Ispravi me ako grijesim, ali zastava okrenuta naopako signalizira opasnost. Mislim da je kod amerikanaca to cak i zakonom definisano...Hafis wrote: Koliko vidim po nekim pokazateljima još si u fertilnom dobu, tako da s pravom smatram da te mogu još nečemu pametnom naučiti...a valja i znati ponešto, jer je, kao što kaže mudri narod: znanje-imanje...a i nije red poštenu i otmjenu čovjeku govoriti da ''masla''...k'o da smo u istom soliteru rasli.
Znači ovako oko moje:
U ono vrijeme nije stvarno bilo šahovnica u prometu, mislim u doba Tita, to bi bilo preopasno, i taj se baš ne bi nanosao ni 5 minuta takve zastave.
Međutim, postojala je caka kojoj ondašnja vlast nije znala pametno doskočiti, i koju su neki malo tvrdokorniji likovi godinama koristili kod nekih manifestacija, a posebno svatova....a to je tzv. ''izvrtanje'' bivše Yu zastave.
Sad slušaj i napregni lubanju: kada se naopačke postavi zastava bivše SFRJ, dobije se zastava ondašnje SR Hrvatske. Znači ništa antidržavno, i sve po pravilu.
Po mom mišljenju to je predstavljalo nekim ljudima neku sitnu malu zadovoljštinu i činilo ih sretnim, a mi smo se uvijek kočili od smijeha kada bi vidjeli te svatove koji bi protutnjali kroz grad
IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
-
lasta2
-
JedanMova
#377 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
-
Hafis
#378 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Moguće. Međutim u nas taj zakon ni taj običaj koliko se sjećam maglovito, nisu postojali.JedanMova wrote:Ispravi me ako grijesim, ali zastava okrenuta naopako signalizira opasnost. Mislim da je kod amerikanaca to cak i zakonom definisano...Hafis wrote: Koliko vidim po nekim pokazateljima još si u fertilnom dobu, tako da s pravom smatram da te mogu još nečemu pametnom naučiti...a valja i znati ponešto, jer je, kao što kaže mudri narod: znanje-imanje...a i nije red poštenu i otmjenu čovjeku govoriti da ''masla''...k'o da smo u istom soliteru rasli.
Znači ovako oko moje:
U ono vrijeme nije stvarno bilo šahovnica u prometu, mislim u doba Tita, to bi bilo preopasno, i taj se baš ne bi nanosao ni 5 minuta takve zastave.
Međutim, postojala je caka kojoj ondašnja vlast nije znala pametno doskočiti, i koju su neki malo tvrdokorniji likovi godinama koristili kod nekih manifestacija, a posebno svatova....a to je tzv. ''izvrtanje'' bivše Yu zastave.
Sad slušaj i napregni lubanju: kada se naopačke postavi zastava bivše SFRJ, dobije se zastava ondašnje SR Hrvatske. Znači ništa antidržavno, i sve po pravilu.
Po mom mišljenju to je predstavljalo nekim ljudima neku sitnu malu zadovoljštinu i činilo ih sretnim, a mi smo se uvijek kočili od smijeha kada bi vidjeli te svatove koji bi protutnjali kroz grad
U našem slučaju naopako okrenuta zastava SFRJ predstavljala je zastavu SR Hrvatske.
Čak se postavlja pitanje nije li zastava SFRJ u stvari bila izokrenuta hrvatska trobojka na koju je stavljena petokraka.
Zastava SFRJ

Zastava SR Hrvatske

P.S.
Nije mi namjera bila staviti zastave različitih veličina, već se radi o dva različita izvora
-
use your illusion
#379 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
ja iako sam Bosnjak nemam dileme..glas za Raguza.
-
Hafis
#380 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Nadam se i glas za HDZ90 
- Stjui
#381 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
hdz pa hdzHafis wrote:Nadam se i glas za HDZ90
linkZnate onu “Ne laje pas radi sela…”. Neka se oni koji zazivaju treći entitet i Mostar kao “stolni grad” ne raduju, neka ne likuju jer nema više ni Hrvatske vojske ni dobrovoljačkih jedinica da im pomažu u tom naumu. Oni su upućeni na nas, a mi hoćemo i tražićemo Mostar kao jedinstven grad. I, ako Bog da, dobit ćemo ga jer eto neka nam pokažu na koji način misle da nam ga ne daju? Njihovo je Sarajevo koliko naše, ali će i Mostar biti zajednički i tačka! Ne zanima me ko je tamo zadojen fašizmom, a ko nekakvim velikohrvatstvom, ima Velež da igra pod Bijelim brijegom i ima da se na Humu iznad Mostara vijori ogromna zastava Bosne i Hercegovine. Da vidim koje su snage koje će to spriječiti! Ne može Sarajevo biti zajedničko, Federalna vlada za sve, a Mostar samo za Hrvate, ili je sve zajedinčko, ili neće stvari ići više kako su išle i neka svi to znaju. Nismo mi lud narod da dopuštamo da hrvatski Konzum iz BiH godišnje iznese milijade maraka, a da mi zauzvrat, ne smijemo pronijeti BiH zastavu kroz ulice u Mostaru. Tome sa mojim izborom u Predsjedništvo BiH i BPS-om u vlasti dolazi kraj, budite sigurni.
- Stoner
#382 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Kakav je kreten ovaj Halilović to je čudo jedno.Stjui wrote:Znate onu “Ne laje pas radi sela…”. Neka se oni koji zazivaju treći entitet i Mostar kao “stolni grad” ne raduju, neka ne likuju jer nema više ni Hrvatske vojske ni dobrovoljačkih jedinica da im pomažu u tom naumu. Oni su upućeni na nas, a mi hoćemo i tražićemo Mostar kao jedinstven grad. I, ako Bog da, dobit ćemo ga jer eto neka nam pokažu na koji način misle da nam ga ne daju? Njihovo je Sarajevo koliko naše, ali će i Mostar biti zajednički i tačka! Ne zanima me ko je tamo zadojen fašizmom, a ko nekakvim velikohrvatstvom, ima Velež da igra pod Bijelim brijegom i ima da se na Humu iznad Mostara vijori ogromna zastava Bosne i Hercegovine. Da vidim koje su snage koje će to spriječiti! Ne može Sarajevo biti zajedničko, Federalna vlada za sve, a Mostar samo za Hrvate, ili je sve zajedinčko, ili neće stvari ići više kako su išle i neka svi to znaju. Nismo mi lud narod da dopuštamo da hrvatski Konzum iz BiH godišnje iznese milijade maraka, a da mi zauzvrat, ne smijemo pronijeti BiH zastavu kroz ulice u Mostaru. Tome sa mojim izborom u Predsjedništvo BiH i BPS-om u vlasti dolazi kraj, budite sigurni.
- Stjui
#383 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
ma vi ste samo ljubomorni g.stoner.Stoner wrote:
Kakav je kreten ovaj Halilović to je čudo jedno.
-
racionalista
#384 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Bolje bi bilo Seferu da je organizovao kakvo militaristicko udruzenje vec stranku. Imao bi vise clanova i vjerovatno puno veci uticaj nego sada.
-
racionalista
- Stoner
#386 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Na šta gospodine Stjui?Stjui wrote:ma vi ste samo ljubomorni g.stoner.Stoner wrote:
Kakav je kreten ovaj Halilović to je čudo jedno.
Bosna ne trpi ovakvu retoriku još manje politiku.
-
Hafis
#387 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Ako išta, trebalo bi unijeti u izborni zakon zabranu kandidiranja umirovljenika na najviše državne funkcije.Stjui wrote:hdz pa hdzHafis wrote:Nadam se i glas za HDZ90imamo mi za koga glasati g.hafise.
linkZnate onu “Ne laje pas radi sela…”. Neka se oni koji zazivaju treći entitet i Mostar kao “stolni grad” ne raduju, neka ne likuju jer nema više ni Hrvatske vojske ni dobrovoljačkih jedinica da im pomažu u tom naumu. Oni su upućeni na nas, a mi hoćemo i tražićemo Mostar kao jedinstven grad. I, ako Bog da, dobit ćemo ga jer eto neka nam pokažu na koji način misle da nam ga ne daju? Njihovo je Sarajevo koliko naše, ali će i Mostar biti zajednički i tačka! Ne zanima me ko je tamo zadojen fašizmom, a ko nekakvim velikohrvatstvom, ima Velež da igra pod Bijelim brijegom i ima da se na Humu iznad Mostara vijori ogromna zastava Bosne i Hercegovine. Da vidim koje su snage koje će to spriječiti! Ne može Sarajevo biti zajedničko, Federalna vlada za sve, a Mostar samo za Hrvate, ili je sve zajedinčko, ili neće stvari ići više kako su išle i neka svi to znaju. Nismo mi lud narod da dopuštamo da hrvatski Konzum iz BiH godišnje iznese milijade maraka, a da mi zauzvrat, ne smijemo pronijeti BiH zastavu kroz ulice u Mostaru. Tome sa mojim izborom u Predsjedništvo BiH i BPS-om u vlasti dolazi kraj, budite sigurni.
Uvijek im neka mahnita u glavi.
- vee-jay
#388 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
U jednoj recenici citava logika ljudi koji u nas zele da vladaju drugim ljudima.Hafis wrote:Lakše se onda dobivao posao ako se izjasniš Jugoslovenom.
"Lakse je" biti u ustasama ili cetnicima, nakon toga je lakse biti u KPu, nakon toga je lakse biti u nacionalistickim strankama, lakse je svoju vlast i svoj profit graditi na strahu, mrznji i nacionalizmu nego na zajednistvu i integraciji. Lakse je okretati se kako vjetar duva nego imati viziju.
Logika kurvinih sinova, ali zato ih valjda i jeste najvise u politici.
- vatrogasac
#389 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Forumi i društvene mreže u cyber prostoru ne funkcionišu isto.

- IcedMFEarth
-
Marko Zarko
#391 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
I na forumu i na facebooku sve vrvi od desetorostrukih profila istih osoba, jedine relevantne ankete su one koje provode agencije poput Ipsos Pulsa, Valicona i sličnih jer se ne smiju previše igrati s vjerodostojnošću (ako baš previše promaše, a gazde su izvana, neće ih niko zarezivati nizašta...)
- Partizzanka
#392 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
dno dna mi je sinoc na fb-u na oficijelnoj stranici DF link za ovu anketu uz tekst
"pozovire rodbinu i prijatelje, glasajte"
ovi iz DF mi se bas ponekad cine djetinjasti
njihova se kampanja vecinom zasniva na blacenju drugih - ovaj uradio ovo, onaj nije uradio ono ...
a sta ce oni?
btw ima li tema o DF?
"pozovire rodbinu i prijatelje, glasajte"
ovi iz DF mi se bas ponekad cine djetinjasti
njihova se kampanja vecinom zasniva na blacenju drugih - ovaj uradio ovo, onaj nije uradio ono ...
a sta ce oni?
btw ima li tema o DF?
- vatrogasac
#393 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
To svi znamo ako prošetamo po ostalim portalima i forumima.Marko Zarko wrote:I na forumu i na facebooku sve vrvi od desetorostrukih profila istih osoba, jedine relevantne ankete su one koje provode agencije poput Ipsos Pulsa, Valicona i sličnih jer se ne smiju previše igrati s vjerodostojnošću (ako baš previše promaše, a gazde su izvana, neće ih niko zarezivati nizašta...)

Nego meni ovo više dođe kao pokazatelj koje političke orijentacije je članstvo klixovog foruma i ko na njega dolazi pošto navratim i pišem ili čitam komentare. A to je ovo...

- sinuhe
#394 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Zasto medju kandidatima nema nijedne zene? Ipak je 21. vijek. Ili je Aca Pandurevic jedina nada na nivou cijele BiH 
- Corto Maltese
#395 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Šta rade Bošnjaci na Klixu?vatrogasac wrote:Nego meni ovo više dođe kao pokazatelj koje političke orijentacije je članstvo klixovog foruma i ko na njega dolazi pošto navratim i pišem ili čitam komentare. A to je ovo...
Srbuju!
-
weredsf
#396 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Hoce zastavu na Driniracionalista wrote:Bolje bi bilo Seferu da je organizovao kakvo militaristicko udruzenje vec stranku. Imao bi vise clanova i vjerovatno puno veci uticaj nego sada.
-
KENJAC
#397 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Problem svih ovih anketa je taj sto ovdje ucestvuju osobe koje : imaju internet , znaju ga koristit, interesuju se za ovakve stvari i na kraju hoce da glasaju. A u stvarnim izborima ucestvuju oni sto se sastaju sa hodzama i popovima , oni sto su direktno zavisni od sadasnje vlasti (obecano im da ce im nekog primit na poso "cim pobijedimo") i ekstremni nacionalisti jer imaju strah da ce da pobijede "njihovi" ako ne bude glaso.
Mislim da ce procenat izlaznosti biti ispod 60 % ! Pa vi vidite !
Mislim da ce procenat izlaznosti biti ispod 60 % ! Pa vi vidite !
-
racionalista
#398 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
ako je bakir odokativno na 30% onda je SDA na 40%
- Corto Maltese
#399 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Mislim da je SDA u Federaciji na preko 40%. Kad se doda i lista "SDomovinA", uzimaju glatko i na državnom nivou.
Naravno, uz našu definiciju glatkog.
To je ono kad pobijediš, ali moraš još desetero uključiti, po raznim ključevima.
Naravno, uz našu definiciju glatkog.
To je ono kad pobijediš, ali moraš još desetero uključiti, po raznim ključevima.
-
mistek
#400 Re: IZBORI 2014. - Predsjedništvo (FBiH) - ANKETA
Slabo su relevantne i ankete tih agencija. Mnogo je tu lažiranja, mnogo odokativnog i sl. Znam kako to funkcioniše i vjeruj da je od 10.000 ispitanika, tek njih 20% realno.Marko Zarko wrote:I na forumu i na facebooku sve vrvi od desetorostrukih profila istih osoba, jedine relevantne ankete su one koje provode agencije poput Ipsos Pulsa, Valicona i sličnih jer se ne smiju previše igrati s vjerodostojnošću (ako baš previše promaše, a gazde su izvana, neće ih niko zarezivati nizašta...)
Izbor za predsjednika bi trebao biti daleko najzanimljiviji kod Srba.