Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citro
#376 Re: Citroen C5 All About
Ne bih se slozio da ie c4 star model jer je izasao 2010. Nije ni pametno svake 3 godine izbacivati nove modele, ali u svakom slucaju cujem da novi c4 izlazi 2015.
-
citroen xm
#377 Re: Citroen C5 All About
Kod Citroena za mene kao ljubitelja tog brenda u zanje vrijeme je sve više i više razočaravajućih informacija. Prave odlična auta, ali daleko je to od filozofije brenda.
Udaljavanje od hidraulike za koju bi mnogi u auto industriji dupe dali, manjak ekstravagancije, preorjentisanje brenda na jeftini, razdvajanje Citroena od DS brenda(šta je DS, ako nije Citroen)....
Jedina svijetla tačka od prestanka proizvodnje C6 su Pikaso modeli(standardno dobri) i C4 Cactus koji nosi djelimično taj neki Citro duh. DS linija je dobra, ali opet nigdje hidraulike ni blizu.
Udaljavanje od hidraulike za koju bi mnogi u auto industriji dupe dali, manjak ekstravagancije, preorjentisanje brenda na jeftini, razdvajanje Citroena od DS brenda(šta je DS, ako nije Citroen)....
Jedina svijetla tačka od prestanka proizvodnje C6 su Pikaso modeli(standardno dobri) i C4 Cactus koji nosi djelimično taj neki Citro duh. DS linija je dobra, ali opet nigdje hidraulike ni blizu.
-
romeomoraprezivjeti
#378 Re: Citroen C5 All About
Joj xm,i ti ga znaš izvaliti. Cuj dupe bi dali mnogi za hidrauliku?! Pa da je nekom interesantna,ugradjivao bi je,budi siguran u to.
-
citroen xm
#379 Re: Citroen C5 All About
Nisam ja ništa izvalio, mnogi su tražili, Citroen ne da licencu. A ono što je patentirano ne možeš tek tako maznuti ili iskopirati sem ako posluješ u Kini.
Inače, RR je koristio u svojim modelima.
-
romeomoraprezivjeti
#380 Re: Citroen C5 All About
Kakvu bolan licencu,ne provaljuj se zivota ti.citroen xm wrote:Nisam ja ništa izvalio, mnogi su tražili, Citroen ne da licencu. A ono što je patentirano ne možeš tek tako maznuti ili iskopirati sem ako posluješ u Kini.Inače, RR je koristio u svojim modelima.
-
citroen xm
#381 Re: Citroen C5 All About
Za šta da plaća Daimler Benzu? Za to što je konstruktor prvog motora Francuz, a točak izmišljen vijekovima unazad, što su kočije postojale i u starom Rimu?
Pokušavao je Mercedes nešto sa svojim varijantama hidraulike, bolje da nisu pokušavali, bilo je očajno do bola.
Pokušavao je Mercedes nešto sa svojim varijantama hidraulike, bolje da nisu pokušavali, bilo je očajno do bola.
-
ado-šampion
#382 Re: Citroen C5 All About
Ta Citroenova hidraulika prevazidjena je neke '95. godine. Kakva hidraulika kakvo dupe, kakvi bakraci. Kao da citava autoindustrija stoji u mjestu 40 godina.
Hidraulika je danas toliko dobra da je i u C5, koje je podsjecam prosjecno skupo auto srednje klase, slabo ko narucuje, jer nema toliko razlike u odnosu na obicni ovjes. To dovoljno govori.
Kakav ovjes je bio jos 2005 u BMW sedmici i S klasi, jbt BMW pa po sarajevskim cestama ko na macjim sapama, a ko zaljepljen za cestu. Ja mislim da mu samo ovjes vrijedi ko jedan dobar C5.
Citroen je realno sto se tice tehnologije pao qrcu za usi jos davno. Dok su ostali premium proizvodjaci korak po korak grabili naprijed, Citroen je 30 godina tapkao u mjestu. Jbt cak i VW makar ponudi jbn DSG mjenjac, a Citroen ne nudi nista.
Sad im ostaje da prave dobra auta za mase, nazalost, i da zive na staroj slavi.
Hidraulika je danas toliko dobra da je i u C5, koje je podsjecam prosjecno skupo auto srednje klase, slabo ko narucuje, jer nema toliko razlike u odnosu na obicni ovjes. To dovoljno govori.
Kakav ovjes je bio jos 2005 u BMW sedmici i S klasi, jbt BMW pa po sarajevskim cestama ko na macjim sapama, a ko zaljepljen za cestu. Ja mislim da mu samo ovjes vrijedi ko jedan dobar C5.
Citroen je realno sto se tice tehnologije pao qrcu za usi jos davno. Dok su ostali premium proizvodjaci korak po korak grabili naprijed, Citroen je 30 godina tapkao u mjestu. Jbt cak i VW makar ponudi jbn DSG mjenjac, a Citroen ne nudi nista.
-
citro
#383 Re: Citroen C5 All About
Ima prijatelju razlike i to velike. Ipak trebaš to malo voziti pa se lično uvjeriti, uvjeravanje ovdje nema baš puno smisla.ado-šampion wrote:Ta Citroenova hidraulika prevazidjena je neke '95. godine. Kakva hidraulika kakvo dupe, kakvi bakraci. Kao da citava autoindustrija stoji u mjestu 40 godina.![]()
Kakav ovjes je bio jos 2005 u BMW sedmici i S klasi, jbt BMW pa po sarajevskim cestama ko na macjim sapama, a ko zaljepljen za cestu. Ja mislim da mu samo ovjes vrijedi ko jedan dobar C5.![]()
Razlozi zašto ljudi kod nas rjeđe naručuju hidrauliku su sljedeći:
1. Još ne vjeruju u pouzdanost iste
2. Hoće za malo para veliku limuzinu, jer se hidro ipak doplačuje, tj nemože se ni dobiti u svim paketima opreme. A i Kramar rijetko kada nudi kojeg sa hidraulikom jer su sve manje ili više company car
To što pričaš da Citroen ne nudi ništa, preispitaj se malo. Na kraju krajeva, tehnika je ista kao u Peugeotu, pa bi tom logikom ispalo da ni Peugeot ne nudi ništa. Malo bi to čudno bilo tvrditi, zar ne ?
C5 je relativno star proizvod, i to se već polako počinje osječati na njemu i to prvenstveno u unutrašnjosti auta. U C4 se u samoj unutrašnjosti osjeti dah modernijeg vremena, kokpit je po meni bolji i pregledniji a i sami materijali su po meni kvalitetniji. Šta će biti sa novim C4, vidječemo, ali za novi C5 zaista nema još nkakvih najava.
Ako mene pitaš, C5 je i dalje moj prvi izbor za bilo kakva dalja putovanja. Ovo je proisteklo iz mog iskustva, a naputovao sam se i sa Pasatima itd pa mogu praviti neko poređenje (subjektivno, naravno, da se neko ne uvrijedi).
-
ado-šampion
#384 Re: Citroen C5 All About
Pogresno si me shvatio. Citroen pravi dobra auta isto kao i Pezo, VW, Opel, Ford, itd.citro wrote:
To što pričaš da Citroen ne nudi ništa, preispitaj se malo. Na kraju krajeva, tehnika je ista kao u Peugeotu, pa bi tom logikom ispalo da ni Peugeot ne nudi ništa. Malo bi to čudno bilo tvrditi, zar ne ?
Mislio sam na to da ne nudi nista novo tehnoloski vec dugo vremena, da bi se takmicio s premium proizvodjacima kao sto je bilo prije 30 godina. Pomenuo sam VW koji nikad nije bio premium, pa i oni ako nista ponude makar taj DSG mjenjac.
Price o hidraulicnom ovjesu kao necem aman zaman koji bi neko trebao kopirati su price za malu djecu. Danas svako moze napraviti sta god hoce samo ttreba para.
-
citro
#385 Re: Citroen C5 All About
Slažem se, sve može samo treba para. Na kraju se manje više sve mjeri u parama izuzev par stvari u životu.ado-šampion wrote:
Pogresno si me shvatio. Citroen pravi dobra auta isto kao i Pezo, VW, Opel, Ford, itd.
Mislio sam na to da ne nudi nista novo tehnoloski vec dugo vremena, da bi se takmicio s premium proizvodjacima kao sto je bilo prije 30 godina. Pomenuo sam VW koji nikad nije bio premium, pa i oni ako nista ponude makar taj DSG mjenjac.
Price o hidraulicnom ovjesu kao necem aman zaman koji bi neko trebao kopirati su price za malu djecu. Danas svako moze napraviti sta god hoce samo ttreba para.
Ali, to možemo posmatrati i iz drugog ugla - npr kada sam ja kupovao nov C5 platio sam ga nekih 38.600 KM i dobio limuzinu sa medjuosovinskim rastojanjem od 2800 mm, ABS, ESP, automatsku dvozonsku klimu, Bluetooth, USB, automatski retrovizor i brisače, pregršt airbagova čak i za noge vozaća, senzore i nazad i naprijed, alu felge 17, snow-motion sistem, električnu ručnu kočnicu, pomoć pri kretanju uzbrdo i svašta još nešto i na kraju i tu famoznu hidrauliku. Motor diesel, 140 KS.
Danas su pakete opreme malo promiješali pa ispadne nešto skuplji, ali poenta je u sljedečem: poznanik komentariše meni za leđa kako sam za tu cifru mogao kupiti Golfa. To dovoljno oslikava cijelu situaciju i naš mentalitet.
Koliko košta npr Audi ili bilo koji drugi automobil sličnih dimenzija sa takvim paketom opreme ?
U to vrijeme VW nije ni znao za pomoć pri kretanju uzbrdo, npr. Airbag za noge vozaća - nema šansi. A USB-ove su počeli nedavno ugrađivati.
To je moje gledanje na tu situaciju sa parama.
Veoma sam siguran da određeni njemački proizvođači precjenjuju svoje aute, posebno VW i Audi. Pa Audi 4 sa dobrom opremom košta koliko i nov Merc C klase. Ta dva auta u istu rečenicu nemogu nikako stati, bez obzira koliko se Audi gurao u tu priču. Auta su dobra, tu nema priče, ali mi ta njihova politika cijena ponajviše liči na pljačku pa su mi se malo i ogadili zbog toga.
U svakom slučaju, bez obzira na sve, smatram da je C5 iz perspektive nekakve limuzine odličan izbor za one novce koliko košta. Po meni i najbolji izbor. Sa napomenom da je i generalno govoreći to jako dobar auto, dakle nije ona situacija - kupujem auto za malo para pa ću mu oprostiti neke mane.
-
direstraits0078
#386 Re: Citroen C5 All About
Potpis na ovo iznad.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#387 Re: Citroen C5 All About
Nemojmo biti djeca. I Citroen bi prodavao skuplje koliko god moze,ali trziste je jednostavno tako da svoja auta prodaju po trenutnim cijenama.
Svako za svoje pare uzima sta zeli,ali ja Passata ne bi gledao pored C5,a ne Golfa
Svako za svoje pare uzima sta zeli,ali ja Passata ne bi gledao pored C5,a ne Golfa
-
ado-šampion
#388 Re: Citroen C5 All About
Opet si fulio poentu. Poenta nije je li Citroen dobro auto ili nije. Poenta je da je Citroen daleko od onoga sto je nekad bio i da ta famozna hidraulika je bila nesto aman prije 30-40 godina a od tad su auta daleko odmakla. Ja pricam o tome, ne pricam o kupovini ulozeno-dobiveno.citro wrote:
Slažem se, sve može samo treba para. Na kraju se manje više sve mjeri u parama izuzev par stvari u životu.
Ali, to možemo posmatrati i iz drugog ugla - npr kada sam ja kupovao nov C5 platio sam ga nekih 38.600 KM i dobio limuzinu sa medjuosovinskim rastojanjem od 2800 mm, ABS, ESP, automatsku dvozonsku klimu, Bluetooth, USB, automatski retrovizor i brisače, pregršt airbagova čak i za noge vozaća, senzore i nazad i naprijed, alu felge 17, snow-motion sistem, električnu ručnu kočnicu, pomoć pri kretanju uzbrdo i svašta još nešto i na kraju i tu famoznu hidrauliku. Motor diesel, 140 KS.
Danas su pakete opreme malo promiješali pa ispadne nešto skuplji, ali poenta je u sljedečem: poznanik komentariše meni za leđa kako sam za tu cifru mogao kupiti Golfa. To dovoljno oslikava cijelu situaciju i naš mentalitet.
Koliko košta npr Audi ili bilo koji drugi automobil sličnih dimenzija sa takvim paketom opreme ?
U to vrijeme VW nije ni znao za pomoć pri kretanju uzbrdo, npr. Airbag za noge vozaća - nema šansi. A USB-ove su počeli nedavno ugrađivati.
To je moje gledanje na tu situaciju sa parama.
Veoma sam siguran da određeni njemački proizvođači precjenjuju svoje aute, posebno VW i Audi. Pa Audi 4 sa dobrom opremom košta koliko i nov Merc C klase. Ta dva auta u istu rečenicu nemogu nikako stati, bez obzira koliko se Audi gurao u tu priču. Auta su dobra, tu nema priče, ali mi ta njihova politika cijena ponajviše liči na pljačku pa su mi se malo i ogadili zbog toga.
U svakom slučaju, bez obzira na sve, smatram da je C5 iz perspektive nekakve limuzine odličan izbor za one novce koliko košta. Po meni i najbolji izbor. Sa napomenom da je i generalno govoreći to jako dobar auto, dakle nije ona situacija - kupujem auto za malo para pa ću mu oprostiti neke mane.
Sve ovo stos sam ti boldirao su obicne tehnicke opcije koje se mahom danas mogu imati i u malom gradskom autu. Citroen danas ne moze ponuditi ni kvalitetan automatski mjenjac, koji moze ponuditi jedan VW. To je zalosno. O toj tehnici ja pricam, a ne o jebenom USB interfejsu.
Zasto Audi A4 ne moze imati cijenu kao C klasa? Hajde da se odreknemo tih predrasuda i budemo realni. Audi je nekad pravo 'narodna' auta, ali danas isti taj Audi pravi fantasticna auta, i apsolutno je uz bok Mercedesu i BMWu. Kolicina Audija A4 koja se evo 20 godina prodaje unatoc visokoj cijeni govori tome u prilog. Da ne idem na A6, A7, A8. Audi, BMW i Mercedes danas dijele nijanse.
-
condy
#389 Re: Citroen C5 All About
Pošto neki smatraju da Audi ne nudi ništa više od Citroena, da priupitam.
Koj vozilo kod Citroena je konkurencija Audiju Q5 ili Q7 ?
Mozda Cactus ili Picasso ?
Zbog čega proizvođač poput Citroena, nema pravog terenca ?
Zbog čega ga nema Peugeot ?
Mozda Cactus ili Picasso ?
- em11r
#390 Re: Citroen C5 All About
Jest ovaj zapeo za dsg pa dsg. Samo prošle godine je 1.6 miliona auta opozvano zbog 7 brzinskog dsg-a. I kad vec navaljujes dsg nije automatski mjenjac nego manuelni koji pomocu elektrike I hidraulIke mjenja brzine. I nije uopste vag-ovo djete nego cisti amerikanac.
-
citro
#391 Re: Citroen C5 All About
ado-šampion wrote:
Opet si fulio poentu. Poenta nije je li Citroen dobro auto ili nije. Poenta je da je Citroen daleko od onoga sto je nekad bio i da ta famozna hidraulika je bila nesto aman prije 30-40 godina a od tad su auta daleko odmakla. Ja pricam o tome, ne pricam o kupovini ulozeno-dobiveno.
Sve ovo stos sam ti boldirao su obicne tehnicke opcije koje se mahom danas mogu imati i u malom gradskom autu. Citroen danas ne moze ponuditi ni kvalitetan automatski mjenjac, koji moze ponuditi jedan VW. To je zalosno. O toj tehnici ja pricam, a ne o jebenom USB interfejsu.![]()
Zasto Audi A4 ne moze imati cijenu kao C klasa? Hajde da se odreknemo tih predrasuda i budemo realni. Audi je nekad pravo 'narodna' auta, ali danas isti taj Audi pravi fantasticna auta, i apsolutno je uz bok Mercedesu i BMWu. Kolicina Audija A4 koja se evo 20 godina prodaje unatoc visokoj cijeni govori tome u prilog. Da ne idem na A6, A7, A8. Audi, BMW i Mercedes danas dijele nijanse.
Pa ne znam da li sam baš fulio poentu s obzirom da se tema zove C5. U pravu si da danas i mali gradski auti mogu ponuditi dosta ove opreme, ali da li je tako bilo i 2008 godine kada se C5 pojavio? Naravno da nije.
Slažem se da Citroen nema ni blizu tako dobar automatski mjenjač kao što ga ima VW. Nema dileme. Ali to za mene nije razlog da kupim prije VW-a nego Citroena jer mene konkretno automatski mjenjač ne zanima. Ne zbog toga što sam "zaglavio" u prošlom vremenu nego čisto iz praktičnih razloga održavanja, pa da kažemo i meraka u vožnji.
Audi A4 i Merc C poređenje? Nikakve nijanse tu nisu u pitanju, razlika je masivna. Danas, barem. U trenucima krize Mercedesa razlike su bile manje, priznajem, ali danas kada je Mercedes ponovo onaj stari, Audi tu nema šta tražiti. Velika je razlika i po meni A4 bi trebao koštati barem 30% manje od Merca. BMW u ovoj priči uopšte ne razmatram, meni lično nikada nije ni mirisao niti smrdio. Puno je tu prašine, priče i fame o kao fol sportskom autu koji to zaista nikada nije ni bio. Svaka fabrika može napraviti auto sa malo više konja, malo boljim ubrzanjem, tvrđim handling-om i bučnijim auspuhom. Nije u tome fora, pa o tome govore i rezultati sa sportskih takmičenja. Da ne idemo previše duboko, "obični" Chevrolet Cruize ga je derao u WTCC-u ko bananu. U rally-ju ga nikada nije ni bilo kako treba. Gdje je u F1 danas ?
Please, poštedite me famoznih priča o BMW-u, smatram da je to najprecjenjeniji njemački auto do sada.
Ukratko, iako to nije tema, ako govorimo o njemačkim autima onda je Mercedes numero uno, pa dva koplja niže su i Audi i BMW.
-
citro
#392 Re: Citroen C5 All About
Condy, ja barem nisam rekao da Audi ne nudi niša više od Citroena. Nudi, u određenim segmentima, to je sigurno. Ali, da li to vrijedi skoro pa duplo veće cijene ? Sigurno ne. A osim toga i Citroen nud neke stvari koje Audi ne nudi.condy wrote:Pošto neki smatraju da Audi ne nudi ništa više od Citroena, da priupitam.
Mozda Cactus ili Picasso ?![]()
Audi Q5 i Q7 tema ? Prije svega Q7 je jedno od najbesmislenijih auta koja su proizvedena u zadnje vrijeme. Postoji jedan ogroman nesrazmjer između onoga šta je pisac htio da kaže sa tim autom i šta je ono u stvarnosti. Q5 je druga priča, elegantan je i dopadljiv, da kažemo i smislen. Konkurencija od strane Citroena bi mu mogla biti recimo Aircross ili C-crosser, koji ti se više sviđa. Ne zajebaji, Picasso je monovolumen i veze nema sa Q serijom kao što to nema ni Cactus. A ima li Audi kakvog monovolumena ili auto slično Cactusu, koji je po mnogima veoma smisleno i praktično auto za svaki dan ?
Uostalom, pogledaj malo prodajne rezultate novog Picassa koji rastu iz dana uz dan.
- em11r
-
condy
#394 Re: Citroen C5 All About
Nisam ni ja rekao da novi Picasso ne valja. Cijenu ne određuje Audi ili Citroen već tržište odnosno ponuda i potražnja.Ja više manje ne volim terence, to je bila samo opaska na neke stvari koje se pojednostavljuju.citro wrote:Condy, ja barem nisam rekao da Audi ne nudi niša više od Citroena. Nudi, u određenim segmentima, to je sigurno. Ali, da li to vrijedi skoro pa duplo veće cijene ? Sigurno ne. A osim toga i Citroen nud neke stvari koje Audi ne nudi.condy wrote:Pošto neki smatraju da Audi ne nudi ništa više od Citroena, da priupitam.
Audi Q5 i Q7 tema ? Prije svega Q7 je jedno od najbesmislenijih auta koja su proizvedena u zadnje vrijeme. Postoji jedan ogroman nesrazmjer između onoga šta je pisac htio da kaže sa tim autom i šta je ono u stvarnosti. Q5 je druga priča, elegantan je i dopadljiv, da kažemo i smislen. Konkurencija od strane Citroena bi mu mogla biti recimo Aircross ili C-crosser, koji ti se više sviđa. Ne zajebaji, Picasso je monovolumen i veze nema sa Q serijom kao što to nema ni Cactus. A ima li Audi kakvog monovolumena ili auto slično Cactusu, koji je po mnogima veoma smisleno i praktično auto za svaki dan ?
Uostalom, pogledaj malo prodajne rezultate novog Picassa koji rastu iz dana uz dan.
-
condy
#395 Re: Citroen C5 All About
The reason behind this shift is not a reaction to the recent power-loss issues that have afflicted certain DSGs over the last few years, Mr Schaefer revealed, adding that Volkswagen has addressed the highly publicised problems.
Furthermore, the senior engineer explained that city car drivers prefer the instantaneous take-off acceleration as well as the reduced noise/vibration/harshness properties provided by the torque converter automatic transmission applications.
Instead, the move centres on economies of scale, as there isn’t the global volume to justify the cost development of a new-generation DSG suitable for a B and sub-B vehicle installation.
We are looking at an eight-speed Aisin or nine-speed ZF transmission… but we have not decided on which one as yet.”
Dakle, u pitanju je poslovna odluka da iz malih vozila izbace dsg mjenjač, a da ubace drugi automatski koji već imaju u svojim vozilima u kineskom i američkom tržištu. Razlog toj odluci nije problem sa dsg mjenjačem, već što taj mjenjač nije dobro prihvaćen od vozača tih manjih vozila zbog pojave vibracije i grubljeg odvajanja.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#396 Re: Citroen C5 All About
Ne znam sta ce uraditi VW i za koga ce se odluciti,ali FIAT vec ugradjuje 9-brzinski automatic rađen po licenci ZF 
Glupo je upoređivati C5 i A4,kad je prevelika razlika u cijeni. Passat i C5 je vec logicno.
Glupo je upoređivati C5 i A4,kad je prevelika razlika u cijeni. Passat i C5 je vec logicno.
- Better Man
#397 Re: Citroen C5 All About
Hočeš to kazati da Audi ima? Q modeli su obično cestovno sranje i nemaju nikakve dodirne tačke sa pravim čistokrvnim terencima.condy wrote:Pošto neki smatraju da Audi ne nudi ništa više od Citroena, da priupitam.
-
citro
#398 Re: Citroen C5 All About
Fino, hajmo onda upoređivati C5 i Pasat.mali_milojica wrote:Ne znam sta ce uraditi VW i za koga ce se odluciti,ali FIAT vec ugradjuje 9-brzinski automatic rađen po licenci ZF
Pasat, govorim o zadnjem modelu, je daleko noviji proizvod i u nekim segmentima i bolji od C5. Ima više prostora na zadnjoj klupi, vjerujem da su materijali u unutrašnjosti kvalitetniji, nova je i zanimljiva i mehanika. S druge strane, estetika zadnjeg dijela Pasata (a i nekih ostalih modela iz te grupacije kao što je to Superb pa i nova Octavia) je na nivou dizajnera koji je išao u školu za djecu sa specijalnim potrebama. Koliko god da smanjim svoje kriterije za estetiku nešto mi ne dozvoljava da uopšte razmišljam o mogučnosti da jednog dana postanem vlasnikom istog.
Sljedeće, za duža putovanja po BiH i dalje Pasat je još uvijek daska u poređenju sa C5 što se tiće udobnosti pa i ležanja na cesti, u kombinaciji sa hidraulikom. I onda na kraju cijena. C5 je svakako znatno jeftiniji od Pasata sa uporedivom motorizacijom i opremom.
I da, postoji barem za mene jedan bitan faktor a to je kradljivost tih automobila. Ne mogu, neću i ne želim da na volane takvih auta stavljam nekakve letve, Zedere, brave, poluge i ostala sranja i da neprestano brinem o tom faktoru. Ili da strahujem da mi neko sa utokom priđe i zamoli me da mu ustupim ključeve. Želim dobar i udoban auto koji se pri tome i ne krade, kada ga ostavim na parkingu ili u garaži da ne brinem cijelu noć.
Ne želim ni da košta previše, sav novac koji ulažem u auto zaradio sam lično ja, niko mi ga nije poklonio i ne vidim smisla da ga bacam na precijenjene aute samo da bih bio viđen u njima, kao što to nažalost dobar dio ljudi kod nas radi.
I moj izbor u toj klasi je ponovo C5, definitivno.
-
condy
#399 Re: Citroen C5 All About
To ti iz iskustva tvrdišBetter Man wrote:Hočeš to kazati da Audi ima? Q modeli su obično cestovno sranje i nemaju nikakve dodirne tačke sa pravim čistokrvnim terencima.condy wrote:Pošto neki smatraju da Audi ne nudi ništa više od Citroena, da priupitam.
-
zastavnik22
#400 Re: Citroen C5 All About
Ja sam kupio 3 auta kod Smajica iz kiseljaka.Uzeo sam prosle godine kod njega c5 i fantastican je.Imao problem sa hladnjakom klime popravio a Smajic mi refundirao troskove.Sad ima 3 c5 na stanju pa pogledajte.
TheHound wrote:Kao i kod svih ostalih svercera, zasto onda kupovat kod bilo koga? Jedina prednost Kramara je garancija na to odakle je vozilo doslo i na predjene kilometre. Sve ostalo im je isto kao kod bilo kojeg drugog svercera, pa evo pitanje i za vas zasto onda kupiti kod drugih a ne kod Kramara?em11r wrote:Dokazano su auta sredjivana, nisu iz njemačke, izrabljena pofino za svoju kilometrazu, a oni koji su se sreli sa problemom kao npr Ringhio morali su sami rješavat svoje probleme.Sodom1 wrote:Sto raja leti na taj Kramar, ko da su dzabe