Hajmo malo zamjeniti teze i diskutovati kako dovesti pametne dijasporce na vlast u Bosni. Znam da je to suludo i nemoguce ali hajte vi sto moralisete o bosnjastvu da moralisete malo o kvalitetnim kadrovima ili kvalitetnijem zivotu u Bosni. Zamisli te sada da 500 pametnih uspjesnih Bosanaca i Hercegovaca dobije rukovodeca mjesta u drzavi. Znam da ne mozete ni zamisliti jer sta bi bilo sa "pametnim" lezihljebovicima koji nam piju krv godinama. Vidi mene kakve gluposti predlazem. Zamisli ona mala balavica od 27 godina ministarka u nekakvoj vukojebini od Svedske da zamjeni naseg lijepog i pametnog (takodjer mladog) ministra iz SDA za sport i kulturu koji unisti vise auta u saobracajkama nego ministarstvo dadne za sport i kulturu. Ili ne daj boze da ona Bosanka koja je savjetnica ministru inostranih poslova V. Britanije bude nas ministar. Cuj da nas ona predstavlja u svijetu sa perfektnim engleskim pa da nasi prevodioci ostanu bez posla. Dijaspora napravi Maticu iseljenika, Svjetski kongres Bosnjaka, Akademiju, izganja rezoluciju o Srebrnici, skupi lovu za tuzbu protiv Srbije i mi to odmah razjebemo i napravimo nove Matice, Kongrese i dr. samo da oni ne pametuju nama ovdje jer pobogu mi smo najljepsi, najpametniji, najobrazovaniji i dr. a oni su levati koji ne vole Bosnu i istu zanemaruju zar ne moralisti (a sve ovo sto je dijaspora uradila i sto radi je nevazno).
No da zavrsim ovu diskusiju sa porukom dijaspori: nastavite slati novac i potrudite se da to bude vise od 4 milijarde i tetovirajte na svojim celima da ste iz BiH ili da ste Bosnjaci kako bi mi vidili da ste pravi i da ne zanemrujete Bosnu i bosnjastvo, Zivili i zdarvi mi bili!