goodbar wrote:Naravno,"Turci su za sve krivi",zar ne,TROLCINO ?Hafis wrote:Sanžak je nezgodan moment za teoretičare ''dobrog'' turskog upravljanjas ovim krajevima.
Ne samo sandžak...i Kosovo, Makedonija, pa i Albanija.
Da iznesem Hafisovu teoremu:
Postoji statistički značajno negativna korelacija između duljine boravka pod turskom okupacijom i stupnja razvijenosti.
Znači : dulja otomanska vladavina - manji stupanj razvoja društva
"Srbi i Hrvati nisu historijski narodi i zavrsice na smetlistu historije"Karl Marx.Tacka...ili Tocka.
Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
- Arteta
#376 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
- fakat
#377 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Turska nije kriva za zao glas balkanaca, za balkansko psovanje, nasilnost, aljkavost, korupciju, prljavstinu, vulgarnost, kradje, turbo folk, itd, a za ratne zlocine i etnicko ciscenje najmanje. Da su Turci sa Balkana otisli prije par godina razumio bih njihov tako jak utjecaj, ali covjece 19-o stoljece, danas 21-o, wtf?!? Japan se oporavi od nuklearnih udara i cunamija u roku par godina, a ovi liliputi zaglavili u dobu Osmanlija.
-
Hafis
#378 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
@hcf ti je gore sve objasnio.
Krivi su Srbi i Hrvati, i da nije njih ovo bi danas bila insallah Turska jedna jedina...ako sam ga najbolje razumio.
Inače mi je jako nerazgovjetan ...i na temi o pravljenju škembića na kiselo doda malo genocida i agresije, po jedno 2-3 kavene žlice za svaki slučaj.
Krivi su Srbi i Hrvati, i da nije njih ovo bi danas bila insallah Turska jedna jedina...ako sam ga najbolje razumio.
Inače mi je jako nerazgovjetan ...i na temi o pravljenju škembića na kiselo doda malo genocida i agresije, po jedno 2-3 kavene žlice za svaki slučaj.
-
Darkstorm
#379 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Ma pustite hafisa, ustasa 1/1.Samo gubite vrijeme vodeci raspravu s nekim ko je zadojen ovakav kakav je.
Ja s ovakvima samo uzivo rasprave vodim, nista forum.Nece ono mene trolati, a ni punoljetan nije.
Ja s ovakvima samo uzivo rasprave vodim, nista forum.Nece ono mene trolati, a ni punoljetan nije.
-
parapet
#380 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Hafis wrote:@hcf ti je gore sve objasnio.
Ima jedan dobar vic koji dobro ocrtava danasnji stav Bosnjaka prema "Srbima i Hrvatima" ali i gotovo patolosku zelju da se distancira od istih, dakle...
Išli Hrvat, Srbin i Bošnjak kroz pustinju kad ispred njih iskoči lav. Hrvat dohvati šaku pijeska, baci mu u oči i ovaj pobjegne.
Idu dalje, kad dodju dva lava - ovaj put Srbin odhvati pijeska i baci jednom a i drugi lav pobjegne kad vidje da je ovaj pobjego.
Išli dalje kad dođe čopor lavova. Hrvat i Srbin brže-bolje popeše se na drvo a Bošnjak ostade dole. "Šta čekaš ti, što se ne penješ", upitaše Bošnjaka. "Šta se ja imam peti na drvo, pa nisam im ja baco pijesak u oči"...
-
Hafis
#381 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Ne sam SafeteDarkstorm wrote:Ma pustite hafisa, ustasa 1/1.Samo gubite vrijeme vodeci raspravu s nekim ko je zadojen ovakav kakav je.
-
gepard_
#382 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
otkud drvece i lavovi u pustinji glupson jedanparapet wrote:Hafis wrote:@hcf ti je gore sve objasnio.
Ima jedan dobar vic koji dobro ocrtava danasnji stav Bosnjaka prema "Srbima i Hrvatima" ali i gotovo patolosku zelju da se distancira od istih, dakle...
Išli Hrvat, Srbin i Bošnjakkad ispred njih iskoči lav. Hrvat dohvati šaku pijeska, baci mu u oči i ovaj pobjegne.kroz pustinju
Idu dalje, kad dodju dva lava - ovaj put Srbin odhvati pijeska i baci jednom a i drugi lav pobjegne kad vidje da je ovaj pobjego.
Išli dalje kad dođe čopor lavova. Hrvat i Srbin brže-bolje popeše se na drvo a Bošnjak ostade dole. "Šta čekaš ti, što se ne penješ", upitaše Bošnjaka. "Šta se ja imam peti na drvo, pa nisam im ja baco pijesak u oči"...
- stiv33
#383 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Ne bi se marx povoljnije izrazio niti o Bošnjacima, promaklo mu jelde.goodbar wrote: "Srbi i Hrvati nisu historijski narodi i zavrsice na smetlistu historije"Karl Marx.Tacka...ili Tocka.
-
parapet
#384 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
gepard_ wrote: otkud drvece i lavovi u pustinji glupson jedan
Imaš ti pravo - taj vic nije postojao u stvarnosti...
Ti si izgleda neki pametan momak, da nisi završio kakve škole?
- stiv33
#385 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
geparde. nije poEnta u lavovima i pustinji, nego u nečem drugomgepard_ wrote:
otkud drvece i lavovi u pustinji ...
-
cindrlimindrli
#386 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Ima jedan puno bolji, onaj kad su Franjo, Sloba i Alija upecali zlatnu ribicu a ona odlucila svakom da ispuniparapet wrote:Hafis wrote:@hcf ti je gore sve objasnio.
Išli Hrvat, Srbin i Bošnjak kroz pustinju kad ispred njih iskoči lav. Hrvat dohvati šaku pijeska, baci mu u oči i ovaj pobjegne.
po jednu zelju...samo bojim se da bas i nije politicki korektan.
-
gepard_
#387 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
eto neka Hrvati objasne Bosancu sta je vic ...da nece mozda Afrikanci objasniti Svabama sta je auto a Japancima sta je kamera . nego nesto drugo mi upada u oci .....uvijek je vicu bio Bosanac otkud sad Bosnjak
decki decki Bosanci smisljaju viceve da se smije i da neko vjeruje u njih a ne da mijanjate glumce i falsificirate . joook joook to nije lijepo
cuuuj ide Bosnjak kroz pustinju
sta pizda u ercegovini more rodit ne moze ni deva ni nosorog ni nilski konj abortirat
cuuuj ide Bosnjak kroz pustinju
Last edited by gepard_ on 27/08/2014 16:38, edited 2 times in total.
-
parapet
#388 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
cindrlimindrli wrote: Ima jedan puno bolji, onaj kad su Franjo, Sloba i Alija upecali zlatnu ribicu a ona odlucila svakom da ispuni
po jednu zelju...samo bojim se da bas i nije politicki korektan.
Jel to po onoj iz filma Boško Buha: "ne sjećam se ali znam da ih je Srbin na kraju sve nadmudrio"?
Šalu na stranu, ima raznih viceva ali evo malo da vidimo kako je ta silna želja da se distancira od "Srba i Hrvata" (primijetite i da se ovdje uvijek spominju ova dva naroda zajedno) - rezultirala i prelaskom u urbane legende...
-
gepard_
#389 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
znam znam poenta je u tome da se svrbi i krvati boje lavova a Bosnjaci nestiv33 wrote:geparde. nije poEnta u lavovima i pustinji, nego u nečem drugomgepard_ wrote:
otkud drvece i lavovi u pustinji ...![]()
-
Hafis
#390 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
bla bla bla...hcf wrote:To ja nisam rekao. Osmansko carstvo jeste bilo nazadno pred svoj kraj, medjutim sto se Bosne tice, u Bosni je maltene rat bio konstantan od 1831 do 1862 godine. Tema nije uredjenje gradova, nego mentalni sklop. Da ti imas mentalni sklop Svedjana ili Danca, ne bi tebe ni 1000 godina pod Osmanlijama promijenilo. Madjari su isto bili pod Turcima, pa sta? Jesu pravili genocide u zadnji 150 godina? Nisu. Jesu Turci rusili gradove u zadnjih 150 godina svakih par desetljeca? Nisu. Otomani jesu izvlacili i iskoristavali, kao i svi okupatori, medjutim nisu oni krivi sto je tebi nazadan mentalni sklop. Osim toga, nisu Osmanlije zatekle Babilone na Balkanu pa da su ih razvalili. Balkan je i prije Osmanlija bio nazadan u odnosu ne samo Europu, nego i Osmanlije i to po svemu.Hafis wrote:@hcf ti je gore sve objasnio.
Malo nesto vise od pola bivse SFRJ je bilo pod Turcima, a ostatak pod Austrougarima, pa opet, mentalni retrogradni sklop identican. Skandinavci nisu ratovali 200 godina, u II svjetskom ratu imali par zrtava, gradovi im u opste nisu razruseni, a vi, a vi izazivali I svjetski rat i vodili ratove za interese Rusa, Engleza, Francuza, Svaba i Austrougara. U svakom skandinavaskom gradu imas hrpu objekata po 700, 800 ili 900 godina starih, a na Balkanu? Sve se rastura svakih 20 ili 30 godina, izuzetno 40. I onda ti kriv Turcin.
Je li Turcin kriv sto se petljate danas u probleme Ukrajine, Sirije, Iraka itd, tacnije sto vodite verbalni rat velikih sila i sto ako dodje do pogorsanja ce te se ukljuciti u sranja i onda ce stradati opet gradovi i cijela regija? Je li Turcin kriv sto ste razvalili Bosnu i vratili je 50 godina unazad u zadnjim ratovima, ali ne samo Bosnu, nego cijelu regiju? Je li Turcin kriv sto su Tudjman i Milosevic kategoricno odbili 5 milijardi dolara i automatsko momentalno clanstvo u EU, a da SFRJ bude privremena konfederacija pet godina, pa onda da odluci sta ce i kako ce, a sad prodajete gace usrane za to isto clanstvo u EU?
Čovječe jesi li ti svjestan da ti je prvi post kojim si otvorio ovu temu izbrisan zbog konciznog i patološkog vrijeđanja dva naroda, i još imaš obraza dipliti ikako na ovoj temi.
Ti si svoje rekao što si imao
-
parapet
#391 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
hcf wrote:Kakvo vrijedjanje, to je fakt. Ja historiju ne mogu promijeniti. Nisam ja isao klati i rasturati Srbiju i Hrvatsku svakih par desetljeca, nego su to radili sa Bosnom Srbi i Hrvati. Prema tome, u cemu sam ja ili Bosnjaci drugciji od Skandinavaca? Mi nismo ni zapocinjali ratove, a kamoli isli u Srbiju i Hrvatsku paliti, rusiti i praviti brutalne genocide.Hafis wrote:
bla bla bla...
Čovječe jesi li ti svjestan da ti je prvi post kojim si otvorio ovu temu izbrisan zbog konciznog i patološkog vrijeđanja dva naroda, i još imaš obraza dipliti ikako na ovoj temi.
Ti si svoje rekao što si imao
A ko je služio u otomanskoj vojsci ako ne bosanski muslimani?
-
Hafis
#392 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Ma jok. Oni su bil zaduženi samo za sevdisanje i akšamlučenje i ostale sportove na vodi.
Lik je malo povuk'o vlagu. Ta vidiš mu naslova teme
-
parapet
#393 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Izgleda baš da mu je puko neki dihtung u vratu pa pomiješo ulje i vodu... Možda se i glava motora iskrivila pe će morat ići na brušenje.Hafis wrote:Ma jok. Oni su bil zaduženi samo za sevdisanje i akšamlučenje i ostale sportove na vodi.
-
gepard_
#394 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
pricas sam sa sobom . to je jasno . ova dva posta je napisala jedna osoba . mislim nastavi , meni licno ne smeta , ali se varas ako mislis da je neko glup . samo pravis budalu od sebe .parapet wrote:Izgleda baš da mu je puko neki dihtung u vratu pa pomiješo ulje i vodu... Možda se i glava motora iskrivila pe će morat ići na brušenje.Hafis wrote:Ma jok. Oni su bil zaduženi samo za sevdisanje i akšamlučenje i ostale sportove na vodi.
-
parapet
#395 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
hcf wrote:Pa sluzili su i katolici i ortodoksi u otomanskoj vojsci.parapet wrote:
A ko je služio u otomanskoj vojsci ako ne bosanski muslimani?
Ah da, nismo mi, to su se Hrvati stavili fesove na glave pa se dozivali "Mujo" i "Omere"...
-
romeomoraprezivjeti
#396 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Nije niko kriv,marsovci su krivi.
-
KENJAC
#397 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Dovoljno je pogledat zadnjih dana , sto Francusku , sto Italijansku, a vjerujem i ostale Evropske televizije , pa ce biti mnogo jasnije ko i kako daje glas Balkanu ! Narocito sada poslije operacije "Damask"
- LBVIEW
#398 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
Kako da ne,oni su i 90-tih genocid napravili, a Srbi, po obicaju "nit luk jeli nit luk mirisali", zar ne kenjce?KENJAC wrote:Dovoljno je pogledat zadnjih dana , sto Francusku , sto Italijansku, a vjerujem i ostale Evropske televizije , pa ce biti mnogo jasnije ko i kako daje glas Balkanu ! Narocito sada poslije operacije "Damask"
-
gepard_
#399 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
KENJAC wrote:Dovoljno je pogledat zadnjih dana , sto Francusku , sto Italijansku, a vjerujem i ostale Evropske televizije , pa ce biti mnogo jasnije ko i kako daje glas Balkanu ! Narocito sada poslije operacije "Damask"
ps na zapadu se bosna najcesce spominje iu haske sudnice . a znamo ko tamo sjedi . Genocid i udrzeni zlocinacki poduhvat jedan poredc drugog . seselj pusi praljku a prlic mijenja pelene sratku smradicu .
- Hajvan
#400 Re: Da li su Srbi i Hrvati dali Balkanu los glas?
zar i ovaj Kenjac ?!
pa od 2006. je ovdje- trebao bi biti veteran a ne neki početnik.
pa od 2006. je ovdje- trebao bi biti veteran a ne neki početnik.