MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
daddy-kool

#376 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin

Post by daddy-kool »

Zaista mi nije jasno na osnovu čega su pravosudni organi KS dopustili pretres redakcije klixa?
Još manje mi je jasno zašto su dopustili pripadnicima MUP RS-a da oni vrše pretres, umjesto da materijalne dokaze obradi MUP KS?
Može li kako MUP KS sutra otići u Banja Luku da malo istraži nezakonite radnje M. Dodika?

Večeras u štabu istražitelja MUP-a Šumske:

Cia snajka.
It_is_a_Leclerc

#377 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by It_is_a_Leclerc »

Stvar je vrlo opasna. Došlo je do kršenja odredbi dejtonskog ustava. MUP RS nema nikakve ingerencije na teritoriji FBiH. Ovim je uveden opasni presedan u pravni sistem, do temelja potrešena pravna sigurnost, te derogiran princip slobode medija i prava na javnu riječ.
ExNihilo

#378 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ExNihilo »

Jbt, ima li ogavnije osobe u kosmosu od ove Željke? Pravi prototip ljudskog izmeta.
Kemal Malovčić

#379 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Kemal Malovčić »

ExNihilo wrote:Jbt, ima li ogavnije osobe u kosmosu od ove Željke? Pravi prototip ljudskog izmeta.
Baš je sesi.
zalizani

#380 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by zalizani »

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#381 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by arman1 »

kamen spoticanja

#382 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by kamen spoticanja »

Chisum wrote:
pici wrote:jebo vas ovaj...advokat ovaj...ko vam ga nadje ovaj...jel završHio advokaturu u kiseljaku ovaj... :mrgreen: ...ovaj

šHa je .BA s ovom KOZOM...ovaj...kome ona odgovara ovaj...
Mocna drzava... Babino minder-podrumce, Bakir, na braniku otadzbine, pa seoska uciteljica engleskog jezika, u ulozi Lavrentija Berije, odradjuje poslove za laktaskog demobilisanog kmeta... usred Sarajeva.
Trenutni ministar mupa predrag kurtes i kantonalnog pecanac...obojica crvena ergela
Sudija igor crvendach...tako da faktura ide , jel gdje ide
A da ne bude zabune i ridjobradog nabijem na belegiju
Kemal Malovčić

#383 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Kemal Malovčić »

Kod nje na bubicu položit ispit ko od šale. :mrgreen:
jao_situacije

#384 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa

Post by jao_situacije »

arzuhal wrote:
Qler wrote:I meni to nije jasno, pored toga, zasto niko ne rovi po kuci Zeljke? Mislim, ipak je ona snimljena kako prica o korupciji i kriminalnim radnjama....
Sram te bilo...O jednoj dami tako pričat.
O jednom GOSPODINU !
Capsicum

#385 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Capsicum »

Kako se ove nase vladajuce kaste medjusobno stite kad su im guzice ugrozene... Nista novo, kao sto ni do sad nijedan politicar iz bilo koje bitnije stranke nije odgovarao za bilo kakav ozbiljniji kriminal. Zivimo li u drzavi postenja i pravde ili?
ExNihilo

#386 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ExNihilo »

U suštini, svi su i prije znali da:

1. Sudstvo nije nezavisno i do srži je korumpirano.
2. Mediji nisu nezavisni; ako za trenutak počnu raditi svoj posao i izađu izvan okvira članaka tipa "kako povećati penis" - najebat će.
3. Bošnjački lideri su jendoćelijski organizmi i pičke.

Jedina novost je da se ovo sve više ni ne pokušava kriti. :D
BHCluster

#387 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by BHCluster »

A "sadržaj za odrasle" je na sigurnom nadam se... :P
JohnnyS

#388 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by JohnnyS »

Stvarno je klix ku*čeve sreće, objave jedan jedini tekst da nije agencijska vijest ili copy paste sa srpskih i hrvatskih pportala i odmah im specijalci upadnu...
jao_situacije

#389 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa

Post by jao_situacije »

General War wrote:
Naslovnica wrote:Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje
Član 174.
(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili
tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije namenjena, ili
omogući nepoznatom licu da se upozna sa razgovorom ili
izjavom koja je neovlašćeno prisluškivana ili snimana, kazniće se
novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski
snimi izjavu koja je njemu namjenjena, bez znanja i odobrenja
onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko
omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom
.

(3) Ako djelo iz stava 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u
vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.
Ima li kazneni zakon federacije sta slicno...ovo je iz KZ PC-a...
Cini mi se da je zakon u hrvatskoj malo odredjeniji...i da se priznaje pravo snimka (ukoliko nije trece lice) ukoliko dokaze da stiti pravo kolektiva prije prava pojedinca...nesto u takvom smislu...nije u rijec,valjda se razumijem :skoljka:
Čl. 188. KZ FBiH kazna zatvora do 3 godine nema novčane kazne. I nema ovog boldiranog dijela :)
Chisum

#390 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chisum »

kamen spoticanja wrote:
Chisum wrote:
Mocna drzava... Babino minder-podrumce, Bakir, na braniku otadzbine, pa seoska uciteljica engleskog jezika, u ulozi Lavrentija Berije, odradjuje poslove za laktaskog demobilisanog kmeta... usred Sarajeva.
Trenutni ministar mupa predrag kurtes i kantonalnog pecanac...obojica crvena ergela

Pecanac, kao i sve ostale politicke karikature iz Sarajeva, crven je k'o i Bakirov privatni hermafrodit, Zlatko... Nije SDA-ov Ciceron dzabe porucio "Pobjedjujemo, dzematile!"
Zna se iz cije ovaj grad ruke jede vec dvadeset i kusur godina.

Nego, nastranu sve to, i ako je doslo do nekog krsenja zakonske procedure... Dodikova murija vrslja po Sarajevu, ma daj - sad ce Princ od Podruma da odgovori. Dok je njega, ne brinem se ja za ovaj grad. Bas me zanima odgovor i, naravno, kontra udar na npr. Nezavisne novine, usred Banjaluke. Sila je to. Snaga Bosne.
jao_situacije

#391 Re: Zbog snimka premijerke RS-a policija upala u prostorije Klixa

Post by jao_situacije »

kakaljin wrote:
Naslovnica wrote:Neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje
Član 174.
(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili
tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije namenjena, ili
omogući nepoznatom licu da se upozna sa razgovorom ili
izjavom koja je neovlašćeno prisluškivana ili snimana, kazniće se
novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski
snimi izjavu koja je njemu namjenjena, bez znanja i odobrenja
onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko
omogući nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom
.

(3) Ako djelo iz stava 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u
vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.

Po ovome niko nikoga nesmije prisluskivati, jedino da kaze ja cu te prisluskivati pa eto da znas, pa onda nepodlijezes zakonu.

Da nije smijesno bilo bi zalosno.

Pa onda te ni policija nesmije prisluskivati da ti nejavi da te prisluskuje.
To je ovlašteno prisluškivanje zove se posebna istražna radnja i radi se po odobrenju suda koji je nadležan.
York Light 100`s

#392 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by York Light 100`s »

Na stranu sve ali kada pročitam ovo odmah mi muka ali ne zbog navedenih razloga
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /141229085

Da nisu u pitanju ovi iz RSa nego iz federacije tačno bih za ove specijalce navijao kao za naše zmajeve. I onda se pitate zašto je i Klix samo jedan od mnogih gdje većina ima negativno mišljenje i gdje novinari nemaju ni N od novinara.
Čuj ideš čovjeku u lice i blicaš mu u oči nekoliko sekundi i onda pokušavaš isto drugom i onda se čudiš što tako reaguje :-) Ja da sam na njegovom mjestu gurnuo bih tom novinarčiću kameru u grlo. Koja je smisao ovih fotografija 3cm udaljena od lica? Čista provokacija. Hoćeš slike kako policajci napuštaju redakciju Klixa a slikaš njegove nozdrve.
Koja je poenta? Da se objave slike na portalu kako su policajci lijepi izbliza? :-)
Provokacija uspjela, naslov "pogledajte kako policija tuče jadne novinare" pun pogodak :thumbup:
Bolje i nemati slobodu medija nego ovakvu gdje naši novinari i ne znaju šta to znači i gdje je granica.
dalje

#393 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by dalje »

filosofman wrote:
filosofman wrote:Nego da mi damo podršku klix-u? Ko ima ideju kako?
Ovo nije šala, danas su zaskočili klix-ovce sutra će sve nas?!
Pitanje ko je koga tu zaskocio...
Ako su novinari objavili montiran snimak, pored Zakona prekrsili su i osnove novinarstva.
Novinar ne smije lagati i manipulisati javnost.
Ja bih sacekao da se zavrsi istraga.
Kako ima svakakvih politicara tako ima i svakakvih novinara. Mora se jednom uvesti red.
jao_situacije

#394 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

bach wrote:
homega wrote:
bach wrote:Pretres je mogla vršiti samo SIPA.
Nalog za pretres je moglo zatražiti samo Tužilaptvo BiH.
Pretres je mogao odobriti samo Sud BiH.
Ovo sve što su prikupili i što su radili mogu mačku o rep okačiti.
Misliš li da je sudija Igor Todorović svjesno ugrozio svoju poziciju u jednoj izuzetno moćnoj instituciji kakva je Općinski sud u Sarajevu i svjesno, mimo zakona, prihvatio zahtjev policije i potpisao sudski nalog za pretres klix-a?
Nažalost, mislim da je to uradio.

I nije Općinski sud SA nešto pretjerano ugledna instutucija. On je relativno nisko u pravosudnoj hijerahiji...
Zašto je Sipa nadležna za ovo ? zašto sud BiH i zašto tužilaštvo BiH ?
It_is_a_Leclerc

#395 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by It_is_a_Leclerc »

Očekujem očitovanje visokog predstavnika. Ovdje se radi o kršenju Dejtonskog sporazuma.
VjecitiStudent

#396 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by VjecitiStudent »

Chisum wrote:
kamen spoticanja wrote:
Chisum wrote:

Pecanac, kao i sve ostale politicke karikature iz Sarajeva, crven je k'o i Bakirov privatni hermafrodit, Zlatko... Nije SDA-ov Ciceron dzabe porucio "Pobjedjujemo, dzematile!"
Zna se iz cije ovaj grad ruke jede vec dvadeset i kusur godina.

Nego, nastranu sve to, i ako je doslo do nekog krsenja zakonske procedure... Dodikova murija vrslja po Sarajevu, ma daj - sad ce Princ od Podruma da odgovori. Dok je njega, ne brinem se ja za ovaj grad. Bas me zanima odgovor i, naravno, kontra udar na npr. Nezavisne novine, usred Banjaluke. Sila je to. Snaga Bosne.
Zeleni već spinuju.
Nema ministar nikakvih izvršnih ovlasti nad policijom, samo kantonalni komesar (SDA) je mogao dati ovakvu naredbu, da se upusti policija RS-a u operativne radnje na teritoriji FBiH.
Zato crveni i jesu bili toliko zapeli da mijenjaju Zakon o policiji.
trcicu trceci

#397 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by trcicu trceci »

York Light 100`s wrote:Na stranu sve ali kada pročitam ovo odmah mi muka ali ne zbog navedenih razloga
http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /141229085

Da nisu u pitanju ovi iz RSa nego iz federacije tačno bih za ove specijalce navijao kao za naše zmajeve. I onda se pitate zašto je i Klix samo jedan od mnogih gdje većina ima negativno mišljenje i gdje novinari nemaju ni N od novinara.
Čuj ideš čovjeku u lice i blicaš mu u oči nekoliko sekundi i onda pokušavaš isto drugom i onda se čudiš što tako reaguje :-) Ja da sam na njegovom mjestu gurnuo bih tom novinarčiću kameru u grlo. Koja je smisao ovih fotografija 3cm udaljena od lica? Čista provokacija. Hoćeš slike kako policajci napuštaju redakciju Klixa a slikaš njegove nozdrve.
Koja je poenta? Da se objave slike na portalu kako su policajci lijepi izbliza? :-)
Provokacija uspjela, naslov "pogledajte kako policija tuče jadne novinare" pun pogodak :thumbup:
Bolje i nemati slobodu medija nego ovakvu gdje naši novinari i ne znaju šta to znači i gdje je granica.
Rek'o bi ti ne seri, ali necu. Kakve to veze ima, neka mu se ubaci u facu, ovi upali u redakciju i razvalili im sve, odnijeli svu opremu. Pa jesi li ti normalan? Dobro su izdrzali da se ne pobune svi novinari i ne pobiju se sa njima, a ti tu o ovome pricas.
Ljudi su ogorceni bili!
karanana

#398 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by karanana »

hahaha advokat je smijesan. babo mu je jak pa ce valjda pomoci sinu ako sta zatreba inace je kix najebo.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#399 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Zviz »

Ova kurvetina Cvijanovicka ako prije nije bila musko, nek me svak hebe. Seljaka sa dna kace. I zbog takve rugobe, i kurvetine sve ovo. Kupuje glasove, sta je tu novo. To i vrabci na granama zanju. Nego hocel ko vise pokokati te seljake od politicara? Tek tada bi realna slika puka da nikome i ne dostaju. Nego vako jedni drugima usakcu u usluge. Cuj iz RS dosla policija u po Sarajeva. Da im neko i KS nije dao podrsku, jebite me svi od reda, ako bi zive glave izasli. Sto nije Cijanovicka s njima dosla da pogleda kasete. Ako kurva zna upaliti tv ja cu sam sebi se posrat u usta.
animus

#400 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by animus »

JohnnyS wrote:Stvarno je klix ku*čeve sreće, objave jedan jedini tekst da nije agencijska vijest ili copy paste sa srpskih i hrvatskih pportala i odmah im specijalci upadnu...
Ovo je post godine. Ubo si u "sridu".
Post Reply