Veza na daljinu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bang and blame

#376 Re: Veza na daljinu?

Post by bang and blame »

Ne moze funkcionisati. Nou vej!
dobar osjecaj

#377 Re: Veza na daljinu?

Post by dobar osjecaj »

Ja se slazem s vama da ne moze funkcionisati nou vej kod vecine ljudi kod kojih ionako ne moze funkcionisati nista :D
Edin25

#378 Re: Veza na daljinu?

Post by Edin25 »

pa kako da funkcionise kad je veza na daljinu? :D
bang and blame

#379 Re: Veza na daljinu?

Post by bang and blame »

dobar osjecaj wrote:Ja se slazem s vama da ne moze funkcionisati nou vej kod vecine ljudi kod kojih ionako ne moze funkcionisati nista :D
Dzes' optimisto.. Ne prepoznah te..
Mozda imas pozitivno iskustvo , glede ove teme. Ja nemam.
dobar osjecaj

#380 Re: Veza na daljinu?

Post by dobar osjecaj »

bang and blame wrote:
dobar osjecaj wrote:Ja se slazem s vama da ne moze funkcionisati nou vej kod vecine ljudi kod kojih ionako ne moze funkcionisati nista :D
Dzes' optimisto.. Ne prepoznah te..
Mozda imas pozitivno iskustvo , glede ove teme. Ja nemam.
Ja sam bila sigurna da nesto takvo nema nikavu osnovu, perspektivu ni draz.
I dalje sam sigurna da to sve u mom slucaju ne bi funkcionisalo u kombinacijama tipa BiH-SAD, Japan, Australija...
Medjutim, u slucaju Evrope gdje postoji bezbroj mogucnosti putnih komunikacija, te veze na daljinu kao pocetno ili neko privremeno stanje nisu uopste tako problematicne ako se stalno radi na ostvarivanju zajednickog zivota.
Moj nacin zivota kao i vecine ljudi oko mene je takav da tesko mozemo priustiti da smo stalno na jednom mjestu i da imamo partnera koji je iz tog istog mjesta gdje radimo/zivimo. Dakle, meni je partner iz istog grada gdje sam ja skoro nemoguca misija.
Ja sam se sad uvjerila da s pravom osobom sve moze funkcionisati ako se oboje trudimo dovoljno. Treba sredstava za sve te odlaske/dolaske ali kad ti je stalo do nekoga u stanju si mijenjati prioritete i radije ces stediti novac za kartu nego kupiti novi komad odjece ili bilo sta drugo. Ja bar hocu i on isto tako.
Meni vec nekoliko mjeseci nista nije ni blizu bitno ni zanimljivo kao vrijeme koje organizujemo skupa. Oduvijek sam brizna i pokazujem prilicno jednostavno i osjecanja i izrazavam potrebe i sad sam nasla sebi srodnu osobu i to je to.
Ja tek sad shvatam koliko je stvarno bitno biti u vezi s covjekom koji dijeli slicna interesovanja kao ja. Jeza me hvata pri pomisli koliko su me svi prije sputavali, kritikovali, odgovarali da se ne bavim stvarima koje volim, da smanjim sa sportom, da odustajem od raznih stvari koje su dio mog bica. Ljudi jednostavno trebaju biti sa sebi slicnim osobama. Ako je cijena ta privremena daljina, meni je zasad ok jer mi prija i stvaram i vidim napredak.
bang and blame

#381 Re: Veza na daljinu?

Post by bang and blame »

Vidi, za pravu ljubav bih se i ja borila, do zadnje kapi krvi..
Ne bi bilo nijedne prepreke koju ne bih bila u stanju, da savladam. Ali, nisam imala srece. Zato napisah ovo, od maloprije.
supercali

#382 Re: Veza na daljinu?

Post by supercali »

najbolje sa foumasicom biti u vezi :D
tako daleko a tako blizu :D
nightvision

#383 Re: Veza na daljinu?

Post by nightvision »

bang and blame wrote:Vidi, za pravu ljubav bih se i ja borila, do zadnje kapi krvi..
Ne bi bilo nijedne prepreke koju ne bih bila u stanju, da savladam. Ali, nisam imala srece. Zato napisah ovo, od maloprije.
To zvuci kao da si trcala trku s preponama i spotakla se - nisi imala srece. Dzaba se tebi boriti ako "druga strana" nece ili ne zeli.
bang and blame

#384 Re: Veza na daljinu?

Post by bang and blame »

nightvision wrote:
bang and blame wrote:Vidi, za pravu ljubav bih se i ja borila, do zadnje kapi krvi..
To zvuci kao da si trcala trku s preponama i spotakla se - nisi imala srece. Dzaba se tebi boriti ako "druga strana" nece ili ne zeli.
Ma, i gore, moj @nightvision.. Kako se, onomad, razbih- vise se ne usudjujem da prema njoj ( ljubavi) ni da krenem , a kamoli potrcim :mrgreen:
Borila se sa daljnom, osudama, ne p.šala uz vjetar jer, "druga" strana nije (me) htjela :P
nightvision

#385 Re: Veza na daljinu?

Post by nightvision »

ko trcao - vrat slomio, a u ovom slucaju - srce slomio. :lol:
smack

#386 Re: Veza na daljinu?

Post by smack »

A da obucem majicu sa natpisom" Prava ljubav do zadnje kapi krvi" stojim u frlj sati na fuj mjestu..
srecoo cekamm teeee :wink:
Henry Chinaski

#387 Re: Veza na daljinu?

Post by Henry Chinaski »

Ovakva veza je svakako moguća.
Ako si očajnik koji nema ni teoretsku šansu da umoči u svojoj okolini, a znaš da ćeš dobiti na ljeto kad ona dođe.
Onda si zaljubljen cijelu godinu i veza funkcionira perfektno. Ljudima oko sebe govoriš da su samo rijetki iskusili takvu ljubav i kakav si ti sretnik.
nightvision

#388 Re: Veza na daljinu?

Post by nightvision »

Nesto kontam i razmisljam, sto je mozda malo kontroverzna izjava s obzirom da ce se (pojedine) forumasice jednoglasno sloziti da je to nemoguce, i cini mi se da je na ovoj temi akcenat stavljen gotovo iskljucivo na pronalazak partnera putem sredstava za komunikaciju na daljinu i mogucnost opstanka takve veze. Istovremeno, potpuno smo zanemarili mogucnost opstanka veze koja je zapocela upoznavanjem "normalno i uzivo" i u kojoj, nakon izvjesnog vremena, dodje do razdvajanja jer jedan od partnera odlazi vani, na recimo studije, ili pronalazi posao negdje daleko. Evo za najbolji primjer je uza Tuzlanska regija gdje je dosta ljudi radilo, i jos radi, hiljadama kilometara daleko, cesto odsutni i po godinu dana. Tu ne samo da su pucale veze od po nekoliko godina vec su pucali i visedecenijski brakovi s djecom. Za ocekivati je da ce se tesko odrzati veza gdje se ljudi upoznaju naslijepo i kroz razgovor, ali kako onda objasniti da veze i brakovi koji su bili skladni godinama pucaju nakon razdvojenosti i prakticno prve prilike za sveranje koja se stvori praznim prostorom tj. osudstvom partnera.
Pobresita_Milica

#389 Re: Veza na daljinu?

Post by Pobresita_Milica »

Henry Chinaski wrote:Ovakva veza je svakako moguća.
Ako si očajnik koji nema ni teoretsku šansu da umoči u svojoj okolini, a znaš da ćeš dobiti na ljeto kad ona dođe.
Onda si zaljubljen cijelu godinu i veza funkcionira perfektno. Ljudima oko sebe govoriš da su samo rijetki iskusili takvu ljubav i kakav si ti sretnik.
Objasnjeno.
Pobresita_Milica

#390 Re: Veza na daljinu?

Post by Pobresita_Milica »

Iz moje perspektive... Imala sam vezu na daljinu, sa poprilicno dobrim temeljima. Bili smo razdvojeni 6 mj., a nakon toga je veza potrajala jos 2,5 god. Znaci, moze, ali samo ako emocije jos nisu toliko razvijene, pa ne razmišljaš o vjernosti. Sada nikad ne bih pristala na takvu vezu, jer ne vjerujem sebi, prije svega. Ja sam od onih sto vjeruju da se ljubav održava svakodnevnim fizičkim prisustvom. Eh, kada je brak u pitanju, tu bih bila spremna na sve, samo da se izdrzi, a ako sam vec pristala na brak, povjerenje nikako nije upitno, ni sa jedne strane.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#391 Re: Veza na daljinu?

Post by Velkoski »

Pobresita_Milica wrote:Iz moje perspektive... Imala sam vezu na daljinu, sa poprilicno dobrim temeljima. Bili smo razdvojeni 6 mj., a nakon toga je veza potrajala jos 2,5 god. Znaci, moze, ali samo ako emocije jos nisu toliko razvijene, pa ne razmišljaš o vjernosti. Sada nikad ne bih pristala na takvu vezu, jer ne vjerujem sebi, prije svega. Ja sam od onih sto vjeruju da se ljubav održava svakodnevnim fizičkim prisustvom. Eh, kada je brak u pitanju, tu bih bila spremna na sve, samo da se izdrzi, a ako sam vec pristala na brak, povjerenje nikako nije upitno, ni sa jedne strane.
:thumbup:
Jokericious

#392 Re: Veza na daljinu?

Post by Jokericious »

Henry Chinaski wrote:Ovakva veza je svakako moguća.
Pa sejla. :lol:
Ramzess Veliki

#393 Re: Veza na daljinu?

Post by Ramzess Veliki »

Pobresita_Milica wrote:Iz moje perspektive... Imala sam vezu na daljinu, sa poprilicno dobrim temeljima. Bili smo razdvojeni 6 mj., a nakon toga je veza potrajala jos 2,5 god. Znaci, moze, ali samo ako emocije jos nisu toliko razvijene, pa ne razmišljaš o vjernosti. Sada nikad ne bih pristala na takvu vezu, jer ne vjerujem sebi, prije svega. Ja sam od onih sto vjeruju da se ljubav održava svakodnevnim fizičkim prisustvom. Eh, kada je brak u pitanju, tu bih bila spremna na sve, samo da se izdrzi, a ako sam vec pristala na brak, povjerenje nikako nije upitno, ni sa jedne strane.
:thumbup: Bravo. Da je više ovako iskrenih prema sebi ... :thumbup:
sheilak

#394 Re: Veza na daljinu?

Post by sheilak »

@jokericious

a jbmu :D al gle,

previse se fiksiras ne mene. malo me plasis sad. bez zeze, ok?

kako tacno. pogotovo za fizicku bliskost. osoba kad mi je daleko duze, postaje nestvarna nekako. apstraktna skroz.
Ramzess Veliki

#395 Re: Veza na daljinu?

Post by Ramzess Veliki »

Može to biti i vrlo primamljivo ... ako je u folu avantura van granica svog kantona ili države, upoznaješ nove narode i običaje, usput padne dobar seks, a nemaš vremena da upoznaš i loše osobine te osobe. :thumbup:
bang and blame

#396 Re: Veza na daljinu?

Post by bang and blame »

Ramzess Veliki wrote:Može to biti i vrlo primamljivo ... ako je u folu avantura van granica svog kantona ili države, upoznaješ nove narode i običaje, usput padne dobar seks, a nemaš vremena da upoznaš i loše osobine te osobe. :thumbup:
Ramo, nije avantura u pitanju, vec veza :mrgreen:
sheilak

#397 Re: Veza na daljinu?

Post by sheilak »

da, bas htjedoh reci. :D

ma sve to ok, fakat, ali nije ti to veza. to su druge stvari jer se ne vezes. problem nastaje kad se pocnes vezati. a to dodje, a da nisi ni svjesna toga. samo ti se pod kozu uvuce. a sve mislis, ma super, smijeh, vedrina, zezanje, nesto poluozbiljno. i probudis se jedno jutro kad ono medjutim... :D
Bluemore

#398 Re: Veza na daljinu?

Post by Bluemore »

ramo na svakoj temi priblizno isto pise (pausalno) , imam utisak da i ne zna o kojoj je rijec...
Henry Chinaski

#399 Re: Veza na daljinu?

Post by Henry Chinaski »

Bluemore wrote:ramo na svakoj temi priblizno isto pise (pausalno) , imam utisak da i ne zna o kojoj je rijec...
Političar? Ima spreman isti odgovor na svako pitanje.
bang and blame

#400 Re: Veza na daljinu?

Post by bang and blame »

Bluemore wrote:ramo na svakoj temi priblizno isto pise (pausalno) , imam utisak da i ne zna o kojoj je rijec...
Bas tako. Na svakoj temi se vidi deficit sexa. Samo se to zeli i o tome prica, sto znaci: NEMAAA :mrgreen:
Post Reply