Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

SkyLimit

#376 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by SkyLimit »

madner wrote: 75 000 je neko lupio.

Trebao je barem paritet u teskom naoruzanju i jedinice spremne za ofanzivna djelovanja.
Ma to su oni računali kolike snage bi bile potrebne da se brzo i efikasno uz minimalne gubitke razbiju snage VRS oko Sarajeva,a ne snage potrebne za eventualnu pobjedu poslije višednevnih teških borbi uz velike gubitke.
To su oni računali radi sebe,jer je u moru opcija bila i ta da međunarodne snage direktno,sa pješadijom i svime šta spada napadnu VRS,Turci su tražili samo dopuštenje,za sve ostalo tvrdili su da je njihova briga.
Čak su i Iranci tražili da im se omogući da pošalju svoje snage u Bosnu :D
Hafis

#377 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

To je provjereno čak. Kaže moj brico da je i Hare sredio i s Pakistanom da i oni udare.
Vjerojatno je nastala jagma među tim saveznicima tko će prije poslati snage, pa se sve izjalovilo na kraju.
fantom slobode

#378 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fantom slobode »

Hafis wrote:To je provjereno čak. Kaže moj brico da je i Hare sredio i s Pakistanom da i oni udare.
Vjerojatno je nastala jagma među tim saveznicima tko će prije poslati snage, pa se sve izjalovilo na kraju.
a nije...Amerikanci su lijepo porucili da se akcija zaustavi...sto da ljudi ginu bezveze, kad ce se Sarajevo cjelovito dobiti na pregovorima, nakon sto se izvrsi ofanziva na ostale dijelove okupirane zemlje. Tako i bi.
Hafis

#379 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

fantom slobode wrote:
Hafis wrote:To je provjereno čak. Kaže moj brico da je i Hare sredio i s Pakistanom da i oni udare.
a nije...Amerikanci su lijepo porucili da se akcija zaustavi...sto da ljudi ginu bezveze, kad ce se Sarajevo cjelovito dobiti na pregovorima, nakon sto se izvrsi ofanziva na ostale dijelove okupirane zemlje. Tako i bi.
Normalno, dok nisu ugovorili postotke.
Perec

#380 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Perec »

SkyLimit wrote:
madner wrote: 75 000 je neko lupio.

Trebao je barem paritet u teskom naoruzanju i jedinice spremne za ofanzivna djelovanja.
Ma to su oni računali kolike snage bi bile potrebne da se brzo i efikasno uz minimalne gubitke razbiju snage VRS oko Sarajeva,a ne snage potrebne za eventualnu pobjedu poslije višednevnih teških borbi uz velike gubitke.
To su oni računali radi sebe,jer je u moru opcija bila i ta da međunarodne snage direktno,sa pješadijom i svime šta spada napadnu VRS,Turci su tražili samo dopuštenje,za sve ostalo tvrdili su da je njihova briga.
Čak su i Iranci tražili da im se omogući da pošalju svoje snage u Bosnu :D
Turci su trebali sudjelovati u proboju obruča sa desetcima tisuća vojnika? :D
Otkud ti to? Ovo su gluposti žešće.
SkyLimit

#381 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by SkyLimit »

Slobodna Bosna,broj 881,stranice 41-42,članak o CIA dokumentima sa kojih je skinuta oznaka tajnosti:
"Turska vrši pritisak na Saveznike da traže odobrenje UN-a za zračne udare i iz Ankare poručuju da su spremni ponuditi zračne znage za takve operacije".
"Zemlje poput Irana,Turske i drugih zaljevskih zemalja bi rado doprinijele vojnom asistencijom,ali njihovi ciljevi bi se mogli razlikovati od ciljeva SAD-a."
drugwalter96

#382 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by drugwalter96 »

ma kakav rat
Danguba

#383 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Danguba »

SkyLimit wrote:
Slobodna Bosna,broj 881,stranice 41-42,članak o CIA dokumentima sa kojih je skinuta oznaka tajnosti:
"Turska vrši pritisak na Saveznike da traže odobrenje UN-a za zračne udare i iz Ankare poručuju da su spremni ponuditi zračne znage za takve operacije".
"Zemlje poput Irana,Turske i drugih zaljevskih zemalja bi rado doprinijele vojnom asistencijom,ali njihovi ciljevi bi se mogli razlikovati od ciljeva SAD-a."

je li ova ponuda jos na stolu... :D
semirizsvemira

#384 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by semirizsvemira »

Rat nije zavrsen i rata ce biti kad tad . Zapad to podrzava jer im ne odgovara zemlja sa muslimanskom vecinom : Doduse imaju Albaniju a ni Turska nije daleko . >Nasi susjedi</komsije samo cekaju na mig nekog budale ko <tudjma <Milosevic , <kradzic <boban pa da nas opet mlave . Ali znam da mi nismo ni onaj rat htjeli a dozivjeli smo deset genocida pa onda sam nesiguran po pitanju rata . Ako ga bude , ako Bog da , eto mene nazad , samo ovaj put kod mene nece biti zarpbljenika
cyprus

#385 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by cyprus »

Izdvajam najbitnije :mrgreen: :
semirizsvemira wrote:...eto mene nazad...
Qler

#386 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Qler »

semirizsvemira wrote:Rat nije zavrsen i rata ce biti kad tad . Zapad to podrzava jer im ne odgovara zemlja sa muslimanskom vecinom : Doduse imaju Albaniju a ni Turska nije daleko . >Nasi susjedi</komsije samo cekaju na mig nekog budale ko <tudjma <Milosevic , <kradzic <boban pa da nas opet mlave . Ali znam da mi nismo ni onaj rat htjeli a dozivjeli smo deset genocida pa onda sam nesiguran po pitanju rata . Ako ga bude , ako Bog da , eto mene nazad , samo ovaj put kod mene nece biti zarpbljenika

Nemoj semire svega ti, ti iz sveCke da se vracas, puno je... mi cemo ovdje sve zavrsiti kako ti kazes....

najdrazi su mi ovi borci iz prve svedske brigade...
jefferson

#387 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by jefferson »

semirizsvemira wrote:Rat nije zavrsen i rata ce biti kad tad . Zapad to podrzava jer im ne odgovara zemlja sa muslimanskom vecinom : Doduse imaju Albaniju a ni Turska nije daleko . >Nasi susjedi</komsije samo cekaju na mig nekog budale ko <tudjma <Milosevic , <kradzic <boban pa da nas opet mlave . Ali znam da mi nismo ni onaj rat htjeli a dozivjeli smo deset genocida pa onda sam nesiguran po pitanju rata . Ako ga bude , ako Bog da , eto mene nazad , samo ovaj put kod mene nece biti zarpbljenika
Glasam za post godine! :lol:
Qler

#388 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Qler »

a prvi put je bilo zarobljenika, svede uhvatili za noge i molili ih da ih ne vracaju nazad. Bili su cvrsti i nepopustiljivi u zahtjevima. Molili su danima... fuj dijasporska stoka, ono bi da ratuje, ono bi se pravilo junakom.... joj zemljo otvori se...
@mba

#389 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by @mba »

Tomos wrote:Čim osjetim da će bilo šta biti pobjeći ću odmah glavom bez obzira za to imam sačuvan novac i spreman pasoš sa svojom obitelji naravno neću više ratovati za sda stranku i njihove familije da bi se oni obogatili i bogatili i dalje i smještali svu svoju familiju po državnim firmama na budžet koji su došli nema od kud nisu. Ne zanima me ni rodni grad ni ovo 24 % koje je isto sjebano i nema od njega ništa.

nisi ti lafo ratovao za sda stranku, niti za bilo koju drugu stranku!

a sto ne ides vec sada sa svojom "obitelji" zasto cekas da se zarati, kad se zarati mozda ce biti kasno???

ako te nista u zemlji u kojoj zivis ne zanima, zasto zivis onda tu?
semirizsvemira

#390 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by semirizsvemira »

Qler wrote:

Nemoj semire svega ti, ti iz sveCke da se vracas, puno je... mi cemo ovdje sve zavrsiti kako ti kazes....

Pa buraz kad sam ja ratovao ti si mozda jos nosio pelene ili si bio prva podrumaska . Nije uvreda nego zasto vecini smeta neko ko je bio cijeli rat pa otisao vani . Mogo sam ja i onda zbrisati i sa svojim poslom mogo zardjivati pare gdje sam htio ali nisam . Bilo je gore oa nisam otisao a danas 70 posto omladine hoce vani zauvijek :roll: Briga me . Kad rat pocne , ako pocne ikada dok sam ziv evo mene nazad inshallah .
Hafis

#391 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

I još ako te leđa popuste.
exliberal-ex

#392 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

semirizsvemira wrote:
Qler wrote:

Pa buraz kad sam ja ratovao ti si mozda jos nosio pelene ili si bio prva podrumaska . Nije uvreda nego zasto vecini smeta neko ko je bio cijeli rat pa otisao vani . Mogo sam ja i onda zbrisati i sa svojim poslom mogo zardjivati pare gdje sam htio ali nisam . Bilo je gore oa nisam otisao a danas 70 posto omladine hoce vani zauvijek :roll: Briga me . Kad rat pocne , ako pocne ikada dok sam ziv evo mene nazad inshallah .
e moj svemirac...kazes da si ratovao znaci minimalno si imao 18 godina...znaci sad si negdje duplo stariji...ostario a pameti nisi dosao.
sto je najsmjesnije rugas se djeci koja bi sutra pobjegla a ti si sad na zapadu...ako hoces da pomognes bosni vrati se pa privredjuj, lako je sjedit na toplom zapadu I govorit ja cu da se vratim samo vi zaratujte...jah :run: :run: :run:
The BEN10

#393 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by The BEN10 »

Black swan wrote:kad dođu divizije i bataljoni iz malmea ulma i minhena ima da nas vode do pobjede
Viteška Minhenska brigada... :-D
dudlov

#394 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by dudlov »

@mba wrote:
Tomos wrote:Čim osjetim da će bilo šta biti pobjeći ću odmah glavom bez obzira za to imam sačuvan novac i spreman pasoš sa svojom obitelji naravno neću više ratovati za sda stranku i njihove familije da bi se oni obogatili i bogatili i dalje i smještali svu svoju familiju po državnim firmama na budžet koji su došli nema od kud nisu. Ne zanima me ni rodni grad ni ovo 24 % koje je isto sjebano i nema od njega ništa.

nisi ti lafo ratovao za sda stranku, niti za bilo koju drugu stranku!

a sto ne ides vec sada sa svojom "obitelji" zasto cekas da se zarati, kad se zarati mozda ce biti kasno???

ako te nista u zemlji u kojoj zivis ne zanima, zasto zivis onda tu?
Ekonomski vezan ko i masa drugih ljudi. Azili se ne dijele tek tako, dođeš i evo papiri. Znači, prvo rat a onda su vrata zapada otvorena.
Cherry-Cherry

#395 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Cherry-Cherry »

Neka, nemoj, ostani gdje jesi. :-D Tako ćeš nam najbolje pomoći.

:mrgreen: Semirizsvemira - slavni komandant 101 slavne štokholmske motorizovane brigade :mrgreen:
stakasa

#396 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by stakasa »

Cherry-Cherry wrote:
Neka, nemoj, ostani gdje jesi. :-D Tako ćeš nam najbolje pomoći.

:mrgreen: Semirizsvemira - slavni komandant 101 slavne štokholmske motorizovane brigade :mrgreen:
Semir je bojovnik iz HVO-a. Provjereno
Yug

#397 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

Buraz imas 100 eura do nove godine da me poguras :? Yebo rat care,gazis li ti sta osim crne zemlje,imal sta :?
Last edited by Yug on 14/12/2013 09:22, edited 1 time in total.
BadCopy

#398 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by BadCopy »

Svaka cast Sema.ovo sto te kritikuje je samo ljubomorno jer zivotari u BiH

od zla oca od gore matere
Cherry-Cherry

#399 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Cherry-Cherry »

:mrgreen:
Hafis

#400 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »