a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
-
StupskaBitanga
#376 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
ako je prijavljen na odredjenu poslovnu jedinicu sto bi isao u drugu
-
StupskaBitanga
-
rizibizi
#378 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
I sad ovaj iz RSa ne smije da radi u Federaciji?[/quote]melac wrote:Ima jer su u pitanju dva entiteta sa drugačijim propisima i zakonimaStupskaBitanga wrote:[
Upravo tako, rotiraju, tako u Lukavici rade Bosnjaci a na Alipasinom Srbi. I gdje je problem?
Suplja, ljudi iz federacije najnormalnije rade u Lukavici...ovaj Istocnom Sarajevu i obrnuto, ne treba nikakva radna dozvola ili nesto drugo. BiH je i tamo i ovamo, nije Njemacka.
-
bull21
#379 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ajd, kolko god da ih ne volim opet mi je drago čuti da neće niko dobiti otkaz.StupskaBitanga wrote:neće i da su jedan pored drugoj ostajubull21 wrote:Grbavički DP zatvoren već 2 dana. Prođoh prije par sati vidim došao veliki kamion Konzum a ovi dole nešto čeprkaju po ostavi... inventura se radi, pretpostavljam. Ne bi me začudilo da ga zatvore... ipak imaju Konzum kod pijace
-
StupskaBitanga
#380 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
to ti niko n garantuje jer je moguće i ovobull21 wrote:Ajd, kolko god da ih ne volim opet mi je drago čuti da neće niko dobiti otkaz.StupskaBitanga wrote:neće i da su jedan pored drugoj ostajubull21 wrote:Grbavički DP zatvoren već 2 dana. Prođoh prije par sati vidim došao veliki kamion Konzum a ovi dole nešto čeprkaju po ostavi... inventura se radi, pretpostavljam. Ne bi me začudilo da ga zatvore... ipak imaju Konzum kod pijace
VjecitiStudent wrote:Vijest iz Tuzle: U nekadašnjem tuzlanskom Merkatoru, otkaz su dobile čistačice. Njihove poslove sada obavljaju prodavačice, nakon radnog vremena.
-
bull21
-
kox
#382 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Kako čuh od ljudi koji tamo rade, u bivšem Mercatoru na Socijalnom su žestoko izmaltretirali ranije radnike Mercatora, ne znam da li sve ili samo dio. Ljude su valjda sedmicama držali svaki dan do 3-4 sata poslije ponoći, a radno vrijeme im je od 7 ili 8 ujutro. Prije par dana je došlo do nekakvih problema, neko je zovnuo policiju a policija hitnu pomoć koja je zatim odvezla 7 radnika kojim je pozlilo. Sve ovo se dešavalo iza ponoći.
Kako sam čuo tako i prenosim, ne mogu garantovati da je istina.
Kako sam čuo tako i prenosim, ne mogu garantovati da je istina.
-
StupskaBitanga
#383 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
BOJKOT KONZUMU 
-
rizibizi
#384 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Jebo jel ima ovog sira ili nema onog vina, ali na ovom vremenu udariti ljudima na posao i platu je fakat dno dna.Naravno jos kad skontas da to nisu direktorske plate nego do milje u najboljem slucaju bruka i sramota. Mada nisam primjetio neke promjene i nezadovoljstvo kod uposlenika na kasama u Merkatoru na socijalnom.
-
SA 071
#385 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ti kreni od sebe, baš te briga za ostale. Budeš li čekao masovni organizovani bojkot, nećeš ga dočekati, ali ima puno nas pojedinaca koji ćemo upravo tako postupiti, bojkotovati ih. Ja sam ovih dana obišao i Bingo, i Amko, i Hoše, samo Penny nisam stigao i svi su jeftiniji od Konzuma ili ondašnjeg Mercatora (kada ne uzimaš u obzir popuste i Pike). Osjetiće Konzum pad prodaje, to je sigurno, a tu eto šanse za naše domaće trgovce da uskoče...the_stick wrote:pisao sam vec o tome, i opet cu ponoviti... iako me nenormalno nervira pozicija koju konzum sada ima u Sarajevu, konkurencijskom vijecu se apsolutno nista ne moze prigovoriti... konzum + mercator + dp zajednicki imaju udio od 20ak posto na trzistu BiH... da bi se pricalo o nedozvoljenoj koncentraciji, odnosno da bi konkurencijsko vijece moglo nekome osporiti preuzimanje/spajanje, dvije firme moraju imati preko 40% udjela na trzistu BiH... i opet kazem, ja, kao osoba koja zivi u Sarajevu, osjecam se poprilicno 'ugrozeno' i bez adekvatnog izbora za obavljanje sedmicne kupovine, ali mi to ne daje za pravo da bez osnove krivim konkurencijsko vijece ili bilo koga drugog... ne mogu oni nesto zabraniti zato sto se to nekome ne svidja ili zato sto je u Sarajevu drugacija slika nego u ostatku BiH...animus wrote:Zao mi je Merkatora jer ne volim nikakvu vrstu monopola, a trenutno imamo monopol od strane Konzuma. To sto ovo nase konkurencijsko vijece nece da vidi nista ne mijenja u stvarnosti. Merkator je ipak bio malo vise od obicnog granapa jer su nudli ipak neke stvari koje ce mnogima nedostajati. Sad je gotovo i djaba je pricati o tome. Predvidjam smanjenje broja prodfavnica Konzuma jer je ovo neodrzivo. Moraju se neke poslovnice ukidati i samo je pitanje koje. Konkurencija bi trebala iskoristiti momenat pa se dobro pozicionirati. VF-Koreja i Mercator-Ložionička su dva velika centra koja su preblizu jedan drugog i nisu imala smisla i dok su druge firme bile vlasnici istih. Jedan bi trebali napustiti.
Iskreno se nadam da ce nam u buducnosti doci neka radnja kao Lidl u Hrvatskoj sto bi donjelo raznovrsnost i konkurenciju. Mislim da to nebi trebalo biti nemoguce u skoroj buducnosti. To bi sve okrenulo naopacke. Bingo se previse siri u kratkom vremenskom periodu i strah me je da ce ga to ugusiti, ali bi i on svakako trebao iskoristiti napustanje nekih objekata od strane Konzuma.
ako ista, krivi smo mi, potrosaci u Sarajevu, jer vecina nas (prvi ja) ce pored svega ici linijom manjeg otpora i kupovati ce konzumu zato sto je na ruku i najblize, zato sto je ljepse i prostranije od binga, amka, i ostalih, zato sto ima veci izbor, bla bla bla... prvi dan kada je mercator u lozionickoj bio pretvoren u konzum, ja sam se nalozio da cu bojkotovati konzum... ali sta cu ja kao pojedinac? masovni bojkot je jedino sredstvo koje bi natjeralo da pocne zatvarati ili prodavati pojedine objekte... masovni bojkot je jedino sto konzum moze vratiti u poziciju u kojoj ga mi zelimo - kao jednog od igraca na trzisu... ali pazi da se ne desi taj masovni bojkot u gradu u kojem nema dovoljno svijesti da se prepozna sta znaci kupovati uvoznu vodu... a do tada je najlakse kriviti konkurencijsko vijece, drzavu i koga sve ne sto nam nisu regulisali nesto sto bi mi sami trebali da regulisemo svojim kupovnim navikama... drzavi su ruke poprilicno svezane za bilo kakvu regulaciju, s obzirom da je drzava manje vise primorana da potpise sve moguce i nemoguce trgovinske sporazume... a klinac bi se u Sarajevu ikada pojavila i jedna flasa jane da nema neko ko ce je kupiti... al' haj ti to nekome objasni... svi krivi, samo mi zlatni i haman primorani da kupujemo janu u konzumu...
- mayab
#386 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Jučer, trostruke pike!
Da , i kasirke u velikom Mercetoru, pardon Konzumu, su sredili, nove neke uniforme, bijela koša, crvene suknjice, ko crvenkapice....
Da , i kasirke u velikom Mercetoru, pardon Konzumu, su sredili, nove neke uniforme, bijela koša, crvene suknjice, ko crvenkapice....
- General_Jackson
#387 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Zanima me samo šta ovi zagovornici bojkota misle da bi postigli s tim? i da bojkot uspije, rezultat bi bio zatvaranje jednog dijela prodavaonica i gubitak posla za koliko naših ljudi, jer u Konzumu ne rade Indijanci. Da se razumijemo ne volim Konzum i rijetko sam kupovao u istom.
-
the_stick
#388 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Trziste je toliko koliko je i uvijek ima neko drugi da popuni prszan prostor... zatvaranje dijela konzuma ce otvoriti prostor za otvaranje nekih drugih prodavnica... pusti suplju... eto moramo u konzumu kupovati inace ostajemo bez rsdnih mjesta...
- Qler
#389 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Kupovao sam u mercatoru, zbog pika. Malo prije preuzimanja od strane konzuma poceo sam ici u bingo, ono manja kupovina i to, da vidim je li jeftinije i kako je... Sad kad ih je preuzeo konzum, a jos bingo kupio interex i tus, vise ne planiram kod njih. Bingo primjetno jeftiniji jos domaci lanac.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
- bach
#390 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Meni najbliži DP -a koje je preuzeo KonzumShakira buljakovo wrote:Ne znam sto ocajavate,samo su ime promjenili ostalo isto.
1. Okrečen
2. Ne smrdi
3. Prodavačice imaju novije i čistije uniforme
4. Sve je nekako bolje složeno i uljudnije nego pd DP - om.
Samo moj lični utisak...
-
StupskaBitanga
#391 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Qler wrote:Kupovao sam u mercatoru, zbog pika. Malo prije preuzimanja od strane konzuma poceo sam ici u bingo, ono manja kupovina i to, da vidim je li jeftinije i kako je... Sad kad ih je preuzeo konzum, a jos bingo kupio interex i tus, vise ne planiram kod njih. Bingo primjetno jeftiniji jos domaci lanac.
Pošto si iz Vogošće šta je sa Wog-Hayat jel tamo završeno u Konzum?bach wrote:Meni najbliži DP -a koje je preuzeo KonzumShakira buljakovo wrote:Ne znam sto ocajavate,samo su ime promjenili ostalo isto.
1. Okrečen
2. Ne smrdi
Samo moj lični utisak...
Amko to i preuzimanje od Klasa tog supermarketa
-
__Phoenix__
#392 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ozbiljno? Sjajna stvar za našeg domaćeg poduzetnika...Qler wrote:Kupovao sam u mercatoru, zbog pika. Malo prije preuzimanja od strane konzuma poceo sam ici u bingo, ono manja kupovina i to, da vidim je li jeftinije i kako je... Sad kad ih je preuzeo konzum, a jos bingo kupio interex i tus, vise ne planiram kod njih. Bingo primjetno jeftiniji jos domaci lanac.
- bach
#393 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
StupskaBitanga wrote:Qler wrote:Kupovao sam u mercatoru, zbog pika. Malo prije preuzimanja od strane konzuma poceo sam ici u bingo, ono manja kupovina i to, da vidim je li jeftinije i kako je... Sad kad ih je preuzeo konzum, a jos bingo kupio interex i tus, vise ne planiram kod njih. Bingo primjetno jeftiniji jos domaci lanac.
Pošto si iz Vogošće šta je sa Wog-Hayat jel tamo završeno u Konzum?bach wrote:Meni najbliži DP -a koje je preuzeo KonzumShakira buljakovo wrote:Ne znam sto ocajavate,samo su ime promjenili ostalo isto.
1. Okrečen
2. Ne smrdi
Samo moj lični utisak...
Amko to i preuzimanje od Klasa tog supermarketa
Jeste i Merkator iz WOG -a je postao Konzum. I nekadašnji Upi Supermarket kasnije MIMS, kasnije MERKUR, kasnije AMKO je sada KLAS.
- crno_sa_zlatnim
#394 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Krecu u stanogradnju, imaju lokacije koje pripadaju Amku a na dobroj su poziciji.StupskaBitanga wrote:sta je s amkom?
- General_Jackson
#395 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Može li bez te "papanske šuplje"? znaš li normalno odgovoriti? ko će popuniti prostor? sve biznismen do biznismena, ne znaš ko je sposobniji u protivnom se ne bi strani tržni centri otvarali kod nas, nego bi se naši otvarali izvan granica.the_stick wrote:Trziste je toliko koliko je i uvijek ima neko drugi da popuni prszan prostor... zatvaranje dijela konzuma ce otvoriti prostor za otvaranje nekih drugih prodavnica... pusti suplju... eto moramo u konzumu kupovati inace ostajemo bez rsdnih mjesta...
-
the_stick
#396 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
ti imas svoje misljenje, a ja papansku suplju... ti znas sta je tebi ciniti, a ja znam sta je meni.. ti spasavaj radna mjesta kupovinom u konzumu, a ja cu se maksimalno potruditi da izbjegnem kupovinu u konzumu... u svakom slucaju, hljeb i mlijeko negdje moram kupiti...
-
VjecitiStudent
#397 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Papanska ili ne, gornja opservacija je potpuno tačna.General_Jackson wrote:Može li bez te "papanske šuplje"? znaš li normalno odgovoriti? ko će popuniti prostor? sve biznismen do biznismena, ne znaš ko je sposobniji u protivnom se ne bi strani tržni centri otvarali kod nas, nego bi se naši otvarali izvan granica.the_stick wrote:Trziste je toliko koliko je i uvijek ima neko drugi da popuni prszan prostor... zatvaranje dijela konzuma ce otvoriti prostor za otvaranje nekih drugih prodavnica... pusti suplju... eto moramo u konzumu kupovati inace ostajemo bez rsdnih mjesta...
- OldMayor
#398 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ma pusti ba...ubismo se od domacih brendova, na prste jedne ruke ih mozes nabrojati. Al bosnjo je najpametniji, on sve zna, tas ti ba meni...General_Jackson wrote:Može li bez te "papanske šuplje"? znaš li normalno odgovoriti? ko će popuniti prostor? sve biznismen do biznismena, ne znaš ko je sposobniji u protivnom se ne bi strani tržni centri otvarali kod nas, nego bi se naši otvarali izvan granica.the_stick wrote:Trziste je toliko koliko je i uvijek ima neko drugi da popuni prszan prostor... zatvaranje dijela konzuma ce otvoriti prostor za otvaranje nekih drugih prodavnica... pusti suplju... eto moramo u konzumu kupovati inace ostajemo bez rsdnih mjesta...
Evo zamisli samo vijest "Postovani sugradjani, u centru Zagreba sutra se otvara prvi Drvopromet super market ". Jbt tito kakav balvan moras bit pa tako stavit ime na market...
- General_Jackson
#399 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Baš tako, za sve imamo riješenje ali ovdje na forumu naravno, tu smo najpametniji i riješavamo sve. U stvarnosti sušta suprotnostOldMayor wrote:Ma pusti ba...ubismo se od domacih brendova, na prste jedne ruke ih mozes nabrojati. Al bosnjo je najpametniji, on sve zna, tas ti ba meni...General_Jackson wrote:Može li bez te "papanske šuplje"? znaš li normalno odgovoriti? ko će popuniti prostor? sve biznismen do biznismena, ne znaš ko je sposobniji u protivnom se ne bi strani tržni centri otvarali kod nas, nego bi se naši otvarali izvan granica.the_stick wrote:Trziste je toliko koliko je i uvijek ima neko drugi da popuni prszan prostor... zatvaranje dijela konzuma ce otvoriti prostor za otvaranje nekih drugih prodavnica... pusti suplju... eto moramo u konzumu kupovati inace ostajemo bez rsdnih mjesta...
Evo zamisli samo vijest "Postovani sugradjani, u centru Zagreba sutra se otvara prvi Drvopromet super market ". Jbt tito kakav balvan moras bit pa tako stavit ime na market...
- General_Jackson
#400 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
A šta je u toj visokoumnoj opservaciji tačno?VjecitiStudent wrote:Papanska ili ne, gornja opservacija je potpuno tačna.General_Jackson wrote:Može li bez te "papanske šuplje"? znaš li normalno odgovoriti? ko će popuniti prostor? sve biznismen do biznismena, ne znaš ko je sposobniji u protivnom se ne bi strani tržni centri otvarali kod nas, nego bi se naši otvarali izvan granica.the_stick wrote:Trziste je toliko koliko je i uvijek ima neko drugi da popuni prszan prostor... zatvaranje dijela konzuma ce otvoriti prostor za otvaranje nekih drugih prodavnica... pusti suplju... eto moramo u konzumu kupovati inace ostajemo bez rsdnih mjesta...