I...kako se izjasniste...? :)

Post Reply

Kako ste se izjasnili na popisu?

BBI
167
56%
BBA
38
13%
HHK
15
5%
HHA
3
1%
SSP
5
2%
SSA
4
1%
BoBI
28
9%
BoSP
2
1%
BoHK
3
1%
BoDA
35
12%

Total votes: 300

Havatar

#376 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Havatar »

shiljak wrote:Znam da nisu bošnjaci bosanci.. bosanci mogu biti svi.. Ja sam samo postavio pitanje sad ko će od bošnjaka, hrvata i srba reći da je bosanac i hercegovac i koji će im biti razlog da to kažu.

I ovaj primjer naveo sa sarajevom.. :-D
Djeca iz mijesanih brakova koji ne mogu da se izjasne kao jedan od naroda da ne bi morali da biraju izmedju roditelja pa im je to sulejmansko rjesenje :mrgreen: , oni kojima je to furka, oni koji to rade iz taktickih razloga jer misle ako bude imalo vise Bosanaca od Hrvata da ce doci do promjene ustava, oni koji su ateisti a misle da Bosnjaci mogu da budu samo muslimani vjernici, oni koji su se ranije izjasnjavali kao Jugosloveni, kod onih Hrvata i Srba koji su probosanski orjentisani, nisu sebe nikad smatrali Srbinom ili Hrvatom a nece da se izjasne kao Bosnjaci, oni koji misle da se preko popisa mogu slati nekakve poruke politicarima itd.
Last edited by Havatar on 04/11/2013 22:46, edited 1 time in total.
madner

#377 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

I najbitniji: ljudi koji znaju sta je nacija a sta etnija. :D
madner

#378 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Halkrek wrote:
madner wrote:I najbitniji: ljudi koji znaju sta je nacija a sta etnija. :D
Ili oni koji znaju razliku izmedju nacije i drzavljanstva.
I ti.

Plus oni koji ne misle da oko Drine prestaju zakonitosti koje vrijede u ostatku svijeta.
MuaDib

#379 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by MuaDib »

Paranoid wrote:Muadibe, ti nikako da shvatiš da si u 2013 godini, godini koja završava sa stanjem ljudi koji su još od 90-tih primorani da obuku nacionalne ludjačke košulje. Kažem "primorani" jer ne postoji nešto izmedju SHB nacionalne košulje, a kad sagledaš stvari pod lupom, nikad nije ni bilo mjesta. Meni je žao kad vidim da se pod strehom "mješanog braka" još uvijek ljudi umišljeno udaraju u prsa i misle da su "ponos" ovih prostora...bili bi, da ih je više, ali su spali na tako mizeran broj da njihov utjecaj samo još više pravi razliku medju onima koji htjeli ili nehtjeli nose "ludjačku nacionalnu košulju.

Ovde se moram osvrnuti i na to da iako ste u malom broju, Muadibe, i medju vama ima razlike. Razlika je više nego očigledna jer gledajući sa strane tačno se može utvrditi jeli ponosni potomak bio začet srpskom, muslimanskom (danas bošnjačkom) spermom i muslimanskom maternicom ili je bila srpska...svejedno, ali razlika postoji...U ovoj kombinaciji je bila i ona treća strana (hrvatska), ali je bila daleko manje izražena...zato je nisam stavio u prvi plan..

Elem..ponavljam, priča koja dolazi iz miješanog bosanskog mesa je uveliko mogla promijeniti razvoj dogadjaja u BiH da je tih bilo više i onda bih vjerovatno prihvatio tvoje "konstruktivne" komentare na račun BHS, ali kako rezultati govore vrlo je teško povjerovati da ste ikoga ubijedili da se može bilo šta promijeniti..

Ostatak nejasnoća ovog društvenog poretka ti je objasnio komentator BASS...
Hvala ti na ovoj fašisoidnoj mizeriji.
Definitivno si mi razjasnio svoj politički profil i pokazao da nisi dorastao ovoj raspravi.
Uživaj u svojoj stvarnosti sa inim Alijićima, a sutra kada se probudiš u Findžanstanu, nemoj ljude iz mješanog braka, jer ta statistička greška zarobljena u svom nacionalnom lutanju, nije Bošnačenjem donjela prostu bošnjaču većinu. Već se obrati onima koji slavodobitno mantraju Alijinu mantru - sreća imamo Srbe i Hrvate da obave prljav posao za nas.
Doviđenja i prijatno!!!
Paranoid

#380 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Paranoid »

MuaDib wrote:
Paranoid wrote:Muadibe, ti nikako da shvatiš da si u 2013 godini, godini koja završava sa stanjem ljudi koji su još od 90-tih primorani da obuku nacionalne ludjačke košulje. Kažem "primorani" jer ne postoji nešto izmedju SHB nacionalne košulje, a kad sagledaš stvari pod lupom, nikad nije ni bilo mjesta. Meni je žao kad vidim da se pod strehom "mješanog braka" još uvijek ljudi umišljeno udaraju u prsa i misle da su "ponos" ovih prostora...bili bi, da ih je više, ali su spali na tako mizeran broj da njihov utjecaj samo još više pravi razliku medju onima koji htjeli ili nehtjeli nose "ludjačku nacionalnu košulju.

Ovde se moram osvrnuti i na to da iako ste u malom broju, Muadibe, i medju vama ima razlike. Razlika je više nego očigledna jer gledajući sa strane tačno se može utvrditi jeli ponosni potomak bio začet srpskom, muslimanskom (danas bošnjačkom) spermom i muslimanskom maternicom ili je bila srpska...svejedno, ali razlika postoji...U ovoj kombinaciji je bila i ona treća strana (hrvatska), ali je bila daleko manje izražena...zato je nisam stavio u prvi plan..

Elem..ponavljam, priča koja dolazi iz miješanog bosanskog mesa je uveliko mogla promijeniti razvoj dogadjaja u BiH da je tih bilo više i onda bih vjerovatno prihvatio tvoje "konstruktivne" komentare na račun BHS, ali kako rezultati govore vrlo je teško povjerovati da ste ikoga ubijedili da se može bilo šta promijeniti..

Ostatak nejasnoća ovog društvenog poretka ti je objasnio komentator BASS...
Hvala ti na ovoj fašisoidnoj mizeriji.
Definitivno si mi razjasnio svoj politički profil i pokazao da nisi dorastao ovoj raspravi.
Uživaj u svojoj stvarnosti sa inim Alijićima, a sutra kada se probudiš u Findžanstanu, nemoj ljude iz mješanog braka, jer ta statistička greška zarobljena u svom nacionalnom lutanju, nije Bošnačenjem donjela prostu bošnjaču većinu. Već se obrati onima koji slavodobitno mantraju Alijinu mantru - sreća imamo Srbe i Hrvate da obave prljav posao za nas.
Doviđenja i prijatno!!!
Vidi Muadibe, moram ti reći da si jako loš sugovornik, jer mislim da ni u jednoj mojoj riječi nije bilo fašisoidnih namjera, bar ne u ovom postu kojeg si tako okarakterisao. Nisam spominjao ni Aliju ni Alijiće, a to gdje ću se ja probudit to tebe ne treba da brine jer gdje god se probudim na ovom dunjaluku ja ću opet stati u odbranu BiH, a ti ćeš uvijek imati problem na koju stranu da se opredjeliš, jer "nije krv voda" i ja to potpuno razumijem..

Zato, Muadibe želim ti puno zdravlja i dug vijek da bi svjedočio cjelovitoj BiH, koju odbraniše i još uvijek brane oni koje si godinama ovde prozivao fašistima...
weredsf

#381 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by weredsf »

U Novom Gradu malo preko 87% Bosnjaka (nezvanicno)
Opetja033

#382 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Opetja033 »

Ovaj popis je kamen temeljac u buducoj transformaciji nase domovine u nacionalnu drzavu Bosnjaka. Prebacili smo 50% lagano i pljunuli u lice svim dusebriznicima iz srbijanskih NVO koje su samo u gradovima gdje Bosnjaci cine vecinu propagirali tzv. "bosanstvo".
Ovaj popis je dokazao da je trojanski projekat tzv "bosanstva" zapravo politicko mrtvorodjence. Gotovo je sa tom pricom za sva vremena. Bosnjaci su pokazali nacionalnu zrelost i sa gnusanjem odbili podmukli pokusaj velikosrpskih obavjestajnih krugova da se razbije bosnjacki nacionalni korpus.
Havatar

#383 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Havatar »

Opetja033 wrote:Ovaj popis je kamen temeljac u buducoj transformaciji nase domovine u nacionalnu drzavu Bosnjaka. Prebacili smo 50% lagano i pljunuli u lice svim dusebriznicima iz srbijanskih NVO koje su samo u gradovima gdje Bosnjaci cine vecinu propagirali tzv. "bosanstvo".
Ovaj popis je dokazao da je trojanski projekat tzv "bosanstva" zapravo politicko mrtvorodjence. Gotovo je sa tom pricom za sva vremena. Bosnjaci su pokazali nacionalnu zrelost i sa gnusanjem odbili podmukli pokusaj velikosrpskih obavjestajnih krugova da se razbije bosnjacki nacionalni korpus.
Bosnjaci su odabrali da budu svoji
Bodkin

#384 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Bodkin »

shiljak wrote:nema veze, kad sam već počeo šiljim do vrha :D

Eto to sam mislio reći. Nije važno jesi bošnjak, srbin, hrvat, nego zavisi gdje živiš.. Pošto su neki govorili da će samo bošnjaci reći da su bosanci i hercegovci.

dosta tacno

Sent from my Lumia using Tapatalk
Hafis

#385 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Hafis »

Havatar
Bosnjaci su odabrali da budu svoji
Pa hvala bogu. A kako bi drugačije.
Svatko je odabrao da bude svoj. Evo ja prvi :)
BASS

#386 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by BASS »

A sta ako Bosnjaka na kraju bude 48?
Manite tupave euforije ljudi.
Mene raduje da je za ocekivati da ce Bosnjaka biti priblizno predratnom broju. Broju ne procentu. Pad ne bi trebao biti veci od 100k maksimalno. To je jako jako bitno.
madner

#387 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by madner »

Nista, samo po sebi.
Bodkin

#388 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:Ovaj popis je kamen temeljac u buducoj transformaciji nase domovine u nacionalnu drzavu Bosnjaka. Prebacili smo 50% lagano i pljunuli u lice svim dusebriznicima iz srbijanskih NVO koje su samo u gradovima gdje Bosnjaci cine vecinu propagirali tzv. "bosanstvo".

onako kao srbija i hrvatska? moze od sutra ali uz one turske altay tenkove i do banja luke i mostara
salvatore paradise

#389 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by salvatore paradise »

To ti kad dodjes na Bliski istok pa pravi drzave kakve god hoces... ovo je drzava svih njenih gradjana.č.
Opetja033

#390 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Opetja033 »

salvatore paradise wrote:
To ti kad dodjes na Bliski istok pa pravi drzave kakve god hoces... ovo je drzava svih njenih gradjana.č.
Hoces da kazes da su Srbija, Hrvatska, Slovenija i zapadnoeuropske drzave zapravo bliskoistocne jer se radi o nacionalnim drzavama?
Mislim da se ovdje ipak prije radi o jednom vrlo jasnom primjeru islamofobije. A i frustracija jer ce rezultati ovoga popisa pokazati kako Bosnjaci cine apsolutnu vecinu stanovnistva ove drzave, te da ce muslimani biti apsolutna vecina kada je u pitanju vjeroispovijest gradjana ove drzave. Pomirite se sa cinjenicom da zivite u drzavi u kojoj apsolutnu vecinu cine Bosnjaci i muslimani. Ako vam se ne svidja - mozete takvu drzavu slobodno napustiti. :)
salvatore paradise

#391 Re: I...kako se izjasniste...? :)

I moze li postojati ikakav otklon od bosnjacke mainstream politike a da se ne naziva proizvodom velikosrpske masinerije i slicne gluposti? Da li smo fakat toliko duboko zapali u jednoumlje da se najobicnije razlike u misljenju tako tretiraju? Ti isti "velikosrpski projekti" Bosanci su takodjer ginuli po rovovima braneci ovu zemlju... A ti hrakni na njih iz sve snage momcino.

Inace ova prica o vjecnoj zrtvi, mitomanija, trazenje neprijatelja i tamo gdje ne postoje me izuzetno podsjeca na jos jednu slicnu pricu, zacetu osamdesetih. Znamo kako je ona zavrsila
Edin H.

#392 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Edin H. »

Opetja033 wrote: Hoces da kazes da su Srbija, Hrvatska, Slovenija i zapadnoeuropske drzave zapravo bliskoistocne jer se radi o nacionalnim drzavama?
Mislim da se ovdje ipak prije radi o jednom vrlo jasnom primjeru islamofobije. A i frustracija jer ce rezultati ovoga popisa pokazati kako Bosnjaci cine apsolutnu vecinu stanovnistva ove drzave, te da ce muslimani biti apsolutna vecina kada je u pitanju vjeroispovijest gradjana ove drzave. Pomirite se sa cinjenicom da zivite u drzavi u kojoj apsolutnu vecinu cine Bosnjaci i muslimani. Ako vam se ne svidja - mozete takvu drzavu slobodno napustiti. :)
Jesi li mislio na Federaciju ili na dio Federacije?
salvatore paradise

#393 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Opetja033 wrote:
Hoces da kazes da su Srbija, Hrvatska, Slovenija i zapadnoeuropske drzave zapravo bliskoistocne jer se radi o nacionalnim drzavama?
One su uvijek bile nacionalne drzave, Bosna i Hercegovina nije. Pa zar se ne ponosimo tom jebenom multi-kulti pricom koju koristimo gdje i kad god nam treba? BIH moze opstati jedino kao drzava svih njenih gradjana, nikako kao bosnjacka nacionalna drzava. U stvari moze i tako ali u puno manjem obimu, a cisto sumnjam da je to nekome od koristi.

Da da, sad ide standardna frazeologija, mi smo cetnici, vojvode, islamofobi. Te gluposti me fakat ne interesiraju

Nemam se ja sta miriti s necim, ovaj popis ne mijenja apsolutno nista vec slusi usijanim glavama poput tebe da se prepucavaju i vode internet ratove. Zivio, radio, spavao, jeo prije popisa, zivim, radim, spavam, jedem poslije popisa. Isti kuki...
snaga_znanja

#394 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by snaga_znanja »

Opetja033 wrote:
Prosta i apsolutna vecina su dva razlicita pojma. U smislu apsolutne vecine bi ti bilo da je 75%+1 Bosnjak.

Onda bi recimo Bosnjaci mogli mijenjati ustav, izabrati na referendumu sta im nekoj stvari cejf i tako to.

Sa 50% i 1 ne mozes.

eto toliko.

I jos da dodam da protivljenje stvaranju nacionalne drzave nije islamofobija vec ima drugi naziv za to. Dok se za tvoje nastupe komotno moze reci da su fasisticki.
Opetja033

#395 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Opetja033 »

snaga_znanja wrote:
Opetja033 wrote:
salvatore paradise wrote: To ti kad dodjes na Bliski istok pa pravi drzave kakve god hoces... ovo je drzava svih njenih gradjana.č.
Prosta i apsolutna vecina su dva razlicita pojma. U smislu apsolutne vecine bi ti bilo da je 75%+1 Bosnjak.

Onda bi recimo Bosnjaci mogli mijenjati ustav, izabrati na referendumu sta im nekoj stvari cejf i tako to.

Sa 50% i 1 ne mozes.

eto toliko.

I jos da dodam da protivljenje stvaranju nacionalne drzave nije islamofobija vec ima drugi naziv za to. Dok se za tvoje nastupe komotno moze reci da su fasisticki.
Ti izgleda imas problem sa definicijama za koje i djeca u osnovnim skolama znaju sta znace i predstavljaju.
Ti izgleda imas problema sa razumijevanjem prostih recenica koje i djeca u osnovnim skolama u potpunosti shvataju.
Ima naziv i za to, kako ti lijepo rece. :wink:

1) Apsolutna vecina znaci 50% + jedan. Progooglaj definiciju.
2) Pojma nemas sta je definicija fasizma (ili se po tebi dobro poznatom obicaju igras velikih rijeci jer samo na taj nacin mozes skrenuti paznju na svoje komentare) cim vidis fasizam u ovome sto ja pisem.
3) Ja nisam rekao da je protivljenje stvaranju nacionalne drzave Bosnjaka islamofobija. Ili si bezobrazan ili si ogranicen k'o balkon (ovo prvo je najvjerovatnije). Ja sam rekao da je islamofobija pozivati se na Bliski Istok iskljucivo kada se spomene nacionalna drzava Bosnjaka. U ovom kontekstu pozivati se na Bliski Istok je poprilicno umobolno jer su nacionalne drzave produkt zapadne Europe i nemaju veze sa BI. Ko to ne vidi ili je totalna neznalica, ili je bezobrazan ili ima probleme sa mentalnim kapacitetom.
salvatore paradise

#396 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Opetja033 wrote:
snaga_znanja wrote:

Sa 50% i 1 ne mozes.

eto toliko.

Ti izgleda imas problem sa definicijama za koje i djeca u osnovnim skolama znaju sta znace i predstavljaju.
Ti izgleda imas problema sa razumijevanjem prostih recenica koje i djeca u osnovnim skolama u potpunosti shvataju.

2) Pojma nemas sta je definicija fasizma (ili se po tebi dobro poznatom obicaju igras velikih rijeci jer samo na taj nacin mozes skrenuti paznju na svoje komentare) cim vidis fasizam u ovome sto ja pisem.
3) Ja nisam rekao da je protivljenje stvaranju nacionalne drzave Bosnjaka islamofobija. Ili si bezobrazan ili si ogranicen k'o balkon (ovo prvo je najvjerovatnije). Ja sam rekao da je islamofobija pozivati se na Bliski Istok iskljucivo kada se spomene nacionalna drzava Bosnjaka. U ovom kontekstu pozivati se na Bliski Istok je poprilicno umobolno jer su nacionalne drzave produkt zapadne Europe i nemaju veze sa BI. Ko to ne vidi ili je totalna neznalica, ili je bezobrazan ili ima probleme sa mentalnim kapacitetom.
Ovu pricu mozes (pokusati) prodati nekom strendzeru. Nama "proizvodima velikosrpske masinerije" je kristalno jasno o cemu se radi. Uvrede se nece tolerirati te ti je post prijavljen, a bice i svaki naredni u kojem budes komentirao forumase a ne temu. Prijatno "dobri" Bosnjace
Opetja033

#397 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Opetja033 »

Opetja033 wrote:
snaga_znanja wrote:

Sa 50% i 1 ne mozes.

eto toliko.

Ovu pricu mozes (pokusati) prodati nekom strendzeru. Nama "proizvodima velikosrpske masinerije" je kristalno jasno o cemu se radi. Uvrede se nece tolerirati te ti je post prijavljen, a bice i svaki naredni u kojem budes komentirao forumase a ne temu. Prijatno "dobri" Bosnjace
Pa komentar na koji sam reagovao je upravo komentarisao mene, tj forumasa. Sreca pa nemas dvostruke arsine :lol: . Znas koliko me zaboli neka stvar za tvojom prijavom. Ne mogu ti opisati. :)

Je li cinjenica da je veliki broj NVO iz Srbije (tacnije iz BG) ucestvovao u kampanji onog debelog krmeta "Bitno je biti gradjanin"? JESTE.
Je li cinjenica da se ta kampanja provodila samo na podrucjima BiH gdje su Bosnjaci vecina? JESTE
Je li cinjenica da je ta kampanja u manjem entitetu pred popis isla sa sloganom "Bitno je biti SVOJ" a u bosnjackim sredinama "Bitno je biti GRADJANIN" - JESTE

To su cinjenice. Dakle NEOBORIVE CINJENICE su da je velikosrpska kuhinja (ili ako ti je draze srbijanske NVO) podrzale kampanju tzv "bosanstva" samo u podrucjima gdje su Bosnjaci vecina. I nigdje drugo. To su cinjenice. Zakljucak se namece sam od sebe.
Srecom Bosnjaci su im hraknuli, pljunuli u facu i nanijeli su tzv. "bosanstvu" poraz kosmickih razmjera od kojeg se to mrtvorodjence nikada nece oporaviti.
salvatore paradise

#398 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Opetja033 wrote:
salvatore paradise wrote: Ovu pricu mozes (pokusati) prodati nekom strendzeru. Nama "proizvodima velikosrpske masinerije" je kristalno jasno o cemu se radi. Uvrede se nece tolerirati te ti je post prijavljen, a bice i svaki naredni u kojem budes komentirao forumase a ne temu. Prijatno "dobri" Bosnjace
Pa komentar na koji sam reagovao je upravo komentarisao mene, tj forumasa. Sreca pa nemas dvostruke arsine :lol: . Znas koliko me zaboli neka stvar za tvojom prijavom. Ne mogu ti opisati. :)

Je li cinjenica da je veliki broj NVO iz Srbije (tacnije iz BG) ucestvovao u kampanji onog debelog krmeta "Bitno je biti gradjanin"? JESTE.
Je li cinjenica da se ta kampanja provodila samo na podrucjima BiH gdje su Bosnjaci vecina? JESTE
Je li cinjenica da je ta kampanja u manjem entitetu pred popis isla sa sloganom "Bitno je biti SVOJ" a u bosnjackim sredinama "Bitno je biti GRADJANIN" - JESTE

To su cinjenice. Dakle NEOBORIVE CINJENICE su da je velikosrpska kuhinja (ili ako ti je draze srbijanske NVO) podrzale kampanju tzv "bosanstva" samo u podrucjima gdje su Bosnjaci vecina. I nigdje drugo. To su cinjenice. Zakljucak se namece sam od sebe.
Srecom Bosnjaci su im hraknuli, pljunuli u facu i nanijeli su tzv. "bosanstvu" poraz kosmickih razmjera od kojeg se to mrtvorodjence nikada nece oporaviti.
Pa vjerujem da te zaboli za prijavom, cim mozes ovako vrijedjati ljude bez ikakvih posljedica, no dobro to je stvar moderacije a ne nas forumasa. Ja bih te zamolio da mene ne vrijedjas jer ne vrijedjam ni ja tebe, a ako te neko vrijedja slobodan si da prijavis post.

Koji veliki broj NVO? Ajde navedi mi barem pet, to ti ne bi trebao biti problem... Uostalom koliko je ta kampanja bila "jaka" moglo se vidjeti prije popisa. Na svaku akciju za "bosanstvo" dolazilo je brat bratu pedesetak akcija i blamiranja Bosnjaka poput one s brotom ili onih debilnih pjesama a u pozadini neke kurceve zidine, Tvrtko ili stecak...

I da, koristis istu frazeologiju kao oni koji najvise mrzis... Sto bi trebalo biti ironicno naravno, ali samo za one s...
Isti u bobu, a tako se mrze :D
BASS

#399 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by BASS »

Sjecate se bombasticnog naslova netom nakon probnog popisa - 30% Bosanaca?
Sada je vise nego ocigledno da je to bila OCITA I CILJANO PLASIRANA LAZ. I da ta kampanja nije birala sredstva i bila poprilicno perfidna te nije prezala ni od direktnog i bestidnog laganja.
mzungu

#400 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by mzungu »

Koliko tema, koliko vremena potroseno...

Na negiranje, ponizavanje Bosnjaka, na razdoru, na ismijavanju. Pa udba i ozna su male mace sta ovi ljudi rade.
Ok, razumijem ih, to im je posao, i to vjerovatno placen :D

Ali Bosnjake nikako da razumijem na svim tim temama :-) Pa ljudi moji, bio popis, mi se popisali, rezultati ce biti objavljeni i mirna Bosna :D :D :D

Ne hranite ih vise :run:
Post Reply