Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post Reply
parapet

#376 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
Franjo Tuđman
„Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa.
:D

Ne razumijem - šta je tu spektakularno? Pa spektakularnije bi bilo da je Franjo rekao "boli me briga za HVO i Hrvate u BiH"... Naravno da je čovjek bio zainteresiran da BiH Hrvati dobiju što više jednom kad je došlo do rata sa Bošnjacima...

Šta si ti ovdje citirao? Ti često tako daješ neke isječke iz svog očito bogatog unutarnjeg života?
sanjin_1

#377 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:
Franjo Tuđman
„Ja sam pred par mjeseci izložio situaciju, dao zadaću ministru odbrane Šušku i generalu Bobetku, naša pomoć i naše angažiranje u Herceg-Bosni, jer se tamo rješava, rekao sam im da se tamo rješava pitanje budućih granica hrvatske države. I, kod toga sam ukazao da je veoma važno da se odbrane, tada, oni položaji koje je HVO tamo držao. To je bila ona crta, dakle, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Mostar, i da bi trebalo, po mogućnosti, riješiti, što prije, problem Gornjeg Vakufa.
:D

Ne razumijem - šta je tu spektakularno? Pa spektakularnije bi bilo da je Franjo rekao "boli me briga za HVO i Hrvate u BiH"... Naravno da je čovjek bio zainteresiran da BiH Hrvati dobiju što više jednom kad je došlo do rata sa Bošnjacima...

Šta si ti ovdje citirao? Ti često tako daješ neke isječke iz svog očito bogatog unutarnjeg života?
Naravno da "ne razumiješ". Jer kad bi razumio ne bi ni pisao ovakve odvale...
Ti si tvrdio da HV nije ratovao u BiH protiv Armije BiH. Ovaj dio transkripta koje je uredno bilježio Tuđman dematuje tvoje izmišljotine. Ako ti misliš da Bobetko laže onda pravac Haški Tribunal pa se uključi u žalebni proces i pomozi "uznicima"..sigurna sam da će one advokatske neznalice cijeniti tvoju pomoć.. :mrgreen:
I da, citiran ti je dio transkripta Franje Tuđmana koji je održan 22. oktobra 1993. u Zagrebu, na kojem su prisustvovali Janko Bobetko, Imra Agotić, Josip Lucić i Gojko Šušak, Franjo Tuđman a radi se o napadu na Gornji Vakuf

A vidi ovo
Naime, tužilaštvo šestorici optuženih stavlja na teret da su od 18. novembra 1991. do aprila 1994. učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu podjarmljivanja Muslimana i drugih nehrvata koji su živjeli na onim dijelovima teritorije Republike Bosne i Hercegovine za koje se tvrdilo da pripadaju Hrvatskoj Zajednici (a kasnije Republici) Herceg-Bosni kako bi ih s tih prostora definitivno protjerali i uspostavili hrvatski teritorij u granicama Banovine Hrvatske

http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
Imam ti ja vako ovih još stotinama stranica.. :-D
parapet

#378 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote: Naravno da "ne razumiješ". Jer kad bi razumio ne bi ni pisao ovakve odvale...
Ti si tvrdio da HV nije ratovao u BiH protiv Armije BiH. Ovaj dio transkripta koje je uredno bilježio Tuđman dematuje tvoje izmišljotine. Ako ti misliš da Bobetko laže onda pravac Haški Tribunal pa se uključi u žalebni proces i pomozi "uznicima"..sigurna sam da će one advokatske neznalice cijeniti tvoju pomoć.. :mrgreen:
I da, citiran ti je dio transkripta Franje Tuđmana koji je održan 22. oktobra 1993. u Zagrebu, na kojem su prisustvovali Janko Bobetko, Imra Agotić, Josip Lucić i Gojko Šušak, Franjo Tuđman a radi se o napadu na Gornji Vakuf

Momče,

ti si sam ovdje dao link o kojem se govori da je Zagreb vršio "opću kontrolu na HVO-om".

Ako je dakle Zagreb vršio tu "opću kontrolu" - da li je taj isti Zagreb mogao i raspravljati o zadacima tog istog HVO-a?

Kad odgovoriš na to pitanje onda te čeka drugo a to je da objasniš gdje se u spomenutom citatu spominje slanje HV, dakle hrvatske vojske...

Pored bujnog filmskog života očito uzgajaš i bogatu literarnu "stvarnost" pa ti se omakne i malo "preslobodnije" tumačenje onoga što piše...

Reci, ako bi ja rekao "stadion je bio na nogama" - da li to za tebe znači da stadion kao građevina ima noge?
parapet

#379 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote: Naime, tužilaštvo šestorici optuženih stavlja na teret da su

Imam ti ja vako ovih još stotinama stranica.. :-D

Čekaj - jesi ti stvarno takav ili se šališ? "TUŽILAŠTVO stavlja na teret"?!! Niko drugi do - tužilaštvo? :lol: Pa šta tužilaštvo drugi radi nego stavlja na teret?!

Hebote, ja kao da sam upao u vic... :lol:
sanjin_1

#380 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote: Naravno da "ne razumiješ". Jer kad bi razumio ne bi ni pisao ovakve odvale...

Momče,

ti si sam ovdje dao link o kojem se govori da je Zagreb vršio "opću kontrolu na HVO-om".

Ako je dakle Zagreb vršio tu "opću kontrolu" - da li je taj isti Zagreb mogao i raspravljati o zadacima tog istog HVO-a?

Kad odgovoriš na to pitanje onda te čeka drugo a to je da objasniš gdje se u spomenutom citatu spominje slanje HV, dakle hrvatske vojske...

Pored bujnog filmskog života očito uzgajaš i bogatu literarnu "stvarnost" pa ti se omakne i malo "preslobodnije" tumačenje onoga što piše...

Reci, ako bi ja rekao "stadion je bio na nogama" - da li to za tebe znači da stadion kao građevina ima noge?
Dečko,
Na tom linku stoji i ovo
Naime, iz dokaza se vidi da su se snage hrvatske vojske borile zajedno sa pripadnicima HVO-a protiv ABiH, a da je Republika Hrvatska vršila opštu kontrolu nad oružanim snagama i civilnim vlastima najprije Hrvatske Zajednice, a potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne.
DakelM ?

Ostale gluposti neću ni komentarisati jer je jasno da na presude Haškog Tribunala nemaš nikakav kontra argument pa nastojiš temu skrenuti na filmove i trilere i ostale gluposti...
parapet

#381 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote: Dečko,
Na tom linku stoji i ovo
Naime, iz dokaza se vidi da su se snage hrvatske vojske borile zajedno sa pripadnicima HVO-a protiv ABiH, a da je Republika Hrvatska vršila opštu kontrolu nad oružanim snagama i civilnim vlastima najprije Hrvatske Zajednice, a potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne.
DakelM ?

Ostale gluposti neću ni komentarisati jer je jasno da na presude Haškog Tribunala nemaš nikakav kontra argument pa nastojiš temu skrenuti na filmove i trilere i ostale gluposti...

Već sam ti odgovorio - bilo je, i to vrlo limitiranog kako je zaključio sudac Antonetti u izdvojenom mišljenju - ispomaganja HVO-u. Ništa što bi značajnije utjecalo na tijek sukoba.

Nikakve gluposti sa tisucama ljudi i raketnim topovnjacama. Dokaz za to je i nepostojanje zrtava na strani HV-a iz tih sukoba. Jednostavno nije moguce da u tolikoj masi, kako ste naveli - tisuce ljudi, barem jedan dio ne zavrsi ubijen ili zarobljen.
sanjin_1

#382 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote: Dečko,
Na tom linku stoji i ovo
DakelM ?

Već sam ti odgovorio - bilo je, i to vrlo limitiranog kako je zaključio sudac Antonetti u izdvojenom mišljenju - ispomaganja HVO-u. Ništa što bi značajnije utjecalo na tijek sukoba.

Nikakve gluposti sa tisucama ljudi i raketnim topovnjacama. Dokaz za to je i nepostojanje zrtava na strani HV-a iz tih sukoba. Jednostavno nije moguce da u tolikoj masi, kako ste naveli - tisuce ljudi, barem jedan dio ne zavrsi ubijen ili zarobljen.
Aaaahhh stigli smo do "izdvojenog mišljenja"...kako sad odjedanput da ti je validno "izdvojeno mišljenje" jednog sudca a kompletna presuda ti nije važna ? Nešto tu ne štima roćko.. :D
I kako se to uklapa u tvoju raniju tvrdnju
Postby parapet on 26/08/2014 16:09

Nisu iskljuceni samostalni izleti u prolasku izmedju dubrovackog zaledja i livanjske bojisnice.
A sada doza realnosti..
Janko Bobetko:
„Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika. Njihov glavni zadatak bio je da na toj liniji gore, kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu,
Dakle jedini ti lupaš gluposti o "samostalnim izletima pojedinaca"...
Dok naravno Jnko bobetko nema pojma o čemu priča.. :-)
parapet

#383 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote: Već sam ti odgovorio - bilo je, i to vrlo limitiranog kako je zaključio sudac Antonetti u izdvojenom mišljenju - ispomaganja HVO-u. Ništa što bi značajnije utjecalo na tijek sukoba.

Aaaahhh stigli smo do "izdvojenog mišljenja"...kako sad odjedanput da ti je validno "izdvojeno mišljenje" jednog sudca a kompletna presuda ti nije važna ? Nešto tu ne štima roćko.. :D
Pa i izdvojeno mišljenje je dio presude... Ono je tamo kao addendum - dodatak
I kako se to uklapa u tvoju raniju tvrdnju
Postby parapet on 26/08/2014 16:09

Nisu iskljuceni samostalni izleti u prolasku izmedju dubrovackog zaledja i livanjske bojisnice.

Pa upravo tako kako i piše - neki su se na vlastitu inicijativu išli igrati baje kao ona trojica iz Vinkovaca što ih je pokupila vatra iz HVO minobacaca a Antonetti je za takve slučajeve odlučio dati nekakvu veću, formalnu, notu, pa je ustvrdio da je iza toga stajala Hrvatska ali je naveo da se radilo o simboličnim snagama.

A sada doza realnosti..
Janko Bobetko:
„Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu.

Na kojem ratištu - livanjskom, dubrovačkom?

To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika. Njihov glavni zadatak bio je da na toj liniji gore, kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu,[/size]
Dakle jedini ti lupaš gluposti o "samostalnim izletima pojedinaca"...
Dok naravno Jnko bobetko nema pojma o čemu priča.. :-)[/quote]

Gdje su ubijeni, zarobljeni? Jeste li ih pazili i čuvali? Šta ste im radili da su se svi i to u tisućama vratili kući živi, zdravi i nahranjeni?
sanjin_1

#385 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote: Pa i izdvojeno mišljenje je dio presude... Ono je tamo kao addendum - dodatak
Ah dobro slažem se. Ukoliko je izdvojeno mišljenje dio presude kao što i sam tvrdiš, zašto je onda kompletna presuda upitna dok je jedino važno izdvojeno mišljenje jednog sudca? :)
Pa upravo tako kako i piše - neki su se na vlastitu inicijativu išli igrati baje kao ona trojica iz Vinkovaca što ih je pokupila vatra iz HVO minobacaca a Antonetti je za takve slučajeve odlučio dati nekakvu veću, formalnu, notu, pa je ustvrdio da je iza toga stajala Hrvatska ali je naveo da se radilo o simboličnim snagama.
Janko Bobetko se ne slaže sa tvojim (isključivo tvojim) mišljenjem. Naime Janko Bobetko tvrdi sljedeće:
Janko Bobetko:
„Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika. Njihov glavni zadatak bio je da na toj liniji gore, kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu,
Na kojem ratištu - livanjskom, dubrovačkom?
Krvi ti iz nosa pa pročitaj šta ti je stavljeno...evo opet da vidiš
Janko Bobetko:
Citat „Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika. Njihov glavni zadatak bio je da na toj liniji gore, kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu,
Dakle radi se o Gornjem Vakufu kako je Bobetko jasno rekao u dokaznom mateirjalu Haškog tribunala
parapet

#386 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote: Pa i izdvojeno mišljenje je dio presude... Ono je tamo kao addendum - dodatak
Ah dobro slažem se. Ukoliko je izdvojeno mišljenje dio presude kao što i sam tvrdiš, zašto je onda kompletna presuda upitna dok je jedino važno izdvojeno mišljenje jednog sudca? :)
Ja ističem dijelove koji su bliži mojim stavovima a ti ističeš tužiteljske stavove, izjave svjedoka i navode iz transkripata upitne vjerodostojnosti - to ti se inače zove rasprava i uobičajena ti je u zapadnom svijetu.

Smiri se, nije ti to da moraš odmah odrubiti glavu nevjerniku... O tome tko je vjerodostojniji nek odluči "publika" tj. oni koji čitaju makar će i tu vjerojatno biti podjela po "ratnim linijama"...

Janko Bobetko se ne slaže sa tvojim (isključivo tvojim) mišljenjem. Naime Janko Bobetko tvrdi sljedeće:
Janko Bobetko:

To smo vec apsolvirali. Ja ulažem prigovor zbog

1.) Ovdje se ne radi o mišljenju suda nego o tužiteljskim transkriptima.Dakle ovdje se ne radi o neutralnom izvoru nego o tužiteljskom materijalu
2.) sumnjivog porijekla tih transkripata (javnosti ih objelodanio Milošević i kolali su u više verzija)
3.) a ulaže i prigovor činjenice u potpunom nesrazmjeru između navoda o angažiranim snagama i gubicima tih snaga - poginulih 0, zarobljenih 0 (ili 1?)
sanjin_1

#387 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:
Ja ističem dijelove koji su bliži mojim stavovima a ti ističeš tužiteljske stavove, izjave svjedoka i navode iz transkripata upitne vjerodostojnosti - to ti se inače zove rasprava i uobičajena ti je u zapadnom svijetu.

Smiri se, nije ti to da moraš odmah odrubiti glavu nevjerniku... O tome tko je vjerodostojniji nek odluči "publika" tj. oni koji čitaju makar će i tu vjerojatno biti podjela po "ratnim linijama"...

Janko Bobetko:

1.) Ovdje se ne radi o mišljenju suda nego o tužiteljskim transkriptima.Dakle ovdje se ne radi o neutralnom izvoru nego o tužiteljskom materijalu
2.) sumnjivog porijekla tih transkripata (javnosti ih objelodanio Milošević i kolali su u više verzija)
3.) a ulaže i prigovor činjenice u potpunom nesrazmjeru između navoda o angažiranim snagama i gubicima tih snaga - poginulih 0, zarobljenih 0 (ili 1?)
Netačno, ti iznosiš mišljenje jednog sudca koje se i zove "izdvojeno mišljenje" iz razloga što je drugačije od mišljenja ostalih 5-6 sudaca i ne utiče na presudu.
Ja navodim dokazni materijal koji je korišten u procesu protiv Hrvatskog vojno-političkog vodstva. Svi ti transkripti koje ja ovdje citiram nisu upitni nikome osim tebi (što je naravno nebitno)
Smiren sam potpuno. Vidiš li da te "cepam ko cigo napolitnaku"..
Publika nema šta odlučivati. Ovo je već odlučeno presudom Haškog tribunala i presudom od 140 godina robije..pa ti sad vidi...Ako ti se ne sviđa odluka, ti pravac u Haški Sud pa im sruši presudu.. :D

Šta smo apsolvirali? Ovdje je jedino apsolvirano da ti ili nemaš pojma o čemu pišeš ili da namjerno lažeš. Treća opcija ne postoji.
Što se tiče prigovora pod tačkom 1, ovdje se radi o dokaznom materijalu koji je priuhvaćen od strane Haškog tribunala. Dakle, radi se o legitimnoj dokumentaciji koja je predata Haškom Tribunalu u procesu koji se vodio protiv Hrvatskog vojno političkog vodstva.
Haški Sud se ne slaže sa tvojim zaključkom jer je prihvatio ove dokumente kao sasvim legitimne. Čak su isti dokumenti korišteni i u sudskim procesima koji su vršeni u Hrvatskoj protiv čelnika HDZ-a. Dakle, njihovo porijklo je sumnjivo isključivo tebi.
Super, objasniš to Haškom Tribunalu i na konju si.
Do tada ti ostaje da pišeš besmislene trakate koji su bukvalno rastureni još prije 5-6 godina.
parapet

#388 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote: 1.) Ovdje se ne radi o mišljenju suda nego o tužiteljskim transkriptima.Dakle ovdje se ne radi o neutralnom izvoru nego o tužiteljskom materijalu
Šta smo apsolvirali? Ovdje je jedino apsolvirano da ti ili nemaš pojma o čemu pišeš ili da namjerno lažeš. Treća opcija ne postoji.
Što se tiče prigovora pod tačkom 1, ovdje se radi o dokaznom materijalu koji je priuhvaćen od strane Haškog tribunala.
Bezveze - pa i Šešeljeve materijale Hasški sud uzima kao "dokazne materijale". Sud uzima nešto do tužiteljstva a nešto i od obrane. Samo zato što su uzeti kao dokazni materijali ne mora značiti da je i njihov sadržaj prihvaćen...

Šta sad - da je tebi vadim ono o Praljka što je prihvaćeno kao dokazni materijal?

Shvati po stoti put - nije ti ovo "kadija te tuži, kadija ti sudi" - sud prihvaća dokaze i od obrane i onda evaluira.
Netačno, ti iznosiš mišljenje jednog sudca koje se i zove "izdvojeno mišljenje" iz razloga što je drugačije od mišljenja ostalih 5-6 sudaca i ne utiče na presudu.

Tri su suca bila.

Dakle, radi se o legitimnoj dokumentaciji koja je predata Haškom Tribunalu u procesu koji se vodio protiv Hrvatskog vojno političkog vodstva.
Ti si teški paćenik i oprosti što ti to moram reći - ne pretjerano inteligentan.

Sud prihvaća dokaze i od tužiteljstva i od obrane i evaluira te dokaze. Samo zato što je nešto "dokazni materijal" ga ne čini apsolutnim dokazom niti vjerodostojnim. Suci ga mogu uvažiti ali i ne moraju.

Haški Sud se ne slaže sa tvojim zaključkom jer je prihvatio ove dokumente kao sasvim legitimne.
Evo ga opet :D
Čak su isti dokumenti korišteni i u sudskim procesima koji su vršeni u Hrvatskoj protiv čelnika HDZ-a. Dakle, njihovo porijklo je sumnjivo isključivo tebi.
U Hrvatskoj? U kojim?

Do tada ti ostaje da pišeš besmislene trakate koji su bukvalno rastureni još prije 5-6 godina.
Vidim da koristiš ove nadmoćne izraze. Izgleda da je film koji te trenutno pere ušao u fazu kad glavni junak zabija touch-down pa te ulovila euforija.

Oprosti što će ti moj post pretvorit daljnje odvijanje filma kao sviranje faula od strane sudaca i poništavanje touch-downa...
sanjin_1

#389 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:
parapet wrote: 1.) Ovdje se ne radi o mišljenju suda nego o tužiteljskim transkriptima.Dakle ovdje se ne radi o neutralnom izvoru nego o tužiteljskom materijalu
Što se tiče prigovora pod tačkom 1, ovdje se radi o dokaznom materijalu koji je priuhvaćen od strane Haškog tribunala.
Bezveze - pa i Šešeljeve materijale Hasški sud uzima kao "dokazne materijale". Sud uzima nešto do tužiteljstva a nešto i od obrane. Samo zato što su uzeti kao dokazni materijali ne mora značiti da je i njihov sadržaj prihvaćen...

Šta sad - da je tebi vadim ono o Praljka što je prihvaćeno kao dokazni materijal?

Shvati po stoti put - nije ti ovo "kadija te tuži, kadija ti sudi" - sud prihvaća dokaze i od obrane i onda evaluira.

Tri su suca bila.

Dakle, radi se o legitimnoj dokumentaciji koja je predata Haškom Tribunalu u procesu koji se vodio protiv Hrvatskog vojno političkog vodstva.
Ti si teški paćenik i oprosti što ti to moram reći - ne pretjerano inteligentan.

Sud prihvaća dokaze i od tužiteljstva i od obrane i evaluira te dokaze. Samo zato što je nešto "dokazni materijal" ga ne čini apsolutnim dokazom niti vjerodostojnim. Suci ga mogu uvažiti ali i ne moraju.

Haški Sud se ne slaže sa tvojim zaključkom jer je prihvatio ove dokumente kao sasvim legitimne.
Evo ga opet :D
Čak su isti dokumenti korišteni i u sudskim procesima koji su vršeni u Hrvatskoj protiv čelnika HDZ-a. Dakle, njihovo porijklo je sumnjivo isključivo tebi.
U Hrvatskoj? U kojim?

Vidim da koristiš ove nadmoćne izraze. Izgleda da je film koji te trenutno pere ušao u fazu kad glavni junak zabija touch-down pa te ulovila euforija.

Oprosti što će ti moj post pretvorit daljnje odvijanje filma kao sviranje faula od strane sudaca i poništavanje touch-downa...
:lol: :lol: :lol:
Majko draga sa kim ja raspravljam...smajlikojipucasebiupaču

Pa eto je evaluirao i presudio 14o godina robije za UZP i agresiju Hrvatske na Republiku BiH. Šta je tu sporno samo ti znaš.
Tri su suca bila.
Da i šta sa tim? Donjeli su presudu u kojoj jasno stoji da je Hrvatska izvršila oružanu agresiju na RBiH i da je kompletan Hrvatski vojno-politički vrh bio dio Udruženog Zločinačkog Poduhvata. Kristalno jasno svima osim tebi.

A ti si na nekim teškim drogama ili si totalno sjeban u glavu i ne, nije mi žao reći ali si totalnoi glupson.
Sud JESTE prihvatio dokaze odnosno Tuđmanove transkripte i na osnovu njih donio presudu koja jasno kaže da je Hrvatska izvršila oružanu agresiju na RBiH a da je Hrvatsko vojno političko vodstvo bilo dio Udruženog Zločinačkog poduhvata..
U Hrvatskoj? U kojim?
Strašno..i ti želiš diplati o "vjerodostojnosti" transkripta.. :?

Oprosti što će ti moj post pretvorit daljnje odvijanje filma kao sviranje faula od strane sudaca i poništavanje touch-downa..
Ne koristim nikakve moćne izraze. Iz tvoje perspektive sve je "moćno" jer u suštini nisi u stanju doprinjeti konverzaciji bilo šta osim plitkih insinuacija baziranih na "šta je baki milo u snu njoj se snilo"
Lahko ti je zaustaviti mene :D . moj ti je savjet da zaustaviš Haški Tribunal. U protivnome eto ti desetine hiljada tužbi za odštetu od "pučanstva" iz BiH...
parapet

#390 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:

Pa eto je evaluirao i presudio 14o godina robije za UZP i agresiju Hrvatske na Republiku BiH. Šta je tu sporno samo ti znaš.
Tri su suca bila.
Da i šta sa tim? Donjeli su presudu u kojoj jasno stoji da je Hrvatska izvršila oružanu agresiju na RBiH i da je kompletan Hrvatski vojno-politički vrh bio dio Udruženog Zločinačkog Poduhvata. Kristalno jasno svima osim tebi.
To je jasno samo tebi. Dozvoljavam da je ista stvar jasna i Muji i Hasi.

Haški sud je presudio da se radi o "medjunarodnom sukobu" i to nema veze sa agresijom. I rat u Afganistanu je "medjunarodni sukob" baš kao i rat u Iraku.

A ti si na nekim teškim drogama ili si totalno sjeban u glavu i ne, nije mi žao reći ali si totalnoi glupson.
Sud JESTE prihvatio dokaze odnosno Tuđmanove transkripte i na osnovu njih donio presudu koja jasno kaže da je Hrvatska izvršila oružanu agresiju na RBiH a da je Hrvatsko vojno političko vodstvo bilo dio Udruženog Zločinačkog poduhvata..
Opet on sa agresijom. Možeš li jednostavno dokazati gdje je to haški sud presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH a da to nije zaključak Muje&Hase iz termina "medjunarodni sukob"... I još nešto - možeš li navesti jedan normalan razlog zašto haški sud ne bi koristio termin "agresija" nego koristi "medjunarodni sukob"? Da im nije popala maca slova "a g r e s i j a" sa tipkovnice kompjutera?

Inače, da ti pomognem - glavni dokument na osnovu kojeg je presudjeno da se radilo o medjunarodnom sukobu je ovaj:

http://i.solidfiles.net/ac71cc7de9.jpg

Pogledaj datum?

Da - to je vrijeme kad je HV ratovao protiv JNA na teritoriju BiH i dok su neki nosali Titove slike...

Lahko ti je zaustaviti mene :D . moj ti je savjet da zaustaviš Haški Tribunal. U protivnome eto ti desetine hiljada tužbi za odštetu od "pučanstva" iz BiH...
Lova? Oho! Za koliko bi ti prodo svog dedu?
sanjin_1

#391 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:

Tri su suca bila.

Haški sud je presudio da se radi o "medjunarodnom sukobu" i to nema veze sa agresijom. I rat u Afganistanu je "medjunarodni sukob" baš kao i rat u Iraku.

Opet on sa agresijom. Možeš li jednostavno dokazati gdje je to haški sud presudio da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH a da to nije zaključak Muje&Hase iz termina "medjunarodni sukob"... I još nešto - možeš li navesti jedan normalan razlog zašto haški sud ne bi koristio termin "agresija" nego koristi "medjunarodni sukob"? Da im nije popala maca slova "a g r e s i j a" sa tipkovnice kompjutera?

Inače, da ti pomognem - glavni dokument na osnovu kojeg je presudjeno da se radilo o medjunarodnom sukobu je ovaj:

Pogledaj datum?

Da - to je vrijeme kad je HV ratovao protiv JNA na teritoriju BiH i dok su neki nosali Titove slike...

Čitajući presudu Haškog tribunala jasno je svima osim tebi. Ostavljam mogućnost da ni babi Jeli nije jasno......ali do babe je ..nije do Haškog tribunala

Vijeće je utvrdilo da je sukob između HVO-a i ABiH tokom ovog razdoblja bio međunarodni sukob. Iz
dokaza se vidi da su se snage hrvatske vojske borile zajedno sa pripadnicima HVO-a protiv ABiH, a da je
Republika Hrvatska vršila opštu kontrolu nad oružanim snagama i civilnim vlastima najprije Hrvatske
Zajednice, a potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne

Pogledaj datum?

Janko Bobetko se ne slaže sa tvojom proizvoljnom konstaticijom. Naime, general Bobetko tvrdi sasvim suprotno
Da ponovimo materiju
Janko Bobetko:
Kompletna Peta brigada, sa svojim sastavom, znači sa ovog fronta, vinkovačkoga, kompletno je, postepeno povučena i našla se na tom ratištu. To je oko 2.500 ljudi, plus sve topništvo, oklop i kompletno zapovjedništvo, osim dva-tri časnika. Njihov glavni zadatak bio je da na toj liniji gore, kod Gornjeg Vakufa, gdje i sada drže položaj u samom gradu,
Dakle, radi se o tvome proizvoljnom tumačenju dokaza na osnovu kojih je donešena presuda Hrvatskom vojno-političkom vodstvu
Što bi prodavao dedu ako Hrvatska nije izvršila gresiju na BiH ? nešto si mi kontradiktoran ili su pune gaće ? :mrgreen:
parapet

#392 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote: Haški sud je presudio da se radi o "medjunarodnom sukobu" i to nema veze sa agresijom. I rat u Afganistanu je "medjunarodni sukob" baš kao i rat u Iraku.
Vijeće je utvrdilo da je sukob između HVO-a i ABiH tokom ovog razdoblja bio međunarodni sukob. Iz
dokaza se vidi da su se snage hrvatske vojske borile zajedno sa pripadnicima HVO-a protiv ABiH, a da je
Republika Hrvatska vršila opštu kontrolu nad oružanim snagama i civilnim vlastima najprije Hrvatske
Zajednice, a potom Hrvatske Republike Herceg-Bosne
[/quote]

Opet ti ponavljam - medjunarodni sukob nije isto sto i agresija. I rat u Afganistanu je "medjunarodni sukob", rat u Iraku je "medjunarodni sukob".

Nema odgovora - izgleda da on stvarno misli da je jedini razlog zasto su umjesto "agresija" stavili "medjunarodni sukob" to sto im je maca popapala ta slova sa tipkovnice...

Samo pazi! Slovo A iz "a g r e s i j a" se nalazi i u rijeci "medjunArodni sukob" pa nije moguce da je maca popala tipkovnicu...
Što bi prodavao dedu ako Hrvatska nije izvršila gresiju na BiH ? nešto si mi kontradiktoran ili su pune gaće ? :mrgreen:
Pa pitam onako, vidim da je do love pa reko da znam kolika je tarifa...

More li umjesto love da ti neka hrvatska kladionica da listiće sa mogućnošću velikog dobitka? Samo 2 para - sigurica!
Umalo popisivac

#393 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by Umalo popisivac »

Ja znam da je zabranjeno komentirati moderaciju, al ovo je stvarno smijesno. Jos jedna tema unistena s beskrajnom raspravom o ratu i dogadjajima od prije 20 godina i evo vec jedno desetak stranica tako. :roll:
sanjin_1

#394 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote: Opet ti ponavljam - medjunarodni sukob nije isto sto i agresija. I rat u Afganistanu je "medjunarodni sukob", rat u Iraku je "medjunarodni sukob".
Čovječe de se nauči citirati..samo klikni i ništa ne barkaj... :-)
A ja tebi opet ponavljam da je Haški Tribunal donio presudu u kojoj jasno stoji da to jeste agresija.
Razlika izmeđi navedenih destinacija i agresije Hrvatske na Republiku BiH leži u legalitetu.
Nema odgovora - izgleda da on stvarno misli da je jedini razlog zasto su umjesto "agresija" stavili "medjunarodni sukob" to sto im je maca popapala ta slova sa tipkovnice...

Samo pazi! Slovo A iz "a g r e s i j a" se nalazi i u rijeci "medjunArodni sukob" pa nije moguce da je maca popala tipkovnicu...
Odgovora ima samo ga ti ignorišeš jer su frustracije čudo. Odgovor ti je postavljen najmanje deset puta. Do tebe je da li ćeš ga pročitati ili nećeš a to opet nije moj problem već tvoj.
Pa pitam onako, vidim da je do love pa reko da znam kolika je tarifa...
Pa šta te briga za tarifom ako nije bilo agresije Hrvatske na Republiku BiH ? Ili su pune gaće ? Razumijem da je ovaj Haški Sud jebena ustanova ali nemojte se predavati bez borbe. Ta nije 94-ta.
sanjin_1

#395 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

Umalo popisivac wrote:Ja znam da je zabranjeno komentirati moderaciju, al ovo je stvarno smijesno. Jos jedna tema unistena s beskrajnom raspravom o ratu i dogadjajima od prije 20 godina i evo vec jedno desetak stranica tako. :roll:
Kako misliš uništena? pa pisanje je apsolutno u skladu sa temom jer očito govori o tome šta se desi kada se pokuša ta nekakva imaginarna izolacija...
Da pomognem, završi se tako što kompletni vojno-politički vrhovi Srbije i Hrvatske budu osuđeni jedni za genocid a drugi za udruženi zločinački poduhvat ..jasno ko dan
parapet

#396 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote:

Odgovora ima samo ga ti ignorišeš jer su frustracije čudo. Odgovor ti je postavljen najmanje deset puta. Do tebe je da li ćeš ga pročitati ili nećeš a to opet nije moj problem već tvoj.
.

Odgovori jednostavno na pitanje: šta je moglo spriječiti haške suce da napišu "agresija" a pisali su dugački naziv koji je kompliciraniji i troši više tinte: "medjunarodni sukob"?
parapet

#397 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
Umalo popisivac wrote:Ja znam da je zabranjeno komentirati moderaciju, al ovo je stvarno smijesno. Jos jedna tema unistena s beskrajnom raspravom o ratu i dogadjajima od prije 20 godina i evo vec jedno desetak stranica tako. :roll:
Kako misliš uništena? pa pisanje je apsolutno u skladu sa temom jer očito govori o tome šta se desi kada se pokuša ta nekakva imaginarna izolacija...
Da pomognem, završi se tako što kompletni vojno-politički vrhovi Srbije i Hrvatske budu osuđeni jedni za genocid a drugi za udruženi zločinački poduhvat ..jasno ko dan

Vidim da te bune ti pojmovi - i srpsko rukovodstvo ima UZP.

Ne, UZP ti opet nije isto što i agresija to je jednostavno organizacija sa ciljem pocinjenja kaznenih djela...

Jednom ću tiisporučiti račun za sve što sam te educirao u pravu... Možeš tu fakturu odbiti od novca za "odštetu"...
sanjin_1

#398 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:
parapet wrote: Nema odgovora - izgleda da on stvarno misli da je jedini razlog zasto su umjesto "agresija" stavili "medjunarodni sukob" to sto im je maca popapala ta slova sa tipkovnice...

.

Odgovori jednostavno na pitanje: šta je moglo spriječiti haške suce da napišu "agresija" a pisali su dugački naziv koji je kompliciraniji i troši više tinte: "medjunarodni sukob"?
Pa imali viška tinte !? :-)

:lol:
Napisali su više već jasno..da ponovimo gradivo:

To što ti ne želiš pročitati šta tamo piše ne predstavlja moj problem već predstavlja tvoju ignorantnost..
sanjin_1

#399 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by sanjin_1 »

parapet wrote:
sanjin_1 wrote:

Ne, UZP ti opet nije isto što i agresija to je jednostavno organizacija sa ciljem pocinjenja kaznenih djela...

Jednom ću tiisporučiti račun za sve što sam te educirao u pravu... Možeš tu fakturu odbiti od novca za "odštetu"...
Ma kakvi..ništa mene ne buni ...Naime Haški Tribunal je sve to lijepo objasnio. DakelM, zbunjenost je tvoja odlika.
naravno da UZP nije isto što i agresija. Valjda je to i tebi napokon jasno pa se sada na to pokušavaš vaditi. Ali eto praviš civilizacijski pomak. Barem si napokon skontao da je postojao UZP.Tako ćeš i "nadoć" u hodu o agresiji Hrvatske na suverenu državu, u ovom slučaju Republiku BiH.
Pa ti si taj koji pravi istorijske pomake u realizaciji činjenica. Krenuvši od ranije diskusije u kojoj si tvrdio npr. da Hrvatska vojska nije učestvovlal u ratu protiv Armije RBiH, došao si do spoznaje da je UZP ipak postojao. A sve to na osnovu činjenica koje sam ti ja postavio. Dakle, meni ipak ne treba da ti isporučim račun. Bilo mi je zadovoljstvo razvaliti tvoje gluposti nepobitnim činjenicama koje su ipak ostavile traga na tvoju malenkost
parapet

#400 Re: Izolacija Bosne? Hrvati dobili EU papire, Srbi uskoro

Post by parapet »

sanjin_1 wrote:
parapet wrote:
sanjin_1 wrote: Odgovora ima samo ga ti ignorišeš jer su frustracije čudo. Odgovor ti je postavljen najmanje deset puta. Do tebe je da li ćeš ga pročitati ili nećeš a to opet nije moj problem već tvoj.
.

Pa imali viška tinte !? :-)

:lol:
Napisali su više već jasno..da ponovimo gradivo:

To što ti ne želiš pročitati šta tamo piše ne predstavlja moj problem već predstavlja tvoju ignorantnost..
Pa evo ti jednostavno objašnjenje kako se može boriti zajedno sa sa jednom od strana u unutarnjem sukobu i vršiti opću kontrolu:

Afganistan - Amerikanci se bore sa afganistanskim Turkmenima protiv afganistanskih talibana. Dakle dvije strane u sukobu, amerikanci se bore zajedno sa jednima, obučavaju ih, upućuju i vrše "opću kontrolu" (pazi isto tako da opća implicira uopćeno a ne partikularno) - pa da li je Amerika izvršila agresiju na Afganistan?

Irak - isto tako, koaliranje sa jednom stranom, obučavanje, naoružavanje, plaćanje, "opća kontrola"... Da li je Amerika izvršila agresiju?
Post Reply