hrvatska-more
- uglavnomja
#376 Re: hrvatska-more
negdje pise da se moze unijeti do 1.000 kn vrijednosti robe
ali fakat ti to ne treba, tanjiri su jeftini, ima polovnih po oglasima, bacaju se...
ali fakat ti to ne treba, tanjiri su jeftini, ima polovnih po oglasima, bacaju se...
-
nedims
#377 Re: hrvatska-more
Juce sam prosao granicu u Doljanima ka Hrvatskoj. Na samom prelazu nije bilo prometa.Pogledali dokumente... nasi i dva hrvatska saltera.Nisu me nista ni upitali niti su nesto trazili. A nosio sam dosta toga sto bi mi moglo prisjesti da su me prekopali. Eto... to je moje iskustvo...
- snaga_znanja
#378 Re: hrvatska-more
Ako te pitaju sta je to ti reci teVsija...kakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice?
Edit: Il reci da je to frizbi...
- Alfons Kauders
#379 Re: hrvatska-more
citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo

koji je k ovom narodu?ANKETA
Hoćete li ljetovati u Hrvatskoj i nakon što uđe u Evropsku uniju?
Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
-
kakavdanakneiskustvu
#380 Re: hrvatska-more
Alfons Kauders wrote:citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
što?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#381 Re: hrvatska-more
Pa da je pisalo Crna Gora, Turska, Spanija, Grčka isti bi rezultati bili, jednostavno...52%+15% stanovnika BiH ne ide na ljetovanje nikakoAlfons Kauders wrote:citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
-
Bobi
- Forum administrator
#382 Re: hrvatska-more
Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Crokakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice?
- uglavnomja
#383 Re: hrvatska-more
Bobi wrote:Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Crokakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice??
sjecam se prije par godina, namonitarli mi satelit i zovemo lika iz "satelitske" kompanije da nam nastima ugao, kad kaze covo morate imati dvije glave i dvije kartice, jednu za hrtove i ovo ostalo sto se fata na viljusku i drugu za ove malo "dalje" programe i te dvije kartice zajedno kostaju bruku para
tako da je tanjir otisao u smece
inace, na ovu obicnu antenu: hrt1, 2, 3, i 4, rtl 1 i 2, nova i doma i jos nesto, je li jadran ili split ili obadvoje, mislim i cmc (na makarskoj rivijeri
-
kakavdanakneiskustvu
#384 Re: hrvatska-more
Bobi wrote:Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Crokakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice??
ne treba mi u cro,prolazim kroz cro u ita
- dječak sa šibicama
#385 Re: hrvatska-more
Dobro je neko rekao gore, toliko ljudi i ne ide na ljetovanje.Alfons Kauders wrote:citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
A gdje bi oni na more, u Spaniju mozda. Bujrum, ali to zadovoljstvo kosta.
Last edited by dječak sa šibicama on 20/06/2013 21:00, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
#386 Re: hrvatska-more
Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Itakakavdanakneiskustvu wrote:Bobi wrote:Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Crokakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice??
-
kakavdanakneiskustvu
#387 Re: hrvatska-more
Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Itakakavdanakneiskustvu wrote:Bobi wrote:Koji ce ti %/&&%&#%& ta antena u Crokakavdanakneiskustvu wrote:tanjir za satelitsku antenu,smije lise prevesti preko granice??
ne treba meni nego familiji koja tamo živi
- Alfons Kauders
#388 Re: hrvatska-more
istina... anketa glupo postavljena... ispada da raja nece u dalmaciju radi ulaska u EU - a ne radi frontalnog kokuzlukadječak sa šibicama wrote:Dobro je neko rekao gore, toliko ljudi i ne ide na ljetovanje.Alfons Kauders wrote:citam vijesti na portalu (koje inace nikad ne citam) i naletim na ovo
Ne (438)
52%
Da (278)
33%
Ne znam (123)
15%
A gdje bi oni na more, u Spaniju mozda. Bujrum, ali to zadovoljstvo kosta.
ja sam ove godine imao tri prelaska... bez ikakvih problema, licna, zeleni karton i adio...
ne kontam koji se k raja ovako nafrkala, al eto sljedeci put kad budem isao bice EU granica, pa me mozda malo vise ishandre, ali cisto sumnjam
-
howdy
#389 Re: hrvatska-more
smije li se prenijet vreca brasna?
jebo more bez pite i pogace i uz to przenih paprika da se umochi. znam da ima dole no zena kaze da joj samo mlin majic tip-550 odgovara za one temperature i vlaznost zraka.
- Alfons Kauders
#390 Re: hrvatska-more
brasno jeftinije dolehowdy wrote:smije li se prenijet vreca brasna?jebo more bez pite i pogace i uz to przenih paprika da se umochi. znam da ima dole no zena kaze da joj samo mlin majic tip-550 odgovara za one temperature i vlaznost zraka.
-
howdy
#391 Re: hrvatska-more
ma znam, al sta je sa kvalitetom, jarane ako se jufka bude kidala poderace me zena oklagijom 
- Alfons Kauders
#392 Re: hrvatska-more
smijes do 5 kilahowdy wrote:ma znam, al sta je sa kvalitetom, jarane ako se jufka bude kidala poderace me zena oklagijom
inace meni nesto frka nositi bilo kakav bijeli ili zuckasti prah preko granice
-
howdy
#393 Re: hrvatska-more
Alfons Kauders wrote:smijes do 5 kilahowdy wrote:ma znam, al sta je sa kvalitetom, jarane ako se jufka bude kidala poderace me zena oklagijom
inace meni nesto frka nositi bilo kakav bijeli ili zuckasti prah preko granice
- Banksy
#394 Re: hrvatska-more
howdy wrote:smije li se prenijet vreca brasna?jebo more bez pite i pogace i uz to przenih paprika da se umochi. znam da ima dole no zena kaze da joj samo mlin majic tip-550 odgovara za one temperature i vlaznost zraka.
- Alfons Kauders
#395 Re: hrvatska-more
integralno, pa maslenicu nek razvlaci... eventualno kljukushahowdy wrote:Alfons Kauders wrote:smijes do 5 kilahowdy wrote:ma znam, al sta je sa kvalitetom, jarane ako se jufka bude kidala poderace me zena oklagijom
inace meni nesto frka nositi bilo kakav bijeli ili zuckasti prah preko granicenista onda, psenicno
- uglavnomja
#396 Re: hrvatska-more
zanimljiv tekst, hrvati su trazili da bosanci mogu ulaziti sa licnim kartama, a eu ne dozvoljava ... nije gotova prica
"Pravni timovi Evropske komisije i Vijeća Evropske unije odbili su zahtjev Hrvatske da joj se dopusti da građani Bosne i Hercegovine od 1. jula u tu državu ulaze s ličnim kartama, saznaje "Dnevni avaz".
Kako nam je iz izvora bliskih Vijeću EU preneseno, obrazloženje za takvu odluku više je pravno-tehničke nego političke naravi.
Visoka saglasnost
- Stručnjaci i evropskih institucija i najvećeg dijela država EU saglasni su u ocjeni da se ne može udovoljiti zahtjevu Hrvatske da građani BiH u tu državu ulaze s ličnim kartama. Između ostalog, razlog je i u tome što BiH nije do kraja razvila svoj sistem biometrije, ali i nedavni problemi s azilantima s kojima su se posebno suočile Njemačka i Švedska. Ovo je 21. vijek i svi građani moraju posjedovati biometrijske dokumente. U BiH više od 100.000 ljudi nema biometrijske pasoše. Mi ne možemo dopustiti nove sigurnosne izazove - stav je jednog od sagovornika "Dnevnog avaza".
Lobiranje Sarajeva
Kako nam je pojašnjeno, očekuje se da 24. i 25. juna na sastanku Vijeća ministara EU u Luksemburgu Hrvatska i BiH dobiju formalni odgovor. Teoretski, moguće je da resorni ministri donesu odluku suprotnu preporukama pravnih eksperata, ali se u praksi to desilo možda u dva-tri slučaja u dosadašnjoj historiji Vijeća EU.
Izvori iz Brisela istakli su da su bh. vlasti dugo i ustrajno lobirale da EU udovolji zahtjevu Hrvatske, da je i zvanični Zagreb bio veoma zainteresiran za pozitivan odgovor, ali da pravni timovi nisu prihvatili argumente dviju država.
Konačna odluka je na ministrima EU, koji se naredne sedmice sastaju u Luksemburgu.
Nepotrebno maltretiranje
Naši sagovornici iz Brisela ističu i da će Hrvatska „dobiti po prstima“ zbog previše rigoroznog tumač enja propisa EU.
- Mi smo uočili da se hrvatski carinici previše revnosno ponašaju na granici sa BiH i da to nekada prerasta u maltretiranja. Naša je preporuka da ministri EU kažu Hrvatskoj da „smanje uživanja, a više razuma“ tretiraju bh. državljane na granici - govore naši izvori."
ovo je havaz
"Pravni timovi Evropske komisije i Vijeća Evropske unije odbili su zahtjev Hrvatske da joj se dopusti da građani Bosne i Hercegovine od 1. jula u tu državu ulaze s ličnim kartama, saznaje "Dnevni avaz".
Kako nam je iz izvora bliskih Vijeću EU preneseno, obrazloženje za takvu odluku više je pravno-tehničke nego političke naravi.
Visoka saglasnost
- Stručnjaci i evropskih institucija i najvećeg dijela država EU saglasni su u ocjeni da se ne može udovoljiti zahtjevu Hrvatske da građani BiH u tu državu ulaze s ličnim kartama. Između ostalog, razlog je i u tome što BiH nije do kraja razvila svoj sistem biometrije, ali i nedavni problemi s azilantima s kojima su se posebno suočile Njemačka i Švedska. Ovo je 21. vijek i svi građani moraju posjedovati biometrijske dokumente. U BiH više od 100.000 ljudi nema biometrijske pasoše. Mi ne možemo dopustiti nove sigurnosne izazove - stav je jednog od sagovornika "Dnevnog avaza".
Lobiranje Sarajeva
Kako nam je pojašnjeno, očekuje se da 24. i 25. juna na sastanku Vijeća ministara EU u Luksemburgu Hrvatska i BiH dobiju formalni odgovor. Teoretski, moguće je da resorni ministri donesu odluku suprotnu preporukama pravnih eksperata, ali se u praksi to desilo možda u dva-tri slučaja u dosadašnjoj historiji Vijeća EU.
Izvori iz Brisela istakli su da su bh. vlasti dugo i ustrajno lobirale da EU udovolji zahtjevu Hrvatske, da je i zvanični Zagreb bio veoma zainteresiran za pozitivan odgovor, ali da pravni timovi nisu prihvatili argumente dviju država.
Konačna odluka je na ministrima EU, koji se naredne sedmice sastaju u Luksemburgu.
Nepotrebno maltretiranje
Naši sagovornici iz Brisela ističu i da će Hrvatska „dobiti po prstima“ zbog previše rigoroznog tumač enja propisa EU.
- Mi smo uočili da se hrvatski carinici previše revnosno ponašaju na granici sa BiH i da to nekada prerasta u maltretiranja. Naša je preporuka da ministri EU kažu Hrvatskoj da „smanje uživanja, a više razuma“ tretiraju bh. državljane na granici - govore naši izvori."
ovo je havaz
- It_is_a_Leclerc
#397 Re: hrvatska-more
Ma dajte, molim vas...
To je bilo i prije na snazi, pa me jedva i za pasoš pitaju, a kamoli za nekakve eure.
Tim više što ja kao državljanin BIH, po zakonu, ne trebam nositi nikakve Eure. To je strana valuta u mojoj zemlji i ja je kao takvu ne poznajem.
To je bilo i prije na snazi, pa me jedva i za pasoš pitaju, a kamoli za nekakve eure.
Tim više što ja kao državljanin BIH, po zakonu, ne trebam nositi nikakve Eure. To je strana valuta u mojoj zemlji i ja je kao takvu ne poznajem.
-
miki.ba
#398 Re: hrvatska-more
Jesu cudni ovi Hrvati, hoce da Bosanci ulaze sa licnom u Hr jer im odgovara, hoce i ceft i EU.
Dao bi im ja kitu da se šta pitam.
Dao bi im ja kitu da se šta pitam.
-
sanaman
#399 Re: hrvatska-more
"Član 8.
(Posjedovanje novčanih sredstava)
(1) Obaveza stranca je da, na zahtjev policijskog službenika Granične policije BiH na graničnom prijelazu, predoči dokaze da posjeduje finansijska sredstva u iznosu od 150 KM za svaki dan boravka u BiH. "
Znaci mi trazimo stranim drzavljanima 75 EUR po danu i bunimo se kada neka druga drzava, vise teoretski nego prakticno, trazi od nasih drzavljana 100 EUR.
(Posjedovanje novčanih sredstava)
(1) Obaveza stranca je da, na zahtjev policijskog službenika Granične policije BiH na graničnom prijelazu, predoči dokaze da posjeduje finansijska sredstva u iznosu od 150 KM za svaki dan boravka u BiH. "
Znaci mi trazimo stranim drzavljanima 75 EUR po danu i bunimo se kada neka druga drzava, vise teoretski nego prakticno, trazi od nasih drzavljana 100 EUR.
-
kakavdanakneiskustvu
#400 Re: hrvatska-more
It_is_a_Leclerc wrote:Ma dajte, molim vas...
a čak i strana valuta i u HR