Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
and

#376 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by and »

trcicu trceci wrote: -Amar vodio klub koji je igrao u kvalifikacijama za ligu prvaka, Mesa nije!
nije ni guardiola :mrgreen:
smiješno je porediti mešinu i amarovu trenersku karijeru.razlika je otprilike kao da im porediš karijere dok su igrali,drastična :D

meša je selektor i treba čovjeka pustiti da radi.rezultate njegovog rada ćemo vidjeti na terenu
emigrazione

#377 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by emigrazione »

Amar vodio klub koji je igrao u kvalifikacijama za ligu prvaka, Mesa nije!
:facepalm:
Mesa ce voditi ekipu koja ce igrati kvalifikacije za Euro, Amar nije niti ce ikada!
Baresi 6

#378 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Baresi 6 »

opa dobili smo i novog selektora. haj nek je bericetno i da bude manje pljuvanja sa svih strana.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#379 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Chmoljo »

namjera nije da pljujem po Meši, 'em što je i Safet onakav dobio priliku, pa onda i Meša treba, 'em što sam i sam Željino dijete. ALI...

ova izjava po meni pokazuje da je najveći hendikep (i pored mazge Safeta) koji smo imali jeste distanciranje Ivice Osima od saveza nakon što se sve "normalizovalo"
Naime, Magath je tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji rekao da su čelnici Nogometnog saveza BiH (NS BiH) bili nezainteresovani da nešto konkretno promijene, željeli su "nastaviti tamo gdje se stalo".

Istakao je da su čelnici NS BiH na mjestu selektora reprezentacije htjeli nekoga ko bi u kratkom vremenu "od smeća koje je napravljeno, sve ispravio".

koju poruku posRati?
tcz

#380 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by tcz »

Chmoljo wrote:namjera nije da pljujem po Meši, 'em što je i Safet onakav dobio priliku, pa onda i Meša treba, 'em što sam i sam Željino dijete. ALI...

ova izjava po meni pokazuje da je najveći hendikep (i pored mazge Safeta) koji smo imali jeste distanciranje Ivice Osima od saveza nakon što se sve "normalizovalo"
Naime, Magath je tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji rekao da su čelnici Nogometnog saveza BiH (NS BiH) bili nezainteresovani da nešto konkretno promijene, željeli su "nastaviti tamo gdje se stalo".

Istakao je da su čelnici NS BiH na mjestu selektora reprezentacije htjeli nekoga ko bi u kratkom vremenu "od smeća koje je napravljeno, sve ispravio".

koju poruku posRati?
kad ovo napise admin e jebaji ga onda... :run:

Kako ocekivat od drugi forumasa da Meši odma ne nabace neki ''fin'' nadimak.
ultima_palabra

#381 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Meni to djeluje kao da Magath renda kore... stvarno neko misli da bi se on bavio korjenitim promjenama kod nas, sve kad bi i mogao?

Što se tiče Mešine karijere, Istres je zaista malen klub, pravi autsajder... samo jednu sezonu u istoriji su igrali u Ligue 1. Sjećam se dobro, kad su vodili u drugoj ligi, predsjednik nije bio zadovoljan jer je plasman u prvu ligu podrazumijevao ulaganja u stadion i igrače. Grenoble isto nije kakav klub, sve skupa 4-5 sezona u najvišem rangu.
zambaklija

#382 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by zambaklija »

dobro je Magaht rekao,oni ne žele nikakav uspjeh i promjene već da se nastavi gdje se stalo,njih interesuju samo pare i ništa drugo...nema ništa..
Charuga
Globalni moderator

#383 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Charuga »

ImageImageImage
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#384 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Sretno Mesa i sjeti se one stare, "Sokolovi lete srcem, a ne perjem"...vazi to i za Zmajeve, valjda. :D I ziv nam bio, isCeraj paunove sa terena...neka seCu modnim pistama. :D
ultima_palabra

#385 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Tino na listi želja PSG-a :sax: Ovako je bilo i birvaktile kad sam čitao Sport, Senad Žerić u Ajax i tako to...
mO k3

#386 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mO k3 »

SkyLimit wrote:Mene sve kopka na šta je Denijal Pirić mislio kad je rekao da je jedan od uvjeta da bi se postalo selektor BiH, to da se poštuje "hijerarhija Saveza". Meni se čini da se pod tim izrazom kriju svi javašluci čelnika Saveza za koje urednu primaju veliki novac.

Sama imena tih funkcija su iritirajuća, recimo "kordinator za omladinski fudbal u N/FSBiH" savršeno zvuči kao "ne radim ništa, ali primam masnu platu." Ko oni zaposlenici općinskih i kantonalnih institucija, pola ih penziju zaradi a da ne bi znali objasniti šta je tačno bila njihova funkcija.

Već vidim kako Baždarević traži svoje pomoćnike, a oni njemu da to nije u skladu hijerarhije Saveza. Traži skautsku službu, oni mu objasne da mi imamo "kordinatora za omladinski fudbal", koji je u skladu hijerarhije Saveza, dok i dalje veliki broj mladih igrača porjeklom iz BiH nastupa za druge reprezentacije, a naši "kordinatori" ih se sjete tek kad dođu na prag do dresa A reprezentacije druge zemlje.
Ma nista se tu nece promjenuti , sta je potrebno savezu je ciscenje do korijena i novu sadnicu zasaditi
mO k3

#387 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by mO k3 »

zambaklija wrote:dobro je Magaht rekao,oni ne žele nikakav uspjeh i promjene već da se nastavi gdje se stalo,njih interesuju samo pare i ništa drugo...nema ništa..
Ne magath je rekao ono sto mi svi znamo , svi sutimo . Ne radi se o tome da ne zele nikakv uspjeh repki jer bi sigurno imali veliku korist , nego su nesposobni
OldMayor

#388 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by OldMayor »

ultima_palabra wrote:Meni to djeluje kao da Magath renda kore... stvarno neko misli da bi se on bavio korjenitim promjenama kod nas, sve kad bi i mogao?

Što se tiče Mešine karijere, Istres je zaista malen klub, pravi autsajder... samo jednu sezonu u istoriji su igrali u Ligue 1. Sjećam se dobro, kad su vodili u drugoj ligi, predsjednik nije bio zadovoljan jer je plasman u prvu ligu podrazumijevao ulaganja u stadion i igrače. Grenoble isto nije kakav klub, sve skupa 4-5 sezona u najvišem rangu.
Pa zasto ne bi?

To je svabo.

Ja vec vidim taj sastanak, sjede sa jedne strane bakovic, begic i bagra tamane kobasice i pivo, i masnim rukama ono daju magathu njihov prijedlog napisan hemijskom dok su se vozili.

- Eto ...njm...arhm Felix, znaci to ti je to, sto mi mislimo...Bega dodaj mi tu kobasicu tamo..znaci mi njm mjm mi bi volili da ti budes na selektor...prevodis li ti sve ovo Slavice...

Mozda im je covjek onda iznio svoj plan, a hvala bogu kod nas ima hrpa posla jer nista nije uredjeno, pa eto i odabir pomocnika je korjenita promjena. Nek je trazio da on dovede svoj tim ljudi - to je korjenita promjena.
SkyLimit

#389 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

Charuga wrote:Image
Kakva su ovo pitanja, prvo ga pita:

- Kakav je vaš stav oko Tina Sušića, koji je često bez razloga bio na "streljani"?

A onda:

- Francuski mediji su objavili informaciju da je Tino Sušić na listi želja PSG...

Toliko subjektivnosti i insinuacija u pitanjima, valjda bi ona trebala biti kratka i jasna, bez nametanja ličnih stavova novinara u njima. Kad već može ovako, ja bi formulisao pitanje po mom ćejfu: "Kakav je vaš stav oko Tina Sušića, kojeg je amidža često neopravdano gurao u prvu postavu?" Novinari.
Tomahawk11
Globalni moderator

#390 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Magath je imao rezultate u Njemackoj. Ono sto je uradio u Engleskoj nije vrijedno pomena. Tako da, kad se realno pogleda, njegova karijera kao trenera je u fazi stagniranja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#391 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Majke vam sto se raspravljate oko Amara? Covjek nije izabran za selektora, a vi lomite koplja oko njega. I to pogledaj ti argumentacije :lol:
kakotakonikako

#392 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by kakotakonikako »

ovdje pojedini previsoko misle o sebi. niko sa ovog foruma nije niti ce odlucivati o selektoru. lijepo je mastati i zanositi se. o selektoru mehmedu odlucuju rezultati i savez. svi mi ostali smo samo statisti u kukuruzu. svidjalo se to kome ili ne.
Charuga
Globalni moderator

#393 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:Majke vam sto se raspravljate oko Amara? Covjek nije izabran za selektora, a vi lomite koplja oko njega. I to pogledaj ti argumentacije :lol:
Tomahawk11 wrote:Magath je imao rezultate u Njemackoj. Ono sto je uradio u Engleskoj nije vrijedno pomena. Tako da, kad se realno pogleda, njegova karijera kao trenera je u fazi stagniranja.
Majke ti što se ti raspravljaš oko Felixa? Ni on nije izabran za selektora ...

Mehmed Meša Baždarević je tema, manite se drugih koji su bili u opciji za selektora!
Tomahawk11
Globalni moderator

#394 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:
Tomahawk11 wrote:Majke vam sto se raspravljate oko Amara? Covjek nije izabran za selektora, a vi lomite koplja oko njega. I to pogledaj ti argumentacije :lol:
Tomahawk11 wrote:Magath je imao rezultate u Njemackoj. Ono sto je uradio u Engleskoj nije vrijedno pomena. Tako da, kad se realno pogleda, njegova karijera kao trenera je u fazi stagniranja.
Majke ti što se ti raspravljaš oko Felixa? Ni on nije izabran za selektora ...
U pravu si. Pogresna prica na pogresnom mjestu. Potegose me za jezik. Necu vise, druze Charuga :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#395 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

Nisam ni holivudska zvijezda ni legenda, samo sam dobar igrač i trener
:thumbup: Bravo Meša

želim ti da to i pokažeš na terenu :bih:
Dr. Kuca

#396 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dr. Kuca »

Sta je ovo Mesi svaka druga razgovarat cu sa savezom kgoa pozvat, kad se posrat?
missko

#397 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by missko »

Dr. Kuca wrote:Sta je ovo Mesi svaka druga razgovarat cu sa savezom kgoa pozvat, kad se posrat?
Ovo sluti da bi Zukanovic mogao ostat suha qrca opet
LSD

#398 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by LSD »

Dr. Kuca wrote:Sta je ovo Mesi svaka druga razgovarat cu sa savezom kgoa pozvat, kad se posrat?
dobro je ba, smiri
ultima_palabra

#399 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

"Želim mu mnogo sreće, a imam i jedan savjet. Neka ima na umu da su u Savezu prefrigani. Preporučio bih Meši ovom prilikom da ugovor odmah pokaže novinarima jer predsjednik će to po običaju svejedno učiniti. To je i meni uradio", za Dnevni list je izjavio Safet Sušić.
PAPE :bih: :bih: :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#400 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

to je i standard da javnost zna kolko je čoek plaćen i za šta je plaćen...ne kontam šta se tu ima kriti :?
Locked