Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post Reply
uglavnomja

#376 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:
udrch wrote:sve je ovo Zlajoglu sa krmkom iz Gusinja dogovorio..
njima je ovo borba protiv Suljagića, inače ne bi njihovi puleni visili ovdje na temi da nam dokažu kako ovi ljudi džaba protestuju i kako ih je 1. mart instruisao..pa mogu se strpiti 8 godina, pa onda neka djecu upišu srednju đkolu u Federaciji i riješe problem..

1. mart je mnogim trn u oku..ljetos je oko 600 ljudi samo iz Konjević polja prijavilo adresu u mjestu svog rođenja..
:thumbup:

vidim da ste insajderi, pa da mi neko objasni par sitnica:

ko je rekao tim ljudima da prijete kolektivnim iseljavanjem (prijete :lol: :lol: kao da ja prijetim da cu postati prezident of ju es ej) kad svako ko zna sva slova abecede zna da je nemoguce otici vani kolektivno, cak i pojedinacno mogu samo strucnjaci sa znajnjem jezika i ko se uda-ozeni. gdje im je bio politicki mentor kad su to izvaljivali? ili je i to politicki nastimano :roll: , jer ljudi fakat veze nemaju ni sa cim i pokrecu se kao lutke na kanafi :?

i jos:

roditeljima smeta isti jezik sa drugim nazivom, ali bi rado da im djeca uce svedski ili danski ili francuski :-)
Havatar

#377 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:
Havatar wrote:
njima je ovo borba protiv Suljagića, inače ne bi njihovi puleni visili ovdje na temi da nam dokažu kako ovi ljudi džaba protestuju i kako ih je 1. mart instruisao..pa mogu se strpiti 8 godina, pa onda neka djecu upišu srednju đkolu u Federaciji i riješe problem..

1. mart je mnogim trn u oku..ljetos je oko 600 ljudi samo iz Konjević polja prijavilo adresu u mjestu svog rođenja..

vidim da ste insajderi, pa da mi neko objasni par sitnica:

ko je rekao tim ljudima da prijete kolektivnim iseljavanjem (prijete :lol: :lol: kao da ja prijetim da cu postati prezident of ju es ej) kad svako ko zna sva slova abecede zna da je nemoguce otici vani kolektivno, cak i pojedinacno mogu samo strucnjaci sa znajnjem jezika i ko se uda-ozeni. gdje im je bio politicki mentor kad su to izvaljivali? ili je i to politicki nastimano :roll: , jer ljudi fakat veze nemaju ni sa cim i pokrecu se kao lutke na kanafi :?

i jos:

roditeljima smeta isti jezik sa drugim nazivom, ali bi rado da im djeca uce svedski ili danski ili francuski :-)
Ner smeta im jezik sa drugim nazivom nego prisilna asimilacija i uskracivanje zagarantovanih prava koja se sprovodi sistematski da bi sprijecili povratak protjeranih
Krushna mrva

#378 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Lug wrote:
Krushna mrva wrote: Ne ulazim ni u sam jebeni protest, znaci samo je li moglo bez djece?

ne kontam? ti si izgleda, kao i mnogi ovdje na temi, vise zabrinut za djecu nego njihovi roditelji.. :roll:
jadan ne bio, pa vidis li da vise ljudi ukazuje da nije normalno vodati djecu okolo? Zaboravi mene, ja svoje dijete ni da sam po glavi izgorio ne bi stavio pred kameru koja ulazi u sator sa transparentima!
uglavnomja

#379 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

havatar

pusti tu mantru, pitam za izjavu vezanu za kolektivno iseljavanje :-)

i na to da bi pristali da se asimiliraju u sveCko drustvo :izet:
Last edited by uglavnomja on 18/12/2013 15:16, edited 1 time in total.
Lug

#380 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

uglavnomja wrote:nije zbog jezika, jaro, jezik je tu samo eksponiran. ubijeni su ljudi zbog teritorije, vlasti, moci, para ... sve se na kraju svodi na pare ... (usput tim jezikom govori citav sandzak, pa im nista ne fali da dodju i upisu faks u sarajevu i zavrse ga, bez ikakvih jezickih problema).

da razne dode i siljadzici i jelavici imaju pticijeg mlijeka, a narod da se hrani ideologijom i supljom pricom.

jaro..men´se cini da ti ne vidis dalje od praga kuce..

da su ubijeni zbog vlasti, moci, para.. teritorije, to znamo svi. ti dakle predlazes da izvjesimo bjelu zastavu i da bude kako oni hoce...podjeljeni u torove..bez prava na sopstveni jezik..u rs se moze zvati samo srpski ..samo nek je mir u kuci..e pa, jebo ja takav mir bez pravde!!!!!

a ovo za Sandjak i jezik je ...cuj mogu studirati.. :-)
Krushna mrva

#381 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Havatar wrote:

Pa dobro je li u ovoj zemlji iko odgovara kad na kraju ispadne da se samo izbalegao, a rezultata nigdje? Baska djeca u izlogu.
Havatar

#382 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Krushna mrva wrote:
Lug wrote:
Krushna mrva wrote: Ne ulazim ni u sam jebeni protest, znaci samo je li moglo bez djece?

ne kontam? ti si izgleda, kao i mnogi ovdje na temi, vise zabrinut za djecu nego njihovi roditelji.. :roll:
jadan ne bio, pa vidis li da vise ljudi ukazuje da nije normalno vodati djecu okolo? Zaboravi mene, ja svoje dijete ni da sam po glavi izgorio ne bi stavio pred kameru koja ulazi u sator sa transparentima!
http://chicagotonight.wttw.com/2013/10/ ... ol-boycott
Lug

#383 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

Krushna mrva wrote:jadan ne bio
:-)
Krushna mrva wrote:pa vidis li da vise ljudi ukazuje da nije normalno vodati djecu okolo? Zaboravi mene, ja svoje dijete ni da sam po glavi izgorio ne bi stavio pred kameru koja ulazi u sator sa transparentima!

a jes normalno da uce srpski...?!?! mislis da bi trebali diskutovati o tome da li su djeca trebala biti u Sa ili ne..??
Krushna mrva

#384 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Havatar wrote:
Krushna mrva wrote:
Lug wrote:

http://chicagotonight.wttw.com/2013/10/ ... ol-boycott
ili nemas djecu, a nemas osjecaja ili si totalno pukao, trece nema. I zasluzujete tog Suljagica takvog kakav je.
cindrlimindrli

#385 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:ili nemas djecu, a nemas osjecaja ili si totalno pukao, trece nema. I zasluzujete tog Suljagica takvog kakav je.
A sto tebe to nervira?
Krushna mrva

#386 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Lug wrote:
Krushna mrva wrote:jadan ne bio
:-)
Krushna mrva wrote:pa vidis li da vise ljudi ukazuje da nije normalno vodati djecu okolo? Zaboravi mene, ja svoje dijete ni da sam po glavi izgorio ne bi stavio pred kameru koja ulazi u sator sa transparentima!

a jes normalno da uce srpski...?!?! mislis da bi trebali diskutovati o tome da li su djeca trebala biti u Sa ili ne..??
Strucnjak, jezik je jedan, samo neobrazovan covjek ili teski ters moze tvtrditi da postoje razliciti jezici, kao "srpski". Pristup je trebao biti na razini drzave. A uostalom bas takvi kao vi se zalazete za tri jezika, tri skole, tri drustva....A za sta se vi zapravo zalazete? Za mijenjanje naziva, ali samo za "Bosnjake"?? I onda jos govore da znaju sta hoce.
I jos... ko bi to bio sposoban da nesto uradi? Provincijski mentalitet tipa Suljagic, pa jos covjek potpuno praznog CV-ja, osim poltronski knjige o Lagumdziji? :lol: Situacija dovedena do apsurda i onda na kraju pokusavate okriviti svakog samo ne onog ko je zakuhao i ponizio one koji su stali uz njega.
Krushna mrva

#387 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote:
Krushna mrva wrote:ili nemas djecu, a nemas osjecaja ili si totalno pukao, trece nema. I zasluzujete tog Suljagica takvog kakav je.
A sto tebe to nervira?
Sta me nervira? Sto si uz Suljagica? :lol:
cindrlimindrli

#388 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:
cindrlimindrli wrote:
A sto tebe to nervira?
Prosipas zuc po citavoj temi, ili ti je povalio zenu ili si clan ravnogorskog pokreta, trecu opciju ne vidim.
Lug

#389 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

Krushna mrva wrote:Strucnjak, jezik je jedan,

aha... a kako se zove?
uglavnomja

#390 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Lug wrote:

aha... a kako se zove?

nekad se zvao srpsko/hrvatski-hrvatsko/srpski, sad ga zove svako kako hoce, prema politickim potrebama.

i jezik je ostao isti :) , mozda par % nasilu uceranih kroatizama i turcizama ... ali i dalje smo tu gdje smo bili i prije: razumijemo se, ako se zelimo razumjeti, naravno.
Krushna mrva

#391 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

cindrlimindrli wrote:
Krushna mrva wrote:
cindrlimindrli wrote:
A sto tebe to nervira?
Prosipas zuc po citavoj temi, ili ti je povalio zenu ili si clan ravnogorskog pokreta, trecu opciju ne vidim.
Sta cu ti ja za opcije koje vidis. Trebao bi se zapitati ima li razloga za zuc u ovoj situaciji. Zapravo pitanje je ko je kriv, a tu vec nastupa izbjegavanje glavnog. Stalno isto, od istog tipa ljudi.
Krushna mrva

#392 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Lug wrote:

aha... a kako se zove?
Jezik je bosanski, onaj jezik koji se ovakvim cirkusima baca u blato. Recept je zapravo isti onaj kojim se ARBiH srozavala i svodila na muslimane, potpuno isti.
udrch

#393 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

Krushna mrva wrote:Strucnjak, jezik je jedan, samo neobrazovan covjek ili teski ters moze tvtrditi da postoje razliciti jezici, kao "srpski". .
nešto mi nije jasno..hiljade stručnjaka na prostoru bivše Jugoslavije tvrdi suprotno, a mi tebi trebamo vjerovati na riječ..
samo samoprozvani stručnjak, ters i neobrazovan čovjek može tražiti da mu se vjeruje na riječ kad tvrdi nešto što je suprotno tvrdnjama mnogih obrazovanih ljudi na ovim prostorima..
mnogo stvari na ovom svijetu liče jedna na drugu, ali nisu iste, pa imaju i različita imena..
cindrlimindrli

#394 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by cindrlimindrli »

Krushna mrva wrote:Sta cu ti ja za opcije koje vidis. Trebao bi se zapitati ima li razloga za zuc u ovoj situaciji. Zapravo pitanje je ko je kriv, a tu vec nastupa izbjegavanje glavnog. Stalno isto, od istog tipa ljudi.
Ko je kriv? Kriv je Suljagic sto genocidni nakot ima poluge u vlasti koje koristi da odredjenoj grupi osporava osnovna
ljudska prava?
udrch

#395 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

uglavnomja wrote:nekad se zvao srpsko/hrvatski-hrvatsko/srpski, sad ga zove svako kako hoce, prema politickim potrebama.

i jezik je ostao isti :) , mozda par % nasilu uceranih kroatizama i turcizama ... ali i dalje smo tu gdje smo bili i prije: razumijemo se, ako se zelimo razumjeti, naravno.
a kako se zvao prije srpsko-hrvatske ljubavi?
madner

#396 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by madner »

Zvao se bosanski, no jos u AH je naziv promjenjen.

Danas se zove BHS :D
Lug

#397 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

Krushna mrva wrote:Jezik je bosanski, onaj jezik koji se ovakvim cirkusima baca u blato.
pa roditelji se i bore za bosanski jezik! :roll: umjesto da ih podrzis, ti..
Corto Maltese

#398 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Krushna mrva wrote:Pa dobro je li u ovoj zemlji iko odgovara kad na kraju ispadne da se samo izbalegao, a rezultata nigdje? Baska djeca u izlogu.
Koliko znam, niko nikad. Suljagiću je ovo, u zadnjih pet godina, već osma izgubljena bitka vođena preko tuđih leđa. Nema pravnih posljedica, ali čini se da je ovim fijaskom iscrpio i zadnje kredite. U Istočnoj Bosni je provaljen, u Sarajevu nema s kim kafu popit, u Centralnoj Bosni se stvari rješavaju na drugi način, a kod Krajišnika ova priča nikada nije ni prolazila. Mislim da ga neko vrijeme nećemo ni čuti ni vidjeti.
Styling

#399 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Styling »

Ja bi ukinula naziv jezika uopste i nazvala ga jednostavno "maternji" i neka tako pise u svjedocanstvima. Pa, neka svako za sebe svoj maternji zove kako hoce.
Lug

#400 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

madner wrote:Danas se zove BHS
znaci li to da i u srbiji i hrvatskoj govore BHS, mislim razumijemo se medjusobno, kvalitetno :D
Post Reply