Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

Nejjah

#377 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Nejjah »

Rob_Atl wrote:Da se nismo zajebavali protiv amera, i slovacke u zenici vjerovali ili ne bili bi nosioci na svjetskom :shock:
jel to provjereno, sumjam da bi bili 7. ili bolji na FIFA listi,
a zapravo nije ni vako loše izbjegavamo eng, hol, ita, port/swe
Rob_Atl

#378 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Rob_Atl »

Svica je bila iza nas 15-ta kad smo mi bili 13-ti prije tekme sa USA. Holandija, Portugal i ostali su kiksali sto u prijateljskim sto u kvalifikacijama, poslozilo se sve, samo et jebga pape je htio da isprobava igrace. Ja sam uvijek bio protiv toga ako se igra sa jakim protivnikom da se probavaju neki igraci, zato su utakmice tipa protiv alzira , omana itd. Ako bude probavao i protiv argentine ljudi ce nas samljet sa 3-4 gola razlike. Jer ni englezi, brazilci, holandjani kad igraju jake prijateljske nemjenjaju igrace puno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#379 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:Ma ljudi ja bih volio da Argentina odigra kao za finale. Nek igraju kao da smo Englezi. Rukama i nogama. Da im nije nikad dosta i da samo napadaju.
Pa da svi vidimo gdje smo i sta smo i da Pape ima vremena da popravlja sto ne valja. Ako mi u maju 2014. skontamo da nesto ne stima, kasno je i prekasno...
+1
Svicko

#380 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Svicko »

Rob_Atl wrote:Svica je bila iza nas 15-ta kad smo mi bili 13-ti prije tekme sa USA. Holandija, Portugal i ostali su kiksali sto u prijateljskim sto u kvalifikacijama, poslozilo se sve, samo et jebga pape je htio da isprobava igrace. Ja sam uvijek bio protiv toga ako se igra sa jakim protivnikom da se probavaju neki igraci, zato su utakmice tipa protiv alzira , omana itd. Ako bude probavao i protiv argentine ljudi ce nas samljet sa 3-4 gola razlike. Jer ni englezi, brazilci, holandjani kad igraju jake prijateljske nemjenjaju igrace puno.
Jah eto. A da je nekim slučajem neki igrač pružio dobru partiju protiv alžira omana i sl. bilo bi "nije to to, treba ga probati protiv jačeg protivnika" itd..

Apsolutno podržavam da treba probati igrača u situaciji što sličnijoj onoj u kojoj će ti trebati sutra, pa da vidimo šta možeš ili ne možeš.
jeza u ledja

#381 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
KPNCTNJAH wrote:
perfect_guy wrote: već su davno objavili, gleda se lista od 17.10. Logično, oni koji sad igraju baraž imaju potencijal za puno više bodova od ostalih ekipa
Imas li neki link na kojem to pise ? Nigdje nisam procitao koji se ranking gleda za izvlacenje grupa, vec samo za odredjivanje prve jakosne skupine.

Sto se onda 10 stranica pisalo da mi mozemo u special pot :-) niste valjda svi slusali hrleta :D
Zasad imamo samo wikipedijinu riječ protiv hrletove :mrgreen:
Mozda mi i mozemo u special pot. Nije to poenta, vec je poenta da ne ide u special pot neko samo zato sto je debitant na prvenstvu. Zvucalo je svakako nelogicno, ali mi budale jos i povjerovali.

Brazil, Spanija, Njemacka, Svicarska, Kolumbija, Belgija i Argentina su garantovano nositelji. Posljednji nositelj ce vjerovatno biti Urugvaj, u slucaju da prodju Jordan, a hoce. U slucaju da ne prodju, to mjesto ce pripasti Holandiji ili Italiji. Znaci , ako Urugvaj prodje, jedan evropski tim ce u special pot, a koji ce to biti tim i na osnovu cega se to odluciti ostaje misterija. Kada se to prije 8 godina desilo SiCG, desilo se radi njihovog FIFA rankinga. Mi gotovo sigurno necemo biti najslabije rangirani, iza nas su trenutno Rusija, te Hrvatska/Island i Francuska/Ukrajina.
Nejjah

#382 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Nejjah »

najveće sportsko takmičenje na svijetu, a pravila se određuju u hodu...i to nije prvi put, a bojim se ni zadnji.
Ako FIFA ranking lista iz novembra bude presudna, baraž nas ne interesuje ukoliko nas Rusija ne prestigne. nego zna li iko igraju li Rusi prijateljsku i ako još nema najavljena mogu li u međuvremenu dogovorit prijateljsku, ima li neki rok do kojeg moraju prijavit utakmicu u novembru
jeza u ledja

#383 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by jeza u ledja »

Nejjah wrote:najveće sportsko takmičenje na svijetu, a pravila se određuju u hodu...i to nije prvi put, a bojim se ni zadnji.
Ako FIFA ranking lista iz novembra bude presudna, baraž nas ne interesuje ukoliko nas Rusija ne prestigne. nego zna li iko igraju li Rusi prijateljsku i ako još nema najavljena mogu li u međuvremenu dogovorit prijateljsku, ima li neki rok do kojeg moraju prijavit utakmicu u novembru
Vjerovatno ce nesto dogovorit ako nisu blesavi.

Inace, pravila su po obicaju nedefinisana. :-)
Rob_Atl

#384 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Rob_Atl »

Svicko wrote:
Rob_Atl wrote:Svica je bila iza nas 15-ta kad smo mi bili 13-ti prije tekme sa USA. Holandija, Portugal i ostali su kiksali sto u prijateljskim sto u kvalifikacijama, poslozilo se sve, samo et jebga pape je htio da isprobava igrace. Ja sam uvijek bio protiv toga ako se igra sa jakim protivnikom da se probavaju neki igraci, zato su utakmice tipa protiv alzira , omana itd. Ako bude probavao i protiv argentine ljudi ce nas samljet sa 3-4 gola razlike. Jer ni englezi, brazilci, holandjani kad igraju jake prijateljske nemjenjaju igrace puno.
Jah eto. A da je nekim slučajem neki igrač pružio dobru partiju protiv alžira omana i sl. bilo bi "nije to to, treba ga probati protiv jačeg protivnika" itd..

Apsolutno podržavam da treba probati igrača u situaciji što sličnijoj onoj u kojoj će ti trebati sutra, pa da vidimo šta možeš ili ne možeš.
Ne znam kolko pratis prijateljske ostalih reprezentacija, ali ljudi ne mjenjaju ne ubacuju neke igrace samo da bi ih probali, jarane ti ako igras u klubu dobro ne moze da nevaljas za reprezentaciju. Nas je problem sto zovemo nekog iz hrvatske lige, naspram nekog ko je prvi strijelac u Ceskoj. Daj ba, glupi su mi to potezi. Ovako gubimo bezveze ove sesire, jer i prijateljske imaju neki znacaj, mislim nemoj me pogresno shvatiti nek proba on igraca al mojne da ga ubacuje u 47 minuti , ubaci ga brate u 70 minuti on ako umije i zna dovoljno mu je 20 minuta da pokaze nesto. Eto sad si recimo izgubio da budes nosioc na svjetskom, a i u zraku ti visi prvi sesir za sljedece kvalifikacije, ako to nije bitno onda ne znam sta je.
ultima_palabra

#385 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
Mozda mi i mozemo u special pot. Nije to poenta, vec je poenta da ne ide u special pot neko samo zato sto je debitant na prvenstvu. Zvucalo je svakako nelogicno, ali mi budale jos i povjerovali.

Brazil, Spanija, Njemacka, Svicarska, Kolumbija, Belgija i Argentina su garantovano nositelji. Posljednji nositelj ce vjerovatno biti Urugvaj, u slucaju da prodju Jordan, a hoce. U slucaju da ne prodju, to mjesto ce pripasti Holandiji ili Italiji. Znaci , ako Urugvaj prodje, jedan evropski tim ce u special pot, a koji ce to biti tim i na osnovu cega se to odluciti ostaje misterija. Kada se to prije 8 godina desilo SiCG, desilo se radi njihovog FIFA rankinga. Mi gotovo sigurno necemo biti najslabije rangirani, iza nas su trenutno Rusija, te Hrvatska/Island i Francuska/Ukrajina.
Ali ne bi bilo logično da za tu svrhu koriste novembarsku listu, a za određivanje nosilaca oktobarsku.
DonVitoni

#386 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Mi gotovo sigurno necemo biti najslabije rangirani, iza nas su trenutno Rusija, te Hrvatska/Island i Francuska/Ukrajina.
Nismo trenutno ali dok se odigraju tekme u barazu pa gledaj Hrvatska ako prodje skupit ce FIFA bobe i eto ih opet ispred nas kao i Francuska pa i Ukrajina (cudom izbaci Francusku).
Nama odg. da Rumunija izbaci Grcku :mrgreen: moguce je.
Portugal ako pobjedi dvije tekme Svedsku isto moze da bude i nosioc grupa na SP, smijesno ali tako je...
Baraz i ove prijateljske prije izvl. grupa ne treba da se pikaju ali FIFA/UEFA ce odrediti kako je njima najbolje.
Previse i ovih JA rep. upalo u prvih 8 jos na to dodaj da domacin uvijek bude Pot 1.

Argentina, Urugvaj, Kolumbija, Brazil :roll:
A proslo koliko ih je bilo u Pot.1

Kolumbija nije ni igrala na SP.

Da je nama izdaverati da mozemo da dobijemo ove iz Pot.3 i Pot.4
Rusija trenutno nije zakazala prijateljsku ne znam skim moze u ovom trenutku da zakaze je vjerovatno nisu budale da ne zakazu.. pa sad ko ce biti slobodan nisu budale da zakazu sa San Marinom (pobjedis gubis bodove) bolje im je onda ovako..
Eto Svica zakazala sa Korejom :roll: pobjeda im fakticki donosi isto bodova kao i Belgiji koja ce odigrati odvije, jednu neka Belgija zijani padaju u Pot.2 sigurno.
Belgija recimo igra dvije:
Friendly 14 or 15 November 2013 Belgium v Colombia
Friendly 19 November 2013 Belgium v Japan

Urugvaj neka X jednu protiv Jordana izbacilo bi ih iz Top 7,8 rep.
Holandija ili Italija vjerovatno upadaju onda ovisno od toga kako odigraju prijateljske ali opet ne znamo kako ce UEFA/FIFA da racuna.. kako njima najbolje odg. kao sto rekoh Portugal moze da bude nosioc ako pobjedi Svedsku 2/2 i poklope se neki rez. iz prijateljski.
Last edited by DonVitoni on 22/10/2013 09:05, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#387 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

Čitaš li ti išta prije nego što napišeš kilometarski post? :roll: Za određivanje nosilaca se koristi trenutna FIFA lista... baš zato da ovi iz baraža ne bi imali prednost nad ovima što su se direktno kvalifikovali.

Nosioci su već fiksirani... jedino Holandija može upasti ako se Urugvaj ne plasira.
DonVitoni

#388 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Daj link.

. jedino Holandija može upasti ako se Urugvaj ne plasira.
Oni imaju isto FIFA bodova kao Italija, kako ce stim..
ultima_palabra

#389 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

http://www.fifa.com/worldranking/news/n ... index.html
A ne znam... po nečemu je Holandija ispred Italije.
DonVitoni

#390 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by DonVitoni »

Hvala.
Znaci ako budemo u Pot 3 definitivno idemo u tzv. grupu smrti. :izet:
ultima_palabra

#391 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by ultima_palabra »

Realno, ne vidim kako bi baš nas mogli strpati u Pot 3... ali eto, dok FIFA zvanično ne objavi pretpostavljam da je sve moguće.
Svicko

#392 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Svicko »

ultima_palabra wrote:http://www.fifa.com/worldranking/news/n ... index.html
A ne znam... po nečemu je Holandija ispred Italije.
Po decimalama čovječe, fino piše.
Svicko

#393 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Svicko »

Rob_Atl wrote:
Svicko wrote:

Ne znam kolko pratis prijateljske ostalih reprezentacija, ali ljudi ne mjenjaju ne ubacuju neke igrace samo da bi ih probali, jarane ti ako igras u klubu dobro ne moze da nevaljas za reprezentaciju. Nas je problem sto zovemo nekog iz hrvatske lige, naspram nekog ko je prvi strijelac u Ceskoj. Daj ba, glupi su mi to potezi. Ovako gubimo bezveze ove sesire, jer i prijateljske imaju neki znacaj, mislim nemoj me pogresno shvatiti nek proba on igraca al mojne da ga ubacuje u 47 minuti , ubaci ga brate u 70 minuti on ako umije i zna dovoljno mu je 20 minuta da pokaze nesto. Eto sad si recimo izgubio da budes nosioc na svjetskom, a i u zraku ti visi prvi sesir za sljedece kvalifikacije, ako to nije bitno onda ne znam sta je.
Vidi, ovdje pričamo samo o porazu od SAD, pošto smo protiv Slovaka igrali sa najboljim što smo imali.

A poraz od SAD su nam uručili Zukanović, Šunjić i Zahirović lično, uz pomoć Avdije. Znači nema tu nekih "experimenata" prevelikih, to su sve igrači koji su pozivani X puta, a da se odigra utakmica još 10 puta sumnjam da bi se baš tako potrefilo amerima da im sve što su ošutali fakat i bude neobranjivo i uđe.

Da boli - boli, ali eto, bilo je tu i baksuzluka. Slažem se doduše da treba biti oprezan.
popokatepetl_com

#394 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by popokatepetl_com »

Nosioci grupa ce se odredjivati po trenutnoj fifinoj listi tako da jedino sto se moze promjeniti je to da ako Urugvaj ispadne upadne Holandija koja je bolja od Italije po decimalama u koeficijentu dakle za dlaku...
jeza u ledja

#395 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by jeza u ledja »

zlja dljaku shinko. :)

@ ultima. nema logike ali eto tako je izgleda bilo
suadfor

#396 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by suadfor »

mi cemo u treci sesir sa argentinom ili brazilom ili kolumbijom ili urugvajem kao nosiocem

1. Arg, Bra, Col, Uru
2. Jaka repka iz CAF, AFC ili CONCACAF (srecom niko iz CONMEBOL)
3. Bosna i Hercegovina
4. Neka losija ekipa iz OFC, CAF, AFC ili CONCACAF, CONMEBOL ili UEFA

malo preciznije :)

i evo da probam pogoditi

1. Argentina
2. Obala Slonovace
3. Bosna i Hercegovina
4. Australija

:D
mega_mashcine

#397 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by mega_mashcine »

jedva cekam to izvlacenje. tacno iscekujem taj 6.decembar kao da je neka vazna utakmica u pitanju. :-D
Co0l

#398 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Co0l »

Image
Itakoto

#400 Re: Svjetsko prvenstvo u nogometu - Brazil 2014 (najava turn

Post by Itakoto »

suadfor wrote:mi cemo u treci sesir sa argentinom ili brazilom ili kolumbijom ili urugvajem kao nosiocem

1. Arg, Bra, Col, Uru
2. Jaka repka iz CAF, AFC ili CONCACAF (srecom niko iz CONMEBOL)
3. Bosna i Hercegovina
4. Neka losija ekipa iz OFC, CAF, AFC ili CONCACAF, CONMEBOL ili UEFA

malo preciznije :)

i evo da probam pogoditi

1. Argentina
2. Obala Slonovace
3. Bosna i Hercegovina
4. Australija

:D
Pojasni.
Jesu li ovo samo tvoja ocekivanja ili...? Ako necemo biti u tom "special potu", zasto nas ne mogu zapasti nosioci iz Evrope?
Ukoliko smo ipak u "special potu", onda ti ovo pod 4.) ne pije vode, jer ce nas onda zasigurno zapasti jedna ekipa iz UEFA-e.
Post Reply