mobilna mreza halo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
boshniak

#376 Re: mobilna mreza halo

Post by boshniak »

Mirzareli wrote:
boshniak wrote:Ja koristim Haloo u dual sim mobitelu iskljucivo za internet, svaki mjesec kupim start paket sa dvije sim kartice, i vazi 15 dana od aktiviranja, tako da odma dobijem 660Mb cim ubacim karticu, nakon 15 dana bacim prvu i ubacim drugu karticu, tako mi najisplatnije imam za 4KM 1320MB u trajanju od 30dana.
Meni tih 600 MB važi mjesec dana,a ne 15 dana . :wink:
Vazi internet mjesec dana, ali početni kredit vazi 15 dana i čim istekne kredit ne može se ni internet koristiti dok se ne dopuni i produži rok važenja. Čim se dopuni kredit odma i internet proradi i nastavlje se trositi onih pocetnih 600MB. A dopunna od 2KM traje 10dana pa isplatniji mi je ovaj način na koji ja radim.
vješalica

#377 Re: mobilna mreza halo

Post by vješalica »

Sta znaci poruka ostalo vam je jos 100mb bonusa i mozete ga iskoriatiti di 19.8.2017?
Kako do osmog mjeseca ako svaki mjesec imam bonus?
Mirzareli

#378 Re: mobilna mreza halo

Post by Mirzareli »

Znaš sta me još interesuje raja ... Kako je haloo mreža pokrivena signalom,ovako malo u zavucenim mjestima,mislim da od dotoka signala važi brzina i kvalitet interneta ?! Realno mislim da je bht prvak u tome,gdje god sam bio signal je bio jak i dobar,ali pošto haloo koristi eroneta strukturu interesuje me kakva je pokrivenost haloo mreže ?
Sanjarko

#379 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

vješalica wrote:Sta znaci poruka ostalo vam je jos 100mb bonusa i mozete ga iskoriatiti di 19.8.2017?
Pisao sam, isto dobio neki dan, samo meni do 5 mjeseca pise.
Ne kontam.

U Zenici ti je stalno net 8 D i 1,5 U.

Nisam mtel mjerio, nikad da se nakanim da skinem mjerac sa neta za komp.
Mirzareli

#380 Re: mobilna mreza halo

Post by Mirzareli »

Vizionar 1985 wrote:
vješalica wrote:Sta znaci poruka ostalo vam je jos 100mb bonusa i mozete ga iskoriatiti di 19.8.2017?
Ne kontam.

. Jel to dobro što se tiče signala i neta za područje Ze? Inače koristim mrežu 2G..
avaks

#381 Re: mobilna mreza halo

Post by avaks »

Mirzareli wrote:Znaš sta me još interesuje raja ... Kako je haloo mreža pokrivena signalom,ovako malo u zavucenim mjestima,mislim da od dotoka signala važi brzina i kvalitet interneta ?! Realno mislim da je bht prvak u tome,gdje god sam bio signal je bio jak i dobar,ali pošto haloo koristi eroneta strukturu interesuje me kakva je pokrivenost haloo mreže ?
Mirzareli wrote: Vidio sam da im kartice izradjiva neka firma iz Tuzle... Dosta su povoljniju od eroneta koji kolje gore nego bht i m:tel..Znam da koriste infrastrukturu eroneta ,ali izzi i happy koriste bht infrastrukturu a koliko znam njima ne upravlja bh telekom.Ove mreže haloo,izi i happy su ko hljeb neke mutne radnje :bih: Ali eto znam da dosta raje koristi ovu haloo mrežu ne žale se plaho..Imam dual sim samo mogu reći kada je u pitanju pokrivenost i jačina signala da BH Telecom odudara od sviju.Jer na dosta malo "zavuceni" mjesta haloo mreža lomi signal dok na bht kartici pun je signal.
Ne znam što pitaš ako si koristio ili ako već imaš istu :lol:
Mora da si negdje na "zavučenom" dok ti nije dobar signal na haloo. Dejčići možda ili neka druga planina?!
Sanjarko

#382 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Mirzareli wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ne kontam.

. Jel to dobro što se tiče signala i neta za područje Ze? Inače koristim mrežu 2G..
Signal po jacini je uvijek do vrha, ovo su brzine dovnlod i uplod. Nije lose.
Istina nesto ne radi na tim brzinama dobro, Vatrena lija ne radi dobro ali opet moze bit i do mog telefona jer ima samo pola gige ram memorije.

Krom radi super, jos data stednja ukljucena na njemu.

Jutub radi na ovome super, solidno, ako jutub radi predpostavljam da onda i viber itd. bi uredu trebalo bit sa radom.
Istina nekada uspori, pa nikad da ucita nesto sa pleja i slicno.

Ne mogu nista reci jer samo surfam na netu. Ne koristim viber itd. pa ne znam.
Znam da se na autoputu Zenica-Sarajevo, Sarajevo-Zenica gubi signal. Dobro u tunelima normala da ne radi ali i na ostatku autoputa se gubi, ne bas mozda signal nego net, uspori. I ne uvijek. Prekida net.

Ne znam jesam li bio jasan jer se ne znam dobro izrazavati a i duduk sam sto se tice tehnike. Pozdrav.
Sanjarko

#383 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

avaks wrote:
Mora da si negdje na "zavučenom" dok ti nije dobar signal na haloo. Dejčići možda ili neka druga planina?!
Jesil dobio onu poruku sto sam ti poslao.
Bas bi me interesuje bil moglo. Da imam para da isprobam i da rizikujem, riskirao bi i isprobao bi.

Bas me zanima.
Sanjarko

#384 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
avaks wrote:
Bas bi me interesuje bil moglo. Da imam para da isprobam i da rizikujem, riskirao bi i isprobao bi.

Bas me zanima.
I za ovo Dejcici, mislim da mi je tu izbacivalo da mi je IP adresa tu, da neko ima baznu stanicu tu. Mislim mtel ali nisam siguran. Pozdrav.
doff

#385 Re: mobilna mreza halo

Post by doff »

Je li neko prenosio broj u haloo? U ponedjeljak popunio aplikaciju za prijenos, koliko se čeka da stignu papiri na adresu?
damdam6

#386 Re: mobilna mreza halo

Post by damdam6 »

doff wrote:Je li neko prenosio broj u haloo? U ponedjeljak popunio aplikaciju za prijenos, koliko se čeka da stignu papiri na adresu?
meni je ako se ne varam za 5,6dana..
friskyoreo

#387 Re: mobilna mreza halo

Post by friskyoreo »

Ima li negdje Haloo start paketa sa Micro Sim karticom? Kupio sam vec jedan, ima samo mini kartica.
Alkos

#388 Re: mobilna mreza halo

Post by Alkos »

Imaju ovi novi start paketi sa jednom karticom, u njima imaš sve 3 kartice. Bar sam ja tako dobio, nedavno sam uzimao staroj i bila je i micro kartica u paketu. :?
damdam6

#389 Re: mobilna mreza halo

Post by damdam6 »

U zadnjih 10ak dana brzina znatnoooo smanjena!! Kod nekoga jos..??
Sanjarko

#390 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Nije u Zenici. Osjetio bi. Na mjerenju zavisno od servera od 5,5 do 7,5. Gledo film neki dan. Normalno i to preko hotspota. Nego ne palim puno preko toga iz straha da ne plane mob. Zato gledam da tablet nabavim.

Nego dokad vazi ova dupla porcija. Jel ovaj mjesec istice.
damdam6

#391 Re: mobilna mreza halo

Post by damdam6 »

Vizionar 1985 wrote:Nije u Zenici. Osjetio bi. Na mjerenju zavisno od servera od 5,5 do 7,5. Gledo film neki dan. Normalno i to preko hotspota. Nego ne palim puno preko toga iz straha da ne plane mob. Zato gledam da tablet nabavim.

Nego dokad vazi ova dupla porcija. Jel ovaj mjesec istice.
Do 22og..a meni i dowload i upload 0.50 manje vise..A znalo biti i po 15
Alkos

#392 Re: mobilna mreza halo

Post by Alkos »

Probaj mjeriti na vise lokacija. Meni je isto ok sve.
Tesla Edison

#393 Re: mobilna mreza halo

Post by Tesla Edison »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
avaks wrote:

Bas me zanima.
I za ovo Dejcici, mislim da mi je tu izbacivalo da mi je IP adresa tu, da neko ima baznu stanicu tu. Mislim mtel ali nisam siguran. Pozdrav.
Eronet signal u Dejčićima je slab. To znam iz iskustva jer koristim DualSim pa znam. U Šabićima i ostalim bjelašničkim selima signala nema nikako. Ni mtela ni eroneta.
febo_acm

#394 Re: mobilna mreza halo

Post by febo_acm »

S obzirom da sam cesto na Bjelasnici i u okolnim selima mogu reci da je kod mene bilo signala od Dejcica do Umoljana na Eronetu. Sada imam GoFree i bas prije par dana sam bio na toj ruti. Na samoj Bjelasnici je OK signal, ali recimo na putu do Umoljana signal se gubio. Da se razumijemo imam i sluzbeni BHT i nije nesto bolja situacija. Nije za ocekivati 3G ili kakav signal na planinama :D
Sanjarko

#395 Re: mobilna mreza halo

Post by Sanjarko »

Halo uspori net kada je pri kraju. Juce meni net dokupljeni bio pri kraju i sporiji mi malo bio, a kada se novi dokupi sto sam juce isto uradio izgleda da je mnogo bolji, brzi. Barem sam ja imo taj osjecaj juce.
Ljakan

#396 Re: mobilna mreza halo

Post by Ljakan »

U vojnoj nemam signala na telekomu na halo imam.Cudno.
sizifinho

#397 Re: mobilna mreza halo

Post by sizifinho »

ja imao dual sim
jedan broj prenio sa telekoma, drugi bh telecom ostao

na romaniji- bh telecom nema nikako signal a haloo tu i tamo
na kcus-u isto, u nekim dijelovima zgrade nema signala dok haloo ima

internet - jeftiniji a pouzdan

pozivi, ne zovem puno pa i ne osjetim

sve u svemu onog dana kad sam se prebacio na haloo napokon sam se rijesio patnje
Schlauf2

#398 Re: mobilna mreza halo

Post by Schlauf2 »

febo_acm wrote:S obzirom da sam cesto na Bjelasnici i u okolnim selima mogu reci da je kod mene bilo signala od Dejcica do Umoljana na Eronetu. Sada imam GoFree i bas prije par dana sam bio na toj ruti. Na samoj Bjelasnici je OK signal, ali recimo na putu do Umoljana signal se gubio. Da se razumijemo imam i sluzbeni BHT i nije nesto bolja situacija. Nije za ocekivati 3G ili kakav signal na planinama :D
I kod mene u biti ista situacija. Koristim haloo i BHT, U Dejcicima BHT ima i to prilicno dobar (mislim da nije 3G), haloo nema nikako, tek povremeno tu i tamo dodje.
Lopov-eliminator

#399 Re: mobilna mreza halo

Post by Lopov-eliminator »

rovac13 wrote:Ne mogu naci temu,ako vec ima nek neko prebaci tamo post.

Evo mene konkretno zanima,ima li ko ideju,zasto raja u bosni ne koristi odnosno koristi ali rijetko ovu mrezu.

Pozivi unutar mreze su besplatni,samo uspostava poziva se plati i udri kolko hoces.Sto bi u prevodu znacilo da sad svi koristimo ovu mrezu niko od nas vise nebi placao telefoniju kao sad(10,20,50,100 KM mjesecno).

Ima li neko konkretan razlog sta ne valja na ovoj mrezi.
Izvini jaro ali ovo sto radis je u najmanju ruku vrlo ruzno i nekorektno. Kao fol kazes ne mozes naci temu a sam si iznimno aktivan na temama koje se ticu operatera. Tema pod koju ovo sto pises moze ici (to ti jako dobro znas, ali se pravis lud) je tema na kojoj i ti sam komentarises, evo i link ispod, gdje izmedju ostalog imaju i tvoji komentari.

http://forum.klix.ba/bhtelekom-vs-erone ... 15305.html

Mnogi koji ucestvuju na ovim temama svakako vec znaju koliko navijas za Eronet i njihov virtuelni operater Haloo. Prije nego sto pocnes pricati kako sam ja iz konkurentskog operatera, odmah da znas da i ja koristim Haloo kojim sam zadovoljan ali ovakav pokusaj reklamiranja ispod ruke je vrlo ruzan. Samo ti nastavi ovako, pa ces zavrsiti u Banlandu kao BHT-ov uposlenik mirza_15 .
rovac13

#400 Re: mobilna mreza halo

Post by rovac13 »

Lopov-eliminator wrote:
rovac13 wrote:Ne mogu naci temu,ako vec ima nek neko prebaci tamo post.

Evo mene konkretno zanima,ima li ko ideju,zasto raja u bosni ne koristi odnosno koristi ali rijetko ovu mrezu.

Pozivi unutar mreze su besplatni,samo uspostava poziva se plati i udri kolko hoces.Sto bi u prevodu znacilo da sad svi koristimo ovu mrezu niko od nas vise nebi placao telefoniju kao sad(10,20,50,100 KM mjesecno).

Ima li neko konkretan razlog sta ne valja na ovoj mrezi.
Izvini jaro ali ovo sto radis je u najmanju ruku vrlo ruzno i nekorektno. Kao fol kazes ne mozes naci temu a sam si iznimno aktivan na temama koje se ticu operatera. Tema pod koju ovo sto pises moze ici (to ti jako dobro znas, ali se pravis lud) je tema na kojoj i ti sam komentarises, evo i link ispod, gdje izmedju ostalog imaju i tvoji komentari.

http://forum.klix.ba/bhtelekom-vs-erone ... 15305.html

Mnogi koji ucestvuju na ovim temama svakako vec znaju koliko navijas za Eronet i njihov virtuelni operater Haloo. Prije nego sto pocnes pricati kako sam ja iz konkurentskog operatera, odmah da znas da i ja koristim Haloo kojim sam zadovoljan ali ovakav pokusaj reklamiranja ispod ruke je vrlo ruzan. Samo ti nastavi ovako, pa ces zavrsiti u Banlandu kao BHT-ov uposlenik mirza_15 .
Izvini ti...ali ovo sto ti radis je totalno glupo i nekorektno :lol:

1. Citiras moj post iz 2014. godine (prije 3 godine)
2. Taj post je bio sasvim korektan,uostalom zato su ljudi i nastavili komentarisat tu temu,jer svi su se natezali izmedju tri velika operatera,dok da su svi bili pametni i bili na halo mogli su svi beslatni pricat uz samo uspostavu poziva.....ali nismo
3.Navodis drugu temu u kojoj sam takodje pisao ali iz ove 2017. godine (3 godine poslije onoga) i kazes meni da se ja pravim lud :?
4. Konstatacija da ja navlacim eronetu i halo ti je takodje glupa.......jer danas mtel ima ponudu bolju od eroneta......sta je sad ovo navlacim na mtel :?
5. Znas koliko mene zaboli za nasim operaterima.......toliko da vise ne zelim ni sa jednim od njih produzit ugovor.......jer mi je sasvim svejedno ciju cu mrezu koristit ostatak vremena koje planiram jos ovdje provest u ovoj zemlji.
6. Pretpostavljam da tebe jako boli kad neko napise nesto protiv tvog operatera.....jer sto bi te inace zabolio post iz 2014. godine

Da si ti meni ziv i zdrav........zelim ti puno lijepih trenutaka provedenih uz tvog najboljeg operatera.........a prodji se mene......pravis budalu od sebe samo.
Post Reply