rule123 wrote:Može li se preko granice Hr prenijeti flaša votke? Samo jedna
u autu mozes prenijeti 1 litar zestokog pica, 2 litra vina il 16 litara pive.
od hrane mislim da nista ne smijes osim za puta.
ovo se moze lako provjeriti na netu
rule123 wrote:Može li se preko granice Hr prenijeti flaša votke? Samo jedna
4 litra piva a ne 16. Nemoj da neko poginetitinho wrote:rule123 wrote:Može li se preko granice Hr prenijeti flaša votke? Samo jedna
u autu mozes prenijeti 1 litar zestokog pica, 2 litra vina il 16 litara pive.
od hrane mislim da nista ne smijes osim za puta.
ovo se moze lako provjeriti na netu
Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??sherbett wrote:Hahahaha uzmi al daj nekoj zenskoj da ti spremi. Ako ju granicar pita jeste li skupa reci ne
ja sam putovala s centrotransom iz Sarajeva. Evo moja iskustva kao kolateralne zrtve:
drzali su nas na granici skoro sat vremena. Granicar je izbacio trojicu i preokrenuli im svu prtljagu, da ne pricam o gledanju busa kao da je sleper velik. Ugl. Uzas!
Do Budve i nazad ja sam 8 puta prelazila granicu. Ja sam skroz zaboravila na Neum i nisam racunala komplikacije za put iz BiH.
Iako osobno nisam imala problema jer sam hrvatska drzavljanka, doslo mi je par puta da im nesto kazem, il da ih nabijem, al tako su nafurani i ozbiljni da se nisam usudila. Ah, da, i zgodni su
Pa šta ima veze tema se zove Makarska ili Budva, znači ako si bio negdje od od dva grada da napišeš kako ti je bilo i šta si radio. Jel ti to krivo što ga ti nisi zabio nigdje?golman wrote:Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??sherbett wrote:Hahahaha uzmi al daj nekoj zenskoj da ti spremi. Ako ju granicar pita jeste li skupa reci ne
ja sam putovala s centrotransom iz Sarajeva. Evo moja iskustva kao kolateralne zrtve:
drzali su nas na granici skoro sat vremena. Granicar je izbacio trojicu i preokrenuli im svu prtljagu, da ne pricam o gledanju busa kao da je sleper velik. Ugl. Uzas!
Do Budve i nazad ja sam 8 puta prelazila granicu. Ja sam skroz zaboravila na Neum i nisam racunala komplikacije za put iz BiH.
Iako osobno nisam imala problema jer sam hrvatska drzavljanka, doslo mi je par puta da im nesto kazem, il da ih nabijem, al tako su nafurani i ozbiljni da se nisam usudila. Ah, da, i zgodni su
Da nisi možda bila u Kopenhagenu?
A to šta ostale boli dupe šta si radila tamo...pa i ne moraš da kažeš ako nećeš,ali pretpostavljamo
Da potvrdim, van sezone, Sarajevo-Neum-Dubrovnik-Budva (morali smo ovom rutom posla radi), GP: Doljani, pa Neum-Klek ulaz, pa Neum izlaz, pa Debeli Brijeg (CG), i u povratku isto. I eto ti 8 prelazaka. I sjecam se da smo vise od trecine puta proveli na granicama, van sezone kako napisah ranije!sherbett wrote:Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??
[/quote]sherbett wrote:Do Budve i nazad si 8 puta prelazila granicu??
Da nisi možda bila u Kopenhagenu?
A to šta ostale boli dupe šta si radila tamo...pa i ne moraš da kažeš ako nećeš,ali pretpostavljamo
Izvini sto tebi nisam podnjela raport. I dalje te se ne tice, i ove insinuacije su fakat jadne!
Izbroji prelaze od RH preko BiH i Neuma do Crne gore sam kad si toliko pametan, a do Kopenhagena ja ne bi trebala da predjem niti jednu granicu, znas onaj shengen ovo ono
Ja sam imao prijavu, ali namjerno nisam htio da je pokazem, jer mi je nisu ni trazili.hakazvaka wrote:Samo jedna napomena, ne znam jel se spominjalo ranije, ali izgleda da to raja cesto smetne s uma: kod izlaza iz Crne Gore obavezno i uvijek traze prijave one iz turisticke zajednice... 30 EUR po osobi je kazna... Mene su prosle godine pustili na lijepe oci, a ove godine su mene i 3oje u autu drzali 20ak minuta na granici, raspravljali se, predlagali nam da se vratimo u Budvu da prijavimo... i na kraju se pogodili
uh ljepoteRaigor Stonehoof wrote:
Izvinjavam se za ono od prije,a što se tiče rižota sa morskim plodovima,sve zavisi u kojem restoranu jedeš.Pozzz...sherbett wrote:kako si ti to lijepo sročio
Jaz je i meni bezveze, o Mogrenu da ne pričam. Ploče su super, napokon kamen i čisto, tirkizno more. Mogao si tamo malo dalje stati iza restorana, tamo nema buke
Meni je najljepše bilo u Bečićima kod Mediterana..ima svega i nije gužva, mislim, uzmeš ležaljke i spavaš..ja obavezno spavam na plaži. U gradu je užas što se tiče plaža.
Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro! Jedino baš hranom nisam nešto zadovoljna..sve je pre fast food. Sve je s ketchupom..meni to nije normalno..kad sam dobila rižoto s morskim plodovima u ketchupom, to mi je bio vrhunac! valjda se stavlja paradajz sos-umak, doduše ne u rižoto..al ajde![]()
za izlaske odlično, al ova mjesta di su narodnjaci (Trocadero) užas! Osim što je konobarima normalno da zadrže dio kusura, zaštitari su im katastrofa! i konobari! oni me nisu više vidjeli
Top Hill je stvarno za 100! i konobari i redari..i mjesto..sve!
i šta sam ja pričao?sherbett wrote:
Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro!
bas sto i ja govorimradostan dan wrote:i šta sam ja pričao?sherbett wrote:
Sve u svemu, za kupanje i odmor nije Budva, sve drugo je ekstra dobro!
Evo utiska mene koji sam upravo došao iz Budve (u kojoj ljetujem posljednje 2 godine) u poređenju sa tim tvojim:NagibNizbrdica wrote:Danas se vratio iz Makarske,sta da kazem osim razocaravajuce...fakat sam uvijek bio zadovoljan Makarskom ali sasvim sigurno mi je ovo zadnje ljetovanje tamo.
Kafane do najkasnije 2 sata sve zatovrene,restorani skoro svi vec u 12 taraba,Deep ulaz izmedju 35 i 50 kunica,toceno pivo na Bubi koja vise ne lici na Bubu 17 kuna.Jebem ti Bubu gdje je hit dana zemo sa slaufom svakih 30 minuta.
Raje iz Bosne nije toliko bilo,Poljaci,Cesi i Slovaci dominiraju.
Nocenje 20 eura po osobi u trokrevetnoj sobi bez klime sa Tv-om