Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
slucajni prolaznik

#376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slucajni prolaznik »

dustaban wrote:Ja bih vam predlozio da se ne zamajavate sa padom SDA i ostalih nacionalnih stranaka. To je beton.
Pitanje je samo na kojem ce se pragu zaustaviti, ali ce od sada pa nadalje i ubuduce, nacionalne stranke zauzeti stabilnu i spokojnu poziciju. Hvala vam gosp. Lagumdzija!
Da, s pravom se zahvaljujes Lagumdiji, jer je upravo on sa svojom klikom uspio reinkarnirati SDA stranku, ali i posrnuli HDZ, i dati im ponovo prostor za ozivljavanje retrogradne kleronacionalne politike. SDA je mudro naguzio SDP nudeci im "svilu i kadife", a u stvarnosti davajuci im dronjke, od cega su se inficirali i krenuli u raspad.

I danas slicno postupaju sa Demokratskom frontom, cijim formiranjem su, uz SDP, mozda i najvise zabrinuti. SDA-ovska slatkorjecivost organizacijom ove nove lijeve politike u BiH, njihova znatizelja i pominjanje koaliranja, samo je podmetanje kukavicjeg jajeta Komsicevoj stranci i podlo smisljeno odvlacenje interesa simpatizera i novih clanova, svih onih kojima ni u snu ne pada na pamet nekakvo koaliranje za ovom stetnom organizacijom.

Ko je danas blesav da koalira sa SDA, strankom koja je jedan od krivaca za sva ratna dogadjanja u BiH, politickom organizacijom ciji su clanovi duboko ukorijenjeni u gotovo sve bitne, ali i nebitne, strukture u drzavi, pocev od vlasti na svim nivoima, do privrednih subjekata, i koji cine usku i odlicno organiziranu spregu i promet uzajamnih interesa po principu: "evo ti pozicija i radi sta hoces, neces bitno odgovarati, a zauzvrat glasaj za mene... ". To je jedino mogao podnijeti svakako beskicmenjak Lagumdija, imao je i interes, i produkciju njegove avanture i nepromisljenosti dozivljavamo evo vec dvije godina nakon izbora – drzava nam je u najvecoj krizi od rata.

SDA je "beton", slazem se. Sa pojedincima preduboko infiltriranim u sve drustvene sfere, i trebace jako mnogo vremena da ih se oslobodimo. Oni djeluju poput pantrljicara, ili pijavica, s tom razlikom sto ovi ne odumiru kad se prenasisaju krvi, vec produciraju nove ispijace, nove pantljicare, i nove... Dosta vremena, energije i sposobnosti ce trebati DF da taj "beton" razbije, da nase drustvo procisti od SDA i slicnog kleronacionalistickog zla :-) :(
Doktor29

#377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Doktor29 »

slucajni prolaznik wrote:
dustaban wrote:Ja bih vam predlozio da se ne zamajavate sa padom SDA i ostalih nacionalnih stranaka. To je beton.
Pitanje je samo na kojem ce se pragu zaustaviti, ali ce od sada pa nadalje i ubuduce, nacionalne stranke zauzeti stabilnu i spokojnu poziciju. Hvala vam gosp. Lagumdzija!
Da, s pravom se zahvaljujes Lagumdiji, jer je upravo on sa svojom klikom uspio reinkarnirati SDA stranku, ali i posrnuli HDZ, i dati im ponovo prostor za ozivljavanje retrogradne kleronacionalne politike. SDA je mudro naguzio SDP nudeci im "svilu i kadife", a u stvarnosti davajuci im dronjke, od cega su se inficirali i krenuli u raspad.

I danas slicno postupaju sa Demokratskom frontom, cijim formiranjem su, uz SDP, mozda i najvise zabrinuti. SDA-ovska slatkorjecivost organizacijom ove nove lijeve politike u BiH, njihova znatizelja i pominjanje koaliranja, samo je podmetanje kukavicjeg jajeta Komsicevoj stranci i podlo smisljeno odvlacenje interesa simpatizera i novih clanova, svih onih kojima ni u snu ne pada na pamet nekakvo koaliranje za ovom stetnom organizacijom.

Ko je danas blesav da koalira sa SDA, strankom koja je jedan od krivaca za sva ratna dogadjanja u BiH, politickom organizacijom ciji su clanovi duboko ukorijenjeni u gotovo sve bitne, ali i nebitne, strukture u drzavi, pocev od vlasti na svim nivoima, do privrednih subjekata, i koji cine usku i odlicno organiziranu spregu i promet uzajamnih interesa po principu: "evo ti pozicija i radi sta hoces, neces bitno odgovarati, a zauzvrat glasaj za mene... ". To je jedino mogao podnijeti svakako beskicmenjak Lagumdija, imao je i interes, i produkciju njegove avanture i nepromisljenosti dozivljavamo evo vec dvije godina nakon izbora – drzava nam je u najvecoj krizi od rata.

SDA je "beton", slazem se. Sa pojedincima preduboko infiltriranim u sve drustvene sfere, i trebace jako mnogo vremena da ih se oslobodimo. Oni djeluju poput pantrljicara, ili pijavica, s tom razlikom sto ovi ne odumiru kad se prenasisaju krvi, vec produciraju nove ispijace, nove pantljicare, i nove... Dosta vremena, energije i sposobnosti ce trebati DF da taj "beton" razbije, da nase drustvo procisti od SDA i slicnog kleronacionalistickog zla :-) :(
Jos jedan iz paralelnog svemira :thumbup: :thumbup:
shady

#378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shady »

Ja smatram da je ovo dosad najozbiljniji pokusaj da se nesto promjeni u BH politickoj sceni.

Patriotska ili ne, predsjednik Zeljko Komsic, sa ovom strankom, ipak predstavlja dobar dio populacije koji ga je na zadnjim izborima odabrao, ne kao predstavnika hrvatskog ili bosnjackog naroda, interesa jednih ili drugih, vec kao covjeka. Da je barem vise ovakvih partija sa svim mogucim politickim i etnickim predznacima, pa da nesto pametno skupa dogovore.

Moj licni dojam je da je, uz sve nedostatke, ovo ipak dovoljno sposoban covjek da vodi ovu nasu drzavu. :bih:

Ja se iskreno nadam da se uskoro doci neko bolji, i to ne jedan, vec 3 takva mangupa, pa da konacno pocnemo malo pricati o pomirenju i zajednickom napredovanju prema nekoj boljoj buducnosti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

slucajni prolaznik wrote:
DiplomataSaSela wrote:Da je Alija ziv barem ne bi gledali ni zlaju,ni fahrA,ni sina mu ni ostalu bagru...
Tacno, gledali bi ICTY TV svaki dan, osim vikendom :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: a tačno bi tako i bilo dok bi neki strepili hoće li doživjeti kraj suđenja
shiljak

#381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Svaki dan po 8K, 240K za mjesec dana predviđam :D
Platformas

#382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Platformas »

Skupio se forumski SDA kukavelj da priča o poštenju :-)
MuaDib

#383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Kako vrijeme prolazi, mislim da će Željko Komšić postati bosanskohercegovački Čedomir Jovanović.
Koji jedini ima snagu da se suprotstavi ovoj crveno-zelenoj bulumenti.
HM 2011

#384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

A ja imam osjećaj da neće biti sam.

Takođe znam da je crveno-zelena bulumenta u nama samima - i da će ti ljudi dati sve od sebe - da iz svakog od nas izvuku ono čisto ljudsko, da će uspjeti u tome te da napokon krenemo naprijed.....

Nije crveno zelena bulumenta došla sa marsa !
desni

#385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by desni »

Željko će odradit šta treba otet kolko treba glasova od SDA.Živi bili pa vidjeli :)
novi.dan.nova.nafaka

#386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by novi.dan.nova.nafaka »

shiljak wrote:Svaki dan po 8K, 240K za mjesec dana predviđam :D
Trenutno skoro 18 k lajkova na FB-u. Bojim se da će Corto zijaniti opkladu sa madnerom... :D
https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH?fref=ts
shiljak

#387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

HM 2011 wrote:A ja imam osjećaj da neće biti sam.

Takođe znam da je crveno-zelena bulumenta u nama samima - i da će ti ljudi dati sve od sebe - da iz svakog od nas izvuku ono čisto ljudsko, da će uspjeti u tome te da napokon krenemo naprijed.....

Nije crveno zelena bulumenta došla sa marsa !
I ja o tome govorim, ali mi niko ne vjeruje :D Dovoljno je jedan/jedna jaka stranka, a onda će svi pozitivci krenuti i 'zamagliti' ove druge kao da nikad i nisu bili na vlasti :-D Postoji već par novih stranaka i starijih koje su pozitivne, ali se nisu mogli izboriti na vrh, tako da bi sa DF-om trebalo već jednom da pročepi :bih:

@novi.dan.nova.nafaka kakva je njihova prognoza? :D Ja mislim lajkovi će biti korisni, lakše će se raja informisati o stranci u budućnosti :-D
Bodkin

#388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bodkin »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Trenutno skoro 18 k lajkova na FB-u. Bojim se da će Corto zijaniti opkladu sa madnerom... :D
sta je opklada? :D
shiljak

#389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

mora imati najmanje 100K 2-3 mjeseca prije izbora, a tek kad kampanja krene.. sve na kvadrat :D
novi.dan.nova.nafaka

#390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Bodkin wrote:
sta je opklada? :D
Ne znam tačno, mislim da se radilo o ukupnom broju poslaničkih mjesta u parlamentu FBiH i na državnom nivou: Corto je zastupao tezu da Željko neće proći nešto posebno dobro 2014 - rekao je da će osvojiti tek nekoliko poslaničkih mjesta, a madner je smatrao obrnuto. :)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Ideja Socijaldemokratije je da se zalaže za zakonodavstvo kojem je cilj putem porezne i socijalne politike što je moguće više smanjiti nejednakost među građanima. Ova ideja je najbliža vjerskim postulatima.

Međutim, ljudski faktor je najvažniji za uspjeh. Šta će se desiti kada Željkovi pošteni ljudi u kreditima i dugovima dođu u doticaj sa lovom koja frca na sve strane, pitanje je hoće li i dalje biti pošteni?

U hadisu se kaže da je ljudsko srce kao pero koje se nalazi unutar šupljeg drveta i okreće se sad na lijevu sad na desnu stranu, sad gore sad dolje, kako puše vjetar.

Ne treba nikada smesti sa uma da su to opet ''naši ljudi'' Balkanci koji u svojim kućama imaju na hiljade žena poput Sebi-JA, a možda i gorih ...

Image
''Ne vraćaj se kući bez BMW od 150.000 KM i Vile na Poljinama. Kad može Radeljaš možeš i ti!''
Last edited by antimobbing on 27/03/2013 08:21, edited 1 time in total.
Arc_Angel

#392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Arc_Angel »

Platformas wrote:Skupio se forumski SDA kukavelj da priča o poštenju :-)

Direkt u kost.

Svi znaju da je sda kupila ovaj portal da im bude stranacko glasilo, tacno se prelaz vidi kako je "postao" klix, nekakve teme sve ubleharske pocele.

Komsic, i njegova stranka su daleko od savrsenog covjeka/projekta, ali ce da vas pometu na izborima i da vas otresu ko slinu sto i jeste sda.

Kofrcite se jos ovo malo,
karanana

#393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by karanana »

koliko znam spominjo se i u kontekstu zgrade kumrovec sto mi vec godinama prazna zjapi iznad glave dok je jedan dio iznajmljen drzavnim institucijama. i spominjan je vezano za novi robot. to dvoje, dok je bio nacelnik opstine.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by antimobbing »

Arc_Angel wrote: Komsic, i njegova stranka su daleko od savrsenog covjeka/projekta
Ideja Socijaldemokratije koja se zalaže za zakonodavstvo kojem je cilj putem porezne i socijalne politike što je moguće više smanjiti nejednakost među građanima, jedna je od najhumanijih ideja ali su je ''naši ljudi'' Balkanci izdali.

Zato, živi bili ne idite u idolopoklonstvo, već sagledajte stvari iz jednog normalnog i realnog ugla.

Željko je običan čovjek kojem treba pomoć poštenih i sposobnih ljudi koji žele dobro ovoj zemlji i ovom narodu jer vidi se da ima iskrene namjere, a ne iracionalno pravljenje od njega kulta ličnosti kao što ste do sada radili sa svima ostalima.

Iza svakog uspješnog kriminalca stoji uspješna kriminalna grupa ili u većini slučajeva njegova žena kleptomanka.

Zbog žena je propala i Otomanska imperija. Sve je ljudski faktor (čitaj ženski). :D
Last edited by antimobbing on 27/03/2013 08:40, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

A-ha, isto kao što sam zijanio opkladu za Stranku Kokuza :D
http://www.facebook.com/stranka.kokuza?fref=ts
Nadam se samo da je Madner pošteniji od Batka, pa te pare možda nekada i vidim.
madner

#396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

No sikiriki, cifra je premala da se obraz pogazi :D
udrch

#397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by udrch »

MuaDib wrote:Kako vrijeme prolazi, mislim da će Željko Komšić postati bosanskohercegovački Čedomir Jovanović.
ja sam mislio da si ti simpatizer NF-a..nije valjda da želiš da završi kao Čeda..
tebi nekako sve uzori ovi preko Drine..
kox

#398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

udrch wrote:
MuaDib wrote:Kako vrijeme prolazi, mislim da će Željko Komšić postati bosanskohercegovački Čedomir Jovanović.
ja sam mislio da si ti simpatizer NF-a..nije valjda da želiš da završi kao Čeda..
tebi nekako sve uzori ovi preko Drine..
Bolje pošteni odakle god da su (pa i preko Drine) nego lopine.
_Reds_

#399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Moze li mi neko odgovoriti na slijedeća pitanja?

Zbog čega bi trebao da glasam za stranku Zeljka Komsica?'

Sta je to Komsic uradio za ove dva mandata na poziciji, na kojoj je?

Koliko je investitora doveo?

Koliko je prijatelja stekao u inostranstvu??

Koliko je postavan izvan BiH?

Prije nego mi odgovorite na ova pitanja, prvo da ne supljirate o nekim lijevim stvarima, jer dobro ja znam sta su nadleznosti Predsjednistva, i sta oni mogu a sta ne. Takodje ovdje ja postavljam pitanja o liku i djelu Zeljka Komsica kao politicara, a ne kao čovjeka.
Pertini

#400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

_Reds_ wrote:Moze li mi neko odgovoriti na slijedeća pitanja?

Zbog čega bi trebao da glasam za stranku Zeljka Komsica?'

Sta je to Komsic uradio za ove dva mandata na poziciji, na kojoj je?

Koliko je investitora doveo?

Koliko je prijatelja stekao u inostranstvu??

Koliko je postavan izvan BiH?

Prije nego mi odgovorite na ova pitanja, prvo da ne supljirate o nekim lijevim stvarima, jer dobro ja znam sta su nadleznosti Predsjednistva, i sta oni mogu a sta ne. Takodje ovdje ja postavljam pitanja o liku i djelu Zeljka Komsica kao politicara, a ne kao čovjeka.
:bih: Molim vas vi nemoj glasati za Demokratsku Frontu i Željka Komšića! Demokratska Fronta i nije zamišljena da za nju glasaju ljudi koji gledaju a ne vide.
Post Reply