Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#376 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by Zviz »

Znaci nema sutra nista od premiere potova, lonaca i lavora auuuuu ma ja vam kazem nece francuzi tamo zavrsiti prije ce biti da se SP odgodi nego da se to desi. Na sljedecem SP ce Francusi biti automatski kvalifikovani te ce tek pocet sa turnirom u polu finalu...
Logovan

#377 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by Logovan »

insaneinthebrain wrote:evo jos jedan simulator. igrajte se malo :run:

World Cup draw 2014: create your own – interactive

http://www.theguardian.com/football/ng- ... eed=gmZJiR
Tek iz petog puta smo prošli grupu. :mrgreen: Onda smo prošli Urugvaj i ispali od komšija. :D
jeza u ledja

#378 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by jeza u ledja »

skenderija04 wrote:
Nejjah wrote:što se tiče zaštite južnoamera to je zaštita brazila od franc. iz spešala i hol/eng/por/ita iz evro-pota što bi bila grupa smrti.
u koliko je sati sastanak?
10:00 p njihovom vremenu.

P.S

Da nije sve odredjeno kaze i sekretar FIFA-e Jérôme Valcke za L Equipe: " Jos ne znamo da li cemo Francusku direktno ukljuciti u bubanj sa juznoamerikancima i Afrikancima ili cemo napraviti zrijeb devet evropskih seelekcija koje nisu nosioci. To cemo odluciti izmedju 3-5 decembra"

- List Hoy, tvrdi da ce to mjesto biti za Ruse jer ce se FIFA pozvati na listu od 29.11 po kojoj je Rusija najlosiji evropljanin nenosioc.
I naravno taj Jerome Valcke je - Francuz. :oops:

Nek se napuse, to bi bilo najfrapantnije navlacenje jednoj reprezentaciji u zrijebovima ikada.

Nas ne mogu staviti u taj special pot ni pod razno. Koliko vidim nigdje se u javnosti ne nagadja o "debitantskom" presedanu. Svaka druga opcija, izvlacenja i to, gdje bi bilo 2-9 ekipa iz evropskog pota, bi eventualno nastetila nekom drugom velikanu, Italiji, Engleskoj, Holandiji, Portugalu, Rusima.
Opcija da izvlace samo ekipe iz plejofa opet bi ostavila Portugal vs Francusku.

Bice jako smijesno ako skroje neki set pravila koji ce biti nastiman tako da u taj pot stavi samo dio od ovih 9 i to one koje ne ukljucuju velikane.

I na kraju, haj recimo da bi bilo fer staviti svih 9 pa koga izvuku, medjutim i to bi bio ocit znak namjestanja jer su prosli put uzimali drukciji kriterij (FIFA).
Da ne kazem da za sve zivo uzimaju FIFA ljestvicu (kao npr play-off u Evropi).
skenderija04

#379 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by skenderija04 »

@jez

Ovo se moglo i ocekivati . Pazi, FIFA organizuje turnir i postavlja pravila. Kao sto su promijenili rok glasanja za zlatnu loptu mogu promijeniti i ovo. Stariji bi rekli "kadija te tuzi kadija ti sudi". Ovi sto ce sutra odlucivati su likovi koji su dosli u Brazil da jedu piju i guze. Na kraju ce postupiti kako im kazu oni koji placaju sve ovo a to su sponzori i televizije.

I to za skandal, to sam pomislio ali me brzo razuvjerise teorijom da FIFA namjerno trazi male skandalcice kao sto su zlatna lopta ili izvlacenje grupa. Bolje da se prica o tome a ne o pravom skandalu a to je dodjela mundijala Kataru. Tu je umjesana krema svjetske politike i fudbala.
van Basten

#380 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by van Basten »

najneofirnije bi bilo da ostane Francuska u specijalu a da joj naštimaju nas ili komšije ili sl iz evropskog šešira i tako ih pripaze
skenderija04

#381 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by skenderija04 »

van Basten wrote:najneofirnije bi bilo da ostane Francuska u specijalu a da joj naštimaju nas ili komšije ili sl iz evropskog šešira i tako ih pripaze
Dobro si ti :thumbup:
Ovo im je najomiljenija grupa u slucju da budu special pot

Colombie, Australie, France, Bosnie-Herzégovine.
palermo

#382 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by palermo »

Ma ne bih se ja brinuo previše oko žrijeba. Nama je svakako igrati.A nikad ne znaš šta se iza brda valja i gdje te sreća odnosno nesreća čeka. Ne budeš u special potu, pa izvučeš Brazil i Francusku u grupi, ili budeš u special potu pa izvučeš Urugvaj i Grčku... ..naravno da mi tu kao debitanti jesmo ugroženi, ali jebi ga takav je život, i u JNA kad si išao prvo bi bio gušter :D .

Ta namještanja i slično su za veliku raju, naše je da igramo koliko možemo
skenderija04

#383 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by skenderija04 »

palermo wrote:Ma ne bih se ja brinuo previše oko žrijeba. Nama je svakako igrati.A nikad ne znaš šta se iza brda valja i gdje te sreća odnosno nesreća čeka. Ne budeš u special potu, pa izvučeš Brazil i Francusku u grupi, ili budeš u special potu pa izvučeš Urugvaj i Grčku... ..naravno da mi tu kao debitanti jesmo ugroženi, ali jebi ga takav je život, i u JNA kad si išao prvo bi bio gušter :D .

Najrealnije. Tako je , suti i igraj dok mozes.
Kinaski

#384 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by Kinaski »

Ja sinoc guzio :izet:
jeza u ledja

#385 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by jeza u ledja »

@ skenderija
Jasno, FIFA organizuje turnir i oni u sustini mogu raditi sta hoce, pogotovo sa ovim koji se nista ne pitaju. Malo je sega da mi sad ocekujemo neki fair-play jer mi ni u cemu ne doprinosimo punjenju kase, osim kladionicarima.

Htio sam samo reci ovo. FIFA moze favorizovati velike, moze favorizovati JA zemlje, moze favorizovati Brazil, ali tesko da moze favorizovati Francusku, a ne Englesku, Rusiju, a ne Portugal, ili Hrvatsku, a ne BiH, itd.
Ako FIFA rating iz oktobra nece biti (jedini) kriterij za dodjeljivanje special pota, onda koji ce? Ako to nije prica o debitantu, u sta sumnjam jer ne postoje nikakve naznake za to, onda sta je? Mogu biti bodovi u kvalifikacijama, nas se ne tice. Moze biti mozda novembarska ljestvica FIFA, nas se ne tice. Mogu mozda od 9 ekipa izdvojiti 4 zadnje(?) ili tako nesto, mada je to vec besmisleno (gdje bi bila granica?). Hocu reci, ako nije prica o velikim vs malim, favorizovanim vs nefavorizovanim, a ovo gore sto sam naveo bi trebali biti argumenti da nije, onda jedino moze biti prica o Francuskoj vs Rusiji, ili jednoj od ove dvije vs bilo kim iz Evrope, a to ukljucujuje velike ribe poput Eng, Ita, Hol i Por.
Ako ce sviju stavljati u neki pre-zrijeb za special pot (svih 9 Euro ekipa) ,onda lagano u nju mogu uletiti i ove iznad zemlje. Zasto bi to njima bilo u interesu? Zasto bi JA zemljama bilo u interesu da igraju sa Eng, Ita, Hol ili Por umjesto sa Francuskom ili Rusijom? Zamisli da njih gurnu u special pot? A zasto, zato sto se Francuzima nije dalo da budu "special"? Malo morgen.
Na kraju, ako bas hoce namjestati, onda bi morali namjestiti i to izvlacenje (pa recimo izvuci Cro, BiH ili Gre umjesto nabrojanih). Ali onda mogu komotno namjestiti i sve ostalo i kad bude pravo izvlacenje. Zasto uopste riskirati...

Uglavnom, mislim razumijem ja da ti glumis "djavoljeg advokata" sto bi rekli i razumijem da je sve moguce. Samo eto pokusavam biti optimistican na osnovu neke lafo "logike"

Nijedan izvor ne stavlja nas u special pot, ma koliko to bilo nebitno. Ipak me nekako ohrabruje. :)

I sve ovo, je u sustini kocka. Gdje god te stave ti mozes izvuci tesku grupu.I u ma kakvu grupu te stave ti mozes naletiti na ekipe sa losom ili dobrom formom. Tako da eto, mozda se stavlja i malo previse tezine na to izvlacenje, jer je previse nepoznanica.
jeza u ledja

#386 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:Ma ne bih se ja brinuo previše oko žrijeba. Nama je svakako igrati.A nikad ne znaš šta se iza brda valja i gdje te sreća odnosno nesreća čeka. Ne budeš u special potu, pa izvučeš Brazil i Francusku u grupi, ili budeš u special potu pa izvučeš Urugvaj i Grčku... ..naravno da mi tu kao debitanti jesmo ugroženi, ali jebi ga takav je život, i u JNA kad si išao prvo bi bio gušter :D .

Evo i ja napisa u zadnjoj recenici slicno. Ti si to bolje. Nema se sta dodati. :thumbup:
skenderija04

#387 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by skenderija04 »

Jez

Ne pokusavam glumiti djavoljeg advokata :-D Samo pokusavam procitati i informisati se da poslije ne bi lupao glavom i pricao kako je nepravedno.

Cak sta vise, mislim da mi necemo biti u tom potu jer osim tog debitantskog razloga ne postoji niti jedan drugi. FIFA kad odradjuje to radi elegantno.Ruzno je da nasu pricu svrstaju u special pot jer je vec bila .prikazana u pozitivnom svjetlu na njihovoj stranici Mozes reci da je glupost i da je nevazno ali ti detalji se paze Moj tip su Rusi i u manjoj mjeri komsije. Ali to nije ni bitno, bitno je da smo o oktobarskoj listi pricali kao da su 2+2 = 4, a na kraju generalni sekretar nam saopsti da mogu biti i 5 i 6.

Ja se slazem sa svim sto je napisao @Palermo jer je u svom postu sve tako jasno objasnjeno i sistem , gdje smo mi u njemu i sta nam je raditi.

Sacekajmo sutrasnji dan (mozda i veceras nesto procuri). Vjeruj mi da ja uzivam i u ovome. Hocu da ovaj nas mundijal zivim od trenutka kada je odsviran kraj u Kaunasu pa dok ne zavrsimo takmicenje na terenu. Ovo je dio folklora i treba tako i prihvatiti
jeza u ledja

#388 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by jeza u ledja »

da. bas tako. dajte brazil da se igramo! :P
cyprus

#389 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by cyprus »

Kinaski wrote:Ja sinoc guzio :izet:
:thumbup:
roboth

#390 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by roboth »

Vi se jos oko ''pota'' prepirete? Jer izvlacenje je za par dana, vec je sve gotovo i zna se ko ce u kojem potu biti, a vi... :D
l33t

#391 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by l33t »

cyprus wrote:
Kinaski wrote:Ja sinoc guzio :izet:
Čestitam.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#392 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by Zviz »

skenderija04 wrote:Jez

Ne pokusavam glumiti djavoljeg advokata :-D Samo pokusavam procitati i informisati se da poslije ne bi lupao glavom i pricao kako je nepravedno.

Cak sta vise, mislim da mi necemo biti u tom potu jer osim tog debitantskog razloga ne postoji niti jedan drugi. FIFA kad odradjuje to radi elegantno.Ruzno je da nasu pricu svrstaju u special pot jer je vec bila .prikazana u pozitivnom svjetlu na njihovoj stranici Mozes reci da je glupost i da je nevazno ali ti detalji se paze Moj tip su Rusi i u manjoj mjeri komsije. Ali to nije ni bitno, bitno je da smo o oktobarskoj listi pricali kao da su 2+2 = 4, a na kraju generalni sekretar nam saopsti da mogu biti i 5 i 6.

Ja se slazem sa svim sto je napisao @Palermo jer je u svom postu sve tako jasno objasnjeno i sistem , gdje smo mi u njemu i sta nam je raditi.

Sacekajmo sutrasnji dan (mozda i veceras nesto procuri). Vjeruj mi da ja uzivam i u ovome. Hocu da ovaj nas mundijal zivim od trenutka kada je odsviran kraj u Kaunasu pa dok ne zavrsimo takmicenje na terenu. Ovo je dio folklora i treba tako i prihvatiti
Ruse, pa ima da se francuska grije na grane i trisce citavu zimu... ja sam siguran da su Rusi sebi izlobirali i grupu po ZELJI. Inace nema gasa pa se slikajte. Sve se vrti oko pare - fudbal je samo sporedna stavr isto kao i zena u zivotu. Ko je god u SP ulozio nije ulozio jer mu je stalo do to "sranja" nego da masne provziije i zarade. Nekad davno se igrao fudbal za oci, danas je to sve velika kockarnica i krava muzara (pare).
DonVitoN

#393 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by DonVitoN »

skenderija04 wrote:Grupe ce izvlaciti Cafú, Mathaus, Kempes, Ghiggia, Zidane, Hierro, Cannavaro i Hurts (8 prvaka svijeta sa 8 zemalja)

Ronaldo sef ceremonije.

E sad nesto ruzno. Pred sutrasnji sastanak kruzi spekulacija da ce se napraviti " izvlacenje prije izvlacenja" ko ce zauzeti Francusko mjesto u spesl potu :( Iako nisu rekli ko ce biti u bubnju i kako ce to odraditi i po kojim kriterijima. Ideja da se Francuska prebaci u evro bubanj je sve izvjesnija. I izgleda da nije zbog Francuske vec zbog zastite juznoamerikanaca.

Ovo pise F.Aguilar, koji je u Brazilu, i koji vec dugo vremena prati "fudbalsku politiku" Sutra cemo sve vidjeti ali izgleda da nisu cista posla

http://www.mundodeportivo.com/20131202/ ... 37966.html

Logicno.
O tome pricam jos kad je offc. Francuska prosla na SP helem neki se ovdje kao realno nadaju da cemo biti u bubnju za Euro zonu :roll: fakat kao da ste od jucer.
Razlog debitant SP a kome ces da se bunis :? ili sta vec..
jeza u ledja

#394 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by jeza u ledja »

skenderija04 wrote:Jez

Sve si rekao. :thumbup:

A ovo oko djavoljeg advokata, pa nece mene nista iznenaditi toliko. No to ne mijenja cinjenicu da ako Fra ili Rus ne odu u special pot nece biti nepravda.
DonVitoN

#395 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by DonVitoN »

Zviz wrote:Mah ako mene pitate ja mislim da ce BiH dobiti taj spesel lonac kao jedini debitant tamo vamo fol ono ovo - ko je lobirao za BiH bilo sta? Bosna je najslabija karika u ocima Fife i to je tako ko misli da je drugacije izgleda nije pratio fuzbal u zadnje vrijeme

To je to kome nije jasno... ljudi kao da ste od jucer.

Siguran sam da smo u specialnom potu.
Ovo mozete da citirate kad bude i offc..
Last edited by DonVitoN on 02/12/2013 23:36, edited 1 time in total.
Havatar

#396 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by Havatar »

jeza u ledja wrote:@ skenderija
Jasno, FIFA organizuje turnir i oni u sustini mogu raditi sta hoce, pogotovo sa ovim koji se nista ne pitaju. Malo je sega da mi sad ocekujemo neki fair-play jer mi ni u cemu ne doprinosimo punjenju kase, osim kladionicarima.

Htio sam samo reci ovo. FIFA moze favorizovati velike, moze favorizovati JA zemlje, moze favorizovati Brazil, ali tesko da moze favorizovati Francusku, a ne Englesku, Rusiju, a ne Portugal, ili Hrvatsku, a ne BiH, itd.
Ako FIFA rating iz oktobra nece biti (jedini) kriterij za dodjeljivanje special pota, onda koji ce? Ako to nije prica o debitantu, u sta sumnjam jer ne postoje nikakve naznake za to, onda sta je? Mogu biti bodovi u kvalifikacijama, nas se ne tice. Moze biti mozda novembarska ljestvica FIFA, nas se ne tice. Mogu mozda od 9 ekipa izdvojiti 4 zadnje(?) ili tako nesto, mada je to vec besmisleno (gdje bi bila granica?). Hocu reci, ako nije prica o velikim vs malim, favorizovanim vs nefavorizovanim, a ovo gore sto sam naveo bi trebali biti argumenti da nije, onda jedino moze biti prica o Francuskoj vs Rusiji, ili jednoj od ove dvije vs bilo kim iz Evrope, a to ukljucujuje velike ribe poput Eng, Ita, Hol i Por.
Ako ce sviju stavljati u neki pre-zrijeb za special pot (svih 9 Euro ekipa) ,onda lagano u nju mogu uletiti i ove iznad zemlje. Zasto bi to njima bilo u interesu? Zasto bi JA zemljama bilo u interesu da igraju sa Eng, Ita, Hol ili Por umjesto sa Francuskom ili Rusijom? Zamisli da njih gurnu u special pot? A zasto, zato sto se Francuzima nije dalo da budu "special"? Malo morgen.
Na kraju, ako bas hoce namjestati, onda bi morali namjestiti i to izvlacenje (pa recimo izvuci Cro, BiH ili Gre umjesto nabrojanih). Ali onda mogu komotno namjestiti i sve ostalo i kad bude pravo izvlacenje. Zasto uopste riskirati...

Uglavnom, mislim razumijem ja da ti glumis "djavoljeg advokata" sto bi rekli i razumijem da je sve moguce. Samo eto pokusavam biti optimistican na osnovu neke lafo "logike"

Nijedan izvor ne stavlja nas u special pot, ma koliko to bilo nebitno. Ipak me nekako ohrabruje. :)

I sve ovo, je u sustini kocka. Gdje god te stave ti mozes izvuci tesku grupu.I u ma kakvu grupu te stave ti mozes naletiti na ekipe sa losom ili dobrom formom. Tako da eto, mozda se stavlja i malo previse tezine na to izvlacenje, jer je previse nepoznanica.
horion_bosona

#397 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by horion_bosona »

skenderija04 wrote:Grupe ce izvlaciti Cafú, Mathaus, Kempes, Ghiggia, Zidane, Hierro, Cannavaro i Hurts (8 prvaka svijeta sa 8 zemalja)

Ronaldo sef ceremonije.

E sad nesto ruzno. Pred sutrasnji sastanak kruzi spekulacija da ce se napraviti " izvlacenje prije izvlacenja" ko ce zauzeti Francusko mjesto u spesl potu :( Iako nisu rekli ko ce biti u bubnju i kako ce to odraditi i po kojim kriterijima. Ideja da se Francuska prebaci u evro bubanj je sve izvjesnija. I izgleda da nije zbog Francuske vec zbog zastite juznoamerikanaca.

Ovo pise F.Aguilar, koji je u Brazilu, i koji vec dugo vremena prati "fudbalsku politiku" Sutra cemo sve vidjeti ali izgleda da nisu cista posla

http://www.mundodeportivo.com/20131202/ ... 37966.html
:thumbup: hvala na pravovremenoj informaciji, da ne bude poslije "iznenađenja"

mene polako hvata trema, kao da je izvlačenje sutra... ako budemo u spešl potu daj nam onda Engleze, više nego sam siguran da bi ih dobili... Džeko bi bio silno motivisan :D
Idemedosumom

#398 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by Idemedosumom »

Mi raspravljamo o detaljima tamo vamo, a ja nesto kontam, pa jebote, BiH je na SP, jos uvijek ne mogu da vjerujem :D :bih:
Infaze Studio

#399 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by Infaze Studio »

cyprus wrote:Iako sam protivnik svih teorija zavjere, bojim se da bi mi mogli u taj special pot :S
Jeste vala, te naguzit ce Francusku zbog Blatter-Platini, te stite se Juznoameri od Francuske ....
Ja cu I dalje ostati naivnog razmisljanja I vjerovati da ce Francuska u specijalni. :)
(u prevodu, navijam za Blattera :D )
skenderija04

#400 Re: Brazil 2014: Izvlačenje grupa 6. decembar

Post by skenderija04 »

Idemedosumom wrote:Mi raspravljamo o detaljima tamo vamo, a ja nesto kontam, pa jebote, BiH je na SP, jos uvijek ne mogu da vjerujem :D :bih:
Ista stvar i kod mene :-D
Locked