Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
16%
C&A
15
16%
Subway
7
7%
Müller
22
23%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
22
23%

Total votes: 95

Ma.Le.Na

#376 Re: Sarajevo City Center

Post by Ma.Le.Na »

VjecitiStudent wrote:
Ma.Le.Na wrote:mene zanima da li ce ljudima koji stanuju preko puta onog reflektora na neki nacin kompenzirati onakvo danonocno osvjetljenje
ljudi sad moraju kupovati zaluzine..ulagati u zamracivanje nocu jer nema saMse da neko pod onim reflektorom moze zaspati..
ljeti ce ono privlaciti rojeve musica...dakle nece moci otvoriti ni prozor..ulaganje u klimu
na koji nacin je to, AKO JE, uzeto u obzir??
Šta ćemo sa bolesnicima u bolnici, tamne naočale im stavljati?
Jedno je kad ovakvo nešto šljašti na Times square-u u NY gdje su poslovne zgrade u kojima niko noću ne spava, sasvim drugo kad šljašti na mjestu koje je okruženo stanovima u kojima neko noću spava.
Ali eto, vidjela žaba ...
upravo to..

i razlika izmedju rasvjete i ovoga je drasticna!
vi ocito ne prolazite nocu tim dijelom, vidi se kao u sred bijela dana :shock:
OldMayor

#377 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

VjecitiStudent wrote: Šta ćemo sa bolesnicima u bolnici, tamne naočale im stavljati?
Jedno je kad ovakvo nešto šljašti na Times square-u u NY gdje su poslovne zgrade u kojima niko noću ne spava, sasvim drugo kad šljašti na mjestu koje je okruženo stanovima u kojima neko noću spava.
Sta cemo dole s ljudima na Dobrinji i Ilidzi, avioni im zuje po cijeli dan?

Sta cemo sa onima u Butmiru smrde im krave?

Sta cemo sa onima u Doglodima, potopi ih bosna svake godine?

Jarane, svako placa neku cijenu.

Marijin Dvor je centar grada i namjerava se pretvoriti u poslovnu zonu. I bas me iskreno boli qrac za nekoga ko zivi u stanu od 250.000 KM hocel moc zaspati ili nece. :roll: I generalno pola stanova ondje na Marijin Dvoru je vec pretvoreno u poslovne prostore. Obidji malo onaj dio pa ces i sam vidjeti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#378 Re: Sarajevo City Center

Post by Truba »

meni je fascinantno kako u tim stanovima obićno žive babe :D
barem ovo što sam ja vidio
manekenka u penziji

#379 Re: Odg: Sarajevo City Center

Post by manekenka u penziji »

OldMayor wrote:
VjecitiStudent wrote: Šta ćemo sa bolesnicima u bolnici, tamne naočale im stavljati?

Marijin Dvor je centar grada i namjerava se pretvoriti u poslovnu zonu. I bas me iskreno boli qrac za nekoga ko zivi u stanu od 250.000 KM hocel moc zaspati ili nece. :roll: I generalno pola stanova ondje na Marijin Dvoru je vec pretvoreno u poslovne prostore. Obidji malo onaj dio pa ces i sam vidjeti.
I ove krave su u Doglodima, samo se p.dobro zove Butmir :lol:
VjecitiStudent

#380 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

OldMayor wrote:

I krave i avioni i Bosna su bili tamo prije no što su se naselili ti kojima to eventualno smeta.
Ovdje je upravo obratno.
travar

#381 Re: Sarajevo City Center

Post by travar »

Ne trebamo mi ništa ni praviti.
U ovom prknu (pardon my french) od grada, šta god da se napravi nekome će smetati, iz ovih ili onih razloga.
:roll:
Queen_of_hearts

#382 Re: Sarajevo City Center

Post by Queen_of_hearts »

travar wrote:Ne trebamo mi ništa ni praviti.
U ovom prknu (pardon my french) od grada, šta god da se napravi nekome će smetati, iz ovih ili onih razloga.
Trebamo praviti,itekako trebamo.......ali pri tome ispostovati sebe i svoj grad . Kriminalci koji sjede u foteljama bi za "sicu" koju stave na racun pustili Šidija i Šidije da nam seru po glavi 24/7 lijececi svoje komplekse mrcinama od zgrada i epilepticnim osvjetljenjem .
A ovo ruglo se bas potrudilo da smeta !
Usamljeni Jahac

#383 Re: Sarajevo City Center

Post by Usamljeni Jahac »

Queen_of_hearts wrote:
Trebamo praviti,itekako trebamo.......ali pri tome ispostovati sebe i svoj grad . Kriminalci koji sjede u foteljama bi za "sicu" koju stave na racun pustili Šidija i Šidije da nam seru po glavi 24/7 lijececi svoje komplekse mrcinama od zgrada i epilepticnim osvjetljenjem .
zbog sarajeva i njegovih gradzana,ovaj grad ce se i dalje praviti.
a ovaj grad ce se i dalje praviti i radi takvih kao sto si ti, da mozete fino i lijepo crci od svog smrdaluka, zavisti i zlobe!
neki

#384 Re: Sarajevo City Center

Post by neki »

Usamljeni Jahac wrote:
Queen_of_hearts wrote:
a ovaj grad ce se i dalje praviti i radi takvih kao sto si ti, da mozete fino i lijepo crci od svog smrdaluka, zavisti i zlobe!
gdje si graDZane, sta ima... :lol:
Queen_of_hearts

#385 Re: Sarajevo City Center

Post by Queen_of_hearts »

Rece seljacina nepismena,pardon,gradzanin sarajeva !
Usamljeni Jahac

#386 Re: Sarajevo City Center

Post by Usamljeni Jahac »

a ovaj grad ce se i dalje praviti i radi takvih kao sto si ti, da mozete fino i lijepo crci od svog smrdaluka, zavisti i zlobe![/quote]

gdje si graDZane, sta ima... :lol:[/quote]
reci funjaro...
daxon

#387 Re: Sarajevo City Center

Post by daxon »

Možda griješim, no meni se čini da pomenuti led displej i nije baš najusklađenij sa članom 133. zobs-a, te na neki način možda ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju.
Naime, član 133 kaže:
član/članak 133.
Na putu/cesti se ne smiju postavljati table/ploče, znakovi, svjetla, stupoviili drugi slični predmeti kojima se zaklanja ili umanjuje vidljivost postavljenih saobraćajnih/prometnih znakova, ili koji svojim oblikom, bojom, izgledom ili
mjestom postavljanja oponašaju ili sliče nekom saobra}ajnom/prometnom znaku, ili zasljepljuju učesnike/sudionike u saobra}aju/prometu, ili odvraćaju njihovu pažnju/pozornost u mjeri koja može biti opasna za bezbjednost/sigurnost
saobraćaja/prometa na putu/cesti.
Dakle, kada dolazite Zmaja od Bosne iz pravca Novog Sarajeva, ukoliko je onaj cirkus uključen, svijetla semafora na raskrsnici će biti utopljena u mnogo snažnija svijetla i šarenilo displeja, tako da će učesnici u saobraćaju teško moći na vrijeme isčitati mnogo slabija svjetla koja daje semafor i koja se utapaju u šarenilo displeja, a da o odvlačenju pažnje i ne govorim, ipak je ono jedna od najfrekventnijh raskrsnica u gradu..
Ambrozija

#388 Re: Sarajevo City Center

Post by Ambrozija »

Uvijek iste tri-cetiri osobe na svaki moguci projekat u gradu imaju zamjerke i negativne komentare.
stup metropola

#389 Re: Sarajevo City Center

Post by stup metropola »

Sugavi trolovi. Radite nesto korisno umjesto bespotrebnog, dosadnog trolanja. Niste nikom zanimljivi!

Sent from my A800 using Tapatalk
Ma.Le.Na

#390 Re: Sarajevo City Center

Post by Ma.Le.Na »

fkt ne kontam u cemu je problem :?
treba da se pravi i radi
ali valjda se moraju postovati i odredjene norme
odredjeni NORMATIVI koji su ZAKONOM odredjeni
niko nikome ne brani gradnju,,,samo postovati zakonske odredbe
a ono, sigurna sam, nije zakonski odradjeno
pa poBogu sada su toliko "jake" razne deklaracije o zastiti zivotne sredine...ne smijes napraviti prkno koje ce smetati sismisima u nedodjiji..al to sto epilepticni displej (svaka cast na konstrukciji izraza :thumbup: ) smeta ljudima koji tamo zive vec 50 godina..to nista..
smijesni_ste

#391 Re: Sarajevo City Center

Post by smijesni_ste »

Pročitah posljednjih nekoliko stranica i oplakah :lol: :lol: :sax:
Ma.Le.Na

#392 Re: Sarajevo City Center

Post by Ma.Le.Na »

daxon wrote:Možda griješim, no meni se čini da pomenuti led displej i nije baš najusklađenij sa članom 133. zobs-a, te na neki način možda ugrožava bezbjednost učesnika u saobraćaju.
Naime, član 133 kaže:
član/članak 133.
Na putu/cesti se ne smiju postavljati table/ploče, znakovi, svjetla, stupoviili drugi slični predmeti kojima se zaklanja ili umanjuje vidljivost postavljenih saobraćajnih/prometnih znakova, ili koji svojim oblikom, bojom, izgledom ili
mjestom postavljanja oponašaju ili sliče nekom saobra}ajnom/prometnom znaku, ili zasljepljuju učesnike/sudionike u saobra}aju/prometu, ili odvraćaju njihovu pažnju/pozornost u mjeri koja može biti opasna za bezbjednost/sigurnost
saobraćaja/prometa na putu/cesti.
Dakle, kada dolazite Zmaja od Bosne iz pravca Novog Sarajeva, ukoliko je onaj cirkus uključen, svijetla semafora na raskrsnici će biti utopljena u mnogo snažnija svijetla i šarenilo displeja, tako da će učesnici u saobraćaju teško moći na vrijeme isčitati mnogo slabija svjetla koja daje semafor i koja se utapaju u šarenilo displeja, a da o odvlačenju pažnje i ne govorim, ipak je ono jedna od najfrekventnijh raskrsnica u gradu..
da ne govorim da se upravo na ovoj saobracajnici...na dijelu za polukruzno okretanje kod alte, redovno i jako cesto desavaju udesi
i bez displeja..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#393 Re: Sarajevo City Center

Post by Chmoljo »

Ma.Le.Na wrote:al to sto epilepticni displej (svaka cast na konstrukciji izraza :thumbup: ) smeta ljudima koji tamo zive vec 50 godina..to nista..
svaki dan pjena party :D

(tobe jarabi, tobe estagfirullah)
Hajvan

#394 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

Nemoj da se stresiraš. Nije ovo ovdje pokazatelj niceg. Ovdje uglavnom obitava (polu)svijet koji mrzi sve za što misli da ce narusiti njihove male (polu)svijetove… sve su to male zećice i zeke drkice :D

...mali licemjerni, konformistički posranci.
karanana

#395 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

T-7.

kako dobiti pozivnicu za testno otvaranje? necu bakira direktno da zovem da ga ne maltretiram za ovu sitnicu.
a imam jednu macu kandidatkinju za sex na onom parkingu ali bi moro da je odvedem bar na to otvaranje pa onda sex.
RLewis

#396 Re: Odg: Sarajevo City Center

Post by RLewis »

Chmoljo wrote:
Ma.Le.Na wrote:al to sto epilepticni displej (svaka cast na konstrukciji izraza :thumbup: ) smeta ljudima koji tamo zive vec 50 godina..to nista..
svaki dan pjena party :D

(tobe jarabi, tobe estagfirullah)
Oplakah
:D

Sent from my ZP998 using Tapatalk
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#397 Re: Sarajevo City Center

Post by ladyblue18 »

Prekinite sa medjusobnim uvredama!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#398 Re: Sarajevo City Center

Post by Chmoljo »

a sad ozbiljno:

jesu li neki od vas ovdje investitori? jebote život kakav se jed ovdje prosipa... zbog pishane zgrade treba banovi da lete?
:-) :-) :-)

spustite lopticu. i jedni, i drugi.
Hajvan wrote:

Nemoj da se stresiraš. Nije ovo ovdje pokazatelj niceg. Ovdje uglavnom obitava (polu)svijet koji mrzi sve za što misli da ce narusiti njihove male (polu)svijetove… sve su to male zećice i zeke drkice :D

...mali licemjerni, konformistički posranci.
Usamljeni Jahac wrote: reci funjaro...
P.S. slušajte šta vam lejdi kaže :D :run:
daxon

#399 Re: Sarajevo City Center

Post by daxon »

Hajvan wrote:.mali licemjerni, konformistički posranci.
A komunisti, četnici, ustaše, islamofobi... si zaboravio, ili...?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#400 Re: Sarajevo City Center

Post by ladyblue18 »

:mrgreen: :kiss:
Post Reply