bili zdravi i da niko nije smrdio. Provedeš na na logorovanju na Ravnoj gori 21 dan, bez kupanja i vratiš se u kasarnu sa čistom kosom. Možete li u to vjerovati? Teško. Svi smo bili poželjeli kupaonicu, ali da se sada neko svaki dan kupa dva puta minimalno, to već nije u normali. Valjda je nekada insan hasta, pa ne može ustati iz kreveta dva dana i već propustio najmanje četiri kupanja.

Urbana legenda malograđana.

Neko uzima pet puta abdest na dan, dva-tri puta se sedmično tušira i jednom kupa uz svu higijenu naloženu fiziološkim potrebama i onda neko kaže uhljup, peksin. Lična higijena nalaže i čisu odjeću.

Pun mi je kufer ovih što ne bi mogli živjeti da se dva puta na dan ne okupaju.
A kad su sluzio JNA koliko ti je bili godina i koji je bio prosjek godina regruta 19 ili 20 ?
Red Wolf

#388 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Red Wolf »

kosava wrote:
kosava wrote:

Nego cujemo li se profesore?
Nisam ti ja profesor,mada me tako zovu,kad udjes u kucu gdje ima pasce ma da se on namace u mirisljavoj vodici svaki sat,to smrdi nemres dihat a i higijena je upitna,a ima i takvih sto ovdje vaze o cistoci ma tastatura je cudo
kosava

#389 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

direktni wrote:Insan mora baš biti prljavko, peksinjav, uhljup.....da bi se morao kupati dva puta dnevno. U štali da provodiš radno vrijeme, ne bi se toliko upeksinio, da se moraš uroniti u kadu punu vode dva puta na dan :D
To je pola problema u Bosni nema tuseva samo kade i kupanje a tusiranje je zdravije od kupanja i ako se redovno tusiras i svaki dan oblacis cistu garderobu netreba ti vise od 5 minuta da se istusiras i da dvaput samponom opers kosu.
Gojeni H

#390 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

kosava wrote:
Gojeni H wrote:Ja dvaput mjesecno da ne ostetim zastitni sloj.
A i zbog toga da ne dobijem upalu mozga, bolest bubrega, i ostale bolesti koje daje nasa bosanska hava promahom.
Kazu mi da tuknem kad dignem ruku, ali ja mislim da to njima nos smrdi.
Gojeni samo od Djurdjevdana do Djurjevdana.
Jarane, mene su naucili da ako stojim okupan izmedju dva objekta da me onaj zrak jebeni zvani promaha more ubit' i onda mi bubrezi mogu obolit'.
Znaci samo sigurica, jos niko nije umro sto tukne a od ove bosanske have sto napada mokru glavu i kukove, odnosno mozak i bubrege, haman jest'.
kosava

#391 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Ja ti ne idem kod tih sto imaju cuke i macke i zoloski vrt u kuci dobro da budem iskren gdje ja zivim svako ima par dunuma okucnice. Kada sam kupovao kuce ja udjem i cuko se cuti ja se okrenem na peti.
kosava

#392 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

[quote="Gojeni H"
Jarane, mene su naucili da ako stojim okupan izmedju dva objekta da me onaj zrak jebeni zvani promaha more ubit' i onda mi bubrezi mogu obolit'.
Znaci samo sigurica, jos niko nije umro sto tukne a od ove bosanske have sto napada mokru glavu i kukove, odnosno mozak i bubrege, haman jest'.[/quote]

Drug moj jebena je promaha samo kako prezivi smo 92-95 u sumama jest da nas je vecina krv propisala jer su nas naucili da noge nikad nisu mokre.
Gojeni H

#393 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

kosava wrote:
direktni wrote:Ko je služio JNA, zna da je kupanje bilo na rasporedu jednom u 14 dana. Jutarnja i večernja lična higijena svakodnevno i znam da su svi bili zdravi i da niko nije smrdio. Provedeš na na logorovanju na Ravnoj gori 21 dan, bez kupanja i vratiš se u kasarnu sa čistom kosom. Možete li u to vjerovati? Teško. Svi smo bili poželjeli kupaonicu, ali da se sada neko svaki dan kupa dva puta minimalno, to već nije u normali. Valjda je nekada insan hasta, pa ne može ustati iz kreveta dva dana i već propustio najmanje četiri kupanja.

Urbana legenda malograđana.

Neko uzima pet puta abdest na dan, dva-tri puta se sedmično tušira i jednom kupa uz svu higijenu naloženu fiziološkim potrebama i onda neko kaže uhljup, peksin. Lična higijena nalaže i čisu odjeću.

Pun mi je kufer ovih što ne bi mogli živjeti da se dva puta na dan ne okupaju.
A kad su sluzio JNA koliko ti je bili godina i koji je bio prosjek godina regruta 19 ili 20 ?
Sjoj tebe ... pa kad svi tuknu u spavaoni, gdje ce ti to smetat'?
kosava

#394 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Pismonosa wrote:Evo našao sam onu majicu od prošle godine što smo mislili da sam je izgubio! :D
Nije majica nego je dzemper i to je istina da Albanic sa Prokletija nose vunene djempere ispod majice.
kosava

#395 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Gojeni H wrote:
Covjek rece da niko nije bio bolestan a ja se ibretim gdje ce zdravo celjade od 19-20 godina se razbolit.
Gojeni H

#396 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

@kosava

Nista ja vama Amerima ne vjerujem da ima ta infekcija bubrega, ili kidney infection. Ja mislim da je do have. Vi to hocete da nam oduzmete zastitni sloj. Znao sam da je neka teorija o zavjeri.

Nego jarane, ima li sta ljepse nego kad kakva gospoja, nakon vise dana cuvanja zastitnog sloja, nabaci kakav dezodorans, pa zaigra kolo bosansko na svadbi ili proslavi nove godine. Taj spoj znoja i dezodoransa je nenadjebiv.
Ja bi joj namah pazuho polizao.
Gojeni H

#397 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

kosava wrote:
Gojeni H wrote:
Covjek rece da niko nije bio bolestan a ja se ibretim gdje ce zdravo celjade od 19-20 godina se razbolit.
To je garant bio neki Janez sto se vazda kupa.
kosava

#398 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ovi bez kade mora da su uber peksini...to se ne kupa nikad, samo podapere :(
Kada ti je najopasinja za zdravlje vecina ljudi koje strefi srcani strefi ih u kadi sada kada udjes pod tus pa jos kad skines tus glavu pa prebacis na mlaz a ne tus pa raspalis po preponama a ne kada pa nemogu da pruzim noge nego u fetalnom polozaju se kupam , ja svaku kucu koju sam kupio ili vidjeo kao potencijalnu za kupovinu usao u svaki tus i provjerio da je bar 2,10 metra visok.
Gojeni H

#399 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Gojeni H »

kosava wrote:Ja ti ne idem kod tih sto imaju cuke i macke i zoloski vrt u kuci dobro da budem iskren gdje ja zivim svako ima par dunuma okucnice. Kada sam kupovao kuce ja udjem i cuko se cuti ja se okrenem na peti.
Gdje si ti? Okolina FOrt Worth-a? :D
kosava

#400 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by kosava »

Gojeni H wrote:@kosava

Nista ja vama Amerima ne vjerujem da ima ta infekcija bubrega, ili kidney infection. Ja mislim da je do have. Vi to hocete da nam oduzmete zastitni sloj. Znao sam da je neka teorija o zavjeri.

Nego jarane, ima li sta ljepse nego kad kakva gospoja, nakon vise dana cuvanja zastitnog sloja, nabaci kakav dezodorans, pa zaigra kolo bosansko na svadbi ili proslavi nove godine. Taj spoj znoja i dezodoransa je nenadjebiv.
Ja bi joj namah pazuho polizao.

Zaboravio si kosuljica mora da bidne od sintetike joj kad se to uscuti a kada se ustane stolca dismr na govno i znoj. Hmm :wink:
Post Reply