cijena???penaplus wrote:Kovanov pelet, može se kupiti u Olovu i Gračanici. Kvalitet vrlo dobar
a za kvalitet znamo.
Moderator: anex
cijena???penaplus wrote:Kovanov pelet, može se kupiti u Olovu i Gračanici. Kvalitet vrlo dobar
Ja sam zvao prije par dana. Kazu nista do kraja Jula. Bice od 4-og avgusta i tada ide nova sezonska cijena od 280KM ako preuzimas u Olovu i 290 u Gracanici. Ja bih uzeo 4 tone, pa ako ima neko iz Sa da bi od njih uzimao da se dogovorimo za zajedicki prevoz kako bi podijelili troskovecijena???
katastrofa u najmanju ruku. odavno nisam naisao na nekog ko ovoliko petlja.mukimax wrote:Evo link na pik-u:
www.pik ba/artikal/5735052/pelet-pellet-bukov-sa-prevozom/
Telefon je: 061158111
imaju i web: http://www.bio-energy.ba/
poslao sam ti privatnu porukukikkan wrote:Ja sam zvao prije par dana. Kazu nista do kraja Jula. Bice od 4-og avgusta i tada ide nova sezonska cijena od 280KM ako preuzimas u Olovu i 290 u Gracanici. Ja bih uzeo 4 tone, pa ako ima neko iz Sa da bi od njih uzimao da se dogovorimo za zajedicki prevoz kako bi podijelili troskovecijena???
Mogu oni pisati šta god hoće, ali to je samo pusta želja da sve izvoze. Prvo kod večine su kapaciteti za proizvodnju mali. Čista računica: proizvodnja 1 tona po satu, da rade u 3 smjene to je 24 tone dnevno x 30 dana = 720 tona mjesečno. Jel misliš da oni rade u 3 smjene?Filter wrote:jesu se pretrgli sa tim popustom![]()
sve sto se proizvede peleta ode u izvoz, a potraznja raste. zato se i mogu ovako ponasati
salgija wrote:Vi očigledno ne pišete o istoj jedinici mjere. Metar kubni i metar prostorni nisu isto. 7m3=10 m. prostornih.
brat bratu skupo...ali vjerujem da se taj trend nece dugo zadtzatiArmin2013 wrote:DRVENI PELET (bez primjesa)
Vrsta drveta: Jela-Smrča
Sadržaj vode: 6,38 %
Pepeo: 0,44 %
Gornja energetska vrijednost: 20144 kJ/kg-5,60 kWh
Neto energetska vrijednost: 18796 kJ/kg-5,22 kWh
Cijena: 351,00 KM/t FCO OBRT-COMERC d.o.o.
http://obrtcomerc.com/index1.asp?id=64&j=1
Nije bilo uvijek tako. U neka ljepša vremena, takve bi sankcionirali, i to brutalno.rovac13 wrote:Samo moze ici gore cijena,ko je lud spustat cijenu kad je tolika potraznja.
U gracanici prije 2-3 dana crijep poskupio duplo,i ne mozes ga naci nigdje,zasto,bilo velikog leda koji je razvalio hiljade kuca i narod potrcao da se spasava.
Tako ti je kod nas sve.

onda je računica ok.dam1 wrote:Tako je, 1m3 drveta nije isto ako i 1 metar drveta, 1 m3 ima 1,4 m2, jer drvo u trupcu se ne može mjeriti u m2 nego se mjeri u m3.
Jasta je... Pravi SI sistem... Cuj metar kvadratniRahatHurmašica wrote:onda je računica ok.dam1 wrote:Tako je, 1m3 drveta nije isto ako i 1 metar drveta, 1 m3 ima 1,4 m2, jer drvo u trupcu se ne može mjeriti u m2 nego se mjeri u m3.