Veza s drugom nacijom ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Afanasi_94

#376 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Afanasi_94 »

Kako primitivne poglede imate. Sreća pa ja nisam tako odgojena, sreća. Ljudi imaju neke druge kvalitete osim imena, prezimena, vjere i nacije. Sve dok je takvih kao vi što berete cvijeće samo iz svoje bašte ova država neće valjati i nacionalizam će i dalje vladati. :wink:
Kama Preksutra

#377 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Kama Preksutra »

opremdobro30 wrote:Znači, kad kad kod odabira bračnog partnera (partnerice) uzimate kriterij religiju onda prvo razmislite jeste li vi istinski vjernici ili ste deklarativni vjernici koji poste kad treba a rade milijun stvari koje vjera brani i ne preporučuje.Odbaciti ljubav zbog vjerske pripadnosti je po mom mišljenju žešća glupost i osobina zaostalih sredina i umno ograničenih ljudi.
sinuhe

#378 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by sinuhe »

Poznajem Bosnjaka vjernika koji je poprilican rasista i ne voli druge muslimane :? :lol:
over_thinking

#379 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by over_thinking »

sustinca wrote:Decko mi je iz Sirije,krscanin.Moji su jako tradicionalni i samo dolazi bosnjak musliman u pitanje.Kako im reci na najbolji nacin?
Smatram da se roditelji mogu miješati u vezu/brak samo ako, kao odrasli iskusni ljudi, vide da nije to to, da te momak/muž ne poštuje, ne ophodi se lijepo prema tebi i sl., ako su ovi "uslovi" ispunjeni, onda ne vidim razloga da vas ime rastavi. Najbolje je da porazgovaraš sa roditeljima, i da im s vremenom pokažete koliko ste tolerantni i da vaša veza super funkcioniše.
over_thinking

#380 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by over_thinking »

Afanasi_94 wrote:Kako primitivne poglede imate. Sreća pa ja nisam tako odgojena, sreća. Ljudi imaju neke druge kvalitete osim imena, prezimena, vjere i nacije. Sve dok je takvih kao vi što berete cvijeće samo iz svoje bašte ova država neće valjati i nacionalizam će i dalje vladati. :wink:
potpisujem :thumbup:

Ni ime, ni religija, ni nacija ne govore ništa, baš ništa o čovjeku. Njegova djela su najbitnija. Samo što je naš narod ograničen pa ne vidi dalje od nosa, a i u tom prostoru ne vidi sve što treba vidjeti. Koliko osoba iste vjere/nacije poznajemo a da nisu ljudi ?
elma89_

#381 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by elma89_ »

Horion bosona,evo crci cu od zalosti :D
ulciscorr

#382 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by ulciscorr »

Kama Preksutra wrote: :D

Davno mi je ova elma bila sumljiva
imala je još takvih primitivnih postova

:lol:
Imas li ti sta da prebacis na racun Katolika u Hercegovini koji su najveci fasisti prljavi u ovoj zemlji ili ti je glavna zanimacija da vrijedjas Bosnjake i muslimane?
Last edited by ulciscorr on 15/09/2013 17:12, edited 1 time in total.
ulciscorr

#383 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by ulciscorr »

Sto se tice mjesovitih veza i brakova, dok god djeca izadju kao Bosnjaci i muslimani u redu je.

Mislim iskren sam samo, da li se slazete ne interesuje me.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#384 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by ladyblue18 »

Dosta :)
Afanasi_94

#385 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Afanasi_94 »

ulciscorr wrote:Sto se tice mjesovitih veza i brakova, dok god djeca izadju kao Bosnjaci i muslimani u redu je.

Ne širi tu iskrenost više, majke ti eto!
kakavdanakneiskustvu

#386 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by kakavdanakneiskustvu »

ulciscorr wrote:Sto se tice mjesovitih veza i brakova, dok god djeca izadju kao Bosnjaci i muslimani u redu je.

i veza i brak između hrvata i srpkinje?
Kama Preksutra

#387 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Kama Preksutra »

ulciscorr wrote:
Imas li ti sta da prebacis na racun Katolika u Hercegovini koji su najveci fasisti prljavi u ovoj zemlji ili ti je glavna zanimacija da vrijedjas Bosnjake i muslimane?
Ja samo prebacujem na tvoj račun i takvima poput tebe neovisno o imenu i porijeklu. Ako želiš dublje ući u priču imaš poruke. Ustvari ni to nemaš jer nemam se vremena raspravljati sa budalama
MAKSE
Image
Great Cornholio

#388 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Great Cornholio »

dječak sa šibicama wrote:
Great Cornholio wrote:Ja vala ne bih mogao živjeti s muslimankom, pa da me tjera da držim kurban za noge dok ga kolju, što sam klao, klao sam :D
E pa jarane, ako ozenis krscanku, ne gine ti drzanje krmceta za noge, rep, glavu, zicagu, tamo oko 29 novembra :lol:

Ja jednom bio na tom svinjokolju, sta ces zadesio se i sad ne mozes pobjeci, a musko, pozamasan, nije red da ne pripomognem oko drzanja. Jos imam traume, samo cu to reci.
Dobro si me upozorio, ja ću potencijalnu mladu pitat'" Kolješ li ti, ili tvoji, životinje u privatnoj režiji?", ako odgovori potvrdno ja ću joj reći " E pa ne moramo više pričati, sama si se diskvalifikovala" 8-) :lol:

Nego, fakat bi se trebalo prekinuti sa tim "plemenskim" običajima, ne bi nikome trebalo dozvoliti da kolje životinje ako nije po zanimanju mesar i kao obavezno naglasiti da se životinje mogu klati samo u klaonicama.Ne bi trebalo dozvoliti da se životinje kolju u privatnoj režiji, da se zaklane životinje gule okačene za šljiviće, trešnjiće... da muču, beču, ili skiče oko kuća, jer gadno je to i vidjeti i čuti. Valjda će nam kad uđemo u EU zabraniti da se ponašamo necivilizovano.
Kama Preksutra

#389 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Kama Preksutra »

poticaj wrote: Imaj na umu da nisu svi ljudi za avanturu :wink: .
Nismo svi moderni, osviješteni.., ja volim da živim u svom mraku :wink: .
Što se tiče tolerancije, nemam ništa protiv bilo koga čak naprotiv :wink: , ali zadržavam pravo da svoj lični život uređujem kako ja želim i provodim vrijeme s ljudima koje ja želim i s kojima imam zajedničke interese i razmišljanja.
Dapače lutko ni ja nisam moderan i osviješten. Bravo, bravo aplauz
Image
Kama Preksutra

#390 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Kama Preksutra »

poticaj wrote:
Ne znam zašto miješaš pojmove opće tolerancije prema ljudima, sa ličnim izborom osobe s kojom provodiš vrijeme, s kojom planiraš živjeti...imati djecu... Ni tvoj način razmišljanja nije ništa manje barbarski i primitivan, jer ne poštuješ da ljudi traže sebi slične jer im tako odgovara a to ne znači da mrze druge ljude. Logika ti je niđe veze. :shock:
Stari laf Bosona za tebe ima nepatvorenu logiku. To je nešto što šablonski umovi ne razumiju niti će ikada. C'est la vie
Kama Preksutra

#391 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by Kama Preksutra »

Ti imaš pravo da misliš šta god hoćeš. Ja ti to ne mogu niti neću oduzeti. Ali imam pravo da se ne slažem sa tvojim mišljenjem i to na forumu iznosim, na što opet imam pravo. Dakle, ja sam ovdje u potpunosti tolerantan a bogami i u "stvarnom životu" i prema tebi a bogami i prema sebi da se ne upuštam u diskusije sa šablonskim osobama. Ne vrijediš moga vremena :)
elma89_

#392 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by elma89_ »

Jedna od mojih najboljih prijateljica je hrvatica iz Viteza,super se slazemo ,o drugim nacijama opcenito nemam nista protiv.Ali brak je brak

I ne znam sta glumite sad kao da smo rekle nesto "aman zaman",glumite da je ovo skandalozan stav,a zapravo se radi o stavu kojeg djeli velika vecina stanovnistva.Koga god pitam kaze da mu je zelja prvenstveno neko iz vlastite nacije i vjere,i to je svacije pravo.Niko nema pravo nekoga prozivati bilo cime jer zeli da djecu ima s nekim iz vlastite nacije.Kod mene u obzir dolazi samo Bosnjak i tacka!
dado86

#393 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by dado86 »

jao bože elma...pa ti kao da ne znaš sarajevsku multi kulti furku
animals

#394 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by animals »

elma89_ wrote:Jedna od mojih najboljih prijateljica je hrvatica iz Viteza,super se slazemo ,o drugim nacijama opcenito nemam nista protiv.Ali brak je brak

I ne znam sta glumite sad kao da smo rekle nesto "aman zaman",glumite da je ovo skandalozan stav,a zapravo se radi o stavu kojeg djeli velika vecina stanovnistva.Koga god pitam kaze da mu je zelja prvenstveno neko iz vlastite nacije i vjere,i to je svacije pravo.Niko nema pravo nekoga prozivati bilo cime jer zeli da djecu ima s nekim iz vlastite nacije.Kod mene u obzir dolazi samo Bosnjak i tacka!
Pa ima i Hrvata Bosnjaka i to bas iz Viteza :D
dado86

#395 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by dado86 »

Afanasi_94 wrote:Kako primitivne poglede imate. Sreća pa ja nisam tako odgojena, sreća. Ljudi imaju neke druge kvalitete osim imena, prezimena, vjere i nacije. Sve dok je takvih kao vi što berete cvijeće samo iz svoje bašte ova država neće valjati i nacionalizam će i dalje vladati. :wink:
neće valjati al će je biti...to je najvažnije :wink:
elma89_

#396 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by elma89_ »

Dado,sta ima na apricitiyi :D
dado86

#397 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by dado86 »

valter033 wrote:
Musliman sam, ne dijelim tvoje misljenje, ali ga postujem...
dado86 wrote:jao bože elma...pa ti kao da ne znaš sarajevsku multi kulti furku
Haj' ne seri matere ti...
o đes ba zajebani... :lol:
elma89_

#398 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by elma89_ »

Ma mislila sam da mora biti Bosnjak musliman(ne mora biti pobozan) ,moze proci i albanac ili turcin.

Arapi,somalci i ostali neka idu sto dalje od mene :D
elma89_

#399 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by elma89_ »

Ma mislila sam da mora biti Bosnjak musliman(ne mora biti pobozan) ,moze proci i albanac ili turcin.

Arapi,somalci i ostali neka idu sto dalje od mene :D
animals

#400 Re: Veza s drugom nacijom ?

Post by animals »

poticaj wrote:
animals wrote:
elma89_ wrote:Jedna od mojih najboljih prijateljica je hrvatica iz Viteza,super se slazemo ,o drugim nacijama opcenito nemam nista protiv.Ali brak je brak

Pa ima i Hrvata Bosnjaka i to bas iz Viteza :D
Djevojka se nije tačno izjasnila po pitanju nacije i vjere.., ali iz konteksta se može shvatiti da je mislila na musliman Bošnjak.
Zar se ovdje ne trude dokazati da ima i Hrvata Bosnjaka ili je Bosnjak rezervisan samo za muslimane..malo nezgodno ime za samo muslimane..
Locked