Objektivni navijac wrote:Alfons Kauders wrote:Hafis wrote:quote="Djuro11"]
Cinjenice da u Sarajevu nije bilo Hrvata do Austrije pa broj katolika dole naraste 30 puta u 30 tak godina.Onda sta fali i planskom Arapskom naselju kraj Jajca?Bosanskog Petrovca?Glamoca?Grahova
adminima se izvinjavam na velikim slovima - ali zar je moguće drugačije komentarisati citirano
@Djuro11 je izgleda novi talent. Ne znam kako mi je promakao? A i ne čudi me u ovom moru talenata

talent ili ne, sto se tice broja katolika u sarajevu... covjek ima pravo... fulao je omjer, ne radi se o 30x, ali nije vala ni pretjerano daleko od toga...

ko zna, mozda bi onda i sarajevo bilo stoljetni stolni grad?[/quote]
Da je bilo Hrvata nije,da je bilo katolika,nije nesto ali je bilo.Zato imamo Latinsku cupriju jel' ? A i Sarajevo je bilo i dosta manje. Sa dolaskom AU i dolaskom katolika iz cijele AU imperije u Sarajevo,koji su bili drustveno napredniji od domacih stanovnika,Sarajevo je napravilo ogroman skok unaprijed u razvoju,kao i BiH uostalom. Dolaskom Arapa,napravili bi isti takav skok ali unazad. No IZ ,SDA/SDP nas vuku tim putem ionako,samo postepeno,da se ne dosjetimo

[/quote]
hajde kad tako fino znbate - gdje je Latinska četvrt u Sarajevu??? .......... de ne palamudite, a stara crkva na alipašinom koju eto renovirate od 1997???? ........ doduše, nije vam Kardinal dao da je završite iako je kukao kako je komunazm srušio, jer da je ta crkva u upotrebi HDZ-ovci ne bi mogli lupati gluposti koje vi ovdje prepisujete
čuj nije bilo hrvata - pa doduše, ima ta mjesta sa aspekta da su to katolici bosanci koji su se pohrvatili jer sa hrvatima imaju istu vjeru, ne znam samo što se onda ne gernaizovaše vraga mu - i sa njima imaju zajedničku vjeru