Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

It_is_a_Leclerc

#376 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by It_is_a_Leclerc »

Maharadza wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Brišu ovaj video sa YouTubea.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xm6t-CZh6M

Ako neko zna, neka ga skine, pa uploada na vimeo..
Izvoli:

https://vimeo.com/85935246

:thumbup:
Hvala puno.

BItno je da ostane dokumentovan neviđen javašluk i nasilje koje su pripadnici MUP-a TK vršili nad ratnim i civilnim invalidima, ženama, djecom...

Neka ih stigne Božija, ali i profesionalna kazna.
Arteta

#377 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arteta »

It_is_a_Leclerc wrote:
Arteta wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Prebili su momka i otjerali ljekare koji su željeli da mu pruže pomoć, već su ga zaključali.
Stariju ženu su silom vukli po cesti, dok nije pala u nesvijest.

U buduće podržavam smanjenje primanja pripadnicima policije, i pozivam sve političare da ih ekonomski unište. Neka crknu od gladi, za te smećare kojima služa.
Zena hoce sama blokirati put kako nebi obicni gradjani mogli prolaziti.

Žena je invalid. Ukoliko čini bilo šta što nije u skladu sa zakonom, postoje pravilnicima i zakonima utvrđene procedure kako se postupa sa osobama koje pružaju pasivni otpor.

Prema tome, sramotan pokušaj da se amnestiraju ove ljudske sramote u policijskim uniformama, zbog kojih ministar unutrašnjih poslova mora podnijeti ostavku, a svi službenici za koje se utvrdi da se učestvovali u prebijanju građana, zaslužuju otkaz, kao i SDP-ova vlada koju brane životom.
Ne znam, nisam uspio primijetiti da li je invalid iako nisam daleko od tog mjesta ali znam da je zena blokirala put i nastetila mnogim gradjanima.
sarajevoxxxx

#378 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by sarajevoxxxx »

Puna podrška demonstrantima.Nadam se samo da neće na ovome stati.
Alfons Kauders

#379 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

rokan wrote:
jefferson wrote:Janjicaru,

Ni u EU drzave ne garantuju posao. To je nas problem iz onog sistema, kada se na tj nacin kupovao mir.
Drzava je tu da obezbjedi povoljne ekonomske uslove, male poreze, skolstvo itd, a ne posao.
jeste ali drzava je tu i da obezbijedi ravnopravan tretman za sve i jednake uslove prilikom konkursa za zaposljavanje a ne da sluzi za to da se neciji podobni kadrovi i familija zaposljavaju bez po muke i cesto bez kvalifikacija a drugi mogu samo gledati gdje sunce hoda.

to za mene onda nije drzava nego najcrnji dusman protiv kojeg se treba boriti svom snagom i svim sredstvima.
po ko zna koji put - DRZAVA NIJE JEDINI POSLODAVAC

al hajd ti to objasni omladini, svi NAMJERNO upisuju fakultete za te poslove... raspitaj se malo koliko u tuzli ima kriminalista, defektologa, dif-ovaca i slicnih diplomaca koji NIKAD, al bas NIKAD nece raditi u struci zato jer ih ima dovoljno za narednih 30 godina

oni su BIRALI te fakultete i sada neka se fino prekvalifikuju i rade u privredi... ili neka cekaju posao u struci na birou dok ne budu zreli za penziju
Herr Flick

#380 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

sarajevoxxxx wrote:Puna podrška demonstrantima.Nadam se samo da neće na ovome stati.
Itekako će da stane na ovome :D :D
Janjicar

#381 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Alfons Kauders wrote:
Janjicar wrote:

Ni u EU drzave ne garantuju posao. To je nas problem iz onog sistema, kada se na tj nacin kupovao mir.
Drzava je tu da obezbjedi povoljne ekonomske uslove, male poreze, skolstvo itd, a ne posao.
Ne mora ni garantovat nek mi pomogne da nadjem posao.

U Sloveniji ako si na birou zvat ce te na razgovor, slati te na kurseve itd. kod nas ?
Ako mi ne moze ni pomoci onda mi ne moRa ni odmoci u pronalazenju posla tj nek me pusti da se izborim za posao a ne preko štele zaposljavat.

Mati mi je od 1983 g. (ima slika skoro sam postavio) i uredno se javlja dakle 30g. , 30g je nije niko nikada pozvao na razgovor ili bilo sta.
pa ko ti brani? izbori se

stele ima ako hoces da radis za drzavu, a onda me iskreno zaboli neka stvar

kod nas ljudi i dalje misle da je ovo doba samoupravnog socijalizma i da nema posla mimo javnog sektora
Jesi ti pokusao zaposlit se makar i kod privatnika?

Mani me se baN Alfons supljih prica jbt, ti hoces mene da ubijedis u neke stvari kao da ja ne zivim ovdje, kao da mi se ovo ne desava pred nosom...
BlackPool

#382 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlackPool »

Arteta wrote:
Ne znam, nisam uspio primijetiti da li je invalid iako nisam daleko od tog mjesta ali znam da je zena blokirala put i nastetila mnogim gradjanima.
A to sto politicari idu na stetu svih gradjana BiH to je Tebi OK?

Ja ovdje uspjevam primjetiti da se pravis pametan previse!

Da nisi jedan od onih cije guze ne mozemo pomaknuti iz fotelja? :twisted:
Last edited by BlackPool on 05/02/2014 18:10, edited 1 time in total.
Janjicar

#383 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Ministar MUP-a TK je Zoran Teofilović koji je član SDP-a....
Mislim da je SDP sama sebe ukopala aBd i da se rijesimo govana i jednih i drugih
hAZNADAR

#384 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hAZNADAR »

snaga_znanja wrote:
Naravno RS cemo srusiti demonstracijama u Sarajevu. Bujrum ti i jos par hiljada takvih kao ti u BL pa trazite ukidanje RS-a, a do tad ostavite zivi bili nas "realpolitiacare" da mislimo sta cemo jesti dok vi tamo protestirate. Ili dok vam pi... ne razbuju kako hoces.

Narod u RS itekako protestira kao i u FBiH samo sto ultranacionalisti u Bosnjackim redovima ne zele da cuju sta oni tamo traze. U tom je problem.

A ti se doji jos na SDA pipi da je od vitalnog nacionalnog bosnjackog interesa da nam SDA kroji sudbinu.. :lol: SDA koja nas ojadila za sva vremena...
Koja crna SDA, pa ko je birao tu SDA, da nije mozda dosla vojnim pucem na vlast. Problem je u nama sto ocekujemo odgovornost i pomoc od drzave a sami mislimo samo na sebe i hebe nam se za ostatkom zajednice.
Pa ne moze vlada naci posao ili dici propale firme - gdje si to vidio. Kao sto ne moze stalno zaduzivanjima kupovati socijalni mir.
Great Cornholio

#385 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

Arteta wrote:Nemojte mijesati demonstrante i divljake koji su pravili probleme.
Da većinu tih ljudi je muka natjerala na ovakav čin pobune, ali nažalost, mnogo je tu bilo onih kojih muka na to nije natjerala, tu su da doli da bi pravili nerede i haos koji nekome odgovara, možda istim onima koji su lagali da je u Tuzli ubijen čovjek samo zato što je naručio pjesmu " Da te nije Alija".

Čitam sad komentare mojih prijatelja na FB, sve "Rambo" do "Ramba", da ih čovjek ne zna kakvi su u stvarnosti mogao bi i pomisliti da su onu stvarno takvi, spremni i da poginu za ideale.

E moj ummete.
jefferson

#386 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by jefferson »

rokan wrote:

jeste ali drzava je tu i da obezbijedi ravnopravan tretman za sve i jednake uslove prilikom konkursa za zaposljavanje a ne da sluzi za to da se neciji podobni kadrovi i familija zaposljavaju bez po muke i cesto bez kvalifikacija a drugi mogu samo gledati gdje sunce hoda.

to za mene onda nije drzava nego najcrnji dusman protiv kojeg se treba boriti svom snagom i svim sredstvima.
Apsolutno se slazem. Problem je sto smo postali toliko apaticni i jeftini, da ljudi protestvuju zbog 500km. Sta ce 500km rjesiti? Opet za 6 mjeseci hajde nazad, pa trazi opet 500km.
Ovdje je problem ogromna administracija, 10 kantona (da bi se uhljubila familija itd) da bi premijeri, koji nikad posao ne bi dobili u normalnoj firmi, imali plate od nekoliko hiljada KM itd.
Janjicar kaze u SLO drzava pomaze ovo ono. SLO samo sto nije bankrotirala, i sve manje ce takvih programa biti.
Stvari treba postaviti na svoje mjesto. Ocito da mirnim putem bilo koja vlast u BiH nece skontati sta je njihov posao. Ali treba se konacno shvatiti da je onaj sistem otisao u nepovrat prije 22 godine.
Ne kontam svega mi. Zao mi je tih ljudi, ali jbt biti zdrav i prav i cekati da se nesto desi svo to vrijeme, ne kontam.
Sto se tice RVI to ne bi komentarisao, samo potvrdjuje moju tezu da se mirnim putem nece nista rijesiti.
al_akhisari

#387 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by al_akhisari »

...banda nesposobna, lopovska :sad:
frx

#388 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by frx »

nelle_tz wrote:Snimak sa protesta http://www.youtube.com/watch?v=Gxm6t-CZh6M
Gledam ove snimke i nemogu da vjerujem koje smo mi picke pa na utakmici bude fajta sa policijom a ovdje nista :D
law2

#389 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by law2 »

elcaliente wrote:Nista, ovo je zavrseno, dobili su pendrekom i nesmiju se vise suporstaviti kornjacama. Policija u Tz je zajebanija nego u Sa, upozore jedanput i onda odmah mlate. Kao ljetos na trgu ispred slobode ubili su nimet u momcima palicama kada su dosli ovi iz jedinice za podrsku poslije onog koncerta od Ede majke. Oni dolaze uvijek nabrijani da im je bilo koga namarisati. :-)
A ti smiješ?
Janjicar

#390 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

jefferson wrote:
rokan wrote:

Apsolutno se slazem. Problem je sto smo postali toliko apaticni i jeftini, da ljudi protestvuju zbog 500km. Sta ce 500km rjesiti? Opet za 6 mjeseci hajde nazad, pa trazi opet 500km.
Ovdje je problem ogromna administracija, 10 kantona (da bi se uhljubila familija itd) da bi premijeri, koji nikad posao ne bi dobili u normalnoj firmi, imali plate od nekoliko hiljada KM itd.
Janjicar kaze u SLO drzava pomaze ovo ono. SLO samo sto nije bankrotirala, i sve manje ce takvih programa biti.
Stvari treba postaviti na svoje mjesto. Ocito da mirnim putem bilo koja vlast u BiH nece skontati sta je njihov posao. Ali treba se konacno shvatiti da je onaj sistem otisao u nepovrat prije 22 godine.
Ne kontam svega mi. Zao mi je tih ljudi, ali jbt biti zdrav i prav i cekati da se nesto desi svo to vrijeme, ne kontam.
Sto se tice RVI to ne bi komentarisao, samo potvrdjuje moju tezu da se mirnim putem nece nista rijesiti.
Upravo tako mirni protesti nece rijesiti nista i nikada ne rjesavaju.
Za mene licno je bolje da poginem mlad u borbi s vlastodršcima nego za 20g. da umrem od gladi. Ja aBd sutra ako budu kavi protesti poslije ispita idem.
Arteta

#391 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Arteta »

Great Cornholio wrote:
Arteta wrote:Nemojte mijesati demonstrante i divljake koji su pravili probleme.
Da većinu tih ljudi je muka natjerala na ovakav čin pobune, ali nažalost, mnogo je tu bilo onih kojih muka na to nije natjerala, tu su da doli da bi pravili nerede i haos koji nekome odgovara, možda istim onima koji su lagali da je u Tuzli ubijen čovjek samo zato što je naručio pjesmu " Da te nije Alija".

Čitam sad komentare mojih prijatelja na FB, sve "Rambo" do "Ramba", da ih čovjek ne zna kakvi su u stvarnosti mogao bi i pomisliti da su onu stvarno takvi, spremni i da poginu za ideale.

E moj ummete.
Znam, bio sam na licu mjesta.
Licno sam cuo kako su se neke "vodje" zavracale na policiju, a cim policija krene pobjegnu prvi, a policija uhapsi one naivne.
law2

#392 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by law2 »

StupskaBitanga wrote:ovo će se do večeras zaboraviti
Ovo tek počinje, 17.2. protesti prosvjetnih radnika, idemo dalje...
Alfons Kauders

#393 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote: pa ko ti brani? izbori se

kod nas ljudi i dalje misle da je ovo doba samoupravnog socijalizma i da nema posla mimo javnog sektora

Mani me se baN Alfons supljih prica jbt, ti hoces mene da ubijedis u neke stvari kao da ja ne zivim ovdje, kao da mi se ovo ne desava pred nosom...
otkud ja znam gdje zivis i iskreno zaboli me neka stvar

a jesam se pokusao zaposliti i vjerovao ili ne, zaposlio sam se, vise puta... promijenio sam nekoliko firmi od rata do danas, kao i tri struke... sve kod privatnika... u medjuvremenu sam stigao i vanredno zavrsiti faks...

a sta si ti radio ako smijem pitati?
jefferson

#394 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by jefferson »

Janjicar wrote:

Ne mora ni garantovat nek mi pomogne da nadjem posao.

U Sloveniji ako si na birou zvat ce te na razgovor, slati te na kurseve itd. kod nas ?
Ako mi ne moze ni pomoci onda mi ne moRa ni odmoci u pronalazenju posla tj nek me pusti da se izborim za posao a ne preko štele zaposljavat.

Mati mi je od 1983 g. (ima slika skoro sam postavio) i uredno se javlja dakle 30g. , 30g je nije niko nikada pozvao na razgovor ili bilo sta.
Janjicaru, mlad si pa evo ti moj savjet: idi vani, i ja sam, jer sam skontao da se stvari u BiH nece jos zadugo promjeniti.
Medjutim, ako mislis da ce EU drzava, SAD, Australija za tebe nesto uraditi grdno se varas.
Kao sto je Alfons rekao, u BiH puno ekonomista, pravnika, a eto medju svojom rajom, koliko ih imas da su upisali ETF ili Medicinu ili nesto drugo?
Svi bi na budzet, a toga vani nema jaro moj.
Havatar

#395 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

sumirprimus wrote:nije ovo dobro,unistavaju nam zajednicku imovinu,nema smisla,razbijanje i unistavanje,sram ih bilo prosvjednici...
:thumbup:
Corto Maltese

#396 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Corto Maltese »

Janjicar wrote:
Alfons Kauders wrote:
Janjicar wrote: Ne mora ni garantovat nek mi pomogne da nadjem posao.

pa ko ti brani? izbori se

Janjičar, u poretku svemira, šanse da ćemo se Alfons i ja složiti oko nečega su rijetke kao rađanje supernove. Dakle, kad se to desi, a ti si u kontri, sve će bit' da griješiš.
agnostic_front

#397 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by agnostic_front »

Čak i jedna Švedska u zadnjih 20 godina smanjuje obim socijalnih programa, privatizuju dosta toga (i to Švedska koja je akumulirala kapital neprestano preko 100 godina, bez rata ikakvog), a mi zaista ne moženo očekivati da država rješava ove probleme koji demonstranti žele da se riješe. Zar ne bi bilo logičnije da se traži ukidanje kantona? Samo jedan cilj na protestima. A ne ovako, ko može da kaže šta su demonstranti tražili tačno i odakle da se to plati.

LJUDI, NAMA POD HITNO TREBA ŠTO MANJE DRŽAVE, A NE ŠTO VIŠE!!!
Great Cornholio

#398 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Great Cornholio »

Janjicar wrote:Ministar MUP-a TK je Zoran Teofilović koji je član SDP-a....
Mislim da je SDP sama sebe ukopala aBd i da se rijesimo govana i jednih i drugih
Okej, ne valja SDA, ne valja SDP. ali koje treće g...o dovesti na vlast.

Ličiš to meni na one s maskama, na one koji su gađali Policiju ciglama.

Policija je profesionalno odradila svoj posao, nije do Policije.

I vala trebaju nam ustavne reforme, za početak treba ukinuti ono što se može, Kantone, jer nije Tuzla kriva što su firme uništene, ne trebaju obespravljeni radnici nama razbijati auta, blokirati saobraćaj, dovoditi živote običnih građan u opasnost.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#399 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by UltrasNaBaterije »

sad smo zakljucili da su kantoni problem.... :izet:

napredujete ljudi, napredujete :lol: ;-)

idemo dalje, kantoni su su da bi se riješilo hrvatsko pitanje, opletite po Hrvatima :izet:
stakasa

#400 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by stakasa »

Janjicaru ne odgovori ti meni
Locked