Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Son1

#376 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Son1 »

Jusuf = Kosarkaski Seo :D
nema me tamo

#377 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Son1 wrote:Jusuf = Kosarkaski Seo :D
1 šamar Seo na podu. :D
Butmiran

#378 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Butmiran »

Juka budućnost bh. košarke. :thumbup:
MOSALJOZE

#379 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Večeras generalni menadzer Bostona gleda Nurkića
hrastov žižak

#380 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

MOSALJOZE wrote:Večeras generalni menadzer Bostona gleda Nurkića
večeras svi gledaju Nurkića :mrgreen:
kakorto

#381 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by kakorto »

prenose li gdje
MOSALJOZE

#382 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

kakorto wrote:prenose li gdje
arenasport
nema me tamo

#383 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Jusuf prava ubleha..
Još ja igrao over.. :zzzz:
Artest

#384 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Artest »

Ko zna gdje ga je Juka mahno sinoc...Doduse, bio je dobro udvajan a vecina promasaja su iz odbojke. Ali cudi da je igrao bez prepoznatljivog zara. Kao mamuran. I ne samo on...
Jebajiga, bice losih utakmica.
Preko ljeta, nek se hvata teretane. Valjda mu je stalo da uspije.
Last edited by Artest on 27/04/2014 22:51, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#385 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Vala nisu skauti imali šta vidjeti večeras.Ne treba suditi na osnovu jedne tekme,u kojoj je bio prilično loš kao i Cedevita.
AmerHasecic

#386 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by AmerHasecic »

Ma Juka je mašinaaaaaaaaa....Napokon u repki da riješimo problem sa centarskom pozicijom, momak se sa takom lakoćom pored četvorice protivničkih izbori za skok u napadu da je nevjerovatno. Jak i snažan a isto tako jako brz za centra, ima sve predispozicije da bude jedan od najvećih centara IKAD
Fact

#387 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Fact »

Fizičke predispozicije odlične,ali mora još puno raditi na tehničkom planu.No najveći je problem je njegov mentalni sklop i igračka inteligencija,tu je nažalost praktički pa nikakav i treba da se desi drastična promjena ili će sve ostati na tome da je imao nekada potencijala.
swanfilter

#388 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by swanfilter »

Fact wrote:Fizičke predispozicije odlične,ali mora još puno raditi na tehničkom planu.No najveći je problem je njegov mentalni sklop i igračka inteligencija,tu je nažalost praktički pa nikakav i treba da se desi drastična promjena ili će sve ostati na tome da je imao nekada potencijala.
Ne blamiraj se ... Mali igra trenira i igra kosarku 2-3 godine, a sta radi ... Sta ce tek da radi ...
Fact

#389 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Fact »

swanfilter wrote: Ne blamiraj se ... Mali igra trenira i igra kosarku 2-3 godine, a sta radi ... Sta ce tek da radi ...
Hoš' reć nešto konkretno?
smijesni_ste

#390 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by smijesni_ste »

Ja mislim da je to neko provalio pa se proširilo....to da igra košarku nekoliko godina tek
swanfilter

#391 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by swanfilter »

smijesni_ste wrote:Ja mislim da je to neko provalio pa se proširilo....to da igra košarku nekoliko godina tek
Kakva provala, moj prijatelj ga trenirao u KK Lasko, mlađe kategorije. To je bilo malo manje od godinu dana prije prelaska u Cedevitu, jer su Janezi vec nakon hefte skontali da u Nurkicu mogu imati Brezeca, Nesterovica, Lorbeka, ... u jednom ...
alphonse kauders

#393 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by alphonse kauders »

Poznati portal Bleacher Report ga na "lažnom" draftu svrstao kao 14 pick-a i dodijelio Suns-ima. U tekstu je navedeno da se radi o najboljem centru na draftu poslije Joel-a Embiid-a :thumbup: :bih:
LINK
Easily the top option at center outside of Kansas' Joel Embiid, Jusuf Nurkic could be a makeup play for last year's lottery pick, Alex Len, who gave the Suns nothing as a rookie.

Nurkic is one of this year's biggest risers following his breakout season for Cedevita. At 6'11", 280 pounds, he's an immoveable object in the interior where he can score, finish and rebound through contact.

He actually finished with the highest Player Efficiency Rating in the Adriatic League, per DraftExpress, thanks to his wild per-40 minute averages of 28.2 points and 13.7 boards on 54.5 percent shooting.

Nurkic still has room to grow, but given his monster physical tools and natural feel for the game, there's reason to believe he will.
hrastov žižak

#395 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

dobro bi bilo da se ostvari po ovom kuperu, u siksersima bi ga sigurno zakačile neke minute, mlada ekipa, dobra za privikavanje.
faraon_s_krilima

#396 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by faraon_s_krilima »

hrastov žižak wrote:
dobro bi bilo da se ostvari po ovom kuperu, u siksersima bi ga sigurno zakačile neke minute, mlada ekipa, dobra za privikavanje.
Moguce da je on zaboravio da siksersi imaju Noel Nerlensa. Svjestan sam da je propustio citavu sezonu ali nisam nigdje procitao da su ga otpisali, a bio je sesti pick prosle godine tako da potencijal sigurno ima.
hrastov žižak

#397 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

faraon_s_krilima wrote:
hrastov žižak wrote:
Moguce da je on zaboravio da siksersi imaju Noel Nerlensa. Svjestan sam da je propustio citavu sezonu ali nisam nigdje procitao da su ga otpisali, a bio je sesti pick prosle godine tako da potencijal sigurno ima.
Ma naravno da računaju i te kako na Noela. Možda računaju Nolea kao startnog, jer ovaj Sims nikako nije potencijal za startnog centra, a Mulens je nebitan lik koji šuta trice. Bolje Juki da se bori sa slabijom konkurencijom u vidu Simsa, nego recimo u Minesoti s Diengom. Ne bi ni Hornetsi možda loši bili.
Butmiran

#398 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Butmiran »

faraon_s_krilima

#399 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by faraon_s_krilima »

hrastov žižak wrote:
Ma naravno da računaju i te kako na Noela. Možda računaju Nolea kao startnog, jer ovaj Sims nikako nije potencijal za startnog centra, a Mulens je nebitan lik koji šuta trice. Bolje Juki da se bori sa slabijom konkurencijom u vidu Simsa, nego recimo u Minesoti s Diengom. Ne bi ni Hornetsi možda loši bili.
U pravu si. Cak mislim da bi mu hornetsi jos bolje odgovarali. Mogao bi nauciti puno toga od Jeffersona, a Charlote je i kao tim postao ozbiljan.
hrastov žižak

#400 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

faraon_s_krilima wrote:
hrastov žižak wrote:
U pravu si. Cak mislim da bi mu hornetsi jos bolje odgovarali. Mogao bi nauciti puno toga od Jeffersona, a Charlote je i kao tim postao ozbiljan.
Nemoj me jebat da do tebe još nije stigla vijest kako je franšiza Hornetsa već odavno odzujala prema drugim krajevima?
Post Reply