EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

Logovan

#376 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

agent_zero wrote:Ne računajuči andoru - užas, katastrofa od grupe!

Molio sam se samo da ne dobijemo jednu od ove tri: hrvatsku, srbiju i BELGIJU... i dobijemo baš belgiju! Gore nije moglo, najteža repka.

A šta reći u walesu i izraelu... kipru isto. Niti jedna nam ne leži. Bit će nam žestoka borba za drugo mjesto, jer belgija ne neprikosnovena na prvom u ovoj grupi. Isto tako najteže iz trećeg, četvrtog i petog šešira smo dobili.

U top 3 smo najteže grupe, sad bih se mijenjao sa grcima, hrvatima ili englezima. Da ne govorimo o tome da nam se neki igrači opraštaju od repke poslije brazila (spaha, miske, general...), teleća glava pape tjera od repke mlade i perspektivne igrače (prcić, tanković...).

Nisam optimista.
Nije tolika katastrofa s obzirom da i drugo mjesto vodi direktno na Europsko prvenstvo, tako da imamo daleko veće šanse da odemo na takmičenje nego prije.
Belgija neprikosnovena na prvom mjestu? :-) Joj nemojte opet početi sa ovim fol realnim razmišljanjem. Mnogi su govorili da će biti Grčka na prvom mjestu pa nisu bili. Isto kao što mi možemo kiksati protiv Velsa, tako isto možemo mi biti na prvom mjestu a ne Belgija.
Gdje si pročitao da se Spahić i Misimović opraštaju poslije Brazila? Za Generala znam, 100% neće igrati kvalifikacije.
popokatepetl_com

#377 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by popokatepetl_com »

Izuzev Balea i Ramseya ostali jaci igraci su golman Henessey koji je dosao na zimu u Crystal Palace, Ashley Williams standardan stoper i kapiten Swansea, Joe Allen vezni igrac Liverpoola i Joe Ledley iz Celtica. To su ti bolji igraci ostatak im je uglavnom ili championship ili skotski premiership.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#378 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

Point. wrote:Ma pitanje je koliko ce Bale i Ramsey igrati, vidis da su vazda nesto povrijedjeni. Al nemogu njihova dva igraca da budu da se useremo u gace, ostali igraju vecinom po Championshipu. Mene vise brinu cifuti a i Kipar.
Do sad su se i oni vadili da ne igraju, Bale recimo vise nije ni igrao u proslim kvalifikacijama kako su skontali da nemaju sanse. Ali sa ovim 3 mjestom i barazom koji im se smjesi, sta mislis koliko ce svi zapeti da se po prvi put plasiraju?

Cinjenica je da nisu taraba ekipa, nisu to neki majstori ni zvijezde, ekipa puna radilica i ova dva majstora...
Objektivni navijac

#379 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Objektivni navijac »

popokatepetl_com wrote:Ne znam kako mozete govoriti da je bolje izvuci Wales nego Bugarsku, MAkedonijiu, Crnu Goru i Skotsku? Wales ima dobre igrace mislim da su svi iz Premiershipa osim Balea uigravali su u prethodnim ciklusima ekipu oko Ramseya i Balea i sigurno je da ce biti veoma opasni, zadnju utakmicu kvalifikacija su remizirali u Briselu sa Belgijom.

Ramsey je najbolji igrac Arsenala ove godine a vjerovatno bi uz Suareza bio prvi kandidat za najboljeg igraca Premierlige da se nije ozlijedio, Bale prosle godine bio najbolji igrac Premierlige, od poznatijih igraca tu znam za onog stopera Ashleya Williamsa iz Swansea i Joea Allena iz Liverpoola. Ovi su sigurno puno tezi protivnik od timova poput Bugarske, Makedonije, Crne Gore ili Skotske koje bi mi ko plitak potok pregazili. Ova dva igraca Walesa vrijede ko sve ove reprezentacije zajedno...

Naravno ne treba sad ni praviti bauk od njih, jaci smo sigurno i favoriti smo ali nisu nimalo naivan protivnik i treba ih shvatiti najozbiljnije moguce.
Gledao sam Vels u prijateljskoj protiv nas i protiv Hrvatske,djelovali su amaterski i jadno. No,mozda su se dosada popravili.
Mustang1

#380 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Mustang1 »

Uzmi u obzir da su svi igraci iz Championshipa bolji od igraca iz Hrvatske lige od kojih ce nam repka biti sastavljena ako se nastavi ovako :D
insaneinthebrain

#381 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by insaneinthebrain »

Bale na twitteru juce
Not a bad draw for Euro 2016. Can't wait to get started and push for those top 2 places
jos samo da igraci andore pocnu izjavljivati da se bore za barazh i trece mjesto u grupi :izet:
spacek

#382 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by spacek »

vala ako se trebamo bojati kipra koji je ''ranga'' grcke, a grka se nismo bojali onda treba odmah da odustanemo od kvalifikacija...isto tako i za vels...ako se crnogorci nisu uplasili engleza koji su ''ranga'' velsa onda nemamo tu sta traziti...ma dajte...pa ovo su ekipe za nabijanje gol razlike da se ne lazemo (samo kad se sjetim kako je srbija naguzila vels 6:1 i 3:0, a hrvati 2:0 i 2:1)...izrael opaka repka, kod kuce ih rusi demolirali 0:4, a da ne pricam o igrama (nerjeseno sa azerbejdzanom u oba meca, i patnja sa 4 boda protiv sjeverne irske)...
Objektivni navijac

#383 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Objektivni navijac »

Mustang1 wrote:Uzmi u obzir da su svi igraci iz Championshipa bolji od igraca iz Hrvatske lige od kojih ce nam repka biti sastavljena ako se nastavi ovako :D
Osim igraca Cardifa,oni su operisani od fudbala :izet: :D :D
spacek

#384 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by spacek »

Objektivni navijac wrote:
Mustang1 wrote:Uzmi u obzir da su svi igraci iz Championshipa bolji od igraca iz Hrvatske lige od kojih ce nam repka biti sastavljena ako se nastavi ovako :D
Osim igraca Cardifa,oni su operisani od fudbala :izet: :D :D
Jel to na FK Sarajevo misliš?
Itakoto

#385 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Itakoto »

Ma moze Bale pisati sta hoce. Nogomet je timska igra a sa njim u ekipi Velsa ne igraju Marcelo, Modric, Ronaldo, Isco, Pepe, Benzema i ostala kompanija vec prosjecni igraci (izuzev Ramseya) iz Swansea, Burnleya itd. Ako su oni bolji od nasih uigranih Dzeka, Begovica, Ibisevica, Pjanica, Lulica, Spahica, Kolasinaca, Hajrovica onda ja stvarno pojma nemam o ovoj igri.
wolf07

#386 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

Meni je glavna fora kad neko kaze kako ova Belgija nije ona koju smo handrili k'o sansku kozu kako nam se cejfne a onda vec u sljedecoj recenici se iznosi zakljucak kako imamo negativan skor sa Izraelom (isto k'o da nam i dan danas na golu stoji Dedic i k'o da smo mi ona repka iz 1998.g.). Pa dajte ljudi malo realnosti unesite u ovu pricu. Velicina ove reprezentacije je u tome sto moze da daje puno golova!!!!! U zadnjim kvalifikacijama je to pred kraj islo malo teze jer je ulog bio visok ali hajde malo skontajte kakvi ce biti kad opet u septembru sve krene s nule. Eto bas ce Kipar da nas zajebe na Bilinom Polju koje ce bit k'o grotlo vulkana nakon svjetskog prvenstva kakav god rezultat dole napravimo ili ne napravimo. Ovdje pojedinci samo sto nisu rekli kako cemo biti peti u grupi zahvaljujuci boljoj gol razlici u odnosu na Andoru. Sto se tice Velsa, svaka cast Bejlu ali de malo razaberite ko mu daje lopte u Realu a ko u reprezentaciji. Od sustinske je vaznosti da se u prvih par utakmica uzme sto vise bodova i uz sto bolju gol tazliku (kao u prethodnim kvalifikacijama) poslije svima klecnu koljena kad ti izadju na megdan pa mozes i ti prebacit u manju brzinu kako se to bude privodilo kraju. Pogledajte malo ko je u nasem napadu i ko je odbrani nasih protivnika pa malo po tome sudite.
spacek

#387 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by spacek »

bolje bi bilo da pripazi Bale sta prica, jer ocito jos uvijek ne zna ko ce ga cuvati :D

Image

slika je u originalnim proporcijama :D
Last edited by spacek on 24/02/2014 13:30, edited 1 time in total.
Šibicar

#388 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Šibicar »

Raja se ne boji Velsa nego Bejla,to su većinom oni koji nikad nisu ni gledali kako igra Vels nego na osnovu 1-2 igrača koji igraju za Vels donose odluku o njihovoj snazi i igri.Ne kažem da nam ne mogu otkinuti bod i da ih trebamo olako shvatiti,ali da su za nas taraba i da ćemo ih dobiti u obje tekme ako udjemo ozbiljno,u to nimalo ne sumnjam.
Brkooo

#389 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Brkooo »

spacek wrote:bolje bi bilo da pripazi Bale sta prica, jer ocito jos uvijek ne zna ko ce ga cuvati :D

Image

slika je u originalnim proporcijama :D
:lol: :lol:
Referent za ONO i DSZ

#390 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Referent za ONO i DSZ »

S ovakvom ekipom koju imamo i grupom koju smo dobili svaki solidan selektor bi garantovao prolaz dalje, mozda ne prvi ali drugi sigurno.
A sta mi mozemo s nasim "takticarem" i "strategom" koji je svom Vrsajevicu iznjedrio Tina u pojacanje.
Pa taj covjek nije znao ni dok smo imali nervni slom u Litvaniji i cekali kraj, 2 takticke izmjene napraviti i nedozvoliti im onaj slobodan udarac u '89 koji nam je mogao sve snove srusiti. A slicnih gresaka i vecih je bilo ne more nego ocean.
Selektor nam je jedan obicni ignorant nedostojan svoje pozicije kojem se posrecilo da je tu gdje jeste. Evo i ovim kasnjenjima potvrdjuje dosta.
Brazil ce nam zorno pokazati ko smo i sta smo te sta je sve nas selektor uradio i pripremio za SP.
Nije da smo mocni ali sa nekim drugim, hadno bi prosli u drugu grupu.
Ja bih volio da sve ovo sto sam napisao nije tacno kao sto bi volio da je danas lijep dan al ocigledno nije :(
El_comadante

#391 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by El_comadante »

Referent za ONO i DSZ wrote:S ovakvom ekipom koju imamo i grupom koju smo dobili svaki solidan selektor bi garantovao prolaz dalje, mozda ne prvi ali drugi sigurno.
A sta mi mozemo s nasim "takticarem" i "strategom" koji je svom Vrsajevicu iznjedrio Tina u pojacanje.
Pa taj covjek nije znao ni dok smo imali nervni slom u Litvaniji i cekali kraj, 2 takticke izmjene napraviti i nedozvoliti im onaj slobodan udarac u '89 koji nam je mogao sve snove srusiti. A slicnih gresaka i vecih je bilo ne more nego ocean.
Selektor nam je jedan obicni ignorant nedostojan svoje pozicije kojem se posrecilo da je tu gdje jeste. Evo i ovim kasnjenjima potvrdjuje dosta.
Brazil ce nam zorno pokazati ko smo i sta smo te sta je sve nas selektor uradio i pripremio za SP.
Ja bih volio da sve ovo sto sam napisao nije tacno kao sto bi volio da je danas lijep dan al ocigledno nije :(
kako sam negdje cuo da je selektor izjavio da sigurno odlazi nakon SP.
e sada koliko je on loš govori činjenica da nas je jedino on odveo na SP a niko prije njega nije uspio.
A1fa

#392 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

wolf07 wrote:Meni je glavna fora kad neko kaze kako ova Belgija nije ona koju smo handrili k'o sansku kozu kako nam se cejfne a onda vec u sljedecoj recenici se iznosi zakljucak kako imamo negativan skor sa Izraelom (isto k'o da nam i dan danas na golu stoji Dedic i k'o da smo mi ona repka iz 1998.g.). Pa dajte ljudi malo realnosti unesite u ovu pricu. Velicina ove reprezentacije je u tome sto moze da daje puno golova!!!!! U zadnjim kvalifikacijama je to pred kraj islo malo teze jer je ulog bio visok ali hajde malo skontajte kakvi ce biti kad opet u septembru sve krene s nule. Eto bas ce Kipar da nas zajebe na Bilinom Polju koje ce bit k'o grotlo vulkana nakon svjetskog prvenstva kakav god rezultat dole napravimo ili ne napravimo. Ovdje pojedinci samo sto nisu rekli kako cemo biti peti u grupi zahvaljujuci boljoj gol razlici u odnosu na Andoru. Sto se tice Velsa, svaka cast Bejlu ali de malo razaberite ko mu daje lopte u Realu a ko u reprezentaciji. Od sustinske je vaznosti da se u prvih par utakmica uzme sto vise bodova i uz sto bolju gol tazliku (kao u prethodnim kvalifikacijama) poslije svima klecnu koljena kad ti izadju na megdan pa mozes i ti prebacit u manju brzinu kako se to bude privodilo kraju. Pogledajte malo ko je u nasem napadu i ko je odbrani nasih protivnika pa malo po tome sudite.
E ovakvog stava se ja i plasim, ne sto sam paranoican vec sto imamo vise iskustva sa spustanjem na zemlju posle velikih ocekivanja nego sto su se ta ocekivanja obistinila.
Tu Belgiju nismo ,,handrili'' cak ni kod 4-2 pobjede gore, ko je zaboravio kako su stvari izgledale na terenu neka pogleda snimak do bakljade i kako smo ,,plivali'' kod 2-2. To sto se posle izdesavalo nakon prekida od 20 minuta je za anale i uvijek ce se prepricavati. Nama ide u prilog da ni kod nas nije to ta reprezentacija, imamo samo 3 igraca koji i sada igraju i individualno smo sad sigurno jaci.
Ne morate ici tako daleko ako vam treba znak za uzbunu, sta nam se desilo protiv Slovacke u Zenici?? Mi cemo se boriti sigurno za drugo mjesto, ako dobro krenemo i za prvo, ali sa ovakvim nonsalantnim pristupom nam se moze desiti i trece...
A1fa

#393 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by A1fa »

El_comadante wrote:
Referent za ONO i DSZ wrote:S ovakvom ekipom koju imamo i grupom koju smo dobili svaki solidan selektor bi garantovao prolaz dalje, mozda ne prvi ali drugi sigurno.
e sada koliko je on loš govori činjenica da nas je jedino on odveo na SP a niko prije njega nije uspio.
Da, Pape nas je sam doveo iz 6 u prvi sesir, dosao je i otjerao Usanovica, Pusinu, izborio baraz, nagovorio Pjanica, Mujdzu, Begovica da igraju za nas, pobjedio je u kvalifikacijama Spaniju, rasturio portugal, ponizio Francusku, revidirao duple ugovore NSBIH-a sa sponzorima, ukinuo suspenziju Fife...... :roll:
LSD

#394 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by LSD »

nevjerovatno :shock: :lol: Citajuci komentare pojedinaca stice se dojam da bi kukali i da nam grupu cine: Andora, San Marino, Lihtenštajn, Malta i Luxemburg.
Pa morali smo dobiti jednu prejaku ekipu tipa Belgija....i više me brinu izraelci nego velšani....Izrael je zagorcavao život Portugalu na prošlim kvalifikacijama, mnogo nezgodna ekipa.
Mustang1

#395 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Mustang1 »

Kolika ekipa je napravilo historijske ekipe sa jednim trenerom pa ga otjeralo .. Eto mi ovog trebamo dozivotno drzati kao selektora jer nas je odveo prvi put na svjetsko :D Valja stvoriti ekipu i za sljedece kvalifikacije ne zavrsava zivot na planeti nakon Brazila !
wolf07

#396 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by wolf07 »

A1fa wrote:
wolf07 wrote:Meni je glavna fora kad neko kaze kako ova Belgija nije ona koju smo handrili k'o sansku kozu kako nam se cejfne a onda vec u sljedecoj recenici se iznosi zakljucak kako imamo negativan skor sa Izraelom (isto k'o da nam i dan danas na golu stoji Dedic i k'o da smo mi ona repka iz 1998.g.). Pa dajte ljudi malo realnosti unesite u ovu pricu. Velicina ove reprezentacije je u tome sto moze da daje puno golova!!!!! U zadnjim kvalifikacijama je to pred kraj islo malo teze jer je ulog bio visok ali hajde malo skontajte kakvi ce biti kad opet u septembru sve krene s nule. Eto bas ce Kipar da nas zajebe na Bilinom Polju koje ce bit k'o grotlo vulkana nakon svjetskog prvenstva kakav god rezultat dole napravimo ili ne napravimo. Ovdje pojedinci samo sto nisu rekli kako cemo biti peti u grupi zahvaljujuci boljoj gol razlici u odnosu na Andoru. Sto se tice Velsa, svaka cast Bejlu ali de malo razaberite ko mu daje lopte u Realu a ko u reprezentaciji. Od sustinske je vaznosti da se u prvih par utakmica uzme sto vise bodova i uz sto bolju gol tazliku (kao u prethodnim kvalifikacijama) poslije svima klecnu koljena kad ti izadju na megdan pa mozes i ti prebacit u manju brzinu kako se to bude privodilo kraju. Pogledajte malo ko je u nasem napadu i ko je odbrani nasih protivnika pa malo po tome sudite.
E ovakvog stava se ja i plasim, ne sto sam paranoican vec sto imamo vise iskustva sa spustanjem na zemlju posle velikih ocekivanja nego sto su se ta ocekivanja obistinila.
Tu Belgiju nismo ,,handrili'' cak ni kod 4-2 pobjede gore, ko je zaboravio kako su stvari izgledale na terenu neka pogleda snimak do bakljade i kako smo ,,plivali'' kod 2-2. To sto se posle izdesavalo nakon prekida od 20 minuta je za anale i uvijek ce se prepricavati. Nama ide u prilog da ni kod nas nije to ta reprezentacija, imamo samo 3 igraca koji i sada igraju i individualno smo sad sigurno jaci.
Ne morate ici tako daleko ako vam treba znak za uzbunu, sta nam se desilo protiv Slovacke u Zenici?? Mi cemo se boriti sigurno za drugo mjesto, ako dobro krenemo i za prvo, ali sa ovakvim nonsalantnim pristupom nam se moze desiti i trece...

Legendo, ja samo kazem da ne treba imati duple standarde. Pojedinci kad pricaju o Izraelu kazu kako nas je Izrael pobijedio tamo i uzeo bod ovdje - tacno! A onda kad pocne prica o Belgiji mijenja se ploca - nije to ona Belgija! Pa jbg nismo ni mi ona Bosna koju je Izrael povalio. Osim toga, mislim da se previse toga uvaljuje Susicu na dusu. Istina, moze on ovaj posao raditi vjerovatno puno pametnije ali jednostavno iz aviona vidis da imamo toliko dobre igrace da ni selektor ne treba biti negi fudbalski genije da ih dovede do jednog od prva dva mjesta. Ja vjerujem u ove momke a na koncu konca i u Sisica ma koliko neki ovdje bili skepticni. Ne zaboravite da smo u kvalifikacijama za SP 2014.g. mi vadjeni iz 3. sesira! Ne vidim zasto je Grcka i Slovacka slabija od Belgije i Izraela pa me ubijte. O Velsu stvarno ne treba trositi rijeci, sve je u redu Bejl, Kunto-Panto ali kamo tu jos igraca, pa nece dva covjeka valjda da nas pobijede. Ko to u njih stoji u njihovom sesnaestercu majka mu stara!
l33t

#397 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by l33t »

samo jedno da kazem za ove koji govore da nas je on odveo na SP...
je li on to doveo sve ove igrace, je li on napravio od njih tim ? nije tu Safet puno zasluzan jeste malo ali bi i bilo koji drugi selektor da nam je bio umjesto njega, vjerovatno izborio SP, a sa Vahom ili nekim jacim bi zavrsili kvalifikacije davno -.-
Logovan

#398 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

A1fa wrote:
El_comadante wrote:
Da, Pape nas je sam doveo iz 6 u prvi sesir, dosao je i otjerao Usanovica, Pusinu, izborio baraz, nagovorio Pjanica, Mujdzu, Begovica da igraju za nas, pobjedio je u kvalifikacijama Spaniju, rasturio portugal, ponizio Francusku, revidirao duple ugovore NSBIH-a sa sponzorima, ukinuo suspenziju Fife...... :roll:
Zašto svaki put počnete sa ovako glupim postovima kad se spomene da nas je jedino Pape uspio odvesti na neko veliko takmičenje? :-) Ohladite malo, popustite nas sa glupostima.
Pismonosa

#399 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Pismonosa »

Neće nama Vels biti toliki problem. Nesigurni su u toj zadnjoj liniji i imaju onako prosječnog golmana, lik brani u Birminghamu, srednja žalost. Veoma često prave greške prilikom dodavanja u zadnjoj liniji, tako da je svaki iole jači presing već pola gola. Zato su im stoperi opasni u prekidima. Imaju onog ćelu Collinsa iz West Hama i Guntera iz Readinga. Može im se uvijek podvaliti lopta :izet:

Veznjaci izdržljivi ko konji, Andy King i ovaj Ledley iz Crystal Palacea. Ali tehnički ni do koljena Pjaniću, Misketu i ostalim našim majstorima.

Gareth Bale i Aaron James Ramsey - no comment

Craig Bellamy - uporan i bezobrazan, i bliže 40 kuka nego 30 :D

Uglavnom ekipa kojoj je Bale alfa i omega i ekipa koja može dosta trčati, i u toj trci napraviti milion malih grešaka :izet:

Mene više brine Izrael. Skroz su mi nepoznati :roll:
todd_smith

#400 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by todd_smith »

Bale i Ramsey, mi Edina i Miralema.

I onda dotucemo jos Lulom, Hajrovicem, Kolosincem, Begovicem, Misketom

Ne vidim da nam mogu toliko ozbiljno prijetiti.

Izrael je gadna ekipa, sama cinjenica da se Portugal uvijek namuci sa njima, pa cak i Rusija, bice nam nesto poput Slovacke
Locked