Aha... ubijaju se zbog genocida sigurno...i ne znam odakle ti cifra od 3x čak???ultima_palabra wrote: A broj samoubistava koji je 2-3 puta veći nego u FBiH?
Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
-
smijesni_ste
#376 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
-
megaman4
#377 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
rekao sam za Čovića i slične njemu, da će nakon ovoga u mišiju rupu, jer on i slični njemu su za oživljavanje te paravojne države unutar BiH, i nisam rekao za narod, jer nije HDZ samo predstavnik hrvata u BiH, tako je i kod ostali naroda, nažalost, i vrijeme je da druge stranke predstavalju narode u BiH, a ne ove s početka 90-ih....i kakvo god da je SARAJEVO ono je ipak glavni grad države BiH...ako Bošnjaci u RH prihvataju ZAGREB kao glavni grad RH, valjda je i prirodno da će i hrvati prihvatiti SARAJEVO kao svoj glavni grad...Sandokan Schiavone wrote:Njihov glavni grad i je nažalost Sarajevo, koje i nije grad, a kamoli glavni grad, al eto neka bude, recimo, administrativno središte uvjerljivo najzaostalije u Evropi, al' većina ekonomije je iz bivše Herceg Bosne, vjeruj, ekonomska moć Hrvata je toliko jaka da se nema potrebe u mishije rupe zavlačiti. Glupost.megaman4 wrote:uh kakav udarac za one snage u BiH koje žele treći entitet, tj. HDZ i HDZ 1990...nakon ovoga Čović i slični njemu u Hercegovini, će polako ali sigurno u mišiju rupu, a taj dio države, će milom ili silom se okrenuti svome glavnom gradu SARAJEVU, jer nakon ulaska RH u EU, ne preostaje im ništa drugo...ova presuda da se razumijemo nije presuda protiv jednog naroda, nego protiv bolesnih umova, iz tog naroda...
još jednom pa-pa HERCEG-BOSNA...![]()
smatram da ova presuda neće narušiti odnose između dvije države, ali...
- and
#378 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
a kako će objasniti da u eu ulazi država sa toliko ulica,spomenika,mostova koji nose ime vođe udruženog zločinačkog projekta?Alfons Kauders wrote:To je nebitno. Niko ne ocekuje od seperatista koji jos sanjaju HRHB da sad promijene svoje misljenje i ponasanje.smijesni_ste wrote:Jest...isto kao što Srbi iz RS-a osjećaju posljedice presuda njhovim generalima i ostalim...
Zagreb je kljuc, a ovom presudom politika HDZ-a u BiH postaje toksicno govno koje vecina policara iz ZG nece dodirnuti ni stapom. Da se blamiraju, a ulaze u EU... Bice malo fol izjava solidarnosti, cisto radi puka i desno orijentisanih glasaca, bacanje toalet papira, dok se zapravo vec okrecu da povuku vodu.
-
Nass
#379 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Senka Nozica braniteljica Brune Stojica.... fuj, brate!
- Alfons Kauders
#380 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Jbg druze, imamo i mi.and wrote:a kako će objasniti da u eu ulazi država sa toliko ulica,spomenika,mostova koji nose ime vođe udruženog zločinačkog projekta?Alfons Kauders wrote:To je nebitno. Niko ne ocekuje od seperatista koji jos sanjaju HRHB da sad promijene svoje misljenje i ponasanje.smijesni_ste wrote:Jest...isto kao što Srbi iz RS-a osjećaju posljedice presuda njhovim generalima i ostalim...
Zagreb je kljuc, a ovom presudom politika HDZ-a u BiH postaje toksicno govno koje vecina policara iz ZG nece dodirnuti ni stapom. Da se blamiraju, a ulaze u EU... Bice malo fol izjava solidarnosti, cisto radi puka i desno orijentisanih glasaca, bacanje toalet papira, dok se zapravo vec okrecu da povuku vodu.
Kako cemo traziti od Dubrovnika da mijenja ime mosta krivoustog, kada i most u Capljini nosi njegovo ime?
- Sandokan Schiavone
#381 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pazi njega, teško napisati velko H , ultraprimitivizam. Bijed. Jad. Čemer. Smrad.megaman4 wrote:rekao sam za Čovića i slične njemu, da će nakon ovoga u mišiju rupu, jer on i slični njemu su za oživljavanje te paravojne države unutar BiH, i nisam rekao za narod, jer nije HDZ samo predstavnik hrvata u BiH, tako je i kod ostali naroda, nažalost, i vrijeme je da druge stranke predstavalju narode u BiH, a ne ove s početka 90-ih....i kakvo god da je SARAJEVO ono je ipak glavni grad države BiH...ako Bošnjaci u RH prihvataju ZAGREB kao glavni grad RH, valjda je i prirodno da će i hrvati prihvatiti SARAJEVO kao svoj glavni grad...Sandokan Schiavone wrote:Njihov glavni grad i je nažalost Sarajevo, koje i nije grad, a kamoli glavni grad, al eto neka bude, recimo, administrativno središte uvjerljivo najzaostalije u Evropi, al' većina ekonomije je iz bivše Herceg Bosne, vjeruj, ekonomska moć Hrvata je toliko jaka da se nema potrebe u mishije rupe zavlačiti. Glupost.megaman4 wrote:uh kakav udarac za one snage u BiH koje žele treći entitet, tj. HDZ i HDZ 1990...nakon ovoga Čović i slični njemu u Hercegovini, će polako ali sigurno u mišiju rupu, a taj dio države, će milom ili silom se okrenuti svome glavnom gradu SARAJEVU, jer nakon ulaska RH u EU, ne preostaje im ništa drugo...ova presuda da se razumijemo nije presuda protiv jednog naroda, nego protiv bolesnih umova, iz tog naroda...
još jednom pa-pa HERCEG-BOSNA...![]()
![]()
smatram da ova presuda neće narušiti odnose između dvije države, ali...
-
Hatper
#382 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Pa da vidi se ta malograđanština u svakom tvom postu, još kad reče da si nevesinjac sve mi je jasno, znaš i sam da iz nevesinja nikad nije došao čovjek a ni kišaTačno je da sam protjeran iz Nevesinja od istočnih agresora i jedva izvuko živu glavu, a onda nas dočekali ovi zapadni agresori( europejci s kamenjara kakav si i sam).
A da nije bilo nas "seljaka" Mostar bi bio rvatski stolni grad i ponosam sam na to ,a ti crkni od muke
-
5 0 5
#383 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
A gdje je ta Ulica Jadranka Prluća u Zagrebu?and wrote: a kako će objasniti da u eu ulazi država sa toliko ulica,spomenika,mostova koji nose ime vođe udruženog zločinačkog projekta?
- and
#384 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
u ovim bosanskim hotelima?opremdobro30 wrote:Kada bih isplati troskove koje su napravili stotine hiljada bosnjaka izbjeglica koji su za vrijeme rata sami ili sa obiteljima ladili jajca po hotelima na jadranu pri tome ih devastirajuci e tada ce hrvatska isplatiti odstetu bih
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
Hatper
#385 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
i meme ovo interesuje??505sCrtom wrote:A gdje je ta Ulica Jadranka Prluća u Zagrebu?and wrote: a kako će objasniti da u eu ulazi država sa toliko ulica,spomenika,mostova koji nose ime vođe udruženog zločinačkog projekta?
- and
#386 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
znaš čitati?505sCrtom wrote:A gdje je ta Ulica Jadranka Prluća u Zagrebu?and wrote: a kako će objasniti da u eu ulazi država sa toliko ulica,spomenika,mostova koji nose ime vođe udruženog zločinačkog projekta?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kriv ... 80260.aspxNa čelu udruženog zločinačkog pothvata bio je Franjo Tuđman
@hatper,
evo i tebi

Last edited by and on 29/05/2013 17:08, edited 2 times in total.
- p206
#387 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ovo je važno, jer samo ovako agresija i krivnja može biti upisana u historiju, da se zna za sva vremena. Kao što je upisana nacistima presudom u Nürnberg-u.
Ovi kokošari će krepati isto kao i Tuđman, oni su sada nebitni.
Ovi kokošari će krepati isto kao i Tuđman, oni su sada nebitni.
-
megaman4
#388 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
@Sandokan...
je li to mrzim Hrvate, ako mi se potkrade, tokom kucanja da fulim napisati velikim slovom?
je li to mrzim Hrvate, ako mi se potkrade, tokom kucanja da fulim napisati velikim slovom?
-
5 0 5
#389 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
coolinarika.com/recept/lijek-za-ciscenje-kamenaca-iz-zuci/Hatper wrote:Pa da vidi se ta malograđanština u svakom tvom postu, još kad reče da si nevesinjac sve mi je jasno, znaš i sam da iz nevesinja nikad nije došao čovjek a ni kišaTačno je da sam protjeran iz Nevesinja od istočnih agresora i jedva izvuko živu glavu, a onda nas dočekali ovi zapadni agresori( europejci s kamenjara kakav si i sam).
A da nije bilo nas "seljaka" Mostar bi bio rvatski stolni grad i ponosam sam na to ,a ti crkni od muke![]()
![]()
![]()
![]()
-
megaman4
#390 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
iz NEVESINJA dolazi najveći Bošnjački intelektualac, i prvi BOŠNJAK s titulom doktora nauka SAFVET BEG BAŠAGIĆHatper wrote:Pa da vidi se ta malograđanština u svakom tvom postu, još kad reče da si nevesinjac sve mi je jasno, znaš i sam da iz nevesinja nikad nije došao čovjek a ni kišaTačno je da sam protjeran iz Nevesinja od istočnih agresora i jedva izvuko živu glavu, a onda nas dočekali ovi zapadni agresori( europejci s kamenjara kakav si i sam).
A da nije bilo nas "seljaka" Mostar bi bio rvatski stolni grad i ponosam sam na to ,a ti crkni od muke![]()
![]()
![]()
![]()
raspitaj se malo kako su vaše babe s BEKIJA i ČITLUKA dolazile prije rata u NEVESINJE da švercuju duhan, i ostalo, pa kada bi došle, krenule bi tiho s riječima: duvana, duvana, a bježale bi od milicije ako bi ih primjetila...bijeda ste bili i ostali, ovaj vas je rat malo pogurao, naravno s švercom i krađom bošnjačkih donacija, i na tome će se i završiti, opet će te vi švercovati duhan s riječima: duvana, duvana...
Last edited by megaman4 on 29/05/2013 17:16, edited 1 time in total.
-
stokton
#391 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
kamenjarac izmajoriziran si po drugi put i to od međunarodnog suda,Hatper wrote:Pa da vidi se ta malograđanština u svakom tvom postu, još kad reče da si nevesinjac sve mi je jasno, znaš i sam da iz nevesinja nikad nije došao čovjek a ni kišaTačno je da sam protjeran iz Nevesinja od istočnih agresora i jedva izvuko živu glavu, a onda nas dočekali ovi zapadni agresori( europejci s kamenjara kakav si i sam).
![]()
![]()
![]()
znam da je teško nakon majorizacije u ratu da se isto dešava i u miru, ali bože moj
Imaš mahanje

- Ridjobrki
#392 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ima li iko barem kakvu konzervativnu procjenu koliku ratnu odštetu ćemo morati platiiti Hrvatskoj nakon drugostepene presude?

- and
#393 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
ja bih sačekao stručno mišljenje sakiba softićaRidjobrki wrote:Ima li iko barem kakvu konzervativnu procjenu koliku ratnu odštetu ćemo morati platiiti Hrvatskoj nakon drugostepene presude?
- Sandokan Schiavone
#394 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
@megaman4
[/quote]
Možda slučajno, zanimljivo u svakom slučaju. Mene ta presuda ne hebe, al' vraćati se unazad za nešto i sa mrtvima se spominjati mogu samo Bosanci, Bošnjaci i ne baš, a ti se deklariraš kao Bošnjak-Muhamedovac, zanimljivo, ludilo brale, tako da će ta presuda u vodu, jer postoji i drugi stupanj, a znaš sta misli Evropa o Muhamedovcima (svježa sjećanja iz Engleske), niste baš puno dobili, a niti je Hrvatska puno izgubila, meni bi bilo drago da kažu ne u EU kao agresori na BiH , to bi spasilo Hrvatsku, realno, samo realno.rekao sam za Čovića i slične njemu, da će nakon ovoga u mišiju rupu, jer on i slični njemu su za oživljavanje te paravojne države unutar BiH, i nisam rekao za narod, jer nije HDZ samo predstavnik hrvata u BiH, tako je i kod ostali naroda, nažalost, i vrijeme je da druge stranke predstavalju narode u BiH, a ne ove s početka 90-ih....i kakvo god da je SARAJEVO ono je ipak glavni grad države BiH...ako Bošnjaci u RH prihvataju ZAGREB kao glavni grad RH, valjda je i prirodno da će i hrvati prihvatiti SARAJEVO kao svoj glavni grad...
smatram da ova presuda neće narušiti odnose između dvije države, ali.
-
hizo ramidovic
#395 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
cini ti se da nije, pajdo.smijesni_ste wrote:Pa njima(Srbima) očigledno nije...a oni 'zauzimaju' pola BiH....sviđalo se to nama ili nehizo ramidovic wrote:teret genocida tesko je breme.smijesni_ste wrote:Jest...isto kao što Srbi iz RS-a osjećaju posljedice presuda njhovim generalima i ostalim...
jerbo, da im zaista nije teret, ne bi se iz petnih zila upinjali da dokazu da u srebrenici nije bio genocid vec obican ratni zlocin
- DoZeN
#396 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Ako je Hrvatska kriva I bila umjesana u rat u BIH,onda je i Srbija,bojim se da ce Hrvatska i njihovi lobisti obiriti ovu presudu u zalbenom postupku kao u slucaju Gotovine.
Haski sud je oslobodio i Gotovinu i Perisica, a znamo i zasto?
Ne odgovara "velikim silama" krivnja Gotovine zbog pomaganja da se desi Oluja,a Perisic je u Srbiji optuzen za odavanje drzavnih tajni.
Haski sud je oslobodio i Gotovinu i Perisica, a znamo i zasto?
Ne odgovara "velikim silama" krivnja Gotovine zbog pomaganja da se desi Oluja,a Perisic je u Srbiji optuzen za odavanje drzavnih tajni.
-
Hatper
#397 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
prvi sam mahno ja tebi i svima vam iz nevesinja, gadno je biti u gradu a još patiti za neSvesinjem, nego jel moj brat Džigi živ morat ću ga obić kada dođem i njega i braću šendrestokton wrote:kamenjarac izmajoriziran si po drugi put i to od međunarodnog suda,Hatper wrote:Pa da vidi se ta malograđanština u svakom tvom postu, još kad reče da si nevesinjac sve mi je jasno, znaš i sam da iz nevesinja nikad nije došao čovjek a ni kišaTačno je da sam protjeran iz Nevesinja od istočnih agresora i jedva izvuko živu glavu, a onda nas dočekali ovi zapadni agresori( europejci s kamenjara kakav si i sam).
![]()
![]()
![]()
znam da je teško nakon majorizacije u ratu da se isto dešava i u miru, ali bože moj![]()
Imaš mahanje
-
hizo ramidovic
#398 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
siguran si, dakle, da ce drugostupanjska presuda biti oslobadjajuca za sadasnje osudjenike? zanimljivo. nesto kao kod gotovine, jel?Sandokan Schiavone wrote: Možda slučajno, zanimljivo u svakom slučaju. Mene ta presuda ne hebe, al' vraćati se unazad za nešto i sa mrtvima se spominjati mogu samo Bosanci, Bošnjaci i ne baš, a ti se deklariraš kao Bošnjak-Muhamedovac, zanimljivo, ludilo brale, tako da će ta presuda u vodu, jer postoji i drugi stupanj, a znaš sta misli Evropa o Muhamedovcima (svježa sjećanja iz Engleske), niste baš puno dobili, a niti je Hrvatska puno izgubila, meni bi bilo drago da kažu ne u EU kao agresori na BiH , to bi spasilo Hrvatsku, realno, samo realno.
zasto je tebi tesko napisati 'muslimani' umjesto 'muhamedovaca'?
i ako te presuda ne hebe, koji ku*ac visis na ovoj temi?
-
sarajvosa
#399 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
Zadovoljan sam presudom i nadam se da ce biti potvrdjena!
Slucaj Gotovine i Markača nema nikakve veze sa ovim slucajem.
Oluja je bila odobrena od medjunarodne zajednice pa cak i pomognuta i njen cilj je bio jasan-osloboditi okupirani teritorij Hrvatske,a ne pobiti i protjerati nesrpsko stanovnisto.
Dok u ovom slucaju cilj je bio izvrsiti etnicko ciscenje pojedinih prostora i stvoriti paradrzavnu tvorevinu.
Slucaj Gotovine i Markača nema nikakve veze sa ovim slucajem.
Oluja je bila odobrena od medjunarodne zajednice pa cak i pomognuta i njen cilj je bio jasan-osloboditi okupirani teritorij Hrvatske,a ne pobiti i protjerati nesrpsko stanovnisto.
Dok u ovom slucaju cilj je bio izvrsiti etnicko ciscenje pojedinih prostora i stvoriti paradrzavnu tvorevinu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#400 Re: Haag: 29. svibnja presuda šestorici čelnika Herceg-Bosne
hizo ramidovic wrote:i ako te presuda ne hebe, koji ku*ac visis na ovoj temi?