Europa league 2013/14
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Vjeruj!
#376 Re: UEFA Europa League
Ja bih samo da napomenem da imamo para da kupimo citav Lazio, sa navijacima, i ono ruglo od stadiona, sto ga oni svojataju.
-
hau jes no
#377 Re: UEFA Europa League
Lazio ima 2 evropska trofeja (kup kupova i super kup) a arsenal 1 (kup kupova) 
- belafonte
#378 Re: UEFA Europa League
@ultima, ne valja ti ta "sour grapes" prica, ipak te smatram objektivnim, ove godine Atletico je prvak Madrida sa 250 miliona u dzepu i sjajnim mladim igracima iz juniorskog pogona, dao bi Perez jos 100 miliona za bilo kakav trofej u vitrini ove godine
Dinamicna utakmica, bez puno pravih prilika, Atletico zbog dva igraca koji prave razliku osvojio trofej, Aguero care cekamo te u Londonu
Dinamicna utakmica, bez puno pravih prilika, Atletico zbog dva igraca koji prave razliku osvojio trofej, Aguero care cekamo te u Londonu
Last edited by belafonte on 13/05/2010 22:31, edited 1 time in total.
- Point.
#379 Re: UEFA Europa League
Iste trofeje koje je osvojio i dominantni Arsenal. Ponasas se kao da Arsenal osvaja ligu sampiona iz godine u godinu.Kumerle wrote:Svaka cast na uspjesima u strasnom uefa kupu i kupu kupova.
Dijete, prosipas se plaho, nije to dobro u konacnici. Budi realan
-
Kumerle
#380 Re: UEFA Europa League
Osvojio ih i ja se nesto time ne falim jer su mi totalno nebitni meni vrijede samo Premiership, FA cup i eto Liga Prvaka a od Evropske lige sto dalje to bolje.Point. wrote:Iste trofeje koje je osvojio i dominantni Arsenal. Ponasas se kao da Arsenal osvaja ligu sampiona iz godine u godinu.Kumerle wrote:Svaka cast na uspjesima u strasnom uefa kupu i kupu kupova.![]()
- Point.
#381 Re: UEFA Europa League
A i tu vam ne cvjetaju ruze nesto bas.Kumerle wrote:Osvojio ih i ja se nesto time ne falim jer su mi totalno nebitni meni vrijede samo Premiership, FA cup i eto Liga Prvaka a od Evropske lige sto dalje to bolje.Point. wrote:Iste trofeje koje je osvojio i dominantni Arsenal. Ponasas se kao da Arsenal osvaja ligu sampiona iz godine u godinu.Kumerle wrote:Svaka cast na uspjesima u strasnom uefa kupu i kupu kupova.![]()
Pravom navijacu bitan je svaki trofej, ali hej, ti si naviko na trofeje Lige prvaka svake godine.
Odoh na pivu. Ili dve.
- ultima_palabra
#382 Re: UEFA Europa League
Eki prvak Madridabelafonte wrote:@ultima, ne valja ti ta "sour grapes" prica, ipak te smatram objektivnim, ove godine Atletico je prvak Madrida sa 250 miliona u dzepu i sjajnim mladim igracima iz juniorskog pogona, dao bi Perez jos 100 miliona za bilo kakav trofej u vitrini ove godine![]()
Yet since returning to the top flight following relegation in 2000, Atletico has not been able to beat Real even though 60 different teams have
I sad treba da ih shvatam ozbiljnoEvery year, we gift Real Madrid nine points," sighed Atletico Madrid's president Enrique Cerezo earlier this season. "The six we lose to them and the three we take off Barcelona." It hurts, but no other team has been such a faithful servant for Real.
Što se tiče Aguera, momak je nazadovao u zadnje dvije godine, ove sezone teško da je 5 dobrih utakmica odigrao. Chelsea se loži na njega jer im je uvalio 2 komada u CL, ali bio bi to fula transfer. Da se kladim, kladio bih se da će Aguero igrati u argentinskoj ligi za 2-3 godine
- belafonte
#383 Re: UEFA Europa League
Oooo @ultima, sta rece i osta ziv
Slazem se da je Agueru ovo najlosija sezona, ali vidio si, ustvari nisi izgleda, kako je taj momak bio opasan po Fulham, Forlan je samo pokupio ono sto mu je servirao Aguero, igrac koji pravi razliku u velikim tekmama, lego bi Celsiju ko kec na desetku, napadac je a voli pobjec na krilo, igrati "off the striker", tehnika sjajna (ono sto najvise nedostaje Celsiju, kad je Joe Cole najpotkovaniji tehnicki u ekipi , sve ti je jasno
)
Slazem se da je Agueru ovo najlosija sezona, ali vidio si, ustvari nisi izgleda, kako je taj momak bio opasan po Fulham, Forlan je samo pokupio ono sto mu je servirao Aguero, igrac koji pravi razliku u velikim tekmama, lego bi Celsiju ko kec na desetku, napadac je a voli pobjec na krilo, igrati "off the striker", tehnika sjajna (ono sto najvise nedostaje Celsiju, kad je Joe Cole najpotkovaniji tehnicki u ekipi , sve ti je jasno
- ultima_palabra
#384 Re: UEFA Europa League
Iz istog razloga mislim da to ne bi funkcionisalo, "flair players" se teško uklapaju u rigidnu igru Chelseajabelafonte wrote:Oooo @ultima, sta rece i osta ziv![]()
Slazem se da je Agueru ovo najlosija sezona, ali vidio si, ustvari nisi izgleda, kako je taj momak bio opasan po Fulham, Forlan je samo pokupio ono sto mu je servirao Aguero, igrac koji pravi razliku u velikim tekmama, lego bi Celsiju ko kec na desetku, napadac je a voli pobjec na krilo, igrati "off the striker", tehnika sjajna (ono sto najvise nedostaje Celsiju, kad je Joe Cole najpotkovaniji tehnicki u ekipi , sve ti je jasno)
Higuain>>>Aguero
- belafonte
#385 Re: UEFA Europa League
103 gola u najjacoj ligi svijeta, rigidno nema sta
Carlu treba flair player, Kaka je to bio u Milanu, oko njega je gradio igru, Aguero bi to trebo biti u Celsiju aBd
Carlu treba flair player, Kaka je to bio u Milanu, oko njega je gradio igru, Aguero bi to trebo biti u Celsiju aBd
- ultima_palabra
#386 Re: UEFA Europa League
Pa sam si rekao o tehničkoj potkovanostibelafonte wrote:103 gola u najjacoj ligi svijeta, rigidno nema sta![]()
Svakako mora tražiti jednog takvog, ako hoće uspjeh u CL...sad koliko će se taj uklopiti u tim, to je pitanje. Tamo su propali Veron, SWP, Shevchenko, Deco, Quaresma, Zhirkov, pa i Robben se nije proslavio, kao i Malouda do zadnjih par mjeseci. Oni koji su uspjeli su uglavnom ratnici na terenu.
- Point.
#387 Re: UEFA Europa League
Sto je dokaz da je PL i dan danas liga drvosjeca prvenstveno.ultima_palabra wrote:Pa sam si rekao o tehničkoj potkovanostibelafonte wrote:103 gola u najjacoj ligi svijeta, rigidno nema sta![]()
Carlu treba flair player, Kaka je to bio u Milanu, oko njega je gradio igru, Aguero bi to trebo biti u Celsiju aBd![]()
Svakako mora tražiti jednog takvog, ako hoće uspjeh u CL...sad koliko će se taj uklopiti u tim, to je pitanje. Tamo su propali Veron, SWP, Shevchenko, Deco, Quaresma, Zhirkov, pa i Robben se nije proslavio, kao i Malouda do zadnjih par mjeseci. Oni koji su uspjeli su uglavnom ratnici na terenu.
-
Kumerle
#388 Re: UEFA Europa League
Mozda, ali daleko iza Serije A po drvosjecama i antifudbalu, sjetimo se samo nedavno igranog finala kupa italije hahaha pa ono ima jos samo na Balkanu.
- Point.
#389 Re: UEFA Europa League
Ne zaboravimo sve one prekrsaje u PL gdje se noge lome, tvoj Arsenal ti je primjer u dva slucaja u zadnje dve godine. U Serie A neces nikada vidjeti takve startove, ono sto je Totti uradio je razumljivo ako se uzme u obzir da je Totti obicni idiot, pa me stoga i ne cudi.
Antifudbal kazes? Nema veceg dokaza nego kad recimo pogledas Hull - Burnley tekmu, lopta 90% u zraku, samo se rokaju duge lopte, bek je nabije odmah do protivnickog golmana pa kud puklo, preskakanje srednjeg reda, koji se sastoji od 4 drvosjece spremne za lomljenje nogu.
U Italiji, cak i u Serie B kad se sastanu Vicenza - Gallipoli, mozes vidjeti dobar pas, izvlacenje lopte sa noge na nogu.
Antifudbal kazes? Nema veceg dokaza nego kad recimo pogledas Hull - Burnley tekmu, lopta 90% u zraku, samo se rokaju duge lopte, bek je nabije odmah do protivnickog golmana pa kud puklo, preskakanje srednjeg reda, koji se sastoji od 4 drvosjece spremne za lomljenje nogu.
U Italiji, cak i u Serie B kad se sastanu Vicenza - Gallipoli, mozes vidjeti dobar pas, izvlacenje lopte sa noge na nogu.
-
Vjeruj!
#390 Re: UEFA Europa League
De nam reci pokojeg igraca Vicenze da znamo ko ce biti novi Pele.
- Point.
#391 Re: UEFA Europa League
Bendtner.

-
Kumerle
#392 Re: UEFA Europa League
Point. wrote:Ne zaboravimo sve one prekrsaje u PL gdje se noge lome, tvoj Arsenal ti je primjer u dva slucaja u zadnje dve godine. U Serie A neces nikada vidjeti takve startove, ono sto je Totti uradio je razumljivo ako se uzme u obzir da je Totti obicni idiot, pa me stoga i ne cudi.
Nije ono pojedinacni incident onake stvari su svakodnevnica u italijanskom fudbalu, jos kad dodamo njihovo najjace oruzje simuliranje u kojem im moze parirati samo iz spanije barcelona.
- Point.
#393 Re: UEFA Europa League
Ocito je da ne pratis Serie A, sto si i sam rekao I belive. Daj mi jos jedan primjer a lá Totti sto kazes da se je svakodnevnica.Kumerle wrote:Point. wrote:Ne zaboravimo sve one prekrsaje u PL gdje se noge lome, tvoj Arsenal ti je primjer u dva slucaja u zadnje dve godine. U Serie A neces nikada vidjeti takve startove, ono sto je Totti uradio je razumljivo ako se uzme u obzir da je Totti obicni idiot, pa me stoga i ne cudi.
U Italiji, cak i u Serie B kad se sastanu Vicenza - Gallipoli, mozes vidjeti dobar pas, izvlacenje lopte sa noge na nogu.![]()
korumpirana serija a i pasovi u njihovoj igri. Ljudi usavrsili antifudbal i duge lopte i kontre i golove iz prekida i prica o ruznoj igri u Premiershipu
![]()
Nije ono pojedinacni incident onake stvari su svakodnevnica u italijanskom fudbalu, jos kad dodamo njihovo najjace oruzje simuliranje u kojem im moze parirati samo iz spanije barcelona.
Da je PL liga drvosjeca i krampova govori i cinjenica o tri slucaja otvorenog loma noge. I to u samo u roku od godinu dana. Valjda i to ulazi u "lijep fudbal", sta li.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#394 Re: UEFA Europa League
Il kad je Keane unistio karijeru jednom igracu mislim Blackburna

- alijagoro
#395 Re: UEFA Europa League
Mislim da je igrac City-a u pitanju,ima na youtube snimak a United je vjerovatno jedna od najprgavijih ekipa na svijetu.Admir_1984 wrote:Il kad je Keane unistio karijeru jednom igracu mislim Blackburna![]()
- Tvrtko II Kotromanić
#396 Re: UEFA Europa League
igracu leedsaAdmir_1984 wrote:Il kad je Keane unistio karijeru jednom igracu mislim Blackburna![]()
i to mu se, kao osvetio zbog nekih ranijih startova na njemu od strane tog istog igraca
- Point.
#397 Re: UEFA Europa League
Rijec je o Jan Höilandu ja mislim, igro je za Man City kad se to desilo. U svojoj knjizi Keane je priznao da je start bio osveta za neke ranije nesuglasice izmedju njih. Stoka obicna. Norvezanin je ekpresno zavrsio karijeru nakon tog starta.
-
Kumerle
#398 Re: UEFA Europa League
Razumljiva je ljubomora malih talijancica sa obzirom na surovu dominaciju nad njima posljednjih godina, Inter je jedini Italijanski klub i to nakon par blamaza koji je uspio izbaciti Engleze.
- KPNCTNJAH
#399 Re: UEFA Europa League
Europa League play-off

Dosta zanimljivih parova... sto se tice tribina najzanimljiviji duel je PAOK-Fenerbahce, samo steta sto je zabranjen dolazak gostujucih navijaca...

Dosta zanimljivih parova... sto se tice tribina najzanimljiviji duel je PAOK-Fenerbahce, samo steta sto je zabranjen dolazak gostujucih navijaca...
- jeza u ledja
#400 Re: UEFA Europa League
Evo iz Mallorce kazu da ce tuziti UEFA sto ih izbacise iz Evrope. E bas bih to volio da vidim. Malo nek se i UEFA pravda sudovima zbog svoje tiranije.