I sto ne nedostaje bagre da takva govna brani.Walther wrote:Osnovni problem je sto na Balkanu nakon toliko mrtvih, silovanih i protjeranih jos uvijek postoje debili koji razmisljaju kao on. A najgore u svemu tome je sto takvih ima dosta.It_is_a_Leclerc wrote:Osnovni problem cijele priče je što je pomenuta primjedba došla od nekog iz Srbije ko zna, ili bi morao znati da - a) ta izjava sigurno podliježe višestrukom interpretacijama i analizama, b) živi u regionu koji ne zadovoljava ni minimum pravila iz slobode govora i u kojima jednostavno ne smiješ ismijavati baš sve i svašta.
Mi nažalost nikad nećemo biti SAD, u kojima je dozvoljeno kao u South Parku, prikazati Isusa kako sjedi i jede kokice, ili ismijavati vlastitu državu, nazivati političare kretenima, itd. itd.
ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Moderator: anex
- Sezam
#376 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
-
Walther
#377 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Jako bitno je sto neko pijan i drogiran kaze u nekom klubu.... inace ne tako davna i malo ozbilnija stvar....kowalski1 wrote:slažem se sa Leclerckom, mi ćemo biti demokratsko društvo onoliko koliko budemo mogli da kažemo šta mislimo o svim temama, a da te neko iza plota odmah ne nazove izdajnikom i slično.
http://youtu.be/i0MYtwDoORk
jedna recenica i xx godina rada papaa.. zbog izjave koja je u principu sasvim korektna
Last edited by Walther on 06/12/2014 18:30, edited 1 time in total.
- Sezam
#378 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
kowalski1 wrote:sprdanje sa stereotipima jednog naroda jeste smiješno. bar meni. naravno, to treba znati upakovati, ali to sa dilovanjem je sjajno.
a što se tiče nacionalizma: nacionalizam je tup, neduhovit, on u svemu vidi zavjeru protiv svog naroda. ovo je meni sve obrnuto, ali da se zajebava sa svima jednako, kao što on, koliko sam se ja raspitao , i radi.
U autobusu sa srpskim radnicima na povratku iz EU pronadjeno 20 kg kokaina i 20kg nakita. Jok...nego ce Srbin da zivi od rada.
Vrhunski ili...?
-
Walther
#379 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
se rijeci unproforci zamjeni sa Turcima a narod umjesto Bosnjakinja stavi Srpkinje sigurno bi to bi vrh slobode govora i demokracijeSezam wrote:kowalski1 wrote:sprdanje sa stereotipima jednog naroda jeste smiješno. bar meni. naravno, to treba znati upakovati, ali to sa dilovanjem je sjajno.
a što se tiče nacionalizma: nacionalizam je tup, neduhovit, on u svemu vidi zavjeru protiv svog naroda. ovo je meni sve obrnuto, ali da se zajebava sa svima jednako, kao što on, koliko sam se ja raspitao , i radi.
U autobusu sa srpskim radnicima na povratku iz EU pronadjeno 20 kg kokaina i 20kg nakita. Jok...nego ce Srbin da zivi od rada.
Vrhunski ili...?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#380 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Ili da se u toj americi punoj slobode govora prave stend ap sale sa jevrejkama koje su malo ljubovale sa nacistima sve bi bilo ok. Cak bi se na izraelskom forumu javile zene da to potvrde kao odlican vic. Jes hau nou. Salonsko licemjerje.pozdrav za bambi na kofeinu.da dodam.bih je sravnjena u ratu I jos ranjena.smijati se tome nije ni sala ni vic ni sloboda govora nego jednak moralni odron kao smijati se invalidu I nacinu kako je ostao nepokretan.pakujete to u odbijanje torova slobodu govora a ostaje gola I nepatvorena cista mrznja prema ovoj zemlji
- and
#381 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
s nekim stvarima se jednostavno ne treba šaliti.on je dobio taj "vic" da pročita od ljudi koji pišu scenario.prihvatio je krivicu i u svoje ime se izvinjavao zaštitivši medij u kojem radi i ljude koji su mu dali to da pročita.vjerovatno su htjeli malo o njima da se piše i da malo povećaju rejtinge.kowalski1 wrote:
e sad, što se tiče ivanovića. u americi je godinama postojala rasprava o tome šta je dozvoljeno u stand up rutini, tj. šta je granica dobrog ukusa i da li postoje neke stvari koje su, da kažem "nedodirljive". zaključak je da ne postoje i da je do komičara da sebe cenzuriše ili autocenzuriše. i vi kad slušate njihove fazone o holokaustu, meksikancima, crncima i slično, neuporedivo su surovije od ovoga što je ivanović izgovorio, samo što smo mi sredina koja još nije navikla na tu vrstu javnog govora, a posebno što je ovo društvo posebno senzibilisano na neke teme i reaguje ko opareno.
moje mišljenje je sljedeće: da je to izgovoreno u bilo kom drugom kontekstu mimo stand up rutine, trebalo bi osuditi, u ovom slučaju, ne, jer neslane šale su dio njegovog nastupa, koncept emisije je takav, a ni taj momak nema istoriju šovinizma iza sebe pa da sad neko upire prstom.
ne znam samo zašto su materijal za "šalu" tražili u komšiluku?
http://mondo.rs/a146225/Info/Drustvo/Sr ... dnica.html
- York Light 100`s
#382 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Ja to pominjanje djeteta (što osuđujem, mada trebao mu je jedan hladan tuš preko društvenih mreža da shvati težinu i ozbiljnost svoje izjave) više prepisujem slavnom internet fenomenu, anoniman sam, mogu pisati šta hoću i šta ne bih smio reći u u lice, ne može mi niko ništa.It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjački fašisti su,u rangu srpskih i hrvatskih. Ono što bošnjačke fašiste čini unikatnim jeste činjenica da se oni, uz mali izuzetak, ne organizuju, kao srpski, ali su jednako odurni, odvratni i jednako sramote narod koji pripadaju, državu koju navodno "brane".
U situaciji kad neko psuje nekom - dijete od pet godina, ja ne mogu stati na istu stranu sa takvima. Ko može, svaka mu čast.
Ja nikada nisam nigdje čuo izjavu ijednog bošnjaka kada je "među svojim" da je izjavio da treba zaklati srbina ili hrvata. Čuo sam jedino kada misle o vojnicima RSa ili HVOa "trebali smo ih onda pokokati na liniji" ali ja nikada nisam čuo niti pročitao da je iko želio smrt, silovanja, etničko čišćenje Srba i Hrvata, civila ili da su se smišljali kakvi planovi prije rata ili se sprema osveta poslije rata.
Srbi sa druge strane bez stida i srama izlaze na ulice i govore ono sa ponosom šta je nekoga drugog stid čak i anonimno preko interneta izjaviti. Osim možda ekstremnih bradonja nećeš nikada nekog Bošnjaka sresti da izjavi nešto slično van internet svijeta a preko interneta smo svi hrabri i anonimnost nam daje neku perverznu moć. Uostalom vrlo rjetko sam našao post gdje se pominje njegovo djete (možda 10 među stotine postova) i to mogu garantovati da niko ko je roditelj ne bi to napisao, većina je mogu misliti neki balavci od 15 godina.
Ostale postove kao "umro dabogda" ili "mati te trebala abortirati" opravdavam kao u afektu i pravi odgovor za nekoga ko se izigrava sa ovakvo osjetljivom temom. Protiv takvih izjava nemam ništa protiv.
Srbi sa druge strane su nas "uživo" gledali u oči, bili naše radne kolege, komšije, prijatelji i planirali lično ono uraditi što bi od Bošnjaka samo neki poremećeni balo od 15 godina preko interneta samo pomisliti njima.
Po tome ni najgori golobradi bošnjački fašista ne bi bio u stanju uraditi šta bi jedan "dobronamjerni" Srbin koji iz nekog razloga ne može preko jezika rječ genocid ili priznati ko je vršio agresiju na BiH
Last edited by York Light 100`s on 07/12/2014 00:17, edited 2 times in total.
- York Light 100`s
#383 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Ivanoviću pospi se pepelom, spali ili izvrši harakiri.
Ne, to nisu moje rječi, to je bivši Turčin sa Klixa Faruk Vele izjavio
http://www.avaz.ba/clanak/150862/ivanovicu-fasisto
E nek ste ga se rješili Klix, čini mi se da je neki ters čovjek
Biće zabavno pratiti Avazove napade na Ivanovića do te mjere da će nam Ivanović čak postati simpatičan, slično kao i kada su dosadili sa Bakirom Izetbegovićem pa svi su rekli "ne valja Bakir ali izgleda su gori ovi Avazovi novinarčići
Ne, to nisu moje rječi, to je bivši Turčin sa Klixa Faruk Vele izjavio
http://www.avaz.ba/clanak/150862/ivanovicu-fasisto
E nek ste ga se rješili Klix, čini mi se da je neki ters čovjek
Biće zabavno pratiti Avazove napade na Ivanovića do te mjere da će nam Ivanović čak postati simpatičan, slično kao i kada su dosadili sa Bakirom Izetbegovićem pa svi su rekli "ne valja Bakir ali izgleda su gori ovi Avazovi novinarčići
- gnjev
#384 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Katarina mudro zbori . Jebo te pojedinci traze bilo kakav nacin da opravdaju uvrede na racun bosnjaka da je to za nepovjerovati . Ne mozete ih opravdati . Pa to je nacija u kojoj 30 hiljada ljudi u glas na stadionu pjeva ubij zakolji siptara . Pa nadjite primjer gdje se to desilo . U svijetu se desi da manja navijacka skupina pravi incidente ali citav jebeni stadion od djeteta sa 5 godina do babe od 80 u jedan glas skandira u najblazu ruku monstruozan slogan . Mozete vi pokusavat uljepsat to sto rade srbi ali na kraju dana 90% srba ce podrzati Ivana . Nisu se promjenili i nikad nece . Za njih cemo uvijek ostati neprijateljski narod na njihovoj listi koja je poprilicno duga . Onih 10% normalnih srba koji nisu nacionaliste barbari i isprani mozgovi kao njihovi sunarodnjaci se osjecaju ko krmad u Teheranu .
-
forel
#385 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Prvo doticni je ispao mnogo glup, a drugo i oni koji su se ''smijali vidi kako ga Ivan zavali bosnjama'' zaboravljaju da su i plavi šljemovi, a Bgm i rat i sve ono uzasno sto nosi sa njim desavalo se i njima.Prvo lik je neotesana budala, i veliki nacionalista i nije ovo prvi put da nekog vrijeđa.Postoji jedna ogromna razlika izmedju toga bit duhovit i bit debil.Doticno gotovo cijelo ovo vrijeme prvo vrijeđa Jelenu Karleušu.Mozemo vi i ja skupa s vama mislit sta god hocemo i kako god hocemo o JK, cinjenica je da nju neko slusa, da ona zivi od svog posla i da ona tim poslom hrani svoju porodicu.Nije sad da se svrstavam u one koji se loze na fetis stopala JK
al to je cinjenica.Zamislite da ste vi neki umjetnik i da neko javno godinu i vise dana pljuje po vama.Šala je jedno, vrijeđanje je drugo.Poodavno kada je nestao profesor Sulejman Ređić, dotićni se napravio pametan pa izrekao salu citiram : U Bosni nestao akademik, pa je sad frka ko ce bit akademik, i kada je covjek pronađen mrtav on se kao ''izvinjavao''.A ne shvata da se ni sa cijim nestankom ne treba šprdat.Onda skoro famozno ''Stoko šiptarska'', ok, mozda dron i konkretno ta provokacija vezana za veliku Albaniju nije ukusna, jer koliko god mi likovali nad tim dronom, sumnjam da bi se mi smijali da je na utakmici BiH - Srbija preletio dron sa zastavom Velike Srbije.Ali opet, ako tvrdi da je antifasista, da nije ''četnik'' kako se ispravdao, onda kako moze cijeli jedan narod stavljat u isti kos sa par budala koje su stavile dron za provokaciju.Znaci odmah pobija sebe, i za opravdanje takvog ponašanja navodi bolesnu cestitku nekih tamo NN albanaca koji su cestitali turcima na ubistvu srbina u Turskoj.Znaci lik je nacionalista samo takav.U pocetku je bio duhovit, pa je ponestalo ''fora'' pa je poceo po onom dobrom receptu kad nema fora samo nek se prica, i nije problem opet u tom malom smradu Ivanu Ivanovicu nego u srpskom drustvu, koje to tolerira i to im je cool, bas kao sto toleriraju Šešeljeve bolesne izjave.
-
Bodkin
#386 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
KatarinaKosaca wrote:Mala je riječ degutantno za spominjanje ičijeg djeteta. Forum mi je svjedok da sam na to reagirala uvijek, radeći se o ljudima koje izrazito ne volim tipa Lagumdžija i slično. Djecu ničiju ne treba ni u snu spominjati i to je za svaku moguću osudu. Ovdje se, međutim, radi o nečem drugom, bar u ovoj diskusiji. Naime, bilo koji (po)četnik koji bilo šta napiše, izjavi, izvali na račun Bosanaca, će naići na svesrdnu podršku nekoliko dežurnih forumaša, jer oni , jelte, neće da budu u toru. E, to se zove salonac u pravom smislu riječi. Svidio mi se jedan post u kojem je netko otprilike ovako rekao... da parafraziram.. Rađaju se zadnjih par vjekova tamna djeca u Srbiji pa neka ne kažu da Turci nisu ništa radili. Ko je rekao da sam spomenuo Srpkinje, i silovanja, dajem ostavkuIt_is_a_Leclerc wrote:Dakako, jer prijetiti djetetu od pet godina klanjem te čini puno boljim od Ivana Ivanovića.dezurni_ucenik wrote:Od "bosnjackih fasista" gori su mi ovi pickasti,hinjavi salonci.
. A da je neki BIH voditelj ovako i ovo nešto izjavio isti "netorovci" bi se našli da ga osude, nazivaju fašistom, linčuju ukratko. Dobro ova zemlja i opstaje koliko dušmana ima, unuar sebe, bili ovdje samo virtualno ili i fizički.
Pozdrav za Bambi na kofeinu
- York Light 100`s
#387 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Sjećam se kada je tek izašla emisija prije 4 godine pa frajer opleo skoro u svakoj emisiji po Jeleni Karleuši, poslije 5 emisija (u kojoj je svaka tema ismijavanja bila Karleuša) prestadoh gledati emisiju jer ima boljih stvari na televiziji. Sjećam se da sam prije 1-2 godine pročitao članak kako Dragan Marinković Maca kritikuje Ivanovića zbog njegovih napada na Karleušu pa rekoh "pa zar je njemu još uvjek tema Jelena Karleuša?"forel wrote:Prvo doticni je ispao mnogo glup, a drugo i oni koji su se ''smijali vidi kako ga Ivan zavali bosnjama'' zaboravljaju da su i plavi šljemovi, a Bgm i rat i sve ono uzasno sto nosi sa njim desavalo se i njima.Prvo lik je neotesana budala, i veliki nacionalista i nije ovo prvi put da nekog vrijeđa.Postoji jedna ogromna razlika izmedju toga bit duhovit i bit debil.Doticno gotovo cijelo ovo vrijeme prvo vrijeđa Jelenu Karleušu.Mozemo vi i ja skupa s vama mislit sta god hocemo i kako god hocemo o JK, cinjenica je da nju neko slusa, da ona zivi od svog posla i da ona tim poslom hrani svoju porodicu.Nije sad da se svrstavam u one koji se loze na fetis stopala JKal to je cinjenica.Zamislite da ste vi neki umjetnik i da neko javno godinu i vise dana pljuje po vama.Šala je jedno, vrijeđanje je drugo.Poodavno kada je nestao profesor Sulejman Ređić, dotićni se napravio pametan pa izrekao salu citiram : U Bosni nestao akademik, pa je sad frka ko ce bit akademik, i kada je covjek pronađen mrtav on se kao ''izvinjavao''.A ne shvata da se ni sa cijim nestankom ne treba šprdat.Onda skoro famozno ''Stoko šiptarska'', ok, mozda dron i konkretno ta provokacija vezana za veliku Albaniju nije ukusna, jer koliko god mi likovali nad tim dronom, sumnjam da bi se mi smijali da je na utakmici BiH - Srbija preletio dron sa zastavom Velike Srbije.Ali opet, ako tvrdi da je antifasista, da nije ''četnik'' kako se ispravdao, onda kako moze cijeli jedan narod stavljat u isti kos sa par budala koje su stavile dron za provokaciju.Znaci odmah pobija sebe, i za opravdanje takvog ponašanja navodi bolesnu cestitku nekih tamo NN albanaca koji su cestitali turcima na ubistvu srbina u Turskoj.Znaci lik je nacionalista samo takav.U pocetku je bio duhovit, pa je ponestalo ''fora'' pa je poceo po onom dobrom receptu kad nema fora samo nek se prica, i nije problem opet u tom malom smradu Ivanu Ivanovicu nego u srpskom drustvu, koje to tolerira i to im je cool, bas kao sto toleriraju Šešeljeve bolesne izjave.
Evo sad zbog ovih izjava šljemova kliknu na njegovu FB stranicu da pročitam komentare i opet mu je najaktuelnija tema vicevi o Jeleni Karleuši poslije 4 i po godine
Kontam da ovaj frajer pokušava da bude kao Stefan Raab, David Letterman i Jay Leno koji isto imaju običaj da se okome na pojedine poznate ličnosti ali oni vode rat sa njima par sedmica i prelaze na druge teme i ličnosti, ovaj idiot izgleda ima ozbiljnih problema ili je toliko netalentovan pa se kači skoro 5 godina na jednu te istu osobu.
Ima i ono, Jelena Karleuša bez obzira šta mislili o njoj je se ogradila od srpske nacionalne politike, osudila zločine, vrjeđala ratne zločince pa taj deklarirani fašista je pokušava na taj način degradirati.
Frajer ili je tolika pičkica pa se boji zajabavati na račun Cece npr. jer zna da leti glava pa se okomio na Karleušu koja je lahka meta u Srbiji zbog njenih stavova ili je njegova mržnja (4-5 godina biti opsjednut sa istom osobom može se reći da je mržnja) razlog što je on fašista a Karleuša je uvjek kritikovala srpski nacionalizam
Last edited by York Light 100`s on 07/12/2014 11:50, edited 1 time in total.
- York Light 100`s
- OldMayor
#389 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Joj debila, ovo izvinjenje mu je haos...hahaa. Jos lik izvlaci neke statistike, kao lafo on sjedne znas uzme statistiku i konta kako bi najbolje pomogao da se ta statistika poboljsa i onda napise jednu salu da s njom upali mozdane vijuge kod naroda...
E jebote ko njemu dade emisiju da vodi.
Gledam onu emisiju sa djurom, pa majke mi gubi se lik. Zao mi ga bilo jbt, te rekao bi nesto, al ne moze jbg kad nije planirao u svom scenariju sta ce Djuro rec. Bukvalno je nula od spontanosti, ajd sto nema taj spontani smisao za humor, ali sto tupan ne zna ni za sedam dana skontat kako treba neku salu...
A ona publika u studiju je placena, njihovo je da se smiju kad on zavrsi salu. Pola njih to ni ne slusa, ili je slusalo na probi vec, ne opravdavam ni njih, nego samo kazem. Ucestvovao sam i sam u slicnim emisijama, prije snimanja ti kazu pljesci kad se pljesce i kraj price, tvoje posao je aplauz.
Gledam onu emisiju sa djurom, pa majke mi gubi se lik. Zao mi ga bilo jbt, te rekao bi nesto, al ne moze jbg kad nije planirao u svom scenariju sta ce Djuro rec. Bukvalno je nula od spontanosti, ajd sto nema taj spontani smisao za humor, ali sto tupan ne zna ni za sedam dana skontat kako treba neku salu...
A ona publika u studiju je placena, njihovo je da se smiju kad on zavrsi salu. Pola njih to ni ne slusa, ili je slusalo na probi vec, ne opravdavam ni njih, nego samo kazem. Ucestvovao sam i sam u slicnim emisijama, prije snimanja ti kazu pljesci kad se pljesce i kraj price, tvoje posao je aplauz.
-
bull21
#390 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Ne znam za ovaj dio, ali unazad par stranica imaš moj post sa oficijelnom statistikom UN-a (ujedno i jedinom dostupnom) koja jasno govori kod koga je više (kad već upoređujemo) i tačne brojke (njegova brojka nema apsolutno nikakve veze sa tačnim brojevima).OldMayor wrote:Joj debila, ovo izvinjenje mu je haos...hahaa. Jos lik izvlaci neke statistike, kao lafo on sjedne znas uzme statistiku i konta kako bi najbolje pomogao da se ta statistika poboljsa i onda napise jednu salu da s njom upali mozdane vijuge kod naroda...
- uglavnomja
#391 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
bull21 wrote:Ne znam za ovaj dio, ali unazad par stranica imaš moj post sa oficijelnom statistikom UN-a (ujedno i jedinom dostupnom) koja jasno govori kod koga je više (kad već upoređujemo) i tačne brojke (njegova brojka nema apsolutno nikakve veze sa tačnim brojevima).OldMayor wrote:Joj debila, ovo izvinjenje mu je haos...hahaa. Jos lik izvlaci neke statistike, kao lafo on sjedne znas uzme statistiku i konta kako bi najbolje pomogao da se ta statistika poboljsa i onda napise jednu salu da s njom upali mozdane vijuge kod naroda...
ja koliko znam citati, u onim statistikama koje si ti postavio (i koje su meni vjerovatnije i realnije) stoji cure od 15-19 godina
a ii je spomenuo curice ispod 15.
tih podataka nema nigdje
edit: evo clanka iz nezavisnih novina, na koje se poziva ii, a koje kao izvor navode biro za statistiku i HAVAZ
SARAJEVO - Od 1995. do početka ove godine 148 djevojčica prije nego što su proslavile 15. rođendan postale su majke.
Podaci su to Agencije za statistiku BiH, prema kojima je lani zvanično zabilježeno pet porođaja djevojčica koje nemaju ni 15 godina, piše Avaz.
Ovo su zvanični slučajevi, a strahuje se da je u stvarnosti taj broj mnogo veći i da se ovakvi porodi obavljaju i mimo bolnica da bi djevojčice i njihove porodice "izbjegle sramotu".
Zamoljeni da prokomentarišu ovakve slučajeve, ljekari i sociolozi kažu da je ovakva praksa suprotna onoj u razvijenim zemljama, gdje se brak i majčinstvo sve više odlažu za zrelije godine. Ovakve ekstremne primjere, dodaju, treba prevenirati, jer djevojčice u tim godinama ni u kojem slučaju, ni psihički ni fizički, nisu spremne za majčinstvo.
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 74201.html
-
iceman2010
#392 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
bull21 wrote:
Dosadno mi je.
Izvinjavam se na dužini.
To hoces da kazes da nisi vidio ovu drugu tabelu? Treba li podvuci ovo od 12 do 14 godina? Jasno je da je to jedna obicna gnjida. Da je umjesto bosanki stavio srpkinje, a umjesto plavih sljemova turke pitao bih te ja koliko bi to toj istoj publici bilo smijesno. A sada zamisli da to uradi jedan bosnjak, a usput zamisli i da su bosnjaci prije toga drzali Beograd 4 godine pod opsadom i napravili genocid u nekom drugom mjestu u Srbiji. Pitao bih te ja koliko bi im to bilo smijesno. Fasisticko smece koje je svoj fasizam dokazalo svojim stavovima prema albancima. Da ne spominjem ovo sto je covjek gore primjetio. Statistika je naknadna pamet i pokusaj "vadjenja". Siguran sam da mu nije bila ni na kraj pameti kada je pozelio da ga sukne komsijama. Kreten. Skoro 70 godina je proslo od zavrsetka drugog svjetskog rata. Kada bi danas neki njemacki komicar na nekoj njemackoj televiziji ispricao nesto slicno o maloljetnim jevrejima ne samo da bi izgub io posao, televizija bila kaznjena, nego bi vrlo vjerovatno zaglavio i u zatvoru zbog sirenja antisemitizma i mrznje.
- uglavnomja
#393 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
sorry, do mene je, ne vidjoh drugu tabelu ...
ali i dalje stoji cinjenica da je njegov izvor AVAZ!!! koji je objavio podatak o 148 curica majki. od 1995. do 2013.
a velike mrznje i velikih rijeci
i supljeg torovskog patriotizma ... 
ali i dalje stoji cinjenica da je njegov izvor AVAZ!!! koji je objavio podatak o 148 curica majki. od 1995. do 2013.
a velike mrznje i velikih rijeci
-
iceman2010
#394 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Ma zahebi ti to. Poslije cetiri godine trcanja izmedju granata i snajpera, poslije kupanja uz pomoc loncica, sa jednim kanisterom vode pod svijetlom napravljenog kandilja, poslije srebrenice i 1600 mrtve djece u mom gradu ne zelim da budem "politicki korektan" kada neko iz te zemlje sto nam je sve to uradila vrijedja nase zene, majke, sestre..... Gade mi se i oni koji ne znaju da razlikuju toleranciju, suzivot i sl. od obicnog poniznog sluganjstva, pa svaki put pokusavaju da budu na svoju stetu i na stetu svojih bez trunke objektivnosti. Da je isti npr. opsovao svima nama balijsku m.... ti isti bi njemu nalazili olaksavajuce okolnosti i slicna s..nja. Ti beskicmenjaci su mi gori od ovih prvih. Od ovih prvih nista drugo nisam ni ocekivao.
- Sezam
#395 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
uglavnomja wrote:sorry, do mene je, ne vidjoh drugu tabelu ...
a velike mrznje i velikih rijecii supljeg torovskog patriotizma ...
Gdje je nasao statistiku da je po tome BiH najgora u Evropi?
- uglavnomja
#396 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
jahiceman2010 wrote:Ma zahebi ti to. Poslije cetiri godine trcanja izmedju granata i snajpera, poslije kupanja uz pomoc loncica, sa jednim kanisterom vode pod svijetlom napravljenog kandilja, poslije srebrenice i 1600 mrtve djece u mom gradu ne zelim da budem "politicki korektan" kada neko iz te zemlje sto nam je sve to uradila vrijedja nase zene, majke, sestre..... Gade mi se i oni koji ne znaju da razlikuju toleranciju, suzivot i sl. od obicnog poniznog sluganjstva, pa svaki put pokusavaju da budu na svoju stetu i na stetu svojih bez trunke objektivnosti. Da je isti npr. opsovao svima nama balijsku m.... ti isti bi njemu nalazili olaksavajuce okolnosti i slicna s..nja. Ti beskicmenjaci su mi gori od ovih prvih. Od ovih prvih nista drugo nisam ni ocekivao.
imam istu istoriju , 4 godine rata u sarajevu i ispravno ime.
ne branim apriori nikoga, samo ne volim glupost i sljepilo izazvano NOVINARSKOM MANIPULACIJOM!!!
vic bi prosao nezapazeno, bio zaboravljen u roku 5 sekundi, kao vecina tih glupavih pokusaja primitivnog humora, da se nije nasao avaz ili patrija, nebitno, da isprica svoju verziju vica, da doda rijeci i ideje koje nisu spomenute. i da izazove masovnu histeriju i ekspanziju mrznje da covjek ostane
uostalom, meni je rat gotov, sad ce za 7 dana 19 godina formalan kraj. a bosna je u gorem stanju nego par godina poslije rata. i bice u jos gorem stanju dok ljudi dozvoljavaju da im mediji ispiraju mozak patriotizmom u kojem je vaznije sta je bilo nekada nego sta ce biti sutra. proslost je vazna, naravno, ali zanemariti sadasnjost i buducnost radi necega sto se desilo i sto se ne moze promijeniti
mozda se neko osjeca sretan i patriotski uzvisen sto je opsovao dijete ili izmislio naprostackije psovke
srbija je prvi kandidat za eu, i cg je blizu, za mekedoniju ne znam
hebatga, patriotizam i realnost su cesto dva polarno suprotna pojma. onaj pozitivni patriotizam kad volis svoju zemlju, i nemas nista protiv drugih. a heben je onaj drugi, kad se sav patriotizam pretvara u mrznju prema drugim. a kad covjeku izvadis zivac, lako je manipulisati.
-
Walther
#397 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
pravis se blesavi ili ...?uglavnomja wrote:srbija je prvi kandidat za eu, i cg je blizu, za mekedoniju ne znam, ali bosne nema ni na mapi, ima sansi kao zimbabve da udje u eu.
.
-
limenka2014
#398 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Treba Avdu Avdica pitati jel mu i ove doveo rahmetli Alija.....aaa ipak ovi njemu ne smetaju .......
http://vazda.ba/bih/protojerej-cvjetkov ... brovoljci/
http://vazda.ba/bih/protojerej-cvjetkov ... brovoljci/
- dustaban
#399 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Meni je nakon ovog posta zao tebe !OldMayor wrote:Joj debila, ovo izvinjenje mu je haos...hahaa. Jos lik izvlaci neke statistike, kao lafo on sjedne znas uzme statistiku i konta kako bi najbolje pomogao da se ta statistika poboljsa i onda napise jednu salu da s njom upali mozdane vijuge kod naroda...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#400 Re: ATV-IVAN IVANOVIC nacionalisticke provokacije
Da mi je jos samo saznati znacenje norveske rijeci "torovski patriotizam"
Nema gore stvari nego kad glup insan nastoji biti pametan.To je onda crnjak kojeg vidimo u jednom niku.Pozdrav za bambi na kofeinu