Budva ili Makarska

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
titinho

#376 Re: Budva ili Makarska

Post by titinho »

rule123 wrote:Može li se preko granice Hr prenijeti flaša votke? Samo jedna :D

u autu mozes prenijeti 1 litar zestokog pica, 2 litra vina il 16 litara pive.

od hrane mislim da nista ne smijes osim za puta.

ovo se moze lako provjeriti na netu
Bodkin

#377 Re: Budva ili Makarska

Post by Bodkin »

titinho wrote:
rule123 wrote:Može li se preko granice Hr prenijeti flaša votke? Samo jedna :D

u autu mozes prenijeti 1 litar zestokog pica, 2 litra vina il 16 litara pive.

od hrane mislim da nista ne smijes osim za puta.

ovo se moze lako provjeriti na netu
4 litra piva a ne 16. Nemoj da neko pogine :D
golman

#378 Re: Budva ili Makarska

Post by golman »

sherbett wrote:Hahahaha uzmi al daj nekoj zenskoj da ti spremi. Ako ju granicar pita jeste li skupa reci ne :D
ja sam putovala s centrotransom iz Sarajeva. Evo moja iskustva kao kolateralne zrtve:
drzali su nas na granici skoro sat vremena. Granicar je izbacio trojicu i preokrenuli im svu prtljagu, da ne pricam o gledanju busa kao da je sleper velik. Ugl. Uzas!
Do Budve i nazad ja sam 8 puta prelazila granicu. Ja sam skroz zaboravila na Neum i nisam racunala komplikacije za put iz BiH.
Iako osobno nisam imala problema jer sam hrvatska drzavljanka, doslo mi je par puta da im nesto kazem, il da ih nabijem, al tako su nafurani i ozbiljni da se nisam usudila. Ah, da, i zgodni su :skoljka:
Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??

Da nisi možda bila u Kopenhagenu?

A to šta ostale boli dupe šta si radila tamo...pa i ne moraš da kažeš ako nećeš,ali pretpostavljamo :izet:
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#379 Re: Budva ili Makarska

Post by UltrasNaBaterije »

Ma mene uvijek skinu golog kad idem u autobusu, jesam peh jebeni, čitav bus čeka dok ja skinem patike na itison ispred, dok mi pregledaju jesam li stavio šta u kaladont i slično. U autu nije bilo nikad problema.

Hvala za info znači može litra žešće. 8-)
UltrasNaBaterije

#380 Re: Budva ili Makarska

golman wrote:
sherbett wrote:Hahahaha uzmi al daj nekoj zenskoj da ti spremi. Ako ju granicar pita jeste li skupa reci ne :D
ja sam putovala s centrotransom iz Sarajeva. Evo moja iskustva kao kolateralne zrtve:
drzali su nas na granici skoro sat vremena. Granicar je izbacio trojicu i preokrenuli im svu prtljagu, da ne pricam o gledanju busa kao da je sleper velik. Ugl. Uzas!
Do Budve i nazad ja sam 8 puta prelazila granicu. Ja sam skroz zaboravila na Neum i nisam racunala komplikacije za put iz BiH.
Iako osobno nisam imala problema jer sam hrvatska drzavljanka, doslo mi je par puta da im nesto kazem, il da ih nabijem, al tako su nafurani i ozbiljni da se nisam usudila. Ah, da, i zgodni su :skoljka:
Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??

A to šta ostale boli dupe šta si radila tamo...pa i ne moraš da kažeš ako nećeš,ali pretpostavljamo :izet:
Pa šta ima veze tema se zove Makarska ili Budva, znači ako si bio negdje od od dva grada da napišeš kako ti je bilo i šta si radio. Jel ti to krivo što ga ti nisi zabio nigdje? :roll:

Relax, you are doing fine!
fantabox

#381 Re: Budva ili Makarska

Post by fantabox »

sherbett wrote:Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??
Da potvrdim, van sezone, Sarajevo-Neum-Dubrovnik-Budva (morali smo ovom rutom posla radi), GP: Doljani, pa Neum-Klek ulaz, pa Neum izlaz, pa Debeli Brijeg (CG), i u povratku isto. I eto ti 8 prelazaka. I sjecam se da smo vise od trecine puta proveli na granicama, van sezone kako napisah ranije!
Raigor Stonehoof

#382 Re: Budva ili Makarska

Post by Raigor Stonehoof »

Image

8)
hakazvaka

#383 Re: Budva ili Makarska

Post by hakazvaka »

Samo jedna napomena, ne znam jel se spominjalo ranije, ali izgleda da to raja cesto smetne s uma: kod izlaza iz Crne Gore obavezno i uvijek traze prijave one iz turisticke zajednice... 30 EUR po osobi je kazna... Mene su prosle godine pustili na lijepe oci, a ove godine su mene i 3oje u autu drzali 20ak minuta na granici, raspravljali se, predlagali nam da se vratimo u Budvu da prijavimo... i na kraju se pogodili :D
Nomo

#384 Re: Budva ili Makarska

Post by Nomo »

sherbett wrote:Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??

Izvini sto tebi nisam podnjela raport. I dalje te se ne tice, i ove insinuacije su fakat jadne!

Izbroji prelaze od RH preko BiH i Neuma do Crne gore sam kad si toliko pametan, a do Kopenhagena ja ne bi trebala da predjem niti jednu granicu, znas onaj shengen ovo ono
[/quote]
nije covjek cuo za EU . ali istini za volju do kopenhagena bi samo jednom morala pokzati licnu . i to u sloveniji jer hr jos nije u schengenu .
Last edited by Nomo on 13/08/2014 11:19, edited 1 time in total.
Edin H.

#385 Re: Budva ili Makarska

Post by Edin H. »

hakazvaka wrote:Samo jedna napomena, ne znam jel se spominjalo ranije, ali izgleda da to raja cesto smetne s uma: kod izlaza iz Crne Gore obavezno i uvijek traze prijave one iz turisticke zajednice... 30 EUR po osobi je kazna... Mene su prosle godine pustili na lijepe oci, a ove godine su mene i 3oje u autu drzali 20ak minuta na granici, raspravljali se, predlagali nam da se vratimo u Budvu da prijavimo... i na kraju se pogodili :D
Ja sam imao prijavu, ali namjerno nisam htio da je pokazem, jer mi je nisu ni trazili.

Mozda zato sto sam putovao autobusom, a ne kao ti autom.

Istina imao sam slican problem prije nekoliko godina, ali to je bilo van sezone.
Nomo

#386 Re: Budva ili Makarska

Post by Nomo »

Raigor Stonehoof wrote:Image

8)
uh ljepote
Mutivoda

#387 Re: Budva ili Makarska

Post by Mutivoda »

Nama je gazda 4. dan rekao da odemo da se prijavimo i da to platimo (za 3 preostale noći), jbg bilo nam mrsko - što on nije otišao. :-) :mrgreen: Srećom, nisu nam tražili. :skoljka:
Silvester071

#388 Re: Budva ili Makarska

Post by Silvester071 »

U Budvi ko hoce da se kupa na u cistom moru, neophodno mu je auto.
Ja sam se upravo vratio iz Budve, tacnije bili smo smjesteni u jednom mjestu prije Jaza, sa autom smo svaki dan isli na razlicite plaze (koje su extra) i placali lezaljke (tacnije set, dvije lezaljke + suncobran) u prosjeku 15-tak EUR-a.
U Budvi se naravno nismo kupali :)

Sto se tice plaza Ploce (iza Jaza i Trstenog) je dobra, iako je na istoj bila poprilicna guzva u ovim danima, spica je sezone, ali ima dobar dernek i prilicno cisto more :-D
www.plazaploce.com

Trsteno je plaza prije Ploca...cisto more, imate slike na Googlu...
Na Jazu je bila povelika guzva i ja nisam bio isto zadovoljan cistocom mora....

Mene je iskreno odusevila plaza Almara, tacnije Almara beach club (http://www.almara.me/), ista naravno nije u Budvi nego se nalazi na putu prema Tivtu, ima voznje sigurno nekih 30-40 min. autom od Budve, more je prelijepo na tom mjestu, set lezaljki je 20 EUR-a, chill out muzikica svaki dan, jako cisto i uredno...

Meni su se jako svidjele i Crvena glavica, Kamenovo, sv. Nikola (ostrvo preko puta Budve, besplatan prevoz, placaju se lezaljke na ostvu, set 10 EUR-a)...ima prekrasnih plaza sa cistim morem ali nista bez auta naravno...
I mora se biti spreman na guzve sa autom, pogotovo ko je smjesten u Budvi, narocito prilikom povratka sa plaza.
U Budvi sto se tice nocnog zivota mozete naci za svakog ponesto, najvise za ljubitelje folm muzike :D
Ali Top Hill definitivno treba posjetiti, diskoteka extra izgleda, Dino Merlin sad u subotu nastupa dole.
Dosta zvijezda elektronske muzike je vec dole gostovala u proteklim danima, Cola je cini mi u toku ovog mjeseca takodjer dole.
U starom dijelu grada ima extra kafica sa urbanom muzikom...
Ljubazni, drustvo OK, nikakvih problema nismo imali, a da se razumijemo probleme ako zelite mozete naci i u Drveniku :)
U Makarskoj godinama nisam bio, tako da ne mogu praviti neku usporedbu, sve je stvar ukusa i onog kakav ko odmor zeli.

Ali generalno, sto se tice plaza u Budvi (na Mogren i nisam isao) ljubitelji cistog mora i mira nece biti zadovoljni (u autu je spas)...sto se tice nocnog zivota, mislim da nema boljeg mjesta na Jadranu.

Pozdrav za sve forumase....
golman

#389 Re: Budva ili Makarska

Post by golman »

sherbett wrote:kako si ti to lijepo sročio :D
Jaz je i meni bezveze, o Mogrenu da ne pričam. Ploče su super, napokon kamen i čisto, tirkizno more. Mogao si tamo malo dalje stati iza restorana, tamo nema buke :D
Meni je najljepše bilo u Bečićima kod Mediterana..ima svega i nije gužva, mislim, uzmeš ležaljke i spavaš..ja obavezno spavam na plaži. U gradu je užas što se tiče plaža.

Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro! Jedino baš hranom nisam nešto zadovoljna..sve je pre fast food. Sve je s ketchupom..meni to nije normalno..kad sam dobila rižoto s morskim plodovima u ketchupom, to mi je bio vrhunac! valjda se stavlja paradajz sos-umak, doduše ne u rižoto..al ajde :roll:
za izlaske odlično, al ova mjesta di su narodnjaci (Trocadero) užas! Osim što je konobarima normalno da zadrže dio kusura, zaštitari su im katastrofa! i konobari! oni me nisu više vidjeli :D
Top Hill je stvarno za 100! i konobari i redari..i mjesto..sve!
Izvinjavam se za ono od prije,a što se tiče rižota sa morskim plodovima,sve zavisi u kojem restoranu jedeš.Pozzz...
radostan dan

#390 Re: Budva ili Makarska

Post by radostan dan »

sherbett wrote:
Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro!
i šta sam ja pričao? :zoka:
Raigor Stonehoof

#391 Re: Budva ili Makarska

radostan dan wrote:
sherbett wrote:
Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro!
i šta sam ja pričao? :zoka:
bas sto i ja govorim :)
radostan dan

#392 Re: Budva ili Makarska

Post by radostan dan »

a opet će dogodine otići u budvu...
znaš što?
Raigor Stonehoof

#393 Re: Budva ili Makarska

zato sto je urbana sarajka a samo takvi idu u budvu, jel

tako smo bar zakljucili po jednom od postova na ovoj temi :D
radostan dan

#394 Re: Budva ili Makarska

Post by radostan dan »

šerbet nije sarajka... :D

evo što -

Raigor Stonehoof

#395 Re: Budva ili Makarska

:D

Kad sam ja bio u tim godinama, i Makarska je imala predobar nocni zivot. Sad je to gradska uprava poprilicno ujebala, nije da je pusto iza 2, ali nije ni blizu ko prije :)

Doduse sad mi to nije ni vazno kao nekad, prioritet mi je ljepota plaza a tu je Ma neprikosnovena :thumbup:
radostan dan

#396 Re: Budva ili Makarska

Post by radostan dan »

u makarskoj sam vidio prvog derpea u životu... :D
davne 83-84.
UltrasNaBaterije

#397 Re: Budva ili Makarska

Kakav je put preko Blidinja Posusja Imotskog do Makarske, vidio sam da je blize nego preko Mostara i Širokog, znaci zanima me konkretno dionica Jablanica- Doljani- Sovići - BLidinje- Posusje ..
Nomo

#398 Re: Budva ili Makarska

Post by Nomo »

ova scherbett plaho fina neka dama . neko ce se usreciti bome . da sam mladji ja bi noge polomio oko vake cure :)
siimee

#399 Re: Budva ili Makarska

Post by siimee »

NagibNizbrdica wrote:Danas se vratio iz Makarske,sta da kazem osim razocaravajuce...fakat sam uvijek bio zadovoljan Makarskom ali sasvim sigurno mi je ovo zadnje ljetovanje tamo.
Kafane do najkasnije 2 sata sve zatovrene,restorani skoro svi vec u 12 taraba,Deep ulaz izmedju 35 i 50 kunica,toceno pivo na Bubi koja vise ne lici na Bubu 17 kuna.Jebem ti Bubu gdje je hit dana zemo sa slaufom svakih 30 minuta.
Raje iz Bosne nije toliko bilo,Poljaci,Cesi i Slovaci dominiraju.
Nocenje 20 eura po osobi u trokrevetnoj sobi bez klime sa Tv-om
Evo utiska mene koji sam upravo došao iz Budve (u kojoj ljetujem posljednje 2 godine) u poređenju sa tim tvojim:

Kafane rade do 6-7 ujutro (uključujući najbolji klub u Evropi za 2011. ili 2012. TopHill). Ulaz u sve klubove koji rade do 1 (kojih je 15ak) je besplatan, dok se ulaz u diskoteke koje rade poslije 1 naplaćuje 5 eura (standardna cijena) osim kada nastupaju neki bendovi i sl.
Pivo svugdje u kafićima, beach barovima je između 1.50 i 2.50 eura, dok u diskotekama dolazi do 3.50 eura.
Raje iz Bosne ima jer su skontali da je mnogo isplativije i bolje (pogotovo za mlađu raju koja ne gleda toliko hlad na plažama) doći u Budvu.
Ja sam plaćao dvokrevetnu sobu sa frižiderom i kuhinjom (nažalost zajedničkim), balkonom, wc-om i klimom 27 eura (taksa uračunata u cijenu). Čak je i bilo mnogo ljudi koji su prošli bolje i od mene čak, pa je tako društvo sa kojim sam bio dole plaćalo čitav stan 60 eura za noć (njih 4), sa kuhinjom, klimom, dvije plazme, surround sistem, wc, kupatilo i tako dalje da ne nabrajam.

p.s.
Ljetovao sam i ja prije u Makarskoj, dok je bila aktuelna i ne ovoliko skupa, ali kada sam vidio kako se provodi u Crnoj Gori (jer radi toga najviše se i ide u Budvu), skontao sam kolika sam ja bio budala :lol:
Šveđanin

#400 Re: Budva ili Makarska

Post by Šveđanin »

Forumasi, kad cemo u top hil?

Skoro mi prica jaran, na Ceci kad je bila u top hilu jedno sarajevsko zlatno dijete potrosilo 1500€ cascavajuci zenske oko sebe. :D

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Post Reply