Veza s drugom nacijom ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Afanasi_94
#376 Re: Veza s drugom nacijom ?
Kako primitivne poglede imate. Sreća pa ja nisam tako odgojena, sreća. Ljudi imaju neke druge kvalitete osim imena, prezimena, vjere i nacije. Sve dok je takvih kao vi što berete cvijeće samo iz svoje bašte ova država neće valjati i nacionalizam će i dalje vladati. 
-
Kama Preksutra
#377 Re: Veza s drugom nacijom ?
opremdobro30 wrote:Znači, kad kad kod odabira bračnog partnera (partnerice) uzimate kriterij religiju onda prvo razmislite jeste li vi istinski vjernici ili ste deklarativni vjernici koji poste kad treba a rade milijun stvari koje vjera brani i ne preporučuje.Odbaciti ljubav zbog vjerske pripadnosti je po mom mišljenju žešća glupost i osobina zaostalih sredina i umno ograničenih ljudi.
- sinuhe
#378 Re: Veza s drugom nacijom ?
Poznajem Bosnjaka vjernika koji je poprilican rasista i ne voli druge muslimane

- over_thinking
#379 Re: Veza s drugom nacijom ?
Smatram da se roditelji mogu miješati u vezu/brak samo ako, kao odrasli iskusni ljudi, vide da nije to to, da te momak/muž ne poštuje, ne ophodi se lijepo prema tebi i sl., ako su ovi "uslovi" ispunjeni, onda ne vidim razloga da vas ime rastavi. Najbolje je da porazgovaraš sa roditeljima, i da im s vremenom pokažete koliko ste tolerantni i da vaša veza super funkcioniše.sustinca wrote:Decko mi je iz Sirije,krscanin.Moji su jako tradicionalni i samo dolazi bosnjak musliman u pitanje.Kako im reci na najbolji nacin?
- over_thinking
#380 Re: Veza s drugom nacijom ?
potpisujemAfanasi_94 wrote:Kako primitivne poglede imate. Sreća pa ja nisam tako odgojena, sreća. Ljudi imaju neke druge kvalitete osim imena, prezimena, vjere i nacije. Sve dok je takvih kao vi što berete cvijeće samo iz svoje bašte ova država neće valjati i nacionalizam će i dalje vladati.
Ni ime, ni religija, ni nacija ne govore ništa, baš ništa o čovjeku. Njegova djela su najbitnija. Samo što je naš narod ograničen pa ne vidi dalje od nosa, a i u tom prostoru ne vidi sve što treba vidjeti. Koliko osoba iste vjere/nacije poznajemo a da nisu ljudi ?
- elma89_
#381 Re: Veza s drugom nacijom ?
Horion bosona,evo crci cu od zalosti 
-
ulciscorr
#382 Re: Veza s drugom nacijom ?
Imas li ti sta da prebacis na racun Katolika u Hercegovini koji su najveci fasisti prljavi u ovoj zemlji ili ti je glavna zanimacija da vrijedjas Bosnjake i muslimane?Kama Preksutra wrote:![]()
Davno mi je ova elma bila sumljiva
imala je još takvih primitivnih postova
![]()
Last edited by ulciscorr on 15/09/2013 17:12, edited 1 time in total.
-
ulciscorr
#383 Re: Veza s drugom nacijom ?
Sto se tice mjesovitih veza i brakova, dok god djeca izadju kao Bosnjaci i muslimani u redu je.
Mislim iskren sam samo, da li se slazete ne interesuje me.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
- Afanasi_94
#385 Re: Veza s drugom nacijom ?
ulciscorr wrote:Sto se tice mjesovitih veza i brakova, dok god djeca izadju kao Bosnjaci i muslimani u redu je.
Ne širi tu iskrenost više, majke ti eto!
-
kakavdanakneiskustvu
#386 Re: Veza s drugom nacijom ?
ulciscorr wrote:Sto se tice mjesovitih veza i brakova, dok god djeca izadju kao Bosnjaci i muslimani u redu je.
i veza i brak između hrvata i srpkinje?
-
Kama Preksutra
#387 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ja samo prebacujem na tvoj račun i takvima poput tebe neovisno o imenu i porijeklu. Ako želiš dublje ući u priču imaš poruke. Ustvari ni to nemaš jer nemam se vremena raspravljati sa budalamaulciscorr wrote:
Imas li ti sta da prebacis na racun Katolika u Hercegovini koji su najveci fasisti prljavi u ovoj zemlji ili ti je glavna zanimacija da vrijedjas Bosnjake i muslimane?
MAKSE

-
Great Cornholio
#388 Re: Veza s drugom nacijom ?
Dobro si me upozorio, ja ću potencijalnu mladu pitat'" Kolješ li ti, ili tvoji, životinje u privatnoj režiji?", ako odgovori potvrdno ja ću joj reći " E pa ne moramo više pričati, sama si se diskvalifikovala"dječak sa šibicama wrote:E pa jarane, ako ozenis krscanku, ne gine ti drzanje krmceta za noge, rep, glavu, zicagu, tamo oko 29 novembraGreat Cornholio wrote:Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam![]()
Ja jednom bio na tom svinjokolju, sta ces zadesio se i sad ne mozes pobjeci, a musko, pozamasan, nije red da ne pripomognem oko drzanja. Jos imam traume, samo cu to reci.
Nego, fakat bi se trebalo prekinuti sa tim "plemenskim" običajima, ne bi nikome trebalo dozvoliti da kolje životinje ako nije po zanimanju mesar i kao obavezno naglasiti da se životinje mogu klati samo u klaonicama.Ne bi trebalo dozvoliti da se životinje kolju u privatnoj režiji, da se zaklane životinje gule okačene za šljiviće, trešnjiće... da muču, beču, ili skiče oko kuća, jer gadno je to i vidjeti i čuti. Valjda će nam kad uđemo u EU zabraniti da se ponašamo necivilizovano.
-
Kama Preksutra
#389 Re: Veza s drugom nacijom ?
Dapače lutko ni ja nisam moderan i osviješten. Bravo, bravo aplauzpoticaj wrote: Imaj na umu da nisu svi ljudi za avanturu.
Nismo svi moderni, osviješteni.., ja volim da živim u svom mraku.
Što se tiče tolerancije, nemam ništa protiv bilo koga čak naprotiv, ali zadržavam pravo da svoj lični život uređujem kako ja želim i provodim vrijeme s ljudima koje ja želim i s kojima imam zajedničke interese i razmišljanja.

-
Kama Preksutra
#390 Re: Veza s drugom nacijom ?
Stari laf Bosona za tebe ima nepatvorenu logiku. To je nešto što šablonski umovi ne razumiju niti će ikada. C'est la viepoticaj wrote:
Ne znam zašto miješaš pojmove opće tolerancije prema ljudima, sa ličnim izborom osobe s kojom provodiš vrijeme, s kojom planiraš živjeti...imati djecu... Ni tvoj način razmišljanja nije ništa manje barbarski i primitivan, jer ne poštuješ da ljudi traže sebi slične jer im tako odgovara a to ne znači da mrze druge ljude. Logika ti je niđe veze.
-
Kama Preksutra
#391 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ti imaš pravo da misliš šta god hoćeš. Ja ti to ne mogu niti neću oduzeti. Ali imam pravo da se ne slažem sa tvojim mišljenjem i to na forumu iznosim, na što opet imam pravo. Dakle, ja sam ovdje u potpunosti tolerantan a bogami i u "stvarnom životu" i prema tebi a bogami i prema sebi da se ne upuštam u diskusije sa šablonskim osobama. Ne vrijediš moga vremena 
- elma89_
#392 Re: Veza s drugom nacijom ?
Jedna od mojih najboljih prijateljica je hrvatica iz Viteza,super se slazemo ,o drugim nacijama opcenito nemam nista protiv.Ali brak je brak
I ne znam sta glumite sad kao da smo rekle nesto "aman zaman",glumite da je ovo skandalozan stav,a zapravo se radi o stavu kojeg djeli velika vecina stanovnistva.Koga god pitam kaze da mu je zelja prvenstveno neko iz vlastite nacije i vjere,i to je svacije pravo.Niko nema pravo nekoga prozivati bilo cime jer zeli da djecu ima s nekim iz vlastite nacije.Kod mene u obzir dolazi samo Bosnjak i tacka!
I ne znam sta glumite sad kao da smo rekle nesto "aman zaman",glumite da je ovo skandalozan stav,a zapravo se radi o stavu kojeg djeli velika vecina stanovnistva.Koga god pitam kaze da mu je zelja prvenstveno neko iz vlastite nacije i vjere,i to je svacije pravo.Niko nema pravo nekoga prozivati bilo cime jer zeli da djecu ima s nekim iz vlastite nacije.Kod mene u obzir dolazi samo Bosnjak i tacka!
- dado86
#393 Re: Veza s drugom nacijom ?
jao bože elma...pa ti kao da ne znaš sarajevsku multi kulti furku
- animals
#394 Re: Veza s drugom nacijom ?
Pa ima i Hrvata Bosnjaka i to bas iz Vitezaelma89_ wrote:Jedna od mojih najboljih prijateljica je hrvatica iz Viteza,super se slazemo ,o drugim nacijama opcenito nemam nista protiv.Ali brak je brak
- dado86
#395 Re: Veza s drugom nacijom ?
neće valjati al će je biti...to je najvažnijeAfanasi_94 wrote:Kako primitivne poglede imate. Sreća pa ja nisam tako odgojena, sreća. Ljudi imaju neke druge kvalitete osim imena, prezimena, vjere i nacije. Sve dok je takvih kao vi što berete cvijeće samo iz svoje bašte ova država neće valjati i nacionalizam će i dalje vladati.
- elma89_
#396 Re: Veza s drugom nacijom ?
Dado,sta ima na apricitiyi 
- dado86
#397 Re: Veza s drugom nacijom ?
o đes ba zajebani...valter033 wrote:
Musliman sam, ne dijelim tvoje misljenje, ali ga postujem...
Haj' ne seri matere ti...dado86 wrote:jao bože elma...pa ti kao da ne znaš sarajevsku multi kulti furku
- elma89_
#398 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ma mislila sam da mora biti Bosnjak musliman(ne mora biti pobozan) ,moze proci i albanac ili turcin.
Arapi,somalci i ostali neka idu sto dalje od mene
- elma89_
#399 Re: Veza s drugom nacijom ?
Ma mislila sam da mora biti Bosnjak musliman(ne mora biti pobozan) ,moze proci i albanac ili turcin.
- animals
#400 Re: Veza s drugom nacijom ?
Zar se ovdje ne trude dokazati da ima i Hrvata Bosnjaka ili je Bosnjak rezervisan samo za muslimane..malo nezgodno ime za samo muslimane..poticaj wrote:Djevojka se nije tačno izjasnila po pitanju nacije i vjere.., ali iz konteksta se može shvatiti da je mislila na musliman Bošnjak.animals wrote:Pa ima i Hrvata Bosnjaka i to bas iz Vitezaelma89_ wrote:Jedna od mojih najboljih prijateljica je hrvatica iz Viteza,super se slazemo ,o drugim nacijama opcenito nemam nista protiv.Ali brak je brak