Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#376 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by UltrasNaBaterije »

Nema posla ni za lijeka... cijeli dan samo 2 taska. Jebem ti zivot. 8-)
mikrozadatak

#377 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

UltrasNaBaterije wrote:Nema posla ni za lijeka... cijeli dan samo 2 taska. Jebem ti zivot. 8-)
Tu si, na granici.
Strpi se još dan dva i ideš odmah na Level 2. To ti je super.

Sretno
AhmetShabo

#378 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

evo koliko sam odaradio, i izbaci me radi buggovanog tweeta, kad sam odogovrio, kazalo je da nije tacno, cak sam i mijenjao odgovor, posto se tweet ponavljao. poslao sam im tiket i screenshot...
Image
babaroga1x

#379 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

glitch wrote:imate li vi problema sa neobuxom nešto mi je bio spor i štopo evo sad ima 10 tak min nedostupan skroz :roll:
nedostupan već dva sata i u hrvatskoj :-(
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#380 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by UltrasNaBaterije »

Sve je palo.
Vamzemoljac

#381 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

AhmetShabo wrote:ovaj tweet mi stalno ne prizna, iako odgovorim tacno.. posto se ponavlja tweet, uvijek mi kaze da nije tacno..
Image
sta da radim ,kako da im se zalim??
Kada ti je taj prozor otvoren kao na slici ide gore na Help i imaš tiket da napraviš a ujedno tu stoje ID-ovi koji ti trebaju za žalbu
glitch

#382 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

evo sad i CF zeza

http://status.crowdflower.com/

evo vratio se CF al neobux-a još nema edit*

izgleda da će ovo biti veče od one prve sedmice da neću ni $ zaraditi :(
AhmetShabo

#383 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Vamzemoljac wrote: Kada ti je taj prozor otvoren kao na slici ide gore na Help i imaš tiket da napraviš a ujedno tu stoje ID-ovi koji ti trebaju za žalbu
isao sam na help. send ticket, u attachment satavio screenshot, i napisao o cemu se radi... Kad otprilike to oni odgovore?? jos nisam dobio nikakav odgovor
glitch

#384 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

AhmetShabo wrote:
Vamzemoljac wrote: Kada ti je taj prozor otvoren kao na slici ide gore na Help i imaš tiket da napraviš a ujedno tu stoje ID-ovi koji ti trebaju za žalbu
isao sam na help. send ticket, u attachment satavio screenshot, i napisao o cemu se radi... Kad otprilike to oni odgovore?? jos nisam dobio nikakav odgovor
zavisi
od par sati do par dana
meni su maksimalno za 2 dana odgovarali
AhmetShabo

#385 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

glitch wrote:
AhmetShabo wrote:
zavisi
od par sati do par dana
meni su maksimalno za 2 dana odgovarali
i sta bude npr ako sam upravu, da li cu ovaj task moci ponovo raditi, sad sam expelled i to samo radi ove njihove greske, ovaj tweet se ponavljao, i bio je bugged, tkao da mi je preciznost stalno padala dok nije dosla do 70...
occhi_Azzurri

#386 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by occhi_Azzurri »

pozz ljudi,
pitanje za ove sto nemaju jos uvijek nijedan level: jel bilo vama zadataka ovih dana? Meni je samo izbacilo jucer i danas da odredim osjecanje ali kada sam kliknula pisalo mi je da sam uradila "maximum amount of this job" i to je to u posljednjih 48h..
ne visim na stranicama, udjem ujutru pregledam sve stranice, ponekad poslijepodne uletim da vidim ima li zadataka i evo ovako navecer.. kontam da nije do mene?! prije 10-ak dana sam se registrovala ali nisam jos dosla do levela 1 jer imam samo 60-ak taskova uradjenih, iako mi je prolaznost 93% pa rekoh da vidim ima li neko neku dobru sugestiju sta da radim, ukoliko je do mene!
konahawaii

#387 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

jao "Find the phone number for these restaurants"...glupost, zaboravili su napisat na svaki broj dodat 1 kao pozivni
glitch

#388 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

pa onda ili ti odma isprave accuracy tj ponište to pitanje pa se svima ispravi (ako bude puno žalbi na isti)
ili ti kažu da pregledaju zadatak pa ako ustanove problem da će ispraviti grešku
i da ako isprave statistika se mjenja na tom zadatku i moći ćeš mu ponovo pristupiti

samo imaj obzira da ih je samo trojica majkl albert i kevin a hiljade prizužbi :D
Vamzemoljac

#389 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

konahawaii wrote:jao "Find the phone number for these restaurants"...glupost, zaboravili su napisat na svaki broj dodat 1 kao pozivni
ja ni na jedan nisam dodao jer nije ni pisalo u objašnjenjima i sva su mi pitanja valjala sem jednog baš zbog tog broja ''1''
Nije mi jasno kako su ostala OK :oops:
Priložio sam žalbu nek *ebu m****

* što se tiče zadataka ima ih 15-20 stalno
Zeza me jedino accuracy jer se ne mijenja već dan ,ali po mene bolje :D
mikrozadatak

#390 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

occhi_Azzurri wrote:pozz ljudi,
pitanje za ove sto nemaju jos uvijek nijedan level: jel bilo vama zadataka ovih dana? Meni je samo izbacilo jucer i danas da odredim osjecanje ali kada sam kliknula pisalo mi je da sam uradila "maximum amount of this job" i to je to u posljednjih 48h..
ne visim na stranicama, udjem ujutru pregledam sve stranice, ponekad poslijepodne uletim da vidim ima li zadataka i evo ovako navecer.. kontam da nije do mene?! prije 10-ak dana sam se registrovala ali nisam jos dosla do levela 1 jer imam samo 60-ak taskova uradjenih, iako mi je prolaznost 93% pa rekoh da vidim ima li neko neku dobru sugestiju sta da radim, ukoliko je do mene!
Prolaznost ti je super, nije do tebe to je sigurno. Ići ćeš odmah na Level 2, a vjerovatno brzo i na Level 3. Strpi se još koji dan.
Sinoć su se dvije prijateljice uključile preko mene i baš smo gledali svašta oko ovih sajtova. Vidim da sam ja peti dan dobio Level 1. S tim da sam Level 2 dobio čini mi se nakon što je prošlo možda i mjesec dana.
Još koji dan i ti zapravo tek počinješ ovu igru.

Pozdrav
occhi_Azzurri

#391 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by occhi_Azzurri »

mikrozadatak wrote:
occhi_Azzurri wrote:pozz ljudi,
Prolaznost ti je super, nije do tebe to je sigurno. Ići ćeš odmah na Level 2, a vjerovatno brzo i na Level 3. Strpi se još koji dan.
Sinoć su se dvije prijateljice uključile preko mene i baš smo gledali svašta oko ovih sajtova. Vidim da sam ja peti dan dobio Level 1. S tim da sam Level 2 dobio čini mi se nakon što je prošlo možda i mjesec dana.
Još koji dan i ti zapravo tek počinješ ovu igru.

Pozdrav

hvala Mikro, nadam se da je tako..
xfacktor

#392 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by xfacktor »

Ne mogu da instaliram ClixSense Toolbar. Izbaci mi AVG da je virus. Neko je ngdje napisao da ima chrome add on, pa me zanima jel to sa clixsence stranice. Znaci na clixsence stranici, Profile and Settings, pa kliknem Toolbar Preferences - Customize your ClixSense Toolbar Install, cliknem install pa me prebaci na "http://www.clixsense.com/en/Toolbar", i chrome odma izbaci dismiss, a zatim i AVG se sktivira i kaze da je nasao neku prijetnju i da je fajl izbrisan.
mikrozadatak

#393 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Radi Neobux.

Ovih dana očekujem jako puno zadataka kao izvinjenje 8-)
dobojlija81

#394 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by dobojlija81 »

Vamzemoljac wrote:
dobojlija81 wrote:pozz jel neko probao ovaj MintCoins na andriod telefonima,ja sinoc skinu i za sat nakupio nekih 68 centi :) ,skidas neke igre otvoriš i brises ima jos nekih ponuda ,jest da nije bog zna sta al jebajiga u dzep ga stavim i kad poskida pootvram i izbrisem

evo neki moj kod ako hoce ko probat dobije pocetni bonus od 10 centi

5u8KzMhX0 (nula valjda zadnja) vjerovatno i ja dobijem nesto preko ovog koda ko se registruje,sinoc sam probao pa ako je ko vec radio sa ovim da mi javi da odustanem ako nije cemu
SCAM.
Džaba radiš.

I to što piše da dobiješ $ preko koda kada nekom daš i taj se registruje nisi dobro razumio,dobiješ tek kada taj ko se registrovao sa tvojim kodom podigne pare prvi put tj. nikad ,kao ni ti :-D
hvala.jebo ih otac ajd reko bar cu ubit dosadu al et neda se sitno samljet :)
Vamzemoljac

#395 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

Ma ima takvih aplikacija za tel hiljadu.
Mogu napraviti istu kad poželim,glupost čista.
babaroga1x

#396 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

Deal Search Results Relevance u ponudi. 550 komada, 2 level, 3 centa po komadu...

navalite narode :-)
mikrozadatak

#397 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Bio navalio :-D
Uradio ih 30.

Ukupno u ovoj seriji
Image

Ovo mi je jedan od omiljenih zadataka još otkad si mi preporučio.

Pozdrav
glitch

#398 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

ja tek stigoh kući znači propustio i ovo malo posla što ima ovih dana :lol:

protekla sedmica iza relativno slaba tek 20$ :cry:
Vamzemoljac

#399 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Vamzemoljac »

je li težak puno taj zadat,o čemu je riječ?
babaroga1x

#400 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

help us find companies - level 1, 3 centa po tasku na clixsensu, 600 raspoloživih taskova...

imate jako dobre upute, task nije težak, oko minutu po tasku

ukratko dobijete username i password za bazu insideview, ukucate naziv traženog poduzeća, ako postoji, u prozorčić u tasku pejstate id broj, traže se 4 poduzeća po tasku

sretno Baba
Post Reply