pa ja sam i rekao da su pobjegli od straha, a on mene ubjedjuje kako su otisli jer moraju biti na srpskoj zemlji, u srpskoj skoli i okruzeni srbima. ako je tako kako su se onda vratili u sarajevo iza rata pa otisli opet i ako je tako pitao sam zasto su otisli i hrvati i bosnjaciGojeni H wrote:Bodkin wrote: ...ali ti je jos jedna glupost da su otisli zato sto su htjeli da budu samo sa srbima na srpskoj zemlji
Srbi misevi, kao i bosnjacki i hrvatski misevi koji nisu smjeli docekati neprijatelja su se ispalili ranije.
Srbi koji su se nadali brzoj pobjedi "brace" su u vise navrata napustali gradove. Haman im nije bilo dobro javljeno ili bratija nije jos bila spremna...do konacnog napada, kada su samo "nestali" preko noci.
Po default-u su "isli na vikendice da poberu krompir". Ne znam kad se "bere" krompir ali su mi ljudi rekli da u proljece nema sanse.
Srbi koji nisu htjeli iz svoje kuce ostali su i s nama branili svoje kuce ... ili su svercali kao i bosnjacki i hrvatski "borci".
Ovome sam bio svjedok i to 300 BN-ova i "udruzenja logorasa PC" ne moze promijeniti.
Nezvanicni rezultati popisa!
-
Bodkin
#376 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
- Gojeni H
#377 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Pa nisi potpuno u pravu. Da je bilo ljudi koji su otisli iz straha - jeste. Takvi se uglavnom nisu zadrzali na prostoru BiH.Bodkin wrote:pa ja sam i rekao da su pobjegli od straha, a on mene ubjedjuje kako su otisli jer moraju biti na srpskoj zemlji, u srpskoj skoli i okruzeni srbima. ako je tako kako su se onda vratili u sarajevo iza rata pa otisli opet i ako je tako pitao sam zasto su otisli i hrvati i bosnjaciGojeni H wrote:Bodkin wrote: ...ali ti je jos jedna glupost da su otisli zato sto su htjeli da budu samo sa srbima na srpskoj zemlji
Srbi misevi, kao i bosnjacki i hrvatski misevi koji nisu smjeli docekati neprijatelja su se ispalili ranije.
Srbi koji su se nadali brzoj pobjedi "brace" su u vise navrata napustali gradove. Haman im nije bilo dobro javljeno ili bratija nije jos bila spremna...do konacnog napada, kada su samo "nestali" preko noci.
Po default-u su "isli na vikendice da poberu krompir". Ne znam kad se "bere" krompir ali su mi ljudi rekli da u proljece nema sanse.
Srbi koji nisu htjeli iz svoje kuce ostali su i s nama branili svoje kuce ... ili su svercali kao i bosnjacki i hrvatski "borci".
Ovome sam bio svjedok i to 300 BN-ova i "udruzenja logorasa PC" ne moze promijeniti.
Ali je bio veci broj onih koji su otisli na brdo da se vrate kroz par dana. Ali su se malo zajebali u proracunu.
- Alfons Kauders
#378 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
da, vecina je otisla jer im je tako sugerisano ili naredjeno... to je cinjenica i tacka... mozemo sada pricati kako je to uradjeno, sta im je nudjeno i sl, ali tako je bilo... vjerovatno nisi imao dovoljno godina tada, pa se sad ne sjecas pikanterija... uglavnom krcmio se plijen, unaprijed... a bilo je i zanimljivih spiskovaBodkin wrote:aha, iako sam dva puta napisao da nije isto ti i dalje po svom. standardno jebigaAlfons Kauders wrote:laki je malo nervozan?Bodkin wrote:@alfons kao i uvijek, izmisljas stvari. ali nista novo od tebe. ne pada mi na pamet ubjedjivati sa tobom. imas svakako dovoljno ljudi ovdje na forumu da te potapsu po ledjima. kako rekoh, vise vjerujem svojim ocima nego tvojim nebulozama. i nisi mi jos objasnio kako su svi bosnjaci slusali karadzicevo naredjenje pa su otisli iz sarajeva prije nego sto se zapucalo?
ako nisi dovoljno inteligentan da shvatis da se javlja strah kod ljudi gdje gomila "tvojih" odlazi ili gdje neke "tvoje" zastrasuju ili protjeraju, da se bojis rata, da dolaze "oni anamo" protiv kojih se do juce ratovalo i oni ce biti nova vlast onda je u redu. onda sam ja krivali ima logike da su srbi i hrvati od negdje 97-98 isli iz sarajeva ( kako vidis ja pricam samo o onome sto znam, a ne pricam kao ti o mjestima gdje nikad bio nisam), na poziv sds-a i hdz-a
isto kao da sda pozove bosnjake na nesto i oni pristanu i to kolektivno
![]()
i koga to vas sefe? nas koji mislimo da u 70% postova lupas stvari napamet?![]()
dakle odlazak iz "straha" i protjerivanje s uperenom puskom u ledja su dvije potpuno iste stvari?![]()
a svi bosnjaci su otisli iz sarajeva? sorry, nisam primjetio...
i zanimljiv je to bio neki strah... strah ljude ostati u gradu s balijama, ali ih nije strah otici na brdo i pucati po tim istim balijama... cudan neki strah, nema sta
nisu svi otisli ali ih je otislo dosta. valjda na poziv, pardon naredjenje sds-a jelde? i da strah. ima onih koji nisu pucali. sta mislis o tome? ili ima onih sto se vratise nekad da zive na iskljucivo srpskoj teritoriji i sa srbima po sarajevu. jebiga nisu znali da tu ima i drugih pa su otisli nakon par godina. i to si ubo nema sta
ima i onih koji nisu pucali, koji su otisli jos prije ovih drugih... ali ti ljudi nisu otisli radi straha od komsija, vec radi straha od rata - i dobar dio tih ljudi i dalje sarajevo naziva svojim gradom, bilo da zive u njemu ili da su ostali vani... licno ih dosta poznajem i nemam nista protiv njih- nasi su!
al protiv "prestrasenih" tipova poput batka imam stosta, pogotovo kad ih se pokusava predstaviti kao zrtve - a zapravo su bili saucesnici u zlocinu... da stvar bude jos gora, vise je srba u sarajevu stradalo od jebenih cetnika nego od kojekavih caca i ostalih gnjida (mozda je strah o kojem pricas?)
i to je ta razlika koja tebi smeta... bosnje i hrvati nisu isli iz prijedora ili brckog zato jer im je to rekao kljujic ili alija - vec zato sto su ih ubijali i trpali u logore... a dobar dio srba se isfurao u skladu s necijim planovima, sve u roku od nekoliko dana... i jebe mi se za njih
-
oakville
#379 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Pa vratili se i skontali da, nećeš vjerovati, nakon srpske opsade sarajeva od 4 godina, potpuno neočekivano, grad neće biti isti grad kao što su ostavili. Pa su se upitali gdje je ono multikulturno sarajevo sa svojim starim obilježjima obalom vojvode stepe, karađorđevom ulicom, i gdje su sve one fine prave sarajlije što su doselili iz crne gore i šumadije, ta prava gospoda, a ne ove došlje iz sandžaka i istočne bosne, koji kvare gradsku atmosferuBodkin wrote:pa ja sam i rekao da su pobjegli od straha, a on mene ubjedjuje kako su otisli jer moraju biti na srpskoj zemlji, u srpskoj skoli i okruzeni srbima. ako je tako kako su se onda vratili u sarajevo iza rata pa otisli opet i ako je tako pitao sam zasto su otisli i hrvati i bosnjaciGojeni H wrote:Bodkin wrote: ...ali ti je jos jedna glupost da su otisli zato sto su htjeli da budu samo sa srbima na srpskoj zemlji
- Alfons Kauders
#380 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
upravo tako - oni koji su fakat isli iz straha, isli su sto dalje... i to su radili svi koji su mogli, bez obzira na etnicku pripadnostGojeni H wrote: Pa nisi potpuno u pravu. Da je bilo ljudi koji su otisli iz straha - jeste. Takvi se uglavnom nisu zadrzali na prostoru BiH.
Ali je bio veci broj onih koji su otisli na brdo da se vrate kroz par dana. Ali su se malo zajebali u proracunu.
ali vecina nije isla iz straha... ili su se preko noci okurazili kad je bilo potrebno pomagati kojekakvim batkicima u silovanju i pljacki namjestaja i bijele tehnike... e oni su isli iz nekih drugih razloga... i nekako se sasvim cudno desavalo da se svi isfuraju u roku od par dana
- MuaDib
#381 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
U Bosni i Hercegovini jedno je jasno, većina nigdje ne želi da manjinu ni prihvati niti razumije, i to nije samo srpski ili hrvatski ekskluzivitet, već je itekako i bošnjački. Vidi se iz priloženog
A svi znamo da to vodi dezintegrisanom društvu, koje dugo ne može egzistirati unutar državno-pravnog okvira. Sama rekacija Sejfudina Tokića na ove nezvanične rezultate, dovoljno govori.
-
radostan dan
#382 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
a ona je?MuaDib wrote:U Bosni i Hercegovini jedno je jasno, većina nigdje ne želi da manjinu ni prihvati niti razumije, i to nije samo srpski ili hrvatski ekskluzivitet, već je itekako i bošnjački. Vidi se iz priloženogA svi znamo da to vodi dezintegrisanom društvu, koje dugo ne može egzistirati unutar državno-pravnog okvira. Sama rekacija Sejfudina Tokića na ove nezvanične rezultate, dovoljno govori.
ili - gdje se može vidjeti/pročitati?
tenks.
- raoul duke
#383 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Svi smo mi Ostali 
-
oakville
#384 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Tako je, svi su isti jelda? Možeš li nam dati primjere velikih demonstracija u Sarajevu protiv rada pravoslavne crkve u Sarajevu, nešto slično onom što se desilo u BLu povodom ferhadije?MuaDib wrote:U Bosni i Hercegovini jedno je jasno, većina nigdje ne želi da manjinu ni prihvati niti razumije, i to nije samo srpski ili hrvatski ekskluzivitet, već je itekako i bošnjački. Vidi se iz priloženogA svi znamo da to vodi dezintegrisanom društvu, koje dugo ne može egzistirati unutar državno-pravnog okvira. Sama rekacija Sejfudina Tokića na ove nezvanične rezultate, dovoljno govori.
Hajde
- Alfons Kauders
#385 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
ma ko bas bre zavadioakville wrote:Tako je, svi su isti jelda? Možeš li nam dati primjere velikih demonstracija u Sarajevu protiv rada pravoslavne crkve u Sarajevu, nešto slično onom što se desilo u BLu povodom ferhadije?MuaDib wrote:U Bosni i Hercegovini jedno je jasno, većina nigdje ne želi da manjinu ni prihvati niti razumije, i to nije samo srpski ili hrvatski ekskluzivitet, već je itekako i bošnjački. Vidi se iz priloženogA svi znamo da to vodi dezintegrisanom društvu, koje dugo ne može egzistirati unutar državno-pravnog okvira. Sama rekacija Sejfudina Tokića na ove nezvanične rezultate, dovoljno govori.
Hajdeda vidimo argumente, slike, i tome slično a ne mišljenja koja su plod tvog uma. Ti si slobodan da misliš šta god želiš, ali bez argumenata to nema nikakve težine ni veze sa stvarnošću.
nego... jel treba da slikam ovu srusenu crkvu, evo zavrsavam s poslom, pa odo...
uglavnom bilo je lijepo druziti se s vama... i navlaciti saloncima opanke...
-
Bodkin
#386 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
ja o takvima i govorim. ja sam rekao da je takvih pola, ti kazes malo vise ali o takvima sam i pricao. on je rekao da su svi otisli po naredjenju. to su ljudi koji su otisli prije i koji su vidjeli sta se desava.Gojeni H wrote:
Pa nisi potpuno u pravu. Da je bilo ljudi koji su otisli iz straha - jeste. Takvi se uglavnom nisu zadrzali na prostoru BiH.
ja sam jos govorio i o ljudima koji otisli iza rata,a bili se vratili. znam ih nekoliko i licno kao sto sam i napisao vec. vratili se i otisli opet. nije im valjda ovaj put dodik naredio
lupas i ti gluposti. tj rekao bih da si govno od covjekaoakville wrote: Pa vratili se i skontali da, nećeš vjerovati, nakon srpske opsade sarajeva od 4 godina, potpuno neočekivano, grad neće biti isti grad kao što su ostavili. Pa su se upitali gdje je ono multikulturno sarajevo sa svojim starim obilježjima obalom vojvode stepe, karađorđevom ulicom, i gdje su sve one fine prave sarajlije što su doselili iz crne gore i šumadije, ta prava gospoda, a ne ove došlje iz sandžaka i istočne bosne, koji kvare gradsku atmosferuI gledajući uokolo shvatili su da se prvi pravi takav multietnički grad u kojem srbi mogu multietnički živjeti sa šumadijcima i crnogorcima nalazi u bijeljini, pa im to je to bilo malo mjesto, pa su onda novi multietnički centar našli u beogradu, gdje u OŠ "Ljubomir Tadić" njihova djeca mogu da uče pravu historiju po Njegošu i historiju posljednjeg rata iz jedine istinite srpske perspktive, a ne da se slušaju lažne priče o nekim genocidima i opsadama sarajeva za koje svako zna da su same balije organizirali da se predstave kao žrtve . I tako dalje.
cinjenica al u kurcu. opet kazem, ako je cinjenica daj da vidimo te naredbe majku mu. ja sam napisao da je barem pola otislo iz straha od rata, straha od druge strane zbog masovne propagande i histerije tog vremena itd. treci put te pitam, zasto su bosnjaci i hrvati napustali sarajevo? ili su oni picke, a srbi to mudro isplanirali?Alfons Kauders wrote:
da, vecina je otisla jer im je tako sugerisano ili naredjeno... to je cinjenica i tacka... mozemo sada pricati kako je to uradjeno, sta im je nudjeno i sl, ali tako je bilo... vjerovatno nisi imao dovoljno godina tada, pa se sad ne sjecas pikanterija... uglavnom krcmio se plijen, unaprijed... a bilo je i zanimljivih spiskovato nisu bili lojalni gradjani ove drzave, vec ljudi koji su svojim postupkom direktno omogucili razaranje grada i mnogima nije trebalo puno vremena da na isti grad zapucaju
![]()
ima i onih koji nisu pucali, koji su otisli jos prije ovih drugih... ali ti ljudi nisu otisli radi straha od komsija, vec radi straha od rata - i dobar dio tih ljudi i dalje sarajevo naziva svojim gradom, bilo da zive u njemu ili da su ostali vani... licno ih dosta poznajem i nemam nista protiv njih- nasi su!
al protiv "prestrasenih" tipova poput batka imam stosta, pogotovo kad ih se pokusava predstaviti kao zrtve - a zapravo su bili saucesnici u zlocinu... da stvar bude jos gora, vise je srba u sarajevu stradalo od jebenih cetnika nego od kojekavih caca i ostalih gnjida (mozda je strah o kojem pricas?)
i to je ta razlika koja tebi smeta... bosnje i hrvati nisu isli iz prijedora ili brckog zato jer im je to rekao kljujic ili alija - vec zato sto su ih ubijali i trpali u logore... a dobar dio srba se isfurao u skladu s necijim planovima, sve u roku od nekoliko dana... i jebe mi se za njih
dalje, nastavljas sa svojim trpanjem rijeci sagovorniku. o kakvom prestrasenom batku bolanti pricas? i ko od njih zrtve pravi? jesi vidio post gdje sma napisao da je vise batko ubio ljudi nego pola sarajeva zajedno? ne pricas sam sa sobom. ima neko sa druge strane pa probaj odgovoriti na receno, a ne na ono sto si ti planirao pa tako napises ko VAS ne zna
dakle tvoja prva recenica je bila da su srbi otisli iz fbih jer im je naredjeno. ja sam rekao da je pola tih prije i tokom rat otislo iz straha od svega sto se dogadjalo. pola je otislo na brdo. sa je sa ljudima iza rata koji su se vratili pa otisli opet? opet na brdo?
i usao sam u ovu raspravu samo zbog tvog crno-bijelog pisanja, a normalni kojih je nekad bilo na ovom forumu nisu tu da ti odgovore dok oni sto pisu iz rs-a nit znaju o cemu pricaju nit su im paralele smislene. kad sam vidio da na banjaluckom forumu postoji tema gdje ljudi pisu kako je bilo odrastati u bl u ratu i kako su svaki dan mogli poginuti od metka ili granate, ja sam vidio u kakvim zabludama ljudi zive
- Mister Yes
#387 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
radostan dan wrote:a ona je?MuaDib wrote:U Bosni i Hercegovini jedno je jasno, većina nigdje ne želi da manjinu ni prihvati niti razumije, i to nije samo srpski ili hrvatski ekskluzivitet, već je itekako i bošnjački. Vidi se iz priloženogA svi znamo da to vodi dezintegrisanom društvu, koje dugo ne može egzistirati unutar državno-pravnog okvira. Sama rekacija Sejfudina Tokića na ove nezvanične rezultate, dovoljno govori.
ili - gdje se može vidjeti/pročitati?
tenks.
Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda
Bošnjački narod suočava se sa novim pokušajima manipulacija i malverzacija kako bi se realna etnička struktura stanovništva u BiH lažno prikazala na štetu najbrojnijeg naroda u našoj državi, kazao je u izjavi za javnost predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, povodom odluke nadležnih tijela o prolongiranju objavljivanja rezultata etničke strukture stanovništva na proljeće 2015., uz istovremeno plasiranje netačnih rezultata u medijima kroz navođenje neimenovanih izvora.
Nakon što su bošnjačke nevladine organizacije zvanično objavile procjene rezultata popisa stanovništva i novoj etničkoj strukturi stanovništva (53 posto u BiH a od toga 17 posto u RS-u), Milorad Dodik, predsjednik RS-a, i kardinal Vinko Puljić u više medijskih nastupa izrazili nezadovoljstvo brojem popisanih Srba i Hrvata. Posljednjih dana u medijima se pokušava falsificirati realan broj Bošnjaka kroz navodno prezentiranje neslužbenih rezultata popisa od neimenovanog izvora sa ciljem destabilizacije pozicije bošnjačkog naroda i BiH u cjelini, a u kontekstu otvorenih pokušaja razgradnje države BiH, kazao je Tokić.
Kontinuirano opravdavanje genocida nad Bošnjacima od struktura vlasti RS-a, te uspostavljeni politički savez Milorada Dodika i Dragana Čovića po matrici velikosrpskih i velikohrvatskih projekata Tuđmana i Miloševića su sastavni dio ataka na stabilnost i evroatlansku budućnosti BiH, smatra Tokić.
Pored nejedinstva i katastrofalnog političkog djelovanja lidera bošnjačkih političkih stranaka, te indolentnog ponašanja nadležnih međunarodnih institucija nad problemima sa kojima se suočava BiH, rezultati popisa stanovništva predstavljaju nepremostivu prepreku protivnicima BiH u ostvarivanju njihovih ciljeva. Zbog toga će i u narednom periodu činjenica da Bošnjaci predstavljaju apsolutnu većinu u BiH, biti obezvrijeđena kao nebitna te će se nastaviti pokušaji falsificiranja rezultata popisa, kazao je Tokić.
S tim u vezi, Bošnjački pokret traži od svih predstavnika Bošnjaka u strukturama vlasti da ne dozvole prolongiranje rezultata popisa i da spriječe eventualne manipulacije sa popisnim materijalom. Rezultati popisa stanovništva 2013., imaju historijsku važnost za budućnost bošnjačkog naroda i BiH u cjelini, te oni moraju biti odbranjeni od nasrtaja negiranja i falsificiranja, kazao je u izjavi za javnost predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić, saopćeno je iz pokreta.
-
oakville
#388 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Jest. jest, vi ste po tuzli rušili pravoslavne crke i otvarali konclogore znamo mi sve, samo ste postavili kartonsku maketu pravoslavne crkve radi zapada da se pretvarate da ste multietničniAlfons Kauders wrote:ma ko bas bre zavadioakville wrote:Tako je, svi su isti jelda? Možeš li nam dati primjere velikih demonstracija u Sarajevu protiv rada pravoslavne crkve u Sarajevu, nešto slično onom što se desilo u BLu povodom ferhadije?MuaDib wrote:U Bosni i Hercegovini jedno je jasno, većina nigdje ne želi da manjinu ni prihvati niti razumije, i to nije samo srpski ili hrvatski ekskluzivitet, već je itekako i bošnjački. Vidi se iz priloženogA svi znamo da to vodi dezintegrisanom društvu, koje dugo ne može egzistirati unutar državno-pravnog okvira. Sama rekacija Sejfudina Tokića na ove nezvanične rezultate, dovoljno govori.
Hajdeda vidimo argumente, slike, i tome slično a ne mišljenja koja su plod tvog uma. Ti si slobodan da misliš šta god želiš, ali bez argumenata to nema nikakve težine ni veze sa stvarnošću.
nego... jel treba da slikam ovu srusenu crkvu, evo zavrsavam s poslom, pa odo...![]()
uglavnom bilo je lijepo druziti se s vama... i navlaciti saloncima opanke...
-
pravi_herceg_bosanac
#389 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Ja nisam bas toliko tolerantan kao ovi Bosnjaci u sarajevu. Pogledajmo ovo:
Meni recimo ne ide u glavu kako nakon sto su srbi spalili sve dzamije u Banja Luci i nakon sto su poceli da organizuju ove nerede povodom ponovne izgradnje Ferhadije... kako to da u to da se niko nije sjetio da zapali pravoslavnu crkvu u sarajevu? Ima ih vise ali recimo onu najstariju. Nekoliko monotofkoktela ubacis unutra i nema je. Previse ste tolerantni.
Neke 2002. godine sam bio u Sarajevu. U centru grada neki mladici sa srpskom zastavom i cetnickom pjesmom u auto se voze i niko im nisa ne radi. Jos su se zaustavili na semaforu kod skenderije. Meni recimo nije bilo jasno; toliko je tu ljudi bilo i da im niko nij eprisao; blokirao auto; izvukao ih i prebio na smrt. Po meni taj Bosnjacki mentalitet nije bas dobar.
Meni recimo ne ide u glavu kako nakon sto su srbi spalili sve dzamije u Banja Luci i nakon sto su poceli da organizuju ove nerede povodom ponovne izgradnje Ferhadije... kako to da u to da se niko nije sjetio da zapali pravoslavnu crkvu u sarajevu? Ima ih vise ali recimo onu najstariju. Nekoliko monotofkoktela ubacis unutra i nema je. Previse ste tolerantni.
Neke 2002. godine sam bio u Sarajevu. U centru grada neki mladici sa srpskom zastavom i cetnickom pjesmom u auto se voze i niko im nisa ne radi. Jos su se zaustavili na semaforu kod skenderije. Meni recimo nije bilo jasno; toliko je tu ljudi bilo i da im niko nij eprisao; blokirao auto; izvukao ih i prebio na smrt. Po meni taj Bosnjacki mentalitet nije bas dobar.
- Paranoid
#390 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Nije bolan ekskluzivitet kad prodaš imovinu po tržišnoj cijeni i onda kukaš kako su te na taj čin natjerali. Kad je bilo govora o povratku prvo se vršio pritisak od MZ na Bošnjake, kao pokažite vi prvo dobru volju...i to je učinjeno. Oni koji su sve spakovali (uključujući i vodovodnu instalaciju) povratili korisnička prava i prodali sve regularno... Bošnjak podnese zahtjev za povratak, a onaj "jety" što je zauzeo traži 5 ili 10 hiljada da iseli...da ne govorimo o planskom "potpisivanju" da predaje imovinu prilikom razmjene u ratu...itd itd..MuaDib wrote:U Bosni i Hercegovini jedno je jasno, većina nigdje ne želi da manjinu ni prihvati niti razumije, i to nije samo srpski ili hrvatski ekskluzivitet, već je itekako i bošnjački. Vidi se iz priloženogA svi znamo da to vodi dezintegrisanom društvu, koje dugo ne može egzistirati unutar državno-pravnog okvira. Sama rekacija Sejfudina Tokića na ove nezvanične rezultate, dovoljno govori.
Ko vas ne zna...uhhh
-
radostan dan
#391 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Mister Yes wrote:Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda
Bošnjački narod suočava se sa novim pokušajima manipulacija i malverzacija kako bi se realna etnička struktura stanovništva u BiH lažno prikazala na štetu najbrojnijeg naroda u našoj državi, kazao je u izjavi za javnost predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić, povodom odluke nadležnih tijela o prolongiranju objavljivanja rezultata etničke strukture stanovništva na proljeće 2015.,......
hvala m yes.
- madner
#392 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
On bi spaljivao bosanske sakralne objekte. Cccc.
- Mister Yes
#393 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
pravi_herceg_bosanac wrote: kako to da u to da se niko nije sjetio da zapali pravoslavnu crkvu u sarajevu? Ima ih vise ali recimo onu najstariju. Nekoliko monotofkoktela ubacis unutra i nema je. Previse ste tolerantni.
-
oakville
#394 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Mister Yes wrote:pravi_herceg_bosanac wrote: kako to da u to da se niko nije sjetio da zapali pravoslavnu crkvu u sarajevu? Ima ih vise ali recimo onu najstariju. Nekoliko monotofkoktela ubacis unutra i nema je. Previse ste tolerantni.Hajde priznaj da si troll i da uopšte nisi Bošnjak već neko ko želi da ljudi steknu lošu sliku o Bošnjacima čitajući tvoje gadosti?
Last edited by oakville on 12/01/2014 14:59, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#395 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
pise na drugoj temi da je hrvatMister Yes wrote:pravi_herceg_bosanac wrote: kako to da u to da se niko nije sjetio da zapali pravoslavnu crkvu u sarajevu? Ima ih vise ali recimo onu najstariju. Nekoliko monotofkoktela ubacis unutra i nema je. Previse ste tolerantni.Hajde priznaj da si troll i da uopšte nisi Bošnjak već neko ko želi da ljudi steknu lošu sliku o Bošnjacima čitajući tvoje gadosti?
-
pravi_herceg_bosanac
#396 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Kakvu losu sliku? Pa upravo je problem u tome sto ste pretoleratni a ne bezobrazni. Vi se brinite o losoj slici.. kako ste naivni. Zato vas i gaze tako. Evo pogledaj ovaj film o Banja Luci. Prvo su spalili sve dzamije i onda kada je se ta najstarija dzamija probala da se renovira spaljeni su svi autobusi tih ljudi i to u 2001. godini.Mister Yes wrote:pravi_herceg_bosanac wrote: kako to da u to da se niko nije sjetio da zapali pravoslavnu crkvu u sarajevu? Ima ih vise ali recimo onu najstariju. Nekoliko monotofkoktela ubacis unutra i nema je. Previse ste tolerantni.Hajde priznaj da si troll i da uopšte nisi Bošnjak već neko ko želi da ljudi steknu lošu sliku o Bošnjacima čitajući tvoje gadosti?
U Sarajevu NITI JEDNA crkva nije spaljena. Ja se samo pitam dali je uredu biti toliko tolerantan? Tolerantan prema zivotinjama?
To pitanje sam sebi prvi put postavio kada sam vidio mladice od 19-25 godina; sa pjesmom Baja Mali Knindza kako idu sa 30 km/h kroz centar sarajeva. Potom se auto zaustavlja na semaforu u samo centru; na hiljade dusha i niko da ih prebije.
Koji narod na svijetu bi sebi to dozvolio? Znaci ja tebi zapalim sve bogomolje a ti meni dolazis u moj grad sa cetnickom pjesmom i na miru ides na pravoslavne mise. Gdje to ima?
Last edited by pravi_herceg_bosanac on 12/01/2014 15:03, edited 2 times in total.
- Mister Yes
#397 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Fuj šta god da tvrdi da je. Danas u gradu vidim kinesku porodicu i baš kažem ženi kako bi lijepo bilo da imamo na hiljade kineza, afrikanaca, arapa, meksikanaca svega. Kako bi grad bio ljepši. I kako je bio ljepši dok je u njemu bilo više Srba i Hrvata. Mnogo mi nedostaju ta vremena.Bodkin wrote:pise na drugoj temi da je hrvatMister Yes wrote:pravi_herceg_bosanac wrote: kako to da u to da se niko nije sjetio da zapali pravoslavnu crkvu u sarajevu? Ima ih vise ali recimo onu najstariju. Nekoliko monotofkoktela ubacis unutra i nema je. Previse ste tolerantni.Hajde priznaj da si troll i da uopšte nisi Bošnjak već neko ko želi da ljudi steknu lošu sliku o Bošnjacima čitajući tvoje gadosti?
A ono bi da pali. Fuj.
-
Bodkin
#398 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
ama govorim ti samo da mijenja po potrebiMister Yes wrote:Fuj šta god da tvrdi da je. Danas u gradu vidim kinesku porodicu i baš kažem ženi kako bi lijepo bilo da imamo na hiljade kineza, afrikanaca, arapa, meksikanaca svega. Kako bi grad bio ljepši. I kako je bio ljepši dok je u njemu bilo više Srba i Hrvata. Mnogo mi nedostaju ta vremena.Bodkin wrote:pise na drugoj temi da je hrvatMister Yes wrote:
Hajde priznaj da si troll i da uopšte nisi Bošnjak već neko ko želi da ljudi steknu lošu sliku o Bošnjacima čitajući tvoje gadosti?
A ono bi da pali. Fuj.
- Gojeni H
#399 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
U Banja LuKi je barbarizam uvijek spontan, kao i u brace im preko Drine.pravi_herceg_bosanac wrote:Ja nisam bas toliko tolerantan kao ovi Bosnjaci u sarajevu. Pogledajmo ovo:
- Mister Yes
#400 Re: Nezvanicni rezultati popisa!
Šta ti porediše nesretniče. Četničke pjesme i pravoslavne mise. Jedno je loše a drugo nije nesretni čovječe.pravi_herceg_bosanac wrote: Koji narod na svijetu bi sebi to dozvolio? Znaci ja tebi zapalim sve bogomolje a ti meni dolazis u moj grad sa cetnickom pjesmom i na miru ides na pravoslavne mise. Gdje to ima?