Svakodnevnica na http://www.mupzdk.gov.ba/osnovfinal1.htm

Sensei wrote:Ovako to pišu Mupadžije iz MUP-a ZD Kantona
Svakodnevnica na http://www.mupzdk.gov.ba/osnovfinal1.htm
Ni od kakve.Saraswati wrote:ni od kakve ili niodkakve?
Postovi su ti previse pismeni i pravopisno korektni da bih povjerovala kako zaista ne znas odgovore na ove "nedoumice".prleitihi wrote:Je li pravilnije za grame pisati: gr ili g? I da li treba tačku koristiti?
Stabiljka ili stabljika?
Tanjur ili tanjir?
1 jaje a 2 jajeta?
Mislim da za gram može i g i gr (a tačka ne treba?)Hierarchia wrote:Postovi su ti previse pismeni i pravopisno korektni da bih povjerovala kako zaista ne znas odgovore na ove "nedoumice".prleitihi wrote:Je li pravilnije za grame pisati: gr ili g? I da li treba tačku koristiti?
Stabiljka ili stabljika?
Tanjur ili tanjir?
1 jaje a 2 jajeta?
Eto vidis. Sjedi, pet minus. Ne treba tacka iza mjernih jedinica.prleitihi wrote:Mislim da za gram može i g i gr (a tačka ne treba?)Hierarchia wrote:Postovi su ti previse pismeni i pravopisno korektni da bih povjerovala kako zaista ne znas odgovore na ove "nedoumice".prleitihi wrote:Je li pravilnije za grame pisati: gr ili g? I da li treba tačku koristiti?
Stabiljka ili stabljika?
Tanjur ili tanjir?
1 jaje a 2 jajeta?
Stabiljka
Tanjur (zap. varijanta) - tanjir (ist.)
1 jaje - 2 jajeta
Eto, samo reci ako sam negdje uprsk'o.![]()
(znaš kako je, tri puta sjeci jednom mjeri![]()
![]()
)
Ali, druze direktore, nije jos zvonilo.zoom66 wrote:
hajde samo probajte josh...

???prleitihi wrote:Mislim da za gram može i g i gr (a tačka ne treba?)Hierarchia wrote:Postovi su ti previse pismeni i pravopisno korektni da bih povjerovala kako zaista ne znas odgovore na ove "nedoumice".prleitihi wrote:Je li pravilnije za grame pisati: gr ili g? I da li treba tačku koristiti?
Stabiljka ili stabljika?
Tanjur ili tanjir?
1 jaje a 2 jajeta?
Stabiljka
1 jaje - 2 jajeta
![]()
)
uprsko.. stabljika.prleitihi wrote:Mislim da za gram može i g i gr (a tačka ne treba?)Hierarchia wrote:Postovi su ti previse pismeni i pravopisno korektni da bih povjerovala kako zaista ne znas odgovore na ove "nedoumice".prleitihi wrote:Je li pravilnije za grame pisati: gr ili g? I da li treba tačku koristiti?
Stabiljka ili stabljika?
Tanjur ili tanjir?
1 jaje a 2 jajeta?
Stabiljka
1 jaje - 2 jajeta
![]()
)
Ima i gore od toga - zar se na ka¾e predavao?basta sljezove boje wrote:evo jednog posta sa foruma:
Na ekonomiji ima dosta dobrih profesora. Ja bih izdvojio barda marketinga u BiH, Borisa Tihog. Predavo mi je tri predmeta i uvijek mi je bilo zao sto je kraj semestra. Covjek ima neprocjenjivo iskustvo, sticano sirom svijeta.
zar se vise ne kaze Borisa Tihija?