hrvatska-more

Post Reply
uglavnomja

#376 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

negdje pise da se moze unijeti do 1.000 kn vrijednosti robe

ali fakat ti to ne treba, tanjiri su jeftini, ima polovnih po oglasima, bacaju se...
nedims

#377 Re: hrvatska-more

Post by nedims »

Juce sam prosao granicu u Doljanima ka Hrvatskoj. Na samom prelazu nije bilo prometa.Pogledali dokumente... nasi i dva hrvatska saltera.Nisu me nista ni upitali niti su nesto trazili. A nosio sam dosta toga sto bi mi moglo prisjesti da su me prekopali. Eto... to je moje iskustvo...
snaga_znanja

#378 Re: hrvatska-more

Post by snaga_znanja »

kakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice?
Ako te pitaju sta je to ti reci teVsija...

Edit: Il reci da je to frizbi...
Alfons Kauders

#379 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
ANKETA
Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?

Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
koji je k ovom narodu? :-)
kakavdanakneiskustvu

#380 Re: hrvatska-more

Post by kakavdanakneiskustvu »

Alfons Kauders wrote:citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
ANKETA

Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%

što?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#381 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

Alfons Kauders wrote:citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
ANKETA

Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
Pa da je pisalo Crna Gora, Turska, Spanija, Grčka isti bi rezultati bili, jednostavno...52%+15% stanovnika BiH ne ide na ljetovanje nikako :D .
Bobi
Forum administrator

#382 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

kakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice?
Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Cro :D?
uglavnomja

#383 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Bobi wrote:

:lol:

sjecam se prije par godina, namonitarli mi satelit i zovemo lika iz "satelitske" kompanije da nam nastima ugao, kad kaze covo morate imati dvije glave i dvije kartice, jednu za hrtove i ovo ostalo sto se fata na viljusku i drugu za ove malo "dalje" programe i te dvije kartice zajedno kostaju bruku para :roll:
tako da je tanjir otisao u smece :-?

inace, na ovu obicnu antenu: hrt1, 2, 3, i 4, rtl 1 i 2, nova i doma i jos nesto, je li jadran ili split ili obadvoje, mislim i cmc (na makarskoj rivijeri :D )
kakavdanakneiskustvu

#384 Re: hrvatska-more

Bobi wrote:

ne treba mi u cro,prolazim kroz cro u ita
dječak sa šibicama

#385 Re: hrvatska-more

Post by dječak sa šibicama »

ANKETA

Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
Dobro je neko rekao gore, toliko ljudi i ne ide na ljetovanje.

A gdje bi oni na more, u Spaniju mozda. Bujrum, ali to zadovoljstvo kosta.
Last edited by dječak sa šibicama on 20/06/2013 21:00, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#386 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bobi wrote:

Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Ita :D?
kakavdanakneiskustvu

#387 Re: hrvatska-more

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bobi wrote:

Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Ita :D?[/quote]

ne treba meni nego familiji koja tamo živi
Alfons Kauders

#388 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:
ANKETA

Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
Dobro je neko rekao gore, toliko ljudi i ne ide na ljetovanje.

A gdje bi oni na more, u Spaniju mozda. Bujrum, ali to zadovoljstvo kosta.
istina... anketa glupo postavljena... ispada da raja nece u dalmaciju radi ulaska u EU - a ne radi frontalnog kokuzluka

ja sam ove godine imao tri prelaska... bez ikakvih problema, licna, zeleni karton i adio...

ne kontam koji se k raja ovako nafrkala, al eto sljedeci put kad budem isao bice EU granica, pa me mozda malo vise ishandre, ali cisto sumnjam
howdy

#389 Re: hrvatska-more

Post by howdy »

smije li se prenijet vreca brasna? :shock: jebo more bez pite i pogace i uz to przenih paprika da se umochi. znam da ima dole no zena kaze da joj samo mlin majic tip-550 odgovara za one temperature i vlaznost zraka.
Alfons Kauders

#390 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

howdy wrote:smije li se prenijet vreca brasna? :shock: jebo more bez pite i pogace i uz to przenih paprika da se umochi. znam da ima dole no zena kaze da joj samo mlin majic tip-550 odgovara za one temperature i vlaznost zraka.
brasno jeftinije dole :D
howdy

#391 Re: hrvatska-more

Post by howdy »

ma znam, al sta je sa kvalitetom, jarane ako se jufka bude kidala poderace me zena oklagijom :D
Alfons Kauders

#392 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

howdy wrote:ma znam, al sta je sa kvalitetom, jarane ako se jufka bude kidala poderace me zena oklagijom :D
smijes do 5 kila

inace meni nesto frka nositi bilo kakav bijeli ili zuckasti prah preko granice
howdy

#393 Re: hrvatska-more

Post by howdy »

Alfons Kauders wrote:
howdy wrote:ma znam, al sta je sa kvalitetom, jarane ako se jufka bude kidala poderace me zena oklagijom :D
smijes do 5 kila

:D nista onda, psenicno :D
Banksy

#394 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

howdy wrote:smije li se prenijet vreca brasna? :shock: jebo more bez pite i pogace i uz to przenih paprika da se umochi. znam da ima dole no zena kaze da joj samo mlin majic tip-550 odgovara za one temperature i vlaznost zraka.
:mrgreen:
Alfons Kauders

#395 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

howdy wrote:
Alfons Kauders wrote:
smijes do 5 kila

:D nista onda, psenicno :D
integralno, pa maslenicu nek razvlaci... eventualno kljukusha
uglavnomja

#396 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

zanimljiv tekst, hrvati su trazili da bosanci mogu ulaziti sa licnim kartama, a eu ne dozvoljava ... nije gotova prica :-)

"Pravni timovi Evropske komisije i Vijeća Evropske unije odbili su zahtjev Hrvatske da joj se dopusti da građani Bosne i Hercegovine od 1. jula u tu državu ulaze s ličnim kartama, saznaje "Dnevni avaz".

Kako nam je iz izvora bliskih Vijeću EU preneseno, obrazloženje za takvu odluku više je pravno-tehničke nego političke naravi.

Visoka saglasnost

- Stručnjaci i evropskih institucija i najvećeg dijela država EU saglasni su u ocjeni da se ne može udovoljiti zahtjevu Hrvatske da građani BiH u tu državu ulaze s ličnim kartama. Između ostalog, razlog je i u tome što BiH nije do kraja razvila svoj sistem biometrije, ali i nedavni problemi s azilantima s kojima su se posebno suočile Njemačka i Švedska. Ovo je 21. vijek i svi građani moraju posjedovati biometrijske dokumente. U BiH više od 100.000 ljudi nema biometrijske pasoše. Mi ne možemo dopustiti nove sigurnosne izazove - stav je jednog od sagovornika "Dnevnog avaza".

Lobiranje Sarajeva

Kako nam je pojašnjeno, očekuje se da 24. i 25. juna na sastanku Vijeća ministara EU u Luksemburgu Hrvatska i BiH dobiju formalni odgovor. Teoretski, moguće je da resorni ministri donesu odluku suprotnu preporukama pravnih eksperata, ali se u praksi to desilo možda u dva-tri slučaja u dosadašnjoj historiji Vijeća EU.

Izvori iz Brisela istakli su da su bh. vlasti dugo i ustrajno lobirale da EU udovolji zahtjevu Hrvatske, da je i zvanični Zagreb bio veoma zainteresiran za pozitivan odgovor, ali da pravni timovi nisu prihvatili argumente dviju država.

Konačna odluka je na ministrima EU, koji se naredne sedmice sastaju u Luksemburgu.

Nepotrebno maltretiranje

Naši sagovornici iz Brisela ističu i da će Hrvatska „dobiti po prstima“ zbog previše rigoroznog tumač enja propisa EU.

- Mi smo uočili da se hrvatski carinici previše revnosno ponašaju na granici sa BiH i da to nekada prerasta u maltretiranja. Naša je preporuka da ministri EU kažu Hrvatskoj da „smanje uživanja, a više razuma“ tretiraju bh. državljane na granici - govore naši izvori."

ovo je havaz
It_is_a_Leclerc

#397 Re: hrvatska-more

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma dajte, molim vas...

To je bilo i prije na snazi, pa me jedva i za pasoš pitaju, a kamoli za nekakve eure.
Tim više što ja kao državljanin BIH, po zakonu, ne trebam nositi nikakve Eure. To je strana valuta u mojoj zemlji i ja je kao takvu ne poznajem.
miki.ba

#398 Re: hrvatska-more

Post by miki.ba »

Jesu cudni ovi Hrvati, hoce da Bosanci ulaze sa licnom u Hr jer im odgovara, hoce i ceft i EU.
Dao bi im ja kitu da se šta pitam.
sanaman

#399 Re: hrvatska-more

Post by sanaman »

"Član 8.

(Posjedovanje novčanih sredstava)

(1) Obaveza stranca je da, na zahtjev policijskog službenika Granične policije BiH na graničnom prijelazu, predoči dokaze da posjeduje finansijska sredstva u iznosu od 150 KM za svaki dan boravka u BiH. "

Znaci mi trazimo stranim drzavljanima 75 EUR po danu i bunimo se kada neka druga drzava, vise teoretski nego prakticno, trazi od nasih drzavljana 100 EUR.
kakavdanakneiskustvu

#400 Re: hrvatska-more

It_is_a_Leclerc wrote:Ma dajte, molim vas...

To je bilo i prije na snazi, pa me jedva i za pasoš pitaju, a kamoli za nekakve eure.
Tim više što ja kao državljanin BIH, po zakonu, ne trebam nositi nikakve Eure. To je strana valuta u mojoj zemlji i ja je kao takvu ne poznajem.

a čak i strana valuta i u HR
Post Reply