Jarane...........da ti nisi slucajno od Mutabdzije pres sekretaruglavnomja wrote:"SARAJEVO - Međunarodna zajednica smatra da roditelji djece iz Konjević Polja i ministar obrazovanja Republike Srpske moraju ponovno stupiti u direktni dijalog bez odgađanja te da je od ključnog značaja da se postigne dogovor o konkretnom rješenju koje će omogućiti djeci povratak u učionice uz adekvatno obrazovanje - kazali su Agenciji Fena u Uredu visokog predstavnika (OHR).
- Nema druge alternative nego da se svi akteri uključe u otvorenu diskusiju radi pronalaska puta koji vodi naprijed u najboljem interesu djece - komentar je OHR-a na upit da li su u mogućnosti da riješe pitanje roditelja i djece bošnjačke nacionalnosti iz Konjević Polja."
ili na ovaj nacin:
"Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić susreo se danas sa roditeljima učenika bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja koji pred zgradom OHR-a već danima borave u znak protesta jer njihova djeca ne mogu pohađati tzv. nacionalnu grupu predmeta.
Kako je Feni izjavio Komšićev savjetnik za medije Damir Bećirović, u Uredu predsjedavajućeg pripremaju apelaciju Ustavnom sudu BiH, jer smatraju da u ovom slučaju ima elemenata kršenja osnovnih ljudskih prava u vezi sa izražavanjem na maternjem jeziku.
Apelacija bi trebalo da bude gotova već početkom naredne sedmice i odmah upućena Ustavnom sudu BiH."
a ne da im princ dijeli parmake.
Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
- spreca
#376 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
- uglavnomja
#377 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
ma jah ... argument
treba samo biti realan i sagledati problem nesubjektivno i neselektivno.
uostalom, vama je ok da djeca spavaju u skoli, a nemaju nastavu, roditelji pod satorima, a imaju kuce, i jos ohr fino rekao: sjedite i dogovorite se. kao i ostali
ja mislim da je to pogresan put i uzaludan, ... pa vidjecemo.
uostalom, vama je ok da djeca spavaju u skoli, a nemaju nastavu, roditelji pod satorima, a imaju kuce, i jos ohr fino rekao: sjedite i dogovorite se. kao i ostali
-
udrch
#378 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
naporan ili neinteligentan ili zlonamjeran..uglavnomja wrote:ma jah ... argument![]()
molim da nam kažeš koje je u pitanju da prilagodimo diskusiju tvojim mogućnostima..
nije lijepo da se okomimo na tebe kao što su se okomili na Vršajevića nakon poraza od Slovačke..
možda smo jednostavno precjenili tvoje mogućnosti..
- spreca
#379 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
sad si ljut...............nema sta da se raspravlja ..............zakon se mora postovati i tacka...............a to sto rs i dalje produzava etnicko ciscenje to je stvar OHR-auglavnomja wrote:ma jah ... argument![]()
-
Blizanac
#380 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Ja bih volio da nam citiraš gdje je neko od forumaša naveo da je to ok?uglavnomja wrote:ma jah ... argument![]()
Sa druge strane, tebi je ok da kažeš kako se o provedbi zakona treba dogovarati?
Zar nije osnova svake pravne države poštivanje zakona za svakoga i jednakost svih pred zakonom? U kojoj je to državi u svijeti provođenje zakona ostavljeno na dogovor ili na dobru volju pojedincima ili grupama? Daj nam primjer! Možemo li se, po istoj logici, dogovoriti ti i ja da npr ne poštujemo Zakon o bezbjednosti saobraćaja?
Zar stvarno sam ne vidiš koliko kenjaš?
-
Aspekt
#381 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Ako Branko Lustig misli na BiH , na Federaciju na udzbenike koji se stampaju u Sarajevu onda djeca u RS ne trabaju nista dobiti . Nista ! sta ce im dati cetnici ( bosanski jezik ) kada im ,, nasi ,, daju ni istinu o Srebrenici .
Smatra da djeca koja su preživjela genocid imaju životnu zadaću da govore o tome kako se to ne bi više nikome ponovilo. Lustig još uvijek ne vidi u mladima pokretače svijeta bez zla i mržnje.
Upitan za komentar činjenice da, primjerice, o genocidu u Srebrenici u školskim udžbenicima nema ni slova, Lustig kaže da je to zločin.
"To je samo za sebe zločin. I mislim da je to nedopustivo. Ja gdje god mogu govorim o Srebrenici. Na mene je ostavila jako veliki utisak kad sam bio tamo. Gledajući ovo sve što se dešava u Hagu i imajući svoju kćer koja je bila u Hagu, učestvovala u suđenju kao pravnik, ja ne mogu da shvatim da se to dešava i mislim da je država ta koja bi se morala boriti da se to tumači svaki dan. Mi smo u Zagrebu nosili čak i one bijele trake za Prijedor i nosimo male cvjetiće za Sreberenicu. Što se mene tiče, ja činim najviše što mogu. Ja znam da se dogodilo, ja sam bio tamo, ja sam vidio, prema tomu ja ne mogu čak ni da shvatim da ima ljudi koji kažu da se nije dogodilo", kazao je, između ostalog, Lustig.
On je tijekom Drugog svjetskog rata bio u koncentracijskim logorima Auschwitz i Bergen-Belsen. Kao najbolji producent nagrađen je dvjema filmskim nagradama Oscar, i to 1993. godine za film Schindlerova lista, te 2001. za film Gladijator. Dvostruki je dobitnik i nagrade Zlatni globus za ove filmove.
-
hizo ramidovic
#382 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
priroda i drustvo za 4. razred osuglavnomja wrote:
niko nije rekao da nemaju pravo, nego da idu pogresnim putem![]()
zakoni se ne mijenjaju pred dvorcima stranih protektora, nego u zakonodavnim tijelima.
sadaka je sto djeci i roditeljima donose hranu ljudi ili im opcina-kanton nesto obezbijedi ...
i moze li vise da neko postavi te knjige i dokaze da je 99% nastave u pc zasnovano na srpskom vidjenju rata? djeca ne uce slova i brojeve i zivotinje nego drito na istoriju?
a djeca gube nastavu, pa ce morati nadoknadjivati
autori m. curcic i s.pasalic.
hos' jos?
-
Aspekt
#383 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
U radnoj svesci "Kontrolni zadaci iz prirode i društva za IV razred osnovne škole" jasno se vidi falsificiranje historije. Već sama pitanja su postavljena tako da djeca moraju dati netačan odgovor, koji naravno imaju u svojim udžbenicima. Spomenimo da su autori udžbenika dr. Milenko Ćurčić i dr. Stevo Pašalić.
Djeca uče o "zavičaju i srpskom prostoru u prošlosti", a jedno od pitanja je:…". Dalje se navode odgovori: Tvrtko I Kotromanić, Stjepan Kotromanić, Kulin ban i Stojan Janković. Iole obrazovanoj osobi, koja je ovlaš dotakla udžbenik historije, naravno ne one falsificirane, je jasno da je pitanje samo po sebi apsurdno, a o odgovorima da i ne govorimo."Prvu srpsku državu u Bosni, sa centrom u današnjem Sarajevskom Polju, osnovao je
. Treba li nakon ovoga uopće komentar i objašnjenje zašto je bošnjačkoj djeci potrebna nacionalna grupa predmeta i zašto je djeci u RS-u generalno potrebno da uče činjenice, a ne da im se glava puni falsificiranom historijom?Sljedeće pitanje je "Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991. i 1992. godine?"
-
udrch
#384 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
sad će tebi uglavnomja objasniti da je to jedna od ispravnih verzija i da djeca to trebaju učiti..
-
LaBomba
#385 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
I onda kada bagra Izetbegovic, Tihic i sva ostala bagra koja se izmjenila na vlasti,lafo predstavljauci Bosnjake npr za Dan nezavisnosti ili Dan Drzavnosti pocnu cestitat i srat o "suverenoj, nezavisnoj" BiH, treba se skupit, fantomke na glavu i bejzbol palicama tu bagru najurit. Ako vec ne mozemo srusit dejtonsku vlast, mozemo ovu bagru koja predstavlja Bosnjake i zaprijetit svakom od tih posrbica sta ce i koji zakon ubuduce potpisat sa cetnickom vlascu.
Hoce li se Sarajevo vise dignut na noge, ili su pristali da im je Bosna trokut Sarajevo-Zenica-Tuzla?
I gdje su sada oni sto znaju srat po forumu kako se u tzv rs vracaju samo starci, i dijaaspora jednom godisnje. Evo vam sad djece , na braniku Bosne. Kad se ne vracaju ne valja, kad se vrate opet ne valja.
Ako se ikad Bosna oslobodi, na bilo koji nacin, Sarajevu treba automatski ukinuti status glavnog grada. Vi ste jad bruka i sramota za BiH.
Hoce li se Sarajevo vise dignut na noge, ili su pristali da im je Bosna trokut Sarajevo-Zenica-Tuzla?
I gdje su sada oni sto znaju srat po forumu kako se u tzv rs vracaju samo starci, i dijaaspora jednom godisnje. Evo vam sad djece , na braniku Bosne. Kad se ne vracaju ne valja, kad se vrate opet ne valja.
Ako se ikad Bosna oslobodi, na bilo koji nacin, Sarajevu treba automatski ukinuti status glavnog grada. Vi ste jad bruka i sramota za BiH.
- Drug Član
#386 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Svi besplatni obrazovni sistemi svuda u svijetu "serviraju znanje" na isti nacin. Ovo radi i vasa Federacija. Tack
a. Novi red.
a. Novi red.
-
telum
#387 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Aspekt wrote:U radnoj svesci "Kontrolni zadaci iz prirode i društva za IV razred osnovne škole" jasno se vidi falsificiranje historije. Već sama pitanja su postavljena tako da djeca moraju dati netačan odgovor, koji naravno imaju u svojim udžbenicima. Spomenimo da su autori udžbenika dr. Milenko Ćurčić i dr. Stevo Pašalić.
Djeca uče o "zavičaju i srpskom prostoru u prošlosti", a jedno od pitanja je:…". Dalje se navode odgovori: Tvrtko I Kotromanić, Stjepan Kotromanić, Kulin ban i Stojan Janković. Iole obrazovanoj osobi, koja je ovlaš dotakla udžbenik historije, naravno ne one falsificirane, je jasno da je pitanje samo po sebi apsurdno, a o odgovorima da i ne govorimo."Prvu srpsku državu u Bosni, sa centrom u današnjem Sarajevskom Polju, osnovao je
. Treba li nakon ovoga uopće komentar i objašnjenje zašto je bošnjačkoj djeci potrebna nacionalna grupa predmeta i zašto je djeci u RS-u generalno potrebno da uče činjenice, a ne da im se glava puni falsificiranom historijom?Sljedeće pitanje je "Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991. i 1992. godine?"
Bolje da im djeca ostanu nepismena i da nikad ne kroce u tu skolu nego da uce ove lazi i gluposti koje negiraju Bosnu i opravdavaju genocid koji je pocinjen nad nasim narodom. Mater im mrtvu cetnicku...
A ove mrtvace u Sarajevu boli qrac za ovom djecom...
- Drug Član
#388 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Evo obrazujte se malo....
http://www.youtube.com/watch?v=98kMrdMQv_4
...pritiskom na taster CC dobijate prevod.
-
dede merdzane
#389 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Obrazovani, u demokratskim dijelovima drzave se ne sjecam da sam procitao nesto u stilu:Drug Član wrote:Svi besplatni obrazovni sistemi svuda u svijetu "serviraju znanje" na isti nacin. Ovo radi i vasa Federacija. Tack
a. Novi red.
"Prvu islamsku državu u Bosni, sa centrom u današnjem Sarajevskom Polju, osnovao je..."
"Ko je počeo rat protiv islama 1991. i 1992. godine?"
Ja bi se u misju rupu zavukao da se nadjem da branim ovo. Kako te nije stid?
- Paranoid
#390 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Film je odličan, imao sam prilike da ga odgledam ranije, ali film je prvenstveno namijenjen ministarstvima obrazovanja i prosvjetnim radnicima pa tek onda široj populaciji..Drug Član wrote:Evo obrazujte se malo....
Problem i tematika šumske je daleko od ovog levela, jer lakše je svirati na jednoj žici nego montirati još 4 ili više žica..
-
Lug
#391 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
LaBomba wrote:I onda kada bagra Izetbegovic, Tihic i sva ostala bagra koja se izmjenila na vlasti,lafo predstavljauci Bosnjake npr za Dan nezavisnosti ili Dan Drzavnosti pocnu cestitat i srat o "suverenoj, nezavisnoj" BiH, treba se skupit, fantomke na glavu i bejzbol palicama tu bagru najurit. Ako vec ne mozemo srusit dejtonsku vlast, mozemo ovu bagru koja predstavlja Bosnjake i zaprijetit svakom od tih posrbica sta ce i koji zakon ubuduce potpisat sa cetnickom vlascu.
- spreca
#392 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Nije tema ove emisije..............ali samo da te podsjetim na vase "ljudstvo i herojstvo"..........a ovakvih je puna rsDrug Član wrote:Svi besplatni obrazovni sistemi svuda u svijetu "serviraju znanje" na isti nacin. Ovo radi i vasa Federacija. Tack
a. Novi red.
malo se zamisli prije nego sto bilo sta napises
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bratunca ... /131029136
- spreca
-
Nugarum
#394 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Nekada se, pričaju, razračunavalo oružjem, a danas se ''ratuje olovkom''. Vlasti RS, vele, udaraju na obrazovanje djece bošnjačke nacionalnosti. Diskriminiraju ih i primoravaju da se osjećaju nepoželjnim na svojoj djedovini.spreca wrote:za Druga clana
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-kameni ... /131030053
Na desetinama mjesta su obilježja masovnih grobnica. Mještani nam pričaju da su kosti pronalazili posvuda. Jedan mještanin je nedavno kopao septičku jamu i, također, pronašao posmrtne ostatke jedne osobe.
Sve bi to, kažu, možda bilo podnošljivo da se lokalne vlasti prema njima odnose ''kao prema ljudima'' i da im svakodnevno ne šalju poruke kako nije slučajno do su 1992. godine protjerani s ovih područja.
"Djeca koriste tri prijevozna sredstva. Presjedaju iz jednog autobusa u drugi, i to je slučaj samo s djecom bošnjačke nacionalnosti. Jer, djeca srpske nacionalnosti, koja idu u istu tu školu i žive u Kamenici, putuju drugim autobusom i idu direktno od škole do kuće, bez mijenjanja autobusa. Bošnjaci u ovom mjestu potpuno diskriminirani i da se tretiraju kao građani drugog reda'', rekao je Safet.
"Ministarstvo, kao ni Opština Zvornik, do sada u ovu školu nisu uložili ni pfening. Sve što je do sada urađeno, uradili su roditelji djece. Više puta smo se obraćali načelniku opštine, nadležnom ministarstvu. Oni nas jednostavno ignorišu, ne žele ni da razgovaraju s nama", pojasnio je Safet.
Trenutni problem je što su otpuštene dvije učiteljice bošnjačke nacionalnosti, a primljena dva učitelja srpske nacionalnosti. Pošalju nam učitelja koji ignoriše mene kao roditelja. Kako će takav učitelj učiti moje dijete", pita se Safet, ljut na cjelokupan sistem vlasti u BiH.
Dolaze u Srajevo
Roditelji poručuju da i oni sutra dolaze u Sarajevo, tražiti svoja prava.
Kako kažu, ovo više nije samo problem njih iz Kamenice, roditelja iz Konjević Polja ili iz Kotor Varoši, ovo je postao opšti problem svih Bošnjaka u Republici Srpskoj (RS).
“Ovo je problem našeg opstanka ovdje. Žalosno je da mi na ovakav način, i u ovakvim uslovima tražimo prava naše djece”, poručuju roditelji.
Sarajevo je ignorisalo ove ljude 92. a evo ignorise ih i danas nakon vise od 20 godina... koja smo mi govna od naroda.
- Edin H.
#395 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Ovdje se radi o obrazovanju koje bi trebalo da nudi snagu dijaloga, argumentovanu raspravu, a problem je sto i jedna i druga i treca strana samo zele da namecu neku svoju istinu. Obrazovni radnici, nazovi intelektualci su samo orudje u raljama politike. Bitno je nauciti djecu da misle, a ne prezentirati im nesto sto moraju ponavljati kao papagaji. U konkretnom slucaju su mogli dati razna tumacenja i izvore tvrdnji i dozvoliti djeci da iznesu svoj zakljucak.telum wrote:Aspekt wrote:U radnoj svesci "Kontrolni zadaci iz prirode i društva za IV razred osnovne škole" jasno se vidi falsificiranje historije. Već sama pitanja su postavljena tako da djeca moraju dati netačan odgovor, koji naravno imaju u svojim udžbenicima. Spomenimo da su autori udžbenika dr. Milenko Ćurčić i dr. Stevo Pašalić.
. Treba li nakon ovoga uopće komentar i objašnjenje zašto je bošnjačkoj djeci potrebna nacionalna grupa predmeta i zašto je djeci u RS-u generalno potrebno da uče činjenice, a ne da im se glava puni falsificiranom historijom?Sljedeće pitanje je "Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991. i 1992. godine?"![]()
Bolje da im djeca ostanu nepismena i da nikad ne kroce u tu skolu nego da uce ove lazi i gluposti koje negiraju Bosnu i opravdavaju genocid koji je pocinjen nad nasim narodom. Mater im mrtvu cetnicku...
A ove mrtvace u Sarajevu boli qrac za ovom djecom...
- Vasco da Gama
#396 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
prema ovim protestima se vidi da nismo ni blizu rata.
-
dede merdzane
#397 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
...dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu...Vasco da Gama wrote:prema ovim protestima se vidi da nismo ni blizu rata.
- It_is_a_Leclerc
#398 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Nažalost, u BiH nedostaje jaka bošnjačka partija sa nacionalnom odgovornošću i svješčću koja bi, u znak protesta zbog ovog što se dešava, ne samo djeci Konjević Polja, već svoj nesrpskoj djeci u entitetu RS-a, pozvali sve roditelje, u svim školama u BiH na jednodnevni štrajk i okupljanje pred zgradama zajedničkih instuticija, i dala ultimatum da će , ako se djeci bošnjačke nacionalnosti, ne omogući da uče bosanski jezik, geografiju BiH, historiju BiH (najbolje po nekom stranom udžbeniku), i islamsku vjeronauku (ko hoće), svi roditelji Bošnjaci u RS-u prestati slati svoju djecu u školu, pa nek' onda Dodikovci sami sebe uče o "srpskim državama u Bosni".
Dosta više "ne talasaj" devize !
Dosta više "ne talasaj" devize !
- LBVIEW
#399 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Problem je sto ti i tebi slicni raznoraznim verbalnim akrobacijama i relativizacijom po principu "ni kod drugih nije bolje" najcesce na slijepo, jer nemate konkretane primjere o "nametanju svoje istine" drugdje, nastojite banalizirati i minimizirati gotovo svaki oblik diskriminacije Bosnjaka u sumskoj.Hajde sad konkretno bez supljiranja, odgovori na pitanjeve, u kojoj to knjizi historije po bosanskom nastavnom programu stoji nesto slicno onoj gore nebulozi o "napadu na Srbe"?Dalje, o kakvom ti to tumacenju i izvodenju zakljucaka govoris , ovdje se radi o laziranju historijskih cinjenica i oko toga nema nikakve rasprave, zna se i ko i kako i s kojim ciljem je zapoceo ovaj zadnji rat , to nije sporno za vecinu nezavisnih historicara, bilo domacih bilo stranih, naravno osim onih srpskih protiv kojih se "urotio ceo svet". Cudi me samo kako dosad nisi pozvao na argumentiranu diskusiju, slobodu tumacenja i sl i u vezi dokumeniranih i presudenih ratnih zlocina.Edin H. wrote: Ovdje se radi o obrazovanju koje bi trebalo da nudi snagu dijaloga, argumentovanu raspravu, a problem je sto i jedna i druga i treca strana samo zele da namecu neku svoju istinu. Obrazovni radnici, nazovi intelektualci su samo orudje u raljama politike. Bitno je nauciti djecu da misle, a ne prezentirati im nesto sto moraju ponavljati kao papagaji. U konkretnom slucaju su mogli dati razna tumacenja i izvore tvrdnji i dozvoliti djeci da iznesu svoj zakljucak.
- Edin H.
#400 Re: Konjevic Polje - Profesorica ekavice - Pokradeni laptopi
Cengic u Parlamentu tvrdi "Pliva patka, pliva guska, ova zemlja bice Turska". Karadzic prijeti da ce jedan narod nestati.LBVIEW wrote:Problem je sto ti i tebi slicni raznoraznim verbalnim akrobacijama i relativizacijom po principu "ni kod drugih nije bolje" najcesce na slijepo, jer nemate konkretane primjere o "nametanju svoje istine" drugdje, nastojite banalizirati i minimizirati gotovo svaki oblik diskriminacije Bosnjaka u sumskoj.Hajde sad konkretno bez supljiranja, odgovori na pitanjeve, u kojoj to knjizi historije po bosanskom nastavnom programu stoji nesto slicno onoj gore nebulozi o "napadu na Srbe"?Dalje, o kakvom ti to tumacenju i izvodenju zakljucaka govoris , ovdje se radi o laziranju historijskih cinjenica i oko toga nema nikakve rasprave, zna se i ko i kako i s kojim ciljem je zapoceo ovaj zadnji rat , to nije sporno za vecinu nezavisnih historicara, bilo domacih bilo stranih, naravno osim onih srpskih protiv kojih se "urotio ceo svet". Cudi me samo kako dosad nisi pozvao na argumentiranu diskusiju, slobodu tumacenja i sl i u vezi dokumeniranih i presudenih ratnih zlocina.Edin H. wrote: Ovdje se radi o obrazovanju koje bi trebalo da nudi snagu dijaloga, argumentovanu raspravu, a problem je sto i jedna i druga i treca strana samo zele da namecu neku svoju istinu. Obrazovni radnici, nazovi intelektualci su samo orudje u raljama politike. Bitno je nauciti djecu da misle, a ne prezentirati im nesto sto moraju ponavljati kao papagaji. U konkretnom slucaju su mogli dati razna tumacenja i izvore tvrdnji i dozvoliti djeci da iznesu svoj zakljucak.
Srpski narod glasa za ostanak u Jugoslaviji, Bosnjaci potpomognuti Hrvatima glasaju za nezavisnu BiH i otcjepljenje.
Cetnici se infiltriraju u strukture JNA, Muslimani i Hrvati vezu i masu zelenim i ustaskim zastavama.
Sve je znaci bilo crno-bijelo?
Kao sto rekoh mora se raditi na razvijanju dijaloga, snage argumenta i cinjenice i odbacivanje iskljucivosti. Utopija ili ne, ali razvijanje tolerancije je jedini nacin da ova drzava u buducnosti krene naprijed.