Katarina, čitao sam tvoje postove u ovih par godina i imam visoko mišljenje o tebi kao forumašau ali moram reći da si ovdje donja sa argumentima. Jednostavno nema, ili je u najmanju ruku premalo, tih pozitivnosti koje bi bile na strani novog sistema. USA ima dvostranački sistem, Kina ima jednstranački sistem pa opet su ekonomski giganti tako da i taj argument otpada...a upravo je ta partija omogućila uvođenje više-partijskog sistema tako da si u svakom pogledu potučena sa argumentima. Nekada se bolje povući i prihvatiti istinu onakava kakva jeste.KatarinaKosaca wrote:Dakle, pristaješ na jednostranačje. Ili ga mijenjaš za pojest, popit i poklopit?Liberalism wrote:1. Sta li su to dobro donijeli demokratski izbori? Ima li neki konkretni argument tipa: zahvaljujuci izborima sad nam zdravstvom ne vlada KP SRBIH vec Radeljas...![]()
Nije referendum otjerao te ljude nego srbo četnički tenkovi i (para)vojne formacije.Liberalism wrote:2. Od kad smo proveli referendum o nezavisnosti 25 % stanovnistva zemlje se iselilo i jos uvijek imamo svega 70 % zaposlenih od nivoa od prije referenduma i od srednje razvijene postali smo najnerazvijenija zemlja u Evropi.
Ma, "ta će ba UN"Liberalism wrote:3. Clanstvo u UN.. Zna li neko neki konkretni pozitivni efekat ovog clanstva ( u odnosu na vrijeme kad nismo bili clanovi)![]()
Liberalism wrote:4. Koliko je meni poznato bar Bihac i Sarajevo nikad nije planirano da se okupira i zauzme, vec je rat primarno bio usmjeren na zauzimanje istocne Bosne sto ne mozemo reci da je nesto pozitivno.Šta reći osim Ajnšajnove "Znanje ima granicu glupost ne"
Naravno, makroekonomisto, na pola posta skontah da sam gora ja kome i na šta repliciram, nego sav ovaj trash koji si ti napisao. Dakle, do mene jeLiberalism wrote:5. Monetarna politika je stabilizovana na nacin da smo ukinuli monetarnu politiku tako da to i nije neki rezultat jer svako bez velikih napora moze ovaj rezultat ostvariti.
5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
- Drvosjeca iz Dejcica
#376 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
- uglavnomja
#377 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Havatar wrote:Znaci to je navedeno samo u spisima na montiranom procesu od strane velikosrpskih snaga koji su vec pripremali teren za ono sto ce raditi i sad to je neki dokaz da je on to radioJa sam to procitao u presudi Vrhovnog suda SRBIH I SFRJ gdje su medju dokazima uvrsteni tekstovi i izjave optuzenih, te snimci sastanaka Alije i co. u ambasadi irana u Becu, te snimci sastanaka u Teheranu tokom 1982. godine gdje je Alijina delegacija isla na razgovore oko uvođenja Iranskog modela revolucije u SFRJ
Liberalism. Izmedju toga i izjava koje su davali srpski propagandisti za vrijeme rata nema nikakve razlike i slobodno si mogao i njih da citiras jer ima istu tezinu.
82.
- Havatar
#378 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Kojim argumentimaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Katarina, čitao sam tvoje postove u ovih par godina i imam visoko mišljenje o tebi kao forumašau ali moram reći da si ovdje donja sa argumentima. Jednostavno nema, ili je u najmanju ruku premalo, tih pozitivnosti koje bi bile na strani novog sistema. USA ima dvostranački sistem, Kina ima jednstranački sistem pa opet su ekonomski giganti tako da i taj argument otpada...a upravo je ta partija omogućila uvođenje više-partijskog sistema tako da si u svakom pogledu potučena sa argumentima. Nekada se bolje povući i prihvatiti istinu onakava kakva jeste.KatarinaKosaca wrote:Dakle, pristaješ na jednostranačje. Ili ga mijenjaš za pojest, popit i poklopit?Liberalism wrote:1. Sta li su to dobro donijeli demokratski izbori? Ima li neki konkretni argument tipa: zahvaljujuci izborima sad nam zdravstvom ne vlada KP SRBIH vec Radeljas...![]()
Nije referendum otjerao te ljude nego srbo četnički tenkovi i (para)vojne formacije.Liberalism wrote:2. Od kad smo proveli referendum o nezavisnosti 25 % stanovnistva zemlje se iselilo i jos uvijek imamo svega 70 % zaposlenih od nivoa od prije referenduma i od srednje razvijene postali smo najnerazvijenija zemlja u Evropi.
Ma, "ta će ba UN"Liberalism wrote:3. Clanstvo u UN.. Zna li neko neki konkretni pozitivni efekat ovog clanstva ( u odnosu na vrijeme kad nismo bili clanovi)![]()
Liberalism wrote:4. Koliko je meni poznato bar Bihac i Sarajevo nikad nije planirano da se okupira i zauzme, vec je rat primarno bio usmjeren na zauzimanje istocne Bosne sto ne mozemo reci da je nesto pozitivno.Šta reći osim Ajnšajnove "Znanje ima granicu glupost ne"
Naravno, makroekonomisto, na pola posta skontah da sam gora ja kome i na šta repliciram, nego sav ovaj trash koji si ti napisao. Dakle, do mene jeLiberalism wrote:5. Monetarna politika je stabilizovana na nacin da smo ukinuli monetarnu politiku tako da to i nije neki rezultat jer svako bez velikih napora moze ovaj rezultat ostvariti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#379 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Ne znam koliko je tebi godina ali mi u SFRJ nikada nismo imali diktaturu. Albanija, Rumunija možda jeste, ali SFRJ, barem ne od 60-tih, nije imala diktature već jedan vrlo liberalan oblik socijalizma i samoupravljanja. SFRJ je također bila članica UN-a tako da ne vidim kakav je to argument i što je najvažnije šta je to članstvo konkretno donijelo nezavisnoj BiH? Ja ti mogu recimo nabrojati šta je to za SFRJ konkretno donio pokret nesvrtstanih. Rat je završen prije koliko ono godina a mi i danas imamo sve veći i veći trend odlaska obrazovanih i mladih tako da ti ni to nije argument da ljudi bježe zbog rata.Havatar wrote: Kojim argumentimaDa Sarajevo i Bihac nisu nikad bili u planu da se osvoje
![]()
Da je diktatura bolja
Da je ukinuta monetarna politika
![]()
Da su ljudi otisli iz zemlje zbog referenduma a ne zbog rata
![]()
Da je clanstvo u UN prdimahovina
![]()
Upravo je suprotno od onoga sto si ti napisao i ono sto je on napisao je smijesno i komentarisati kolika je to glupost.
- Dozer
#380 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Eee, Kaca ,Kaca...
Sad me vec pocinjes zabrinjavati jer ne citas sta pise...
Ja fino napisah:
Cinjenicno stanje, i to neosporivo, jeste da smo u bivsoj drzavi imali neuporedivo bolji i funkcionalniji sistem nego sto ga imamo danas u BiH, i to BEZ OBZIRA na njegovo ime.
Usput, ne vidim da si se uopste potrudila da das odgovor na moje zadnje pitanje (ali i niko drugi), pa evo, ponovicu ga za slucaj da je "slucajno" promaseno:
Eto, odgovori(te) mi na gore postavljeno pitanje za navedene stavke, ali sa obrazlozenjem naravno, pa da konacno pocnemo pricati na realnim osnovama i o realnim stvarima. Pustite se supljiranja o komunistima i Jugi ba... ne vodi nigdje, a nije ni tema.
Ja fino napisah:
A sto se Juge tice, i iako je ja nisam ovdje prvi spomenuo nego mi je nametnuta kao "tema", s cim bi mi to uopste trebali ili mogli porediti ovaj sistem kad smo svi proistekli iz prethodnog i iz Juge? Sa Svedskom? Norveskom? Kirgistanom? Mislim, ono... gdje je logika tu?Dozer: Cijelo vrijeme prozivas ljude nekakvim jugonostalgicarima, u pogrdnom tonu naravno, a neki drugi i komunistima...
Cinjenicno stanje, i to neosporivo, jeste da smo u bivsoj drzavi imali neuporedivo bolji i funkcionalniji sistem nego sto ga imamo danas u BiH, i to BEZ OBZIRA na njegovo ime.
Usput, ne vidim da si se uopste potrudila da das odgovor na moje zadnje pitanje (ali i niko drugi), pa evo, ponovicu ga za slucaj da je "slucajno" promaseno:
Imamo li mi ista od nabrojanoga?A taj okvir (i da prestanete, da izvinete, naprdjivati gluposti) znaci:
- kvalitetan obrazovni sistem i program,
- kvalitetne ekonomske programe koji obezbjedjuju ekonomski rast i omogucavaju stvaranje novih vrijednosti,
- kvalitetne monetarne politike na mikro i makro ekonomskom planu koje bi omogucile razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta,
- kvalitetnu fiskalnu i carinsku politiku koje ce minimizirati ino zaduzivanja,
- kvalitetan socijalni program,
- kvalitetan ustavni okvir koji ce omoguciti sve nabrojano itd.
Eto, odgovori(te) mi na gore postavljeno pitanje za navedene stavke, ali sa obrazlozenjem naravno, pa da konacno pocnemo pricati na realnim osnovama i o realnim stvarima. Pustite se supljiranja o komunistima i Jugi ba... ne vodi nigdje, a nije ni tema.
Last edited by Dozer on 12/12/2013 12:06, edited 1 time in total.
- fantom slobode
#381 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Nema potrebe pisati ubjedljive argumente, cak joj se divim i da ti je odgovorila...jer ovo sto si naveo je komedija ziva. Ti si ispunjen frustracijom i ona je tako ocigledna u mnogim tvojim postovima.Liberalism wrote:Nemas potrebe vrijedjati, puno je lakse napisati ubjedljiv argument.KatarinaKosaca wrote:Dakle, pristaješ na jednostranačje. Ili ga mijenjaš za pojest, popit i poklopit?Liberalism wrote:1. Sta li su to dobro donijeli demokratski izbori? Ima li neki konkretni argument tipa: zahvaljujuci izborima sad nam zdravstvom ne vlada KP SRBIH vec Radeljas...![]()
Kad nadjes bar jedan primjer zasto je demokratija sa Radeljasem na celu bolja od socijalizma javi se. Puno je korisnije nego da vrijedjas
- Drvosjeca iz Dejcica
#382 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Mislim da se uzalud trudiš, na ovom forumu su rijetku koji su u stanju razumjeti ovo napisano i bez političke pozadine i emocija odgovoriti na ovo. Sve se svodi na djetinjasto prepucavanje - Hamo vidi mu glave.Dozer wrote:Eee, Kaca ,Kaca...
Ja fino napisah:A st ose Juge tice, i iako je jani sam ovdje psomenuo nego mi je nametnuta kao "tema", s cim bi mi to uopste trebali ili mogli da poredimo ovaj sistem kad smo svi proistekli iz prethodnog i iz Juge? Sa Svedskom? Norveskom? Kirgistanom? Mislim, ono... gdje je logika tu?Dozer: Cijelo vrijeme prozivas ljude nekakvim jugonostalgicarima, u pogrdnom tonu naravno, a neki drugi i komunistima...
CInjenicno stanje, i to neosporivo je da smo u bivsoj drzavi imali neuporedivo bolji i funkcionalniji sistem nego sto ga imamo danas u BiH, i to BEZ OBZIRA na njegovo ime.
Usput, ne vidim da si se uopste potrudila da das odgovor na moje zadnje pitanje (ali i niko drugi), pa evo, ponovicu ga za slucaj da je "slucajno" promaseno:Imamo li mi ista od nabrojanoga?A taj okvir (i da prestanete, da izvinete, naprdjivati gluposti) znaci:
- kvalitetan obrazovni sistem i program,
- kvalitetne ekonomske programe koji obezbjedjuju ekonomski rast i omogucavaju stvaranje novih vrijednosti,
- kvalitetne monetarne politike na mikro i makro ekonomskom planu koje bi omogucile razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta,
- kvalitetnu fiskalnu i carinsku politiku koje ce minimizirati ino zaduzivanja,
- kvalitetan socijalni program,
- kvalitetan ustavni okvir koji ce omoguciti sve nabrojano itd.
Ja ti ukratko mogu reći da ovo društvo i ovaj režim u kojem živimo nije ni blizu onog sistema po bilo kojoj tački koju si iznio. Jednostavno smo izgubljeni i beznadležni.
- Dozer
#383 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Znam ja to Drvosjeco, ali eto...sve se nadam da u ovom narodu koji zna koristiti racunar ima i neke druge vrste pameti i svijesti koja se moze aktivirati...a izgleda da totalno grijesim...
Kaca i Fantom se sada zadaju u pisanije, a fakat izgleda da ne razumiju ni sta ih se pita, ni sta im se govori....
Kaca i Fantom se sada zadaju u pisanije, a fakat izgleda da ne razumiju ni sta ih se pita, ni sta im se govori....
- Havatar
#384 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Clanstvio u UN je donijelo BIh ulazak u krovnu organizaciju u svijetu u kojoj se nalaze sve zemlje koje su nezavisne i to je vazno za svakog ko voli BIH. Ni za jedan odlazak nije kriv referendum ni u toku rata a ni poslije i to napisati znaci da neko zali sto je Bosna postala nezavisna. Sto se tice pokreta nesvrstanih i sta je on donio Jugoslaviji moze da se poredi samo ako bi Bosna usla uNATO pa da se vidi ko je vise imao koristi da li Jugoslavija u nesvrstanim ili Bosna u NATO ali to nema nikakve veze sa UN. Sto se tice diktature ona je postojala u Jugoslaviji i ona nije bila kao u tim navedenim zemljama i radilo se o blazem obliku ali je ipak to bila. Vidim nisi komentarisao njegove tvrdnje da Sarajevo i Bihac nikad nisu bili u panu da budu osvojeni i da je monetarna politika u BIH ukinuta posto je i tebi jasno da je to obicna glupost .Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam koliko je tebi godina ali mi u SFRJ nikada nismo imali diktaturu. Albanija, Rumunija možda jeste, ali SFRJ, barem ne od 60-tih, nije imala diktature već jedan vrlo liberalan oblik socijalizma i samoupravljanja. SFRJ je također bila članica UN-a tako da ne vidim kakav je to argument i što je najvažnije šta je to članstvo konkretno donijelo nezavisnoj BiH? Ja ti mogu recimo nabrojati šta je to za SFRJ konkretno donio pokret nesvrtstanih. Rat je završen prije koliko ono godina a mi i danas imamo sve veći i veći trend odlaska obrazovanih i mladih tako da ti ni to nije argument da ljudi bježe zbog rata.Havatar wrote: Kojim argumentimaDa Sarajevo i Bihac nisu nikad bili u planu da se osvoje
![]()
Da je diktatura bolja
![]()
![]()
![]()
Upravo je suprotno od onoga sto si ti napisao i ono sto je on napisao je smijesno i komentarisati kolika je to glupost.
Last edited by Havatar on 12/12/2013 12:12, edited 1 time in total.
- fantom slobode
#385 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Pa kad bi zacepio malo usta i odredjenim prisutnim faktorima na temi sa poznatom propagandom, to bi doprinijelo da se napokon prestane spanati tema i pocne pricati o Bosni i Hercegovini koja realno postoji (na veliku zalost odredjenog broja prisutnih na temi) o tome sta to bi pozitivno u periodu '90-'13...(a ne samo truniti o negativnosti, negativnost je valjda trend, sta li?)Dozer wrote: Eto, odgovori(te) mi na gore postavljeno pitanje za navedene stavke, ali sa obrazlozenjem naravno, pa da konacno pocnemo pricati na realnim osnovama i o realnim stvarima. Pustite se supljiranja o komunistima i Jugi ba... ne vodi nigdje, a nije ni tema.
A mislim da je potrebno i izloziti svoje ideje kako u iducem periodu dalje, da se javi vise pozitivnosti u nasoj domovini za sve gradjane koji je tako osjecaju.
- Drvosjeca iz Dejcica
#386 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Dovoljno ti je vidjeti kriterije prema kojima ljudi glasaju kod nas na izborima. Kaže vidi što je sladak, što je lijep...ili on je iz stare begovske porodice i glasa za njega.Dozer wrote:Znam ja to Drvosjeco, ali eto...sve se nadam da u ovom narodu koji zna koristiti racunar ima i neke druge vrste pameti i svijesti koja se moze aktivirati...a izgleda da totalno grijesim...
- fantom slobode
#387 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Dragi dozer...ja evo tebi upravo napisah moj savjet. Gdje ti vidje moje pisanije...ja tvoje vidjeh itekako. Poduge. Ima pozitivnih stvari, ali evo potvrdi mi se ono sto ti napisah.Dozer wrote:Znam ja to Drvosjeco, ali eto...sve se nadam da u ovom narodu koji zna koristiti racunar ima i neke druge vrste pameti i svijesti koja se moze aktivirati...a izgleda da totalno grijesim...
- Dozer
#388 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Moj Fantome... ja sam na ovom forumu iznijeo ideja i ideja, a znas li kako su komentarisane? Na identican nacin kao i sto se radi i na ovoj temi - jugonostalgicar, komunjara, recidiv i rep proslog sistema, mjesanac, 'vakav-'nakav.
A ti, da imalo kontas o cemu se prica, i s obzirom da zivis vani, do sad si mogao napisati bar pokusaj odgovora na moje gornje pitanje, a s njim i pokusaj prijedloga rjesenja. A nisi. Zato sto ne kontas pitanja ili sto nemas odgovore?
Evo, ja "zatvaram" usta, cisto da vidim kako ce se to poceti pricati o Bosni i rjesenjima problema. Ups... zaboravih da Bosna nema problema, ponajmanje ovih koje sam naveo...
A prije nego zacepim, moram jos samo jednu stvar ubaciti - jedina dobra stvar clanstva BiH u UN-u jeste sto su nam poslali mirovnjake tokom rata, a koji nisu radili nista drugo nego svercovali (Nicija zemlja je vrhunski prikazala kako su oni radili ovdje), a na kraju je i blokirala bilo kakvu realnu pomoc u vidu zracnih udara kada je to bilo najpotrebnije. Drugim rijecima, bili su tu samo da nadgledaju, ali ne i da bilo sta rizikuju. Sljedeca korist u poslijerantom periodu od clanstva u UN-u je.... sta?
Last edited by Dozer on 12/12/2013 12:21, edited 1 time in total.
- Havatar
#389 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
fantom slobode wrote:Pa kad bi zacepio malo usta i odredjenim prisutnim faktorima na temi sa poznatom propagandom, to bi doprinijelo da se napokon prestane spanati tema i pocne pricati o Bosni i Hercegovini koja realno postoji (na veliku zalost odredjenog broja prisutnih na temi) o tome sta to bi pozitivno u periodu '90-'13...(a ne samo truniti o negativnosti, negativnost je valjda trend, sta li?)Dozer wrote: Eto, odgovori(te) mi na gore postavljeno pitanje za navedene stavke, ali sa obrazlozenjem naravno, pa da konacno pocnemo pricati na realnim osnovama i o realnim stvarima. Pustite se supljiranja o komunistima i Jugi ba... ne vodi nigdje, a nije ni tema.
A mislim da je potrebno i izloziti svoje ideje kako u iducem periodu dalje, da se javi vise pozitivnosti u nasoj domovini za sve gradjane koji je tako osjecaju.
Ali to od njega nikad neces cuti jer osim gledanja u proslost ne zna nista drugo
- Havatar
#390 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
To sto moze da utice na odluke koje se donose u svijetu i da nikad vise ne moze da se donosi odluka o Bosni a da su njeni predstavnici u hodniku i da cekaju sta ce drugi odluciti.Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Moj Fantome... ja sam na ovom forumu iznijeo ideja i ideja, a znas li kako su komentarisane? Na identican nacin kao i st ose radi i na ovoj temi - jugonostalgicar, komunjara, recidiv proslog sistema, mjesanac, 'vaka-'nakav.
A ti, da imalo kontas o cemu se prica, i s obzirom da zivis vani, do sad si mogao napisati bar pokusaj odgovora na moje gornje pitanje, a s njim i pokusaj prijedloga rjesenja.
Evo, ja "zatvaram" usta, cisto da vidim kako ce se to poceti pricati o Bosni i rjesenjima problema. Ups... zaboravih da Bosna nema problema, ponajmanje ovih koje sam naveo...
A prije nego zacepim, moram jos samo jednu stvar ubaciti - jedina dobra stvar clanstva BiH u UN-u jeste sto su nam poslali mirovnjake tokom rata, a koji nisu radili nista drugo nego svercovali (Nicija zemlja je vrhunski prikazala kako su oni radili ovdje), a na kraju je i blokirala bilo kakvu relanu pomoc u vidu zracnih udara kada je to bilo najpotrebnije. Drugim rijecima, bili su tu samo da nadgledaju, ali ne i da bilo sta rizikuju. Sljedeca korist u poslijerantom periodu od clanstva u UN-u je.... sta?
- Dozer
- fantom slobode
#392 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Ima i ova mjesta...itekako.To obicni glasac uopste ne konstatuje, niti mu je blisko. Taj elitizam SDP-a....katastrofa. Sami sebi oduzimaju glasove.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dovoljno ti je vidjeti kriterije prema kojima ljudi glasaju kod nas na izborima. Kaže vidi što je sladak, što je lijep...ili on je iz stare begovske porodice i glasa za njega.Dozer wrote:Znam ja to Drvosjeco, ali eto...sve se nadam da u ovom narodu koji zna koristiti racunar ima i neke druge vrste pameti i svijesti koja se moze aktivirati...a izgleda da totalno grijesim...
Kaca i Fantom se sada zadaju u pisanije, a fakat izgleda da ne razumiju ni sta ih se pita, ni sta im se govori....I ti sada raspravljaš o socijalnom programu...
makro i mikro politikama...ma bjaaaaaži, bjaaaažiiii
Dozer na tvoj odgovor grohotom se smijem
- uglavnomja
#393 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
uloga un-a je kljucna ... broj raznih rezolucija kojim zabranjuju srbima da napadaju, pucaju, bombarduju ... je impoznatan. par kamiona papira su potrosili na rezolucije. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#394 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Dobro, jasno je meni šta je UN ali je li zbog toga u BiH napravljen auto put, da li su radnici dobili nove poslove, da li se možda proširio kapacitet neke tvornice jer su sklopljeni ugovori gdje će recimo ta firma raditi neki veliki projekat...to mene interesuje. Btw. i meni je bilo drago kada je UN primio BiH kao članicu ali brzo me popustilo to, sada bih rado mijenjao članstvo UN-a za recimo cijeli koridor 5C.Havatar wrote:Clanstvio u UN je donijelo BIh ulazak u krovnu organizaciju u svijetu u kojoj se nalaze sve zemlje koje su nezavisne i to je vazno za svakog ko voli BIH.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam koliko je tebi godina ali mi u SFRJ nikada nismo imali diktaturu. Albanija, Rumunija možda jeste, ali SFRJ, barem ne od 60-tih, nije imala diktature već jedan vrlo liberalan oblik socijalizma i samoupravljanja. SFRJ je također bila članica UN-a tako da ne vidim kakav je to argument i što je najvažnije šta je to članstvo konkretno donijelo nezavisnoj BiH? Ja ti mogu recimo nabrojati šta je to za SFRJ konkretno donio pokret nesvrtstanih. Rat je završen prije koliko ono godina a mi i danas imamo sve veći i veći trend odlaska obrazovanih i mladih tako da ti ni to nije argument da ljudi bježe zbog rata.Havatar wrote: Kojim argumentimaDa Sarajevo i Bihac nisu nikad bili u planu da se osvoje
![]()
Da je diktatura bolja
![]()
![]()
![]()
Ti ne kontaš, niko ne govori da je referendum kriv za odlazak ljudi radi se o sistemu, taj nakaradni višestranački sistem je pokrenuo masu negativnosti koje su kulminirale ratom. I danas taj isti sistem pravi nove negativnosti zbog kojih ljudi odlaze. Smanji taj bezrazložni bošnjački ponos jer se od njega ne živi druže, i sam sam Bošnjak učesnik rata za razliku od polovine ove dječurlije na forumu.Havatar wrote:Ni za jedan odlazak nije kriv referendum ni u toku rata a ni poslije i to napisati znaci da neko zali sto je Bosna postala nezavisna.
Dakle i sam shvataš kakve je sve pozitivne stvari donio pokret nesvrstanih za ekonomiju tadašnje države za razliku od UN-a koji je po meni više formalna stvar i stvar ugleda nego neka konkretna stvar kao recimo EU. Isto tako niko ne tvrdi da je socijalizam bio idealan sistem ali po mnogim stvarima je bio iznad ovog sistema, bolje organiozovan, bolje koncipiran, znalo se ko kosi a ko vodu nosi, nije bilo moguće da 6 vatraogasaca gasi požar iznad Jablanice koji se porstire na nekoliko desetina kvadratnih kolometara, nije bilo moguće da se mole susjedne zemlje da pošalju svoje avione i da ugase požar jer takvo šta je za onaj sistem bilo poniženje jer su ljudi imali muda, imali su više morala, pameti i znanja nego deset generacija današnjih političara koji "vode" ovu državu.Havatar wrote:Sto se tice pokreta nesvrstanih i sta je on donio Jugoslaviji moze da se poredi samo ako bi Bosna usla uNATO pa da se vidi ko je vise imao koristi da li Jugoslavija u nesvrstanim ili Bosna u NATO ali to nema nikakve veze sa UN. Sto se tice diktature ona je postojala u Jugoslaviji i ona nije bila kao u tim navedenim zemljama i radilo se o blazem obliku ali je ipak to bila. Vidim nisi komentarisao njegove tvrdnje da Sarajevo i Bihac nikad nisu bili u panu da budu osvojeni i da je monetarna politika u BIH ukinuta posto je i tebi jasno da je to obicna glupost .
- Dozer
#395 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
@Fantom
Iz ovoga je jasno na kojem principu rade tvoje vijuge, a to je upravo na ovom koji je spomenuo Drvosjeca - Hamo, vidi mu glave. Kod tebe je samo formula druga, iako bez argumenata - Ma, pusti njega, SDP-ovac
. Ere bi rekli - nidje veze.
A za tvoju info - nisam SDP-ovac, niti sam to ikada bio. Glasao za njih jesam nekada, ali ni to vise ne. Naravno, ti ovo neces prihvatiti kao istinu jer bi to zahtijevalo rekonfiguraciju vijuga.
Ne znam na koji se odgovor grohotas, ali ovaj tvoj komentar je toliko patetican da ne zasluzuje ni citanje, a ne repliku.Dozer na tvoj odgovor grohotom se smijem![]()
![]()
![]()
jasan si kao dan. Propustas sanse u svojoj propagandi i mogu ti reci da ako si u SDP-u cinis medvjedju uslugu potrebnom ljevicarskom programu stranke.
Iz ovoga je jasno na kojem principu rade tvoje vijuge, a to je upravo na ovom koji je spomenuo Drvosjeca - Hamo, vidi mu glave. Kod tebe je samo formula druga, iako bez argumenata - Ma, pusti njega, SDP-ovac
A za tvoju info - nisam SDP-ovac, niti sam to ikada bio. Glasao za njih jesam nekada, ali ni to vise ne. Naravno, ti ovo neces prihvatiti kao istinu jer bi to zahtijevalo rekonfiguraciju vijuga.
- fantom slobode
#396 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Sve u svemu samo ti nastavi sa zeljenom supljom...definisao si se perfektno.Dozer wrote:@FantomNe znam na koji se odgovor grohotas, ali ovaj tvoj komentar je toliko patetican da ne zasluzuje ni citanje, a ne repliku.Dozer na tvoj odgovor grohotom se smijem![]()
![]()
![]()
jasan si kao dan. Propustas sanse u svojoj propagandi i mogu ti reci da ako si u SDP-u cinis medvjedju uslugu potrebnom ljevicarskom programu stranke.
Iz ovoga je jasno na kojem principu rade tvoje vijuge, a to je upravo na ovom koji je spomenuo Drvosjeca - Hamo, vidi mu glave. Kod tebe je samo formula druga, iako bez argumenata - Ma, pusti njega, SDP-ovac. Ere bi rekli - nidje veze.
A za tvoju info - nisam SDP-ovac, niti sam to ikada bio. Glasao za njih jesam nekada, ali ni to vise ne.
- Liberalism
#397 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Kakva propaganda....Havatar wrote:Znaci to je navedeno samo u spisima na montiranom procesu od strane velikosrpskih snaga koji su vec pripremali teren za ono sto ce raditi i sad to je neki dokaz da je on to radioJa sam to procitao u presudi Vrhovnog suda SRBIH I SFRJ gdje su medju dokazima uvrsteni tekstovi i izjave optuzenih, te snimci sastanaka Alije i co. u ambasadi irana u Becu, te snimci sastanaka u Teheranu tokom 1982. godine gdje je Alijina delegacija isla na razgovore oko uvođenja Iranskog modela revolucije u SFRJ
Liberalism. Izmedju toga i izjava koje su davali srpski propagandisti za vrijeme rata nema nikakve razlike i slobodno si mogao i njih da citiras jer ima istu tezinu.
ima snimak kako Alijini izaslanici organizuju sastanak sa predstavnicima Iranske nacionalne garde, kako odlaze na sastanak u Teheran sa njima, te dokumenti koji dokazuju sta su se tamo dogovorili.
Pa to ne pobijaju ni sami osudjenici, vec se i danas hvale kako su na taj nacin htjeli promjeniti komunisticki sistem (doduse ne govore bas sve sto tamo govorili ko zna mozda su postali senilni, ali dokazi postoje i nalaze se u arhivi suda u strogom centru Sarajeva).
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#398 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Osim većeg broja HIV pozitivnih nego prije 90te za ne vidim ništa pozitivno, ako ne računamo one koji su se "uplusali" u ratu i poslije 
-
Bodkin
#399 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
skladiste rezolucija doneseno u un-u a ispostovano mozda 5Dozer wrote:
- Drvosjeca iz Dejcica
#400 Re: 5 pozitivnosti u periodu '90-'13?
Jel' to ista ona rezolucija UN-a po kojoj su Srebrenica i Žepa proglašene zaštičenom zonom? E *ebem im ja mamu cijelom UN-u za takvu i takve rezolucije.Bodkin wrote:skladiste rezolucija doneseno u un-u a ispostovano mozda 5Dozer wrote: