Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jethro
-
Nejjah
#377 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
jel to provjereno, sumjam da bi bili 7. ili bolji na FIFA listi,Rob_Atl wrote:Da se nismo zajebavali protiv amera, i slovacke u zenici vjerovali ili ne bili bi nosioci na svjetskom
a zapravo nije ni vako loše izbjegavamo eng, hol, ita, port/swe
-
Rob_Atl
#378 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Svica je bila iza nas 15-ta kad smo mi bili 13-ti prije tekme sa USA. Holandija, Portugal i ostali su kiksali sto u prijateljskim sto u kvalifikacijama, poslozilo se sve, samo et jebga pape je htio da isprobava igrace. Ja sam uvijek bio protiv toga ako se igra sa jakim protivnikom da se probavaju neki igraci, zato su utakmice tipa protiv alzira , omana itd. Ako bude probavao i protiv argentine ljudi ce nas samljet sa 3-4 gola razlike. Jer ni englezi, brazilci, holandjani kad igraju jake prijateljske nemjenjaju igrace puno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#379 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
+1drugi profil wrote:Ma ljudi ja bih volio da Argentina odigra kao za finale. Nek igraju kao da smo Englezi. Rukama i nogama. Da im nije nikad dosta i da samo napadaju.
Pa da svi vidimo gdje smo i sta smo i da Pape ima vremena da popravlja sto ne valja. Ako mi u maju 2014. skontamo da nesto ne stima, kasno je i prekasno...
- Svicko
#380 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Jah eto. A da je nekim slučajem neki igrač pružio dobru partiju protiv alžira omana i sl. bilo bi "nije to to, treba ga probati protiv jačeg protivnika" itd..Rob_Atl wrote:Svica je bila iza nas 15-ta kad smo mi bili 13-ti prije tekme sa USA. Holandija, Portugal i ostali su kiksali sto u prijateljskim sto u kvalifikacijama, poslozilo se sve, samo et jebga pape je htio da isprobava igrace. Ja sam uvijek bio protiv toga ako se igra sa jakim protivnikom da se probavaju neki igraci, zato su utakmice tipa protiv alzira , omana itd. Ako bude probavao i protiv argentine ljudi ce nas samljet sa 3-4 gola razlike. Jer ni englezi, brazilci, holandjani kad igraju jake prijateljske nemjenjaju igrace puno.
Apsolutno podržavam da treba probati igrača u situaciji što sličnijoj onoj u kojoj će ti trebati sutra, pa da vidimo šta možeš ili ne možeš.
- jeza u ledja
#381 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Mozda mi i mozemo u special pot. Nije to poenta, vec je poenta da ne ide u special pot neko samo zato sto je debitant na prvenstvu. Zvucalo je svakako nelogicno, ali mi budale jos i povjerovali.ultima_palabra wrote:Zasad imamo samo wikipedijinu riječ protiv hrletoveKPNCTNJAH wrote:Imas li neki link na kojem to pise ? Nigdje nisam procitao koji se ranking gleda za izvlacenje grupa, vec samo za odredjivanje prve jakosne skupine.perfect_guy wrote: već su davno objavili, gleda se lista od 17.10. Logično, oni koji sad igraju baraž imaju potencijal za puno više bodova od ostalih ekipa
Sto se onda 10 stranica pisalo da mi mozemo u special potniste valjda svi slusali hrleta
Brazil, Spanija, Njemacka, Svicarska, Kolumbija, Belgija i Argentina su garantovano nositelji. Posljednji nositelj ce vjerovatno biti Urugvaj, u slucaju da prodju Jordan, a hoce. U slucaju da ne prodju, to mjesto ce pripasti Holandiji ili Italiji. Znaci , ako Urugvaj prodje, jedan evropski tim ce u special pot, a koji ce to biti tim i na osnovu cega se to odluciti ostaje misterija. Kada se to prije 8 godina desilo SiCG, desilo se radi njihovog FIFA rankinga. Mi gotovo sigurno necemo biti najslabije rangirani, iza nas su trenutno Rusija, te Hrvatska/Island i Francuska/Ukrajina.
-
Nejjah
#382 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
najveće sportsko takmičenje na svijetu, a pravila se određuju u hodu...i to nije prvi put, a bojim se ni zadnji.
Ako FIFA ranking lista iz novembra bude presudna, baraž nas ne interesuje ukoliko nas Rusija ne prestigne. nego zna li iko igraju li Rusi prijateljsku i ako još nema najavljena mogu li u međuvremenu dogovorit prijateljsku, ima li neki rok do kojeg moraju prijavit utakmicu u novembru
Ako FIFA ranking lista iz novembra bude presudna, baraž nas ne interesuje ukoliko nas Rusija ne prestigne. nego zna li iko igraju li Rusi prijateljsku i ako još nema najavljena mogu li u međuvremenu dogovorit prijateljsku, ima li neki rok do kojeg moraju prijavit utakmicu u novembru
- jeza u ledja
#383 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Vjerovatno ce nesto dogovorit ako nisu blesavi.Nejjah wrote:najveće sportsko takmičenje na svijetu, a pravila se određuju u hodu...i to nije prvi put, a bojim se ni zadnji.
Inace, pravila su po obicaju nedefinisana.
-
Rob_Atl
#384 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ne znam kolko pratis prijateljske ostalih reprezentacija, ali ljudi ne mjenjaju ne ubacuju neke igrace samo da bi ih probali, jarane ti ako igras u klubu dobro ne moze da nevaljas za reprezentaciju. Nas je problem sto zovemo nekog iz hrvatske lige, naspram nekog ko je prvi strijelac u Ceskoj. Daj ba, glupi su mi to potezi. Ovako gubimo bezveze ove sesire, jer i prijateljske imaju neki znacaj, mislim nemoj me pogresno shvatiti nek proba on igraca al mojne da ga ubacuje u 47 minuti , ubaci ga brate u 70 minuti on ako umije i zna dovoljno mu je 20 minuta da pokaze nesto. Eto sad si recimo izgubio da budes nosioc na svjetskom, a i u zraku ti visi prvi sesir za sljedece kvalifikacije, ako to nije bitno onda ne znam sta je.Svicko wrote:Jah eto. A da je nekim slučajem neki igrač pružio dobru partiju protiv alžira omana i sl. bilo bi "nije to to, treba ga probati protiv jačeg protivnika" itd..Rob_Atl wrote:Svica je bila iza nas 15-ta kad smo mi bili 13-ti prije tekme sa USA. Holandija, Portugal i ostali su kiksali sto u prijateljskim sto u kvalifikacijama, poslozilo se sve, samo et jebga pape je htio da isprobava igrace. Ja sam uvijek bio protiv toga ako se igra sa jakim protivnikom da se probavaju neki igraci, zato su utakmice tipa protiv alzira , omana itd. Ako bude probavao i protiv argentine ljudi ce nas samljet sa 3-4 gola razlike. Jer ni englezi, brazilci, holandjani kad igraju jake prijateljske nemjenjaju igrace puno.
Apsolutno podržavam da treba probati igrača u situaciji što sličnijoj onoj u kojoj će ti trebati sutra, pa da vidimo šta možeš ili ne možeš.
- ultima_palabra
#385 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Ali ne bi bilo logično da za tu svrhu koriste novembarsku listu, a za određivanje nosilaca oktobarsku.jeza u ledja wrote:
Mozda mi i mozemo u special pot. Nije to poenta, vec je poenta da ne ide u special pot neko samo zato sto je debitant na prvenstvu. Zvucalo je svakako nelogicno, ali mi budale jos i povjerovali.
Brazil, Spanija, Njemacka, Svicarska, Kolumbija, Belgija i Argentina su garantovano nositelji. Posljednji nositelj ce vjerovatno biti Urugvaj, u slucaju da prodju Jordan, a hoce. U slucaju da ne prodju, to mjesto ce pripasti Holandiji ili Italiji. Znaci , ako Urugvaj prodje, jedan evropski tim ce u special pot, a koji ce to biti tim i na osnovu cega se to odluciti ostaje misterija. Kada se to prije 8 godina desilo SiCG, desilo se radi njihovog FIFA rankinga. Mi gotovo sigurno necemo biti najslabije rangirani, iza nas su trenutno Rusija, te Hrvatska/Island i Francuska/Ukrajina.
- DonVitoni
#386 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Nismo trenutno ali dok se odigraju tekme u barazu pa gledaj Hrvatska ako prodje skupit ce FIFA bobe i eto ih opet ispred nas kao i Francuska pa i Ukrajina (cudom izbaci Francusku).Mi gotovo sigurno necemo biti najslabije rangirani, iza nas su trenutno Rusija, te Hrvatska/Island i Francuska/Ukrajina.
Nama odg. da Rumunija izbaci Grcku
Portugal ako pobjedi dvije tekme Svedsku isto moze da bude i nosioc grupa na SP, smijesno ali tako je...
Baraz i ove prijateljske prije izvl. grupa ne treba da se pikaju ali FIFA/UEFA ce odrediti kako je njima najbolje.
Previse i ovih JA rep. upalo u prvih 8 jos na to dodaj da domacin uvijek bude Pot 1.
Argentina, Urugvaj, Kolumbija, Brazil
A proslo koliko ih je bilo u Pot.1
Kolumbija nije ni igrala na SP.
Da je nama izdaverati da mozemo da dobijemo ove iz Pot.3 i Pot.4
Rusija trenutno nije zakazala prijateljsku ne znam skim moze u ovom trenutku da zakaze je vjerovatno nisu budale da ne zakazu.. pa sad ko ce biti slobodan nisu budale da zakazu sa San Marinom (pobjedis gubis bodove) bolje im je onda ovako..
Eto Svica zakazala sa Korejom
Belgija recimo igra dvije:
Friendly 14 or 15 November 2013 Belgium v Colombia
Friendly 19 November 2013 Belgium v Japan
Urugvaj neka X jednu protiv Jordana izbacilo bi ih iz Top 7,8 rep.
Holandija ili Italija vjerovatno upadaju onda ovisno od toga kako odigraju prijateljske ali opet ne znamo kako ce UEFA/FIFA da racuna.. kako njima najbolje odg. kao sto rekoh Portugal moze da bude nosioc ako pobjedi Svedsku 2/2 i poklope se neki rez. iz prijateljski.
Last edited by DonVitoni on 22/10/2013 09:05, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#387 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Čitaš li ti išta prije nego što napišeš kilometarski post?
Za određivanje nosilaca se koristi trenutna FIFA lista... baš zato da ovi iz baraža ne bi imali prednost nad ovima što su se direktno kvalifikovali.
Nosioci su već fiksirani... jedino Holandija može upasti ako se Urugvaj ne plasira.
Nosioci su već fiksirani... jedino Holandija može upasti ako se Urugvaj ne plasira.
- DonVitoni
#388 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Daj link.
Oni imaju isto FIFA bodova kao Italija, kako ce stim... jedino Holandija može upasti ako se Urugvaj ne plasira.
- ultima_palabra
#389 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
http://www.fifa.com/worldranking/news/n ... index.html
A ne znam... po nečemu je Holandija ispred Italije.
- DonVitoni
#390 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Hvala.
Znaci ako budemo u Pot 3 definitivno idemo u tzv. grupu smrti.
Znaci ako budemo u Pot 3 definitivno idemo u tzv. grupu smrti.
- ultima_palabra
#391 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Realno, ne vidim kako bi baš nas mogli strpati u Pot 3... ali eto, dok FIFA zvanično ne objavi pretpostavljam da je sve moguće.
- Svicko
#392 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Po decimalama čovječe, fino piše.ultima_palabra wrote:http://www.fifa.com/worldranking/news/n ... index.html
- Svicko
#393 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Vidi, ovdje pričamo samo o porazu od SAD, pošto smo protiv Slovaka igrali sa najboljim što smo imali.Rob_Atl wrote:Ne znam kolko pratis prijateljske ostalih reprezentacija, ali ljudi ne mjenjaju ne ubacuju neke igrace samo da bi ih probali, jarane ti ako igras u klubu dobro ne moze da nevaljas za reprezentaciju. Nas je problem sto zovemo nekog iz hrvatske lige, naspram nekog ko je prvi strijelac u Ceskoj. Daj ba, glupi su mi to potezi. Ovako gubimo bezveze ove sesire, jer i prijateljske imaju neki znacaj, mislim nemoj me pogresno shvatiti nek proba on igraca al mojne da ga ubacuje u 47 minuti , ubaci ga brate u 70 minuti on ako umije i zna dovoljno mu je 20 minuta da pokaze nesto. Eto sad si recimo izgubio da budes nosioc na svjetskom, a i u zraku ti visi prvi sesir za sljedece kvalifikacije, ako to nije bitno onda ne znam sta je.Svicko wrote:Jah eto. A da je nekim slučajem neki igrač pružio dobru partiju protiv alžira omana i sl. bilo bi "nije to to, treba ga probati protiv jačeg protivnika" itd..Rob_Atl wrote:Svica je bila iza nas 15-ta kad smo mi bili 13-ti prije tekme sa USA. Holandija, Portugal i ostali su kiksali sto u prijateljskim sto u kvalifikacijama, poslozilo se sve, samo et jebga pape je htio da isprobava igrace. Ja sam uvijek bio protiv toga ako se igra sa jakim protivnikom da se probavaju neki igraci, zato su utakmice tipa protiv alzira , omana itd. Ako bude probavao i protiv argentine ljudi ce nas samljet sa 3-4 gola razlike. Jer ni englezi, brazilci, holandjani kad igraju jake prijateljske nemjenjaju igrace puno.
A poraz od SAD su nam uručili Zukanović, Šunjić i Zahirović lično, uz pomoć Avdije. Znači nema tu nekih "experimenata" prevelikih, to su sve igrači koji su pozivani X puta, a da se odigra utakmica još 10 puta sumnjam da bi se baš tako potrefilo amerima da im sve što su ošutali fakat i bude neobranjivo i uđe.
Da boli - boli, ali eto, bilo je tu i baksuzluka. Slažem se doduše da treba biti oprezan.
-
popokatepetl_com
#394 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Nosioci grupa ce se odredjivati po trenutnoj fifinoj listi tako da jedino sto se moze promjeniti je to da ako Urugvaj ispadne upadne Holandija koja je bolja od Italije po decimalama u koeficijentu dakle za dlaku...
- jeza u ledja
#395 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
zlja dljaku shinko. 
@ ultima. nema logike ali eto tako je izgleda bilo
@ ultima. nema logike ali eto tako je izgleda bilo
- suadfor
#396 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
mi cemo u treci sesir sa argentinom ili brazilom ili kolumbijom ili urugvajem kao nosiocem
1. Arg, Bra, Col, Uru
2. Jaka repka iz CAF, AFC ili CONCACAF (srecom niko iz CONMEBOL)
3. Bosna i Hercegovina
4. Neka losija ekipa iz OFC, CAF, AFC ili CONCACAF, CONMEBOL ili UEFA
malo preciznije
i evo da probam pogoditi
1. Argentina
2. Obala Slonovace
3. Bosna i Hercegovina
4. Australija

1. Arg, Bra, Col, Uru
3. Bosna i Hercegovina
malo preciznije
i evo da probam pogoditi
1. Argentina
2. Obala Slonovace
3. Bosna i Hercegovina
4. Australija
-
mega_mashcine
#397 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
jedva cekam to izvlacenje. tacno iscekujem taj 6.decembar kao da je neka vazna utakmica u pitanju. 
- Co0l
-
Modest Musorgski
-
Itakoto
#400 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn
Pojasni.suadfor wrote:mi cemo u treci sesir sa argentinom ili brazilom ili kolumbijom ili urugvajem kao nosiocem
1. Arg, Bra, Col, Uru
3. Bosna i Hercegovina
malo preciznije
i evo da probam pogoditi
1. Argentina
2. Obala Slonovace
3. Bosna i Hercegovina
4. Australija
Jesu li ovo samo tvoja ocekivanja ili...? Ako necemo biti u tom "special potu", zasto nas ne mogu zapasti nosioci iz Evrope?
Ukoliko smo ipak u "special potu", onda ti ovo pod 4.) ne pije vode, jer ce nas onda zasigurno zapasti jedna ekipa iz UEFA-e.