Gluposti, to i ako bi dobili, bio bi distrikt, a ne RS.KatarinaKosaca wrote:Mislim da smo se BOšnjaci, Bosanci i ostali koji se osjećaju kao Bosanci prije svega, upecali na ovu velikosrpsku podvalu kao somovi. Nama tamo neće biti ni prismrditi. Beograd hoće izlaz na more, jer ga nema. Ovi ljakseri iz PC jedva čekaju da im to omoguće. A Lavić i ostali "neovisni" su dobili debelu kovertu iz Bgd, da o tome vaze po vaz dan. Da, BIH, ali BIH Bosancima i Hercegovcima, a ne Velikosrbima. U sadašnjem trenutku to je samo usluga ovim drugospomenutim.Država wrote:Onako, na prvu, palo mi je na pamet da mobilišemo dva sarajevska naselja (recimo Alipašino Polje i Čengić Vilu) i da vojno osvojimo Crnu Goru. Ipak, kad malo bolje razmislim, treba držati status quo dok ne ukinemo entitete, a onda vratiti Sutorinu tamo gdje pripada...
Nikome ni pedlja naše zemlje.
DOSTA BA VIŠE!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
-
Ripicipi
#376 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
-
PM72
#377 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi ( a imaju veći IQ od broja cipela ) koji misle ili se nadaju da će ta posrana Sutorina biti vraćena u posjed BiH.
Prosto ne mogu da vjerujem.Niko ništa ne vraća na lijepe oči ili ako ga fino zamoliš.Zao komšija ti neće ni civare vratiti a Crna Gora to svakako jeste.Ako ćemo vraćati jedni drugima sve što je nekad bilo "naše" hajmo vratiti Pelješac - jebeš Sutorinu.Ili ćemo tražiti svu nekadašnju teritoriju od Kulin bana,Kralja Tvrtka...a jadna nam majka ako drugu počnu iskati ovo malo jada za koje mislimo da je "naše".Od nekadašnjih vlastelina pavlovića pa do rimljana...
-
Lug
#378 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
ti ne kontas..PM72 wrote:Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi ( a imaju veći IQ od broja cipela ) koji misle ili se nadaju da će ta posrana Sutorina biti vraćena u posjed BiH.Prosto ne mogu da vjerujem.Niko ništa ne vraća na lijepe oči ili ako ga fino zamoliš.Zao komšija ti neće ni civare vratiti a Crna Gora to svakako jeste.Ako ćemo vraćati jedni drugima sve što je nekad bilo "naše" hajmo vratiti Pelješac - jebeš Sutorinu.Ili ćemo tražiti svu nekadašnju teritoriju od Kulin bana,Kralja Tvrtka...a jadna nam majka ako drugu počnu iskati ovo malo jada za koje mislimo da je "naše".Od nekadašnjih vlastelina pavlovića pa do rimljana...
govori se o avnojevskim granicama.. tito partija omladina akcija..
treba pitati..
-
Lug
#379 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
iskreno, ja sam za cevape i pivu..Edin H. wrote:Jesi li to za varijantu "humanog preseljenja" stanovnistva?Lug wrote:Sta ima vracati, udjes s vojskom i uzmes svoje, ha ja.. imas sva moralna, historijska i zakonska prava..
- dustaban
#380 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
DA se ja pitam ja bih prije pokrenuo sa Hrvatima pitanje razmjene teritorija, njima Neum a nama Prevlaka, plus jos teritorija u ekvivalentu Neuma.
Kad bi smo to rjesili sa Hrvatima, onda i savCG rjesiti tu drugu stranu Prevlake i eto... najbolje i najlogicnioje moguce rjesenje.
Kad bi smo to rjesili sa Hrvatima, onda i savCG rjesiti tu drugu stranu Prevlake i eto... najbolje i najlogicnioje moguce rjesenje.
- cyprus
#381 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Tačno je za nepovjerovat koliko je ovo šuplja priča i koliko je ljudi puši, a sve su prilike da će se i političari na talasu populizma uhvatit za nju...
- Edin H.
#382 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Da li su Oruzane snage BiH u stanju pune pripravnosti? 
- homega
#383 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
cyprus wrote:Tačno je za nepovjerovat koliko je ovo šuplja priča i koliko je ljudi puši, a sve su prilike da će se i političari na talasu populizma uhvatit za nju...
Zašto je šuplja priča?
- bvcx
#384 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Vi ste budale.
- cyprus
#385 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Zato što ne postoji način na koji mi možemo vratiti Sutorinu... Ne vidim način na koji bi Crna Gora pristala da je vrati, niti postoji mehanizam koji je može natjerati na takvo nešto... Čak i da stvar dođe do međunarodnog suda i da taj sud presudi u našu korist, opet taj sud nema mehanizme da natjera Crnu Goru da ispoštuje presudu...homega wrote:cyprus wrote:Tačno je za nepovjerovat koliko je ovo šuplja priča i koliko je ljudi puši, a sve su prilike da će se i političari na talasu populizma uhvatit za nju...
Zašto je šuplja priča?
Druga stvar je što bi nam argumenti pred tim sudom bili klimavi... OK, mi kao argumente imamo odluku Berlinskog kongresa i neispoštovanu proceduru u bivšoj državi pri transferu Sutorine iz jedne republike u drugu, ali Crnogorci na svojoj strani imaju:
a) uti possidetis
b) argument efektivne kontrole
c) činjenicu da je mnogo vremena prošlo, a BiH nikada nije uputila zahtjev za vraćanje ovog teritorija
d) vjerovatno volju lokalnog stanovništva
Dakle, bojim se da susjedna država ima jače argumente, a teško da primjena sile dolazi u obzir... I još bih ukazao na četiri problema čak i da se desi MIRACLE pa Crnogorci odustanu od Sutorine, a to su:
a) nepraktična činjenica da se Sutorini ne može pristupiti putem koji bi isključivo vodio kroz teritoriju BiH, nego bi se moralo ići prvo na Herceg Novi i Igalo, dakle, granica bi se neminovno morala proći dvaput da bi se došlo do Sutorine
b) obala u Sutorini je prilično neatraktivna, a Neum je za nju Azurna obala, tako da je sva priča o nekoj silnoj ekonomsko-turističkoj valorizaciji žestoka šuplja
c) ni iz Sutorine se ne može direktno pristupiti otvorenom moru, jer ona izlazi u Bokokotorski zaljev, čiji ulaz zatvaraju teritorijalne vode Hrvatske i Crne Gore, između kojih se pritom vodi spor oko Prevlake (koji će istina vjerovatno skoro biti rješen)
d) vrlo je izgledno da bi Sutorina unijela više problema nego koristi u BiH, naravno zbog kompleksnog političkog uređenja države, te prilično izgledno izostanka dogovora o tome kojem će entitetu pripasti
Eto, gledao sam da budem što sveobuhvatniji, a istovremeno i vrlo kratak i jasan... Nadam se da je sada jasnije zašto je ovo šuplja na šupljima...
- spreca
#386 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Sutorina je jedna veeeelika podvala BiH od strane nam nekih komsija............na Sutorini ce politicari zaradjivati poene za iduce izbore a mi ce mo se se jos po ko zna koji put naguziti nasim politicarima i to bez vazelina.......samo vi bujrum
-
radostan dan
#387 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
mnooogoo je kume...Država wrote:
Onako, na prvu, palo mi je na pamet da mobilišemo dva sarajevska naselja (recimo Alipašino Polje i Čengić Vilu) i da vojno osvojimo Crnu Goru.
-
dudlov
#388 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Sutorina je mamac za naivčine. 
-
radostan dan
#389 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
bih se ne smije odreći sutorine...
- DeutscheAusweis
#390 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
JBT ova tema postala rasplodno tlo prekodrinskih oficira za moral sa iskustvom...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#391 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Ako slavna minhenska kaže da Sutorina treba BIH, onda treba.. ipak su ti ljudi zadužili BIHDeutscheAusweis wrote:JBT ova tema postala rasplodno tlo prekodrinskih oficira za moral sa iskustvom...
- spreca
#392 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
i mi imamo pravo davati pokloneradostan dan wrote:bih se ne smije odreći sutorine...
- agent_zero
#393 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Itekako ima i ovih shema.KatarinaKosaca wrote:Mislim da smo se BOšnjaci, Bosanci i ostali koji se osjećaju kao Bosanci prije svega, upecali na ovu velikosrpsku podvalu kao somovi. Nama tamo neće biti ni prismrditi. Beograd hoće izlaz na more, jer ga nema. Ovi ljakseri iz PC jedva čekaju da im to omoguće. A Lavić i ostali "neovisni" su dobili debelu kovertu iz Bgd, da o tome vaze po vaz dan. Da, BIH, ali BIH Bosancima i Hercegovcima, a ne Velikosrbima. U sadašnjem trenutku to je samo usluga ovim drugospomenutim.
- DeutscheAusweis
#394 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Ma jook treba pitati bosance i hercegovce...ali u pauzi emisije Zvezde Granda..KatarinaKosaca wrote:Ako slavna minhenska kaže da Sutorina treba BIH, onda treba.. ipak su ti ljudi zadužili BIHDeutscheAusweis wrote:JBT ova tema postala rasplodno tlo prekodrinskih oficira za moral sa iskustvom...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#395 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Slavna minhenska odlučuje. Ja ko će, nego onaj ko je tu zemlju napustioDeutscheAusweis wrote:Ma jook treba pitati bosance i hercegovce...ali u pauzi emisije Zvezde Granda..
- DeutscheAusweis
#396 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Onda bi to bilo jednoumlje..a to nije u redu.KatarinaKosaca wrote:Slavna minhenska odlučuje. Ja ko će, nego onaj ko je tu zemlju napustioDeutscheAusweis wrote:Ma jook treba pitati bosance i hercegovce...ali u pauzi emisije Zvezde Granda..![]()
![]()
- don vito
#397 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Kakav likDeutscheAusweis wrote:
Onda bi to bilo jednoumlje..a to nije u redu.
Kad se sjetim ovog foruma prije 10-ak godina, vodenjaka, fair life
Onda svi dobise jeftin pristup internetu
Divlji otjerase pitome
-
dalje
#398 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Pitanje Sutorine je pitanje opstanka BiH i Bosnjaka!
BTW... ujediniste li se?
BTW... ujediniste li se?
- DeutscheAusweis
#399 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Znači i ti si Brute dobio ban... hajde ne sikiraj se. Biće još banova, a i ordenja ..don vito wrote:Kakav likDeutscheAusweis wrote:
Onda bi to bilo jednoumlje..a to nije u redu.![]()
Kad se sjetim ovog foruma prije 10-ak godina, vodenjaka, fair life
Onda svi dobise jeftin pristup internetu
Divlji otjase pitome
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#400 Re: Sutorina:Pitanje koje će ujediniti Srbe i Bošnjake
Tema ima pogrešan naziv.
Trebala bi glasiti : "Sutorina , pitanje koje će pošteno nasmijati Srbe i Bošnjake"....
Trebala bi glasiti : "Sutorina , pitanje koje će pošteno nasmijati Srbe i Bošnjake"....