AMERIKA

Post Reply
jefferson

#376 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Cyrax wrote:Murija im je kriticna to stoji. Ni prvi ni zadnji da se za ubistvo izvukao.
Ko kaze da se izvukao?
Vec su ministarstvo pravosudja, FBI, ATF itd na licu mejsta i provode unutrasnju istragu.
kada se oci cijele amerike upere na neku vukojebinu, niko nece sebe zrtvovati radi nekog seljacine koji misli da moze pucati kad i kako hoce.
Avetinho

#377 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Kat wrote:http://www.rawstory.com/rs/2011/12/04/r ... -s-police/
Report: Israeli model underlies militarization of U.S. police
Maca popapala jezik? Ili se plasis pokusati sklopiti jednu smislenu recenicu?
Last edited by Avetinho on 15/08/2014 20:17, edited 1 time in total.
Cyrax

#378 Re: AMERIKA

Post by Cyrax »

jefferson wrote:
Cyrax wrote:Murija im je kriticna to stoji. Ni prvi ni zadnji da se za ubistvo izvukao.
Ko kaze da se izvukao?
Vec su ministarstvo pravosudja, FBI, ATF itd na licu mejsta i provode unutrasnju istragu.
kada se oci cijele amerike upere na neku vukojebinu, niko nece sebe zrtvovati radi nekog seljacine koji misli da moze pucati kad i kako hoce.
More bit bidne a more bit i ne bidne. Da se ovi nisu na noge digli pojeo bi vuk magarca.
Avetinho

#379 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Kako se izvukao? Nisam tu vijest upratio.
jefferson

#380 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Nisu amerikanci jedini koji koriste izraelski model. Nakon 9/11, mnoge evropske zemlje su otisle jos dalje. Npr. u SAD ces vrlo rijetko, skoro nikako vidjeti policajca na aerodromu sa M-4 automatskom puskom, osim ako se ne radi o nekoj vanrednoj situaciji.
U Evropi je to normalna stvar.
U SAD te ne mogu i dan danas zaustaviti dok vozis bez razloga (tj. ako ti nije npr. pokvareno svjetlo, cime imaju razlog da te zaustave).
Ja sam ovdje 10g, dva puta me policija zaustavila, i to dobro prekoracio brzinu, a musliman sam.
jefferson

#381 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Cyrax wrote:
jefferson wrote:
Ko kaze da se izvukao?
More bit bidne a more bit i ne bidne. Da se ovi nisu na noge digli pojeo bi vuk magarca.
Ko zna, ja znam licno neke policajce koji su gubili i po 3-4 plate jer nisu imali osnova da zaustave npr. nekoga pa ih taj neko tuzio.
Inace, u zemlji od 340 miliona ljudi imas X losih primjera.
Bitno je da se bar nesto radi na tome, pa ako nsita, imas novinare koji zbog svoje karijere idu daleko u istrazivanju, ali se opet stvari pokrenu.
Zanimljivo je da sve te kritike dolaze iz BiH, koja ima ritual ubistava po etnickoj pripadnosti pred izbore, skoro ozakonjenu korupciju itd.
Da ne govorimo da se kod nas NIKAD, ali NIKAD ne bi objavilo puno ime i prezime nego samo inicijali.
Kat

#382 Re: AMERIKA

Post by Kat »

Avetinho wrote: Maca popapala jezik? Ili se plasis pokusati sklopiti jednu smislenu recenicu?
Ti si na listi gnjavatora zato ne primjecujem tvoje trolovanje. A kol'ko mi se cini uskoro ces na hladjenje.
DoZeN

#383 Re: AMERIKA

Post by DoZeN »

American cops are the last white hope, the last system that still keeps white civilization in the United States
romeomoraprezivjeti

#384 Re: AMERIKA

Post by romeomoraprezivjeti »

jefferson wrote:
Nisu amerikanci jedini koji koriste izraelski model. Nakon 9/11, mnoge evropske zemlje su otisle jos dalje. Npr. u SAD ces vrlo rijetko, skoro nikako vidjeti policajca na aerodromu sa M-4 automatskom puskom, osim ako se ne radi o nekoj vanrednoj situaciji.
U SAD te ne mogu i dan danas zaustaviti dok vozis bez razloga (tj. ako ti nije npr. pokvareno svjetlo, cime imaju razlog da te zaustave).
Ja sam ovdje 10g, dva puta me policija zaustavila, i to dobro prekoracio brzinu, a musliman sam.
Kakav si ti musliman,prekoracio brzinu?!:-D
Grover

#385 Re: AMERIKA

Post by Grover »

Avetinho

#386 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Pojela maca jezik :sad:
Bjezmo u Kinu.
jefferson

#387 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Kakav si ti musliman,prekoracio brzinu?!:-D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislim, niko me ne prati niti kopa po kanalizaciji.
Znam da si skontao, ali sad kontam ima onih koji bas to nece shvatiti.
DoZeN

#388 Re: AMERIKA

Post by DoZeN »

jefferson wrote: Vec su ministarstvo pravosudja, FBI, ATF itd na licu mejsta i provode unutrasnju istragu.
Izvuce se,nece ga zatvoriti,nastaviti ce svoj posao uskoro
Hajvan

#389 Re: AMERIKA

Post by Hajvan »

DoZeN wrote:American cops are the last white hope, the last system that still keeps white civilization in the United States
misliš?

takođe, imaš li predviđanja što će se desiti kad civilizirani afro-aameri, latino-ameri i slicni preuzmu kontrolu and najmočnijim arsenalom Mliječnoga Puta?

zanima me jer vidim da znaš puno toga.
Avetinho

#390 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Hajvan wrote:
DoZeN wrote:American cops are the last white hope, the last system that still keeps white civilization in the United States
misliš?

takođe, imaš li predviđanja što će se desiti kad civilizirani afro-aameri, latino-ameri i slicni preuzmu kontrolu and najmočnijim arsenalom Mliječnoga Puta?

zanima me jer vidim da znaš puno toga.
A zanisli liliputinka s liliputincinma u rusiji. Sve crnac do crnca.
Kat

#391 Re: AMERIKA

Post by Kat »

Nekako odnosu US administracije sa muslimanima vjerodostojniji mi je intervju Glenn Greenwald na CAIR-ovom situ.
http://www.cairflorida.org/blog/on_amer ... ement.html
American Muslims are still one of the most marginalized groups. Overt prejudice is probably more acceptable toward American Muslims than any other single group in the U.S. There is still a lot of policies in place that are incredibly effective that don’t show any signs of eroding. - See more at: http://www.cairflorida.org/blog/on_amer ... L2oFD.dpuf
A nije zgoreg malo i ovaj blog procackat:
http://www.cairflorida.org/blogs/catego ... hobia.html
Avetinho

#392 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Kat wrote:Nekako odnosu US administracije sa muslimanima vjerodostojniji mi je intervju Glenn Greenwald na CAIR-ovom situ.
American Muslims are still one of the most marginalized groups. Overt prejudice is probably more acceptable toward American Muslims than any other single group in the U.S. There is still a lot of policies in place that are incredibly effective that don’t show any signs of eroding. - See more at: http://www.cairflorida.org/blog/on_amer ... L2oFD.dpuf
Nevjerovatno. Kat ima sta rec, pa makar je i za sumadijski blog.
Grover

#393 Re: AMERIKA

Post by Grover »

Image
romeomoraprezivjeti

#394 Re: AMERIKA

Post by romeomoraprezivjeti »

Amerika zemlja velika.:-D
Avetinho

#395 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

Ne znaju ljudi sta je Sibir.
jefferson

#396 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Kat wrote:Nekako odnosu US administracije sa muslimanima vjerodostojniji mi je intervju Glenn Greenwald na CAIR-ovom situ.
Sto nije Glen malo polemisao o statusu Muslimana u Austriji, Svicarskoj itd?
E moj Kat....
Grover

#397 Re: AMERIKA

Post by Grover »

Image
Cyrax

#398 Re: AMERIKA

Post by Cyrax »

jefferson wrote: Sto nije Glen malo polemisao o statusu Muslimana u Austriji, Svicarskoj itd?
E moj Kat....
Covjece tema je AMERIKA, ne Svica, Austrija, BiH itd.
Odmori malo
jefferson

#399 Re: AMERIKA

Post by jefferson »

Cyrax wrote:
jefferson wrote: Sto nije Glen malo polemisao o statusu Muslimana u Austriji, Svicarskoj itd?
E moj Kat....
Covjece tema je AMERIKA, ne Svica, Austrija, BiH itd.
Odmori malo
Pa imas X tema na forumu o raznim zemljama, pa se opet prica o Americi.
Ukrajina? Amerika
ISIS? AMerika
Rusija? AMerika
Svaka jebena tema o Americi. Ali ako u je svima nepobitno poznato da su stvari gore nego u Americi, kao sto je polozaj Muslimana u Austriji, Svicarskoj itd, e onda se to ne spominje :lol:
DoZeN

#400 Re: AMERIKA

Post by DoZeN »

Yes Amerika je puna rasizma, slucajevi Trayvon Martin,Cliven Bundy,Donald Sterling i sada Michael Brown govore da rasizam postoji.Lako je okriviti senilce Bundy i Sterling-a za rasizam,ali njima se ovo stalno ponavlja.
Javna je tajna da bijelci ne zele da kupuju kuce gdje su crnci u vecini, isto tako ni danas dan bijela djevojka iz i malo bolje kuce ne zeli da se uda za covjeka crne boje koze, a oni veoma bogati salju svoju djecu da idu u privatne skole da ne idu u public school gdje je mnogo crnaca i meksikanaca.

Prikriveni rasizam je gori od otvorenog, zato americki "pocetnici" :D ne mogu da smisle Al Sharpona,Jesse Jackson itd koji im svakodnevno stavljaju prst u oko,jer im ruse "idealnu sliku" o Americi i kapitalizmu,u tome prednjaci FOX News.

S druge strane crnci ne rade nista da poprave svoj ugled u Americkom drustvu, u St Louisu odavno postoje tenzije npr izmedju crnaca i Bosanaca, bilo je nekolko incidenata i ubistava i prije,ovo nije nista novo,ocigledno da ovaj ubijeni mladic nije bio "obican mladic" koji nista nije ucinio,pa sam ubjedjen da ce ovaj "prikriveni rasista" policajac izbjegnuti pravdu.
Post Reply