Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post Reply
Korisničkoime

#376 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Korisničkoime »

Hafis wrote:Pa šta će drugo jadan narod.
Neće Bakira, Cerića, Radončića, Kebu (ne Dragan Kojić)... i ikad se sve zbroji, izgleda ostade samo Raguž.

A od one četvErice će svakako jedan proći, tako da nitko nije na gubitku.
Izbor je katastrofa.
Budi realan koji bi opravdan razlog imao bilo ko da glasa za Bakira, Cerića, Radočića, Kebu ili Raguža.
Uostalom ako Bošnjaci budu glasali za Raguža odmah isti niti će biti više Hrvat niti katolik.
Pa jah da je on kakav Hrvat i katolik ne bi Bošnjaci glasali za njega.
Ko bi to jadnom čovjeku uradio pa ne bi se smio više u Ercegovini pojaviti.

Kolika smo mi farsa svako u svom toru pokazuje i pdf politika na ovom portalu.
Ali da ti torovi to je samo propaganda Bošnjaka unitarista.
madesa

#377 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by madesa »

sta se mora sve uraditi da bi se predalo za nezavisnog kandidata ,vidim ova imena nikad cuo
Straza

#378 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Straza »

Stjepan KLJUIĆ, član Predsjedništva RBiH u periodu trodržavne agresije
CERIĆ JE HRABAR I IMA VEĆI KAPACITET OD SVIH SADAŠNJIH LIDERA

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=52375
Banksy

#379 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Banksy »

Straza wrote:
Stjepan KLJUIĆ, član Predsjedništva RBiH u periodu trodržavne agresije
CERIĆ JE HRABAR I IMA VEĆI KAPACITET OD SVIH SADAŠNJIH LIDERA

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=52375
Izvlače ono što im se sviđa, kurtoazne pohvale dojučerašnjem saborcu.

Ovo je značajnije:

Gledajte, nema nikakvih dilema o budućnosti RS, i Ivanić i Čavić i Bosić isto misle kao i Dodik.

S druge strane u FBiH je došlo do vrlo kompliciranih odnosa, prvo, u odnosu Bošnjaka i Hrvata. Hrvati koji su poptuno marginalizirani, prije svega zaslugom Zagreba, ali i vlastitim odricanjem od Sarajeva i države BiH došli su u inferioran položaj. S druge strane, kod Bošnjaka uopće nema koncepta o državnosti. Imaju tri vodeće partije, SDP, SDA i ova za bolju budućnost koje se međusobno suprotstavljaju i uvijek su dvije protiv treće – kaže Kljuić.

Međutim, kako ističe, osim borbe za vlast oni ne pokazuju nimalo posebnosti i zanimanja za budućnost građana BiH, posebno „Bošnjaka koji su najviše razasuti po svijetu i koji nisu našli odgovor na ključna pitanja za povratak u RS, a to znači obrada zemlje, plaćanje poreza za neobrađenu zemlju i što je najvažnije sada Zakona o prebivalištu“.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci moraju znati da religija može da ojača njihov vjerski identitet, ali egzistenciju i budućnost moraju tražiti samo u državi.

daddy-kool

#380 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

Gledajte, nema nikakvih dilema o budućnosti RS, i Ivanić i Čavić i Bosić isto misle kao i Dodik.

S druge strane u FBiH je došlo do vrlo kompliciranih odnosa, prvo, u odnosu Bošnjaka i Hrvata. Hrvati koji su poptuno marginalizirani, prije svega zaslugom Zagreba, ali i vlastitim odricanjem od Sarajeva i države BiH došli su u inferioran položaj. S druge strane, kod Bošnjaka uopće nema koncepta o državnosti. Imaju tri vodeće partije, SDP, SDA i ova za bolju budućnost koje se međusobno suprotstavljaju i uvijek su dvije protiv treće – kaže Kljuić.

Međutim, kako ističe, osim borbe za vlast oni ne pokazuju nimalo posebnosti i zanimanja za budućnost građana BiH, posebno „Bošnjaka koji su najviše razasuti po svijetu i koji nisu našli odgovor na ključna pitanja za povratak u RS, a to znači obrada zemlje, plaćanje poreza za neobrađenu zemlju i što je najvažnije sada Zakona o prebivalištu“.

Prema njegovim riječima, Bošnjaci moraju znati da religija može da ojača njihov vjerski identitet, ali egzistenciju i budućnost moraju tražiti samo u državi.
Ima dobrih poenti, ali fula u priči oko povratka u RS koji je uglavnom završen. Traženje odgovora na boldirano je neproduktivno i defanzivno, treba preći u aktivniji stav i preuzeti inicijativu. Znači, agresivna državotvorna politika je potrebna. Uslovi su sazreli, vidjećemo ko će se pojaviti na sceni.
Heartbeats

#381 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Heartbeats »

Ja ne bi potcjenjivao ovog fasitu cerica jer se može desiti da rejs emeritus dobije dosta glasova SDA i to iz Tihicevog dijela stranke, ne zato sto ga podrzavaju nego zato da bi Bakir popusio i da dobiju povod za skidanje bakirove glave na iducem kongresu koji bi uslijedio nako Bakirovog poraza. Sada kad je Tihic bolestan, taj dobro veliki dio stranke je obezglavljen i pusten na nemilost barbarossi u bosnjaka i alijinom princu. A SDA nije da nema te sklonosti istoriju jer su i 2006 dobrim dijelo glasali za lepog Hareta a kao stranku zaokruzivali SDA. Znaci cisto iz pragmaticnih razloga. Isto tako me ne bi iznenadilo da Fahro odstupi u korist Cerica jer nema mooda da se opet suprostavi bakiru, ondnosno ima ali zna da je donji. Sa Cericem ga veze decenijsko haverovanje. Jbo prdsjednistvo, Fahro ce radije u VM, ali ga ego malo goozi. U glavnom u bosnja opet katastrofalne opcije. Licno ne znam ko mi je gadniji..odnsno znam, Ceric je najgori, a ova druga dvojica su mu za stopama. Onu malu plavu sa prezimenom Kebo i ne racunam.
Banksy

#382 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
Ima dobrih poenti, ali fula u priči oko povratka u RS koji je uglavnom završen. Traženje odgovora na boldirano je neproduktivno i defanzivno, treba preći u aktivniji stav i preuzeti inicijativu.
Znači, agresivna državotvorna politika je potrebna. Uslovi su sazreli, vidjećemo ko će se pojaviti na sceni.
Takva politika je potrebna ima 20 godina, no kako se na sceni niko nije pojavio, a vrlo vjerovatno ni neće, izvjesnije je da će uslovi prezreti, u punom smislu te riječi.
Bodkin

#383 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Bodkin »

palermo wrote:
dustaban wrote:
A sta mislis da pustimo i Hrvatima da sebi odaberu koga zele ?!
Ne mora to biti bas neki svecenik, ali makar da bude katolik, to bi cinimise bilo ok... ili sam mozda pretjerao?
A reci mi da li na moj život može uticati to. Ono dva loša ubiše Miloša.

Nisam ja nijednom glasao za Komšića.Prvi ut sam čak bio izrazito protiv jer mi se činilo da je malo nefer prema Hrvatima. Sada uopšte tako ne mislim, čime je većinska hrvatska politika dokazala da neće zajedno raditi sa Dodikom ili ko već bude protiv interesa Bosne i Hercegovine. Pa koliko su to puta u zadnjih par godina zajedno nastupali......do sutra bi se moglo brojati....

Lijepo je reći da ih pustimo, ali zašto bi..........

Mislim, ovaj put će svakako biti Hrvat iz HDZ-a....i neka bude, ali uzeti institucionalnu mogućnost da učestvuješ u izboru porbosnaskog Hrvata....jok, jok....
Upravo je poenta u tome. Zajebi ih jer nam se moze. Opravdanje ce doci. Hevati se lizu sa dodikom, covic nece ovaj zakon pa smo na crnoj listi za fatf, pame drzavnu zastavu itd. Cinjenica je da bosnjaci hrvatima mogu nametati neke stvari i da je to kompenzacija za to sto srbi seru po drzavi konstantno
daddy-kool

#384 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
Ima dobrih poenti, ali fula u priči oko povratka u RS koji je uglavnom završen. Traženje odgovora na boldirano je neproduktivno i defanzivno, treba preći u aktivniji stav i preuzeti inicijativu.
Znači, agresivna državotvorna politika je potrebna. Uslovi su sazreli, vidjećemo ko će se pojaviti na sceni.
Takva politika je potrebna ima 20 godina, no kako se na sceni niko nije pojavio, a vrlo vjerovatno ni neće, izvjesnije je da će uslovi prezreti, u punom smislu te riječi.
Nije bilo realnih uslova, još uvijek su separatističke snage bile jake, a stanje u okruženju dosta nesređeno. (kraj rata, autonomija, Kosovo, EU)

Situacija se promijenila.
Banksy

#385 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Nije bilo realnih uslova, još uvijek su separatističke snage bile jake, a stanje u okruženju dosta nesređeno. (kraj rata, autonomija, Kosovo, EU)

Situacija se promijenila.
Ako tako kažeš. Preostaje nam sjoš amo da vidimo ko će se to pojaviti i obaviti posao.
BHCluster

#386 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by BHCluster »

Iako se u javnosti špekuliralo o mogućim kandidatima SNSD-a za člana Predsjedništva BiH , očigledno da od toga neće biti ništa. Nakon dva mandata Nebojše Radmanovića u državnom Predsjedništvu od narednog mandata SNSD neće imati svoj kadar u ovom tijelu.
fosna2014

#387 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by fosna2014 »

BHCluster wrote:
Iako se u javnosti špekuliralo o mogućim kandidatima SNSD-a za člana Predsjedništva BiH , očigledno da od toga neće biti ništa. Nakon dva mandata Nebojše Radmanovića u državnom Predsjedništvu od narednog mandata SNSD neće imati svoj kadar u ovom tijelu.
Mozda Dodik bude kandidat.

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
rajvosa1

#388 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by rajvosa1 »

Mozda je samo carsijska prica - cuo sam danas od prijatelja novinara da SDP planira kandidirati Denisa Becirovica, a ako ne uspije obecano mu je mjesto u Domu naroda. Sad, da li je tacno, vidjet cemo.
Skijaš

#389 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Skijaš »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
Kako ? Šta se može desiti ? Doći će do dogovora o granicama Trećeg ? :-D
fosna2014

#390 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by fosna2014 »

rajvosa1 wrote:Mozda je samo carsijska prica - cuo sam danas od prijatelja novinara da SDP planira kandidirati Denisa Becirovica, a ako ne uspije obecano mu je mjesto u Domu naroda. Sad, da li je tacno, vidjet cemo.
Ako baza SDP-a bude glasala, onda ima sanse, obzirom da u utrci imamo Bakira, Fahru, Onog iz SBiH i jednog iz SDP. Ko ovdje predje 160.000 glasova taj ce biti pobjednik.

DF ce za svog kandidata dobiti minimalno 120.000 iz reda Hrvata.

Hafis

#391 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Ako SDP ne kandidira nekog svog za mjesto u predsjedništvu, glasovi će se preliti na DF-ovog kandidata (nebitno kojeg, makar ga Suzana Mančić izvlačila iz telefonskog imenika) i imat ćemo ponovljenu situaciju iz 2010. Što opet i nije tako loše, kada se uzmu u obzir svi dosadašnji rezltati od tog razdoblja.
homega

#392 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by homega »

fosna2014 wrote:DF ce za svog kandidata dobiti minimalno 120.000 iz reda Hrvata.
Kako si dobio ovu procjenu?
clarion_

#393 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by clarion_ »

Be dileme, Cerić je odličan izbor za Bošnjake, treba jedan ovakav lider narodu bez identiteta kojeg sam i ja pripadnik. Sve nam ne valja, svima se poturamo, gaze nas, sumnjamo u sve živo.
palermo

#394 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by palermo »

Bodkin wrote:
Upravo je poenta u tome. Zajebi ih jer nam se moze. Opravdanje ce doci. Hevati se lizu sa dodikom, covic nece ovaj zakon pa smo na crnoj listi za fatf, pame drzavnu zastavu itd. Cinjenica je da bosnjaci hrvatima mogu nametati neke stvari i da je to kompenzacija za to sto srbi seru po drzavi konstantno
Ne, nego zato što i Hrvati konstatntno seru po državi.

i ne vidim da je tu u pitanju zajebi ih, nego jednostavna logika borbe metodima koja neprestano nameću politčke elite Srba i Hrvata. Mislim stvarno postaje suludo i smiješno toliko nade polagati u dobrodušnost Bošnjaka. Čak bih rekao i dosadno.
homega

#395 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by homega »

clarion_ wrote:Be dileme, Cerić je odličan izbor za Bošnjake, treba jedan ovakav lider narodu bez identiteta kojeg sam i ja pripadnik. Sve nam ne valja, svima se poturamo, gaze nas, sumnjamo u sve živo.
Slažem se, Cerić je idealan izbor za dio stanovništva BiH, upravo takvog zaslužuju.

Doduše, nisu ni ostali daleko niže, ali ovakav prednjači :D
Hafis

#396 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Ne, nego zato što i Hrvati konstatntno seru po državi.

i ne vidim da je tu u pitanju zajebi ih, nego jednostavna logika borbe metodima koja neprestano nameću politčke elite Srba i Hrvata. Mislim stvarno postaje suludo i smiješno toliko nade polagati u dobrodušnost Bošnjaka. Čak bih rekao i dosadno.
Ako je to kazna za hrvatsko ''podjebavanje'', onda bože moj. Moglo je i gore biti.
Jedino što priželjkujem da DF-ov kandidat probije plafon od 330 000 glasova.
adnan_hz

#397 Re: AW: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by adnan_hz »

fosna2014 wrote:
rajvosa1 wrote:Mozda je samo carsijska prica - cuo sam danas od prijatelja novinara da SDP planira kandidirati Denisa Becirovica, a ako ne uspije obecano mu je mjesto u Domu naroda. Sad, da li je tacno, vidjet cemo.
Ako baza SDP-a bude glasala, onda ima sanse, obzirom da u utrci imamo Bakira, Fahru, Onog iz SBiH i jednog iz SDP. Ko ovdje predje 160.000 glasova taj ce biti pobjednik.

DF ce za svog kandidata dobiti minimalno 120.000 iz reda Hrvata.

U utrci sa Bakirom, Kebom (SBB), Cericem Denis B. (ako ga crveni kandiduju) ima ogromne sanse kako ste naveli zbog njihove baze ako bude glasala. Smatram da ce se glasovi desno orijentisanih Bosnjaka podijeliti i razjediniti izmedju Bakira, Kebe i Cerica, pogotovo ce Ceric oslabiti Bakira.
Havatar

#398 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Havatar »

clarion_ wrote:Be dileme, Cerić je odličan izbor za Bošnjake, treba jedan ovakav lider narodu bez identiteta kojeg sam i ja pripadnik. Sve nam ne valja, svima se poturamo, gaze nas, sumnjamo u sve živo.
:thumbup:
homega

#399 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by homega »

Kandidat za člana Predsjedništva iz reda Srba iz RS biće dr. Kalinić :-) :(
Haman

#400 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Haman »

Gospodin Dr. Ceric se moze kandidovati, moze na izborima i pobijediti, ali funkcija clana Predsjednistva BiH je takva da gotovo nista ne moze uciniti za dobro BiH. To su i druga dva clana, a vazece odluke se donose jednoglasno. Ovo i ovakvo Predsjednistvo mogli bi i ukinuti. Dzaba placama 3 predsjednika, pa njihove savjetnike, sekretaricu itd. Izdaci bez potrebe. Ne znam iz koga razloga je ta funcija nekom interesantna, izuzev zbog prestiza i sigurnih mjesecnih primanja.

:zzzz: :? :-) :-)
Post Reply