On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
GaRGa

#376 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by GaRGa »

Sve bi zene da dodju na gotovo, da ima auto, stan i dobar posao...
LieToMe

#377 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by LieToMe »

Alfons Kauders wrote:
LieToMe wrote:
Alfons Kauders wrote:meni to nije dure, sto ne znaci da nekom nije sasvim ok

neko mozda ne vidi nista cudno u tome da covjek zaradjuje dvije milje i sa 35 godina zivi kod staraca, dok sve pare trosi na sminku i auta... ok, nikakav problem, ali meni to nikad nije bilo jasno - i generalno se klonim takvih ljudi
Ono o cemu ti pricas su izolovani slucajecvi i kao takvi se mogu i trebaju posmatrati. Kad se na forumu potegne prica o bilo cemu odma se potegne i generalizacija, onda pocnu iskustva raznorazna, onda se naravno uvijek ukljuci dijaspora sa svojim stavovima i misljenjima :D i onda se oplete po svemu i svacemu i cesto ali cesto se s jedne teme skace na drugu, trecu, petu, desetu...

Ako se uzme primjer da neki tamo momak/djevojka u Bosni (Sarajevo, Mostar, Tuzla... sa okolnim manjim mjestima i selima bez uvrede ikome) ima +30 godina i zivi sa roditeljima onda ako uzimas taj jedan izolovan primjer uzimas sve generalije: status i imovinski karton roditelja, primanja (njegova, oca/babe, majke, sestre ako svi zive grupno) uzimas to jel momak radi ne radi, jel zavrsio fax pa ne radi u struci ili radi bilo sta da ima neku kintu da ne moli od oca/babe, ako radi kolika su mu primanja, ako su mu primanja preko 1000 KM onda pogledas imajul i mozda kredit u kojem on ucestvuje (mozda je pomogao roditeljima da kupe kucu stan koju ce sutra njemu ostaviti)... e kad sve to dobro pogledas, oduzmes i saber (zavrsio fax,nije zavrsio fax, ne radi u struci ili radi bilo sta,ili je na birou) tek onda mozes reci da tamo onaj neki jadni momak koji ima +30, zivi sa roditeljima i on je budala jer ne renta stan (jer vrlo vjerovatno ne moze dici kredit da bi sebi kupio jedan) i nije samostalan :D
a jesi se okomila na mene :D ja jasno govorim da ne treba generalizirati i da ima ljudi koji crnce ko konji, a zive kod staraca jer jedino tako mogu pomoci svojoj porodici... pogledaj malo sta sam pisao pls...

i ja ne uzimam nekakve izolovane primjere, niti izmisljam - pricam o ljudima koje poznajem pola zivota ili vise... neke samo poznajem, a neke smatram dobrim prijateljima... gle cuda, iste stvari nerijetko cuju u lice...

i kakve veze opet ima stan? :D po meni je vise samostalan onaj koji radi ko konj, a finansira npr. mater i buraza, nego onaj koji se "osamostalio" nakon sto su mu mama i tata zavrsili faks i sredili posao...
a joj dusa draga :lol: cuj okomila se na njega :D ne laskaj sebi :wink:
evo 16 strana nebuloza i generalizacija bez da se uzmu imalo razlozi zasto je to tako kako je :D

ja onomad postavih pitanje na koje apsolutno niko ne odgovori a svi redom brane svoje teze, hipoteze, stavove, razmisljanja bilo iz licnog iskustva bilo sa tudje tacke gledista (te su mi najdraze)

ima veze stan... ti kao da nisi citao 16 stranica :D pa citava frka "samostalonosti" se vrti oko toga jel ima stan ili zivi sa roditeljima (ako zivi zasto zaboga zivi, debil je, ne treba ga gledati). generalizirat se ne moze a da se ne uvaze svi moguci aspekti od socialno-ekonomskih do sociolosko-politickih :D pa da se tek onda oplete po nekome i kaze da je debil zato i zato

ovako nadalje se moze generalizirati dok se neki ne umore, neki ne dignu ruke a moderator ne zakljuca temu :D
Zovem se Zelena

#378 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Zovem se Zelena »

GaRGa wrote:Sve bi zene da dodju na gotovo, da ima auto, stan i dobar posao...

A šta ako žena ima sve to?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#379 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Truba »

Zovem se Zelena wrote:

takva surfa po usamljenim srcima :D
todd_smith

#380 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by todd_smith »

Googlerica wrote:
Keiko wrote: Ovdje ocigledno fali razumijevanja da je osamostaljivanje put ka licnoj i finansijskoj odgovornost, jacanju discipline i radnih navika. Bez obzira na godine i bracni status, samostalni zivot mladog covjeka (ili zenu) jednostavno natjera da planira vrijeme i finansije, gura ih da budu vrijedni i marljivi jer su racuni i obaveze samo njihovi.

Rano sam se osamostalila i priznajem da imam odredjene predrasude prema odraslim ljudima koji se oslanjaju na roditelje da bi zadovoljili svoje elementarne potrebem. Jedna i jedina situacija u kojoj bih se obratila roditeljima za materijalnu pomoc (pod tim smatram i krov nad glavom) je da mi dijete nema sta jesti ili gdje spavati sto bi se moglo desiti iz nekih krajnje ekstremnih i nepredvidivih razloga.
ali,da bi se osoba mogla samostalno zivjeti,moraju postojati uslovi ,jer bez para i posla,nema sanse da se neko moze samostalan
Pa eto napisali su da znaju osobe sa odlicnom platom, a zive sa roditeljima i zalibo ih.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#381 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by UnscarD »

ja sam se sa 33-34 godine vratio roditeljima na jedan period iako imam svoj stan. Stan sam iznajmljivao a odgovoralo mi je da u tom teskom periodu zivota nakon prekida duze veze (braka moze se reci ako sa nekim zivis 5 godina), imam podrsku porodice i da se ne opterecujem stvarima kojim ne moram. Priznajem da mi je to pomoglo. Imao sam uvijek skuhano i opeglano i cisto sve a mami to uopste nije tesko palo, cak joj bilo drago da sam tu.
Nakon tog perioda oporavka od godinu i nesto dana, sada zivim u svom stanu naravno. Ustvari u bankinom stanu a moj ce biti za nekih 7 godina, ako do tada sve bude ok.
Poredeci kamatu koju ja placam, sa kamatom koju placa moja sestra na zapadu svojoj banci, izracunali smo da ja placam vise za tacno jos jedan stan u Sarajevu od nekih 40-ak m2. Ovo je veoma otezavajuca okolnost. Da ne govorim da imam konstatan stres oko posla jer svih 16 godina radnog staza koje imam, imam u post-ratnim PRIVATNIM BH firmama. Kredit sam uzeo na 15 godina i ovih 8 je proslo relativno bezbolno (najgore je iza mene) ali stres uvijek ostaje jer ko zna sta nosi sutra dan.

Mlad covjek danas, osim ukoliko ne radi na nekom sigurnom poslu (drzavne ustanove) tesko moze tek tako da se odluci i kupi stan i zato je svako ko to uradi u velikoj prednosti. Najlogicnije je da se dvoje odluce na zajednicki takav korak. Takve veze teze i pucaju jer je spremnost na dijalog i kompromis veca, znajuci sta je sve u igri.
U svakom slucaju, mislim da su godine od 25-45 najvaznije i ako u njeima ne uradis nista ili ne uradis dovoljno, ne postavis temelje, nista te kasnije nece izvaditi.
todd_smith

#382 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by todd_smith »

ladyblue18 wrote:
Googlerica wrote:
mene iritira na temi,sto svako pise iz vlastitog isksutva,a ako cemo biti realni,licno iskustvo nije mjerilo tudjeg iskustva i zivota :)
:thumbup:
Ne znam zasto sebi ljudi dopustaju opcenito u zivotu da na osnovu svojih iskustava procjenjuju druge.
Neke stvari npr koje ovdje se navode da se steknu osamostaljenjem meni zvuce nevjerovatno, ali necu reci "hej ti si idiot i nesposoban jer ti je zato trebalo osamostaljenje".
Ubise vas ljudi dragi predrasude. :-)
BadCopy wrote:Jebes to kad ti nemas dana samackog zivota.sa majcine sise u zeninu picku.
Imas privatnosti 0,slobodnog vremena za sebe 0.
Sta je musko kad ono termin drkice mora tempirat po maminom odlasku u frizerski salon ;)
Pa mogao si odmah reci kako je to bio razlog tvog osamostaljenja. Ha ya.
Joj jeste smijesne, pa osnovu cijeg iskustva mogu gledati/razmisljati o bilo cemu :D

Eto po vama onaj u Indiji sto stavlja glavu u ralje tigra kao vid zabave, ja trebam reci "moje iskustvo gledanja Discoverija kako tigar dere na komadice, uopce ne vazi ovdje daj da i ja glavu stavim" :lol:

Glup primjer, ali znas na sta mislim :mrgreen:

Sto se teme tice, ako je ekonomska situacija u pitanju, uredu razumijem onda.

Ali ako nije, onda nesto fkt nije uredu sa osobom, barem po meni. Ne znam jednostavno mi ne ide u glavu da odrasla osoba koja moze, ne zeli da bude samostalna. Bez obzira bio to muskarac ili zena.

I jos gluplje mi je ovdje pljuvanje tipa "lahko se dizes kada ti babo puse vjetar" kao neko ko ima tj roditelji mu stvorili mogucnost da ima svoje, treba da se sada stidi :-)

To je valjda i poenta. Tvoji su tebi stvorili da imas, sada ti trebas ici i stvoriti svom sinu/kceri da oni imaju kako bi oni mogli svoje stvoriti. A ne, de sjedi tu, neka nas zajedno do kraja zivota, ne treba niko nista, imamo ovo, ovo nam je dovoljno. Ma bjezi ba.
Last edited by todd_smith on 26/03/2014 12:21, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#383 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

LieToMe wrote:
Alfons Kauders wrote:
LieToMe wrote:
Ono o cemu ti pricas su izolovani slucajecvi i kao takvi se mogu i trebaju posmatrati. Kad se na forumu potegne prica o bilo cemu odma se potegne i generalizacija, onda pocnu iskustva raznorazna, onda se naravno uvijek ukljuci dijaspora sa svojim stavovima i misljenjima :D i onda se oplete po svemu i svacemu i cesto ali cesto se s jedne teme skace na drugu, trecu, petu, desetu...

Ako se uzme primjer da neki tamo momak/djevojka u Bosni (Sarajevo, Mostar, Tuzla... sa okolnim manjim mjestima i selima bez uvrede ikome) ima +30 godina i zivi sa roditeljima onda ako uzimas taj jedan izolovan primjer uzimas sve generalije: status i imovinski karton roditelja, primanja (njegova, oca/babe, majke, sestre ako svi zive grupno) uzimas to jel momak radi ne radi, jel zavrsio fax pa ne radi u struci ili radi bilo sta da ima neku kintu da ne moli od oca/babe, ako radi kolika su mu primanja, ako su mu primanja preko 1000 KM onda pogledas imajul i mozda kredit u kojem on ucestvuje (mozda je pomogao roditeljima da kupe kucu stan koju ce sutra njemu ostaviti)... e kad sve to dobro pogledas, oduzmes i saber (zavrsio fax,nije zavrsio fax, ne radi u struci ili radi bilo sta,ili je na birou) tek onda mozes reci da tamo onaj neki jadni momak koji ima +30, zivi sa roditeljima i on je budala jer ne renta stan (jer vrlo vjerovatno ne moze dici kredit da bi sebi kupio jedan) i nije samostalan :D
a jesi se okomila na mene :D ja jasno govorim da ne treba generalizirati i da ima ljudi koji crnce ko konji, a zive kod staraca jer jedino tako mogu pomoci svojoj porodici... pogledaj malo sta sam pisao pls...

i ja ne uzimam nekakve izolovane primjere, niti izmisljam - pricam o ljudima koje poznajem pola zivota ili vise... neke samo poznajem, a neke smatram dobrim prijateljima... gle cuda, iste stvari nerijetko cuju u lice...

i kakve veze opet ima stan? :D po meni je vise samostalan onaj koji radi ko konj, a finansira npr. mater i buraza, nego onaj koji se "osamostalio" nakon sto su mu mama i tata zavrsili faks i sredili posao...
evo 16 strana nebuloza i generalizacija bez da se uzmu imalo razlozi zasto je to tako kako je :D

ja onomad postavih pitanje na koje apsolutno niko ne odgovori a svi redom brane svoje teze, hipoteze, stavove, razmisljanja bilo iz licnog iskustva bilo sa tudje tacke gledista (te su mi najdraze)

ima veze stan... ti kao da nisi citao 16 stranica :D pa citava frka "samostalonosti" se vrti oko toga jel ima stan ili zivi sa roditeljima (ako zivi zasto zaboga zivi, debil je, ne treba ga gledati). generalizirat se ne moze a da se ne uvaze svi moguci aspekti od socialno-ekonomskih do sociolosko-politickih :D pa da se tek onda oplete po nekome i kaze da je debil zato i zato

ovako nadalje se moze generalizirati dok se neki ne umore, neki ne dignu ruke a moderator ne zakljuca temu :D
pa jesi, :D nicim izazvana :D

ja ne znam na koje generalizacije mislis? moje neke? molim te da me podsjetis, jer nemam namjeru glumiti advokata za druge, s kojim se vjerovatno i ne slazem... fino sam naveo primjere iz mog zivota, i pozitivne i negativne... i sta je tu generalizacija? a da ne volim ljudi koji se ne bore za sebe i koji ocekuju da im sve padne iz vedra neba - ne volim... mislim li da su budale oni koji zaradjuju metar para koje skrse na sminku, dok zive kod staraca? mislim, itekako

a sto se tice zena i njihovog "preskakanja" onih koji su kod staraca... tu se najcesce radi o preskakanju onih bez para, ne onih koji se ne trude... jer ima metar ljudi koji provedu tri decenije kod roditelja, a nisu luzeri, nisu lijeni, nisu debili - rade to pomognu porodici, rade to da ustede, rade to jer nemaju izbora... svaka zena koja generalizira i "zaobidje" takvog muskarca radi nedostatka novca, pa navali nekog ko vozi fin autic i zivi u stanu koji su mu kupili roditelji i ne zasluzuje nista bolje od debila, jer je i sama debil
Alfons Kauders

#384 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

todd_smith wrote:
ladyblue18 wrote:
Googlerica wrote:
mene iritira na temi,sto svako pise iz vlastitog isksutva,a ako cemo biti realni,licno iskustvo nije mjerilo tudjeg iskustva i zivota :)
Ne znam zasto sebi ljudi dopustaju opcenito u zivotu da na osnovu svojih iskustava procjenjuju druge.
Neke stvari npr koje ovdje se navode da se steknu osamostaljenjem meni zvuce nevjerovatno, ali necu reci "hej ti si idiot i nesposoban jer ti je zato trebalo osamostaljenje".
BadCopy wrote:Jebes to kad ti nemas dana samackog zivota.sa majcine sise u zeninu picku.
Sta je musko kad ono termin drkice mora tempirat po maminom odlasku u frizerski salon ;)
Joj jeste smijesne, pa osnovu cijeg iskustva mogu gledati/razmisljati o bilo cemu :D

Eto po vama onaj u Indiji sto stavlja glavu u ralje tigra kao vid zabave, ja trebam reci "moje iskustvo gledanja Discoverija kako tigar dere na komadice, uopce ne vazi ovdje daj da i ja glavu stavim" :lol:

Ali ako nije, onda nesto fkt nije uredu sa osobom, barem po meni. Ne znam jednostavno mi ne ide u glavu da odrasla osoba koja moze, ne zeli da bude samostalna. Bez obzira bio to muskarac ili zena.

I jos gluplje mi je ovdje pljuvanje tipa "lahko se dizes kada ti babo puse vjetar" kao neko ko ima tj roditelji mu stvorili mogucnost da ima svoje, treba da se sada stidi :-)

To je valjda i poenta. Tvoji su tebi stvorili da imas, sada ti trebas ici i stvoriti svom sinu/kceri da oni imaju kako bi oni mogli svoje stvoriti. A ne, de sjedi tu, neka nas zajedno do kraja zivota, ne treba niko nista, imamo ovo, ovo nam je dovoljno. Ma bjezi ba.
BadCopy

#385 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by BadCopy »

Ja svaki dinar koji sam potrosio na bilo sta za sebe to nisam nazivao trosak,nego investicija u kvalitet zivljenja.
Kirija,ne znam sto na to gledate kao bacanje para u bunar.Placam valjda stan da mi bude lijepo,da imam mir i slobodu da organizujem sebi zivot i dan kako zelim.

Od zla oca od gore matere
travar

#386 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by travar »

Koliko elitizma na ovih nekoliko stranica.... :roll:
Alfons Kauders

#387 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

travar wrote:Koliko elitizma na ovih nekoliko stranica.... :roll:
ja ba

elitizam je rentati stan za 200 mara... :lol:
Pasiflora

#388 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Pasiflora »

UnscarD wrote:ja sam se sa 33-34 godine vratio roditeljima na jedan period iako imam svoj stan. Stan sam iznajmljivao a odgovoralo mi je da u tom teskom periodu zivota nakon prekida duze veze (braka moze se reci ako sa nekim zivis 5 godina), imam podrsku porodice i da se ne opterecujem stvarima kojim ne moram. Priznajem da mi je to pomoglo. Imao sam uvijek skuhano i opeglano i cisto sve a mami to uopste nije tesko palo, cak joj bilo drago da sam tu.
Nakon tog perioda oporavka od godinu i nesto dana, sada zivim u svom stanu naravno. Ustvari u bankinom stanu a moj ce biti za nekih 7 godina, ako do tada sve bude ok.
Poredeci kamatu koju ja placam, sa kamatom koju placa moja sestra na zapadu svojoj banci, izracunali smo da ja placam vise za tacno jos jedan stan u Sarajevu od nekih 40-ak m2. Ovo je veoma otezavajuca okolnost. Da ne govorim da imam konstatan stres oko posla jer svih 16 godina radnog staza koje imam, imam u post-ratnim PRIVATNIM BH firmama. Kredit sam uzeo na 15 godina i ovih 8 je proslo relativno bezbolno (najgore je iza mene) ali stres uvijek ostaje jer ko zna sta nosi sutra dan.

Mlad covjek danas, osim ukoliko ne radi na nekom sigurnom poslu (drzavne ustanove) tesko moze tek tako da se odluci i kupi stan i zato je svako ko to uradi u velikoj prednosti. Najlogicnije je da se dvoje odluce na zajednicki takav korak. Takve veze teze i pucaju jer je spremnost na dijalog i kompromis veca, znajuci sta je sve u igri.
U svakom slucaju, mislim da su godine od 25-45 najvaznije i ako u njeima ne uradis nista ili ne uradis dovoljno, ne postavis temelje, nista te kasnije nece izvaditi.
Jako lijepo. Sretno!
mehoxy

#389 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by mehoxy »

Razumljivo mi je ovo,ali i malo glupo jer je tesko ocekivati da covjek u ovakvoj drzavi u bilo kojem trenutku svog zivota ima ista.S druge strane,zene mnogo zahtijevaju ali ne mogu skoro nista da pruze.
GaRGa

#390 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by GaRGa »

Zovem se Zelena wrote:

malo je takvih vise je ovih sto bi samo da se dobro udaju...
Pasiflora

#391 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Pasiflora »

mehoxy wrote:Razumljivo mi je ovo,ali i malo glupo jer je tesko ocekivati da covjek u ovakvoj drzavi u bilo kojem trenutku svog zivota ima ista.S druge strane,zene mnogo zahtijevaju ali ne mogu skoro nista da pruze.
:nija:
ultima_palabra

#392 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ultima_palabra »

mehoxy wrote:Razumljivo mi je ovo,ali i malo glupo jer je tesko ocekivati da covjek u ovakvoj drzavi u bilo kojem trenutku svog zivota ima ista.S druge strane,zene mnogo zahtijevaju ali ne mogu skoro nista da pruze.
Ako već furamo tu ravnopravnost, onda ne treba razdvajati... sve što može stvoriti muškarac sa 30-35 godina, može i žena.

Tako jedan moj jaran, naplaćao se kirija i namijenjao stanova... ja ga pitam što ne uzmeš kredit za stan, dobro zarađuješ, umjesto da plaćaš kiriju plaćaj ratu... on kaže nema šanse, onda da mi neka dođe na gotovo :lol: Kad bude bio u vezi sa potencijalom za brak, onda će uzeti zajednički kredit.
Last edited by ultima_palabra on 26/03/2014 12:35, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#393 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Ako već furamo tu ravnopravnost, onda ne treba razdvajati... sve što može stvoriti muškarac sa 30-35 godina, može i žena.
cak i vise ako je dobra :D
madner

#394 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by madner »

Dobra je kirija.

Kada se izdaje. :D
LieToMe

#395 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by LieToMe »

Alfons Kauders wrote:
LieToMe wrote:
Alfons Kauders wrote:

pa jesi, :D nicim izazvana :D

ja ne znam na koje generalizacije mislis? moje neke? molim te da me podsjetis, jer nemam namjeru glumiti advokata za druge, s kojim se vjerovatno i ne slazem... fino sam naveo primjere iz mog zivota, i pozitivne i negativne... i sta je tu generalizacija? a da ne volim ljudi koji se ne bore za sebe i koji ocekuju da im sve padne iz vedra neba - ne volim... mislim li da su budale oni koji zaradjuju metar para koje skrse na sminku, dok zive kod staraca? mislim, itekako

a sto se tice zena i njihovog "preskakanja" onih koji su kod staraca... tu se najcesce radi o preskakanju onih bez para, ne onih koji se ne trude... jer ima metar ljudi koji provedu tri decenije kod roditelja, a nisu luzeri, nisu lijeni, nisu debili - rade to pomognu porodici, rade to da ustede, rade to jer nemaju izbora... svaka zena koja generalizira i "zaobidje" takvog muskarca radi nedostatka novca, pa navali nekog ko vozi fin autic i zivi u stanu koji su mu kupili roditelji i ne zasluzuje nista bolje od debila, jer je i sama debil
:D
nisam rekla da ti generalizujes nego da je tema puna generalizacija :wink:

ne glumim ni ja advokata nikome (pa ni sebi) a isto tako ne mogu sve govoriti na osnovu licnog gledista i svjet mjeriti po sebi :roll: ono sto je meni ok ne mora biti drugome (recimo moje dijete ne jede smoki i komforno kad je neko ponudi ja kazem ona to ne jede :roll: i ona to stvarno ne jede, ne svidja joj se, ne voli, pljune... nikad nisam rekla da majke koje daju djeci smoki da su lose majke (ja ga jedem pa je moja mati automatski losa majka :D ) ali redovno cujem konstataciju tipa: vidi nje preserava se, dijete joj svo organsko :lol: ) o tome ti pricam :wink: znaci ono sto je meni ok ili nije ok ne mora nuzno biti norma ili standard, ne mora biti ni ispravno, nego je kao takvo meni ispravno i ja nalazim neko logicno/realno uporiste u tome.

ovdje se podobro otislo od teme (nemoj sad opet da bude da sam rekla da si ti otisao od teme zivota ti :lol: ) nego se konstanto namece to da ljudi koji zive sa roditeljima, pa cak i zenu dovedu kod roditelja su debil, nesposobni, inertni ili sta vec... a da se ne uzima u obzir da zivimo u Bosni (i Hercegovini) a ne nekoj tamoj obecajoj zemlji gdje jedemo zlatnim escajgom i gdje svi imaju svojih 200 kvadrata kako im ne bi roditelji ulazili i remetiri njihov mir :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#396 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by ladyblue18 »

dustaban wrote:
Zivot sa roditeljima preko 30 je KLOPKA za momka i veoma relevantan razlog curama da takve izbjegavaju!
:facepalm:
todd_smith wrote:
Nemoj dalje zivota ti. Rekoh ti sinoc kad naucis da covjek moze biti samostalan a da mu zato nije potreban stan, mozda ces i shvatiti koliko si pun predrasuda i koliko trebas jos da ucis o i u zivotu.
Vazno je da je s vama koji ste samostalni sve uredu :oops:
todd_smith

#397 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by todd_smith »

ladyblue18 wrote:
dustaban wrote:
Zivot sa roditeljima preko 30 je KLOPKA za momka i veoma relevantan razlog curama da takve izbjegavaju!
:facepalm:
todd_smith wrote:
Nemoj dalje zivota ti. Rekoh ti sinoc kad naucis da covjek moze biti samostalan a da mu zato nije potreban stan, mozda ces i shvatiti koliko si pun predrasuda i koliko trebas jos da ucis o i u zivotu.
Vazno je da je s vama koji ste samostalni sve uredu :oops:
Pa eto i ti si puna predrasuda prema osobama koje imaju misljenje poput mog. Kako je tvoje bolje tj preciznije od mog onda?
stakasa

#398 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by stakasa »

sumirprimus wrote:poenta je u prilagodjavanju...
dosta naseg svijeta je neprilagodljivo...
od prekvalifikacije do one trbuhom za kruhom...
kad si statican dzaba sve...
Bravo
yoda82

#399 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by yoda82 »

todd_smith wrote:
ladyblue18 wrote:
Googlerica wrote:

Ovdje su mislile da ne možeš po svom iskustvu suditi drugima. Svi smo u različitim situacijama i glupo je reći kod mene je tako i to je jedino ispravno. Svi se mi manje više različito ponašamo u istim/sličnim uslovima, a o različitim uslovima ne treba ni govoriti.

Ovo ''pljuvanje'' se odnosi na postove gdje ljudi koji su dobili neke stvari (u ovom slučaju stan) na gotovo (naravno da je to ok i da bi skoro svako na to pristao i tu nema ništa za osudu), i onda ovdje pametuju da svi trebaju živjeti sami i da su nesposobni ako to ne rade, ne pitajući za realnu situaciju kod tih ljudi.

Opet ponavljam. Svako normalan ko ima mogućnost bi volio u nekim godinama živi sam, ali kao što neko reče živjeti sam i samostalnost nisu isto. Neko čitav život živi sam a nije samostalan.
JohnnyS

#400 Re: On živi sa roditeljima? Preskoci njega

Post by JohnnyS »

Zovem se Zelena wrote:

Takve žene ugrožavaju homo balcanicusa, ali to je skroz druga tema :D
Post Reply