S.Korea all about
-
Revoltage
#376 Re: S.Korea all about
Novinska agencija Sjeverne Koreje, koga interesuju izvještaji direktno iz te zemlje:
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm
-
Trgenbauer
#377 Re: S.Korea all about
muzicar_iz_parka wrote:Ne znam jel bilo, ali vezano je za S. Koreju:
ova "djeca" isto kao da imaju 40 godina
- Qler
#379 Re: S.Korea all about
Gledam sad na google earth pjongjong, nigdje auta, na slikama nema ljudi... isto grad duhova..
-
cindrlimindrli
#380 Re: S.Korea all about
Jos kad se u sve ukljuci ratna mornarica...vivaldi wrote:jaci od amige i spektruma, a bucko ga rastura - sjebace on ove sa galaxijem

Buusssiiiiii!!!
-
Trgenbauer
#381 Re: S.Korea all about
imaju neki čudan zakon oko saobraćaja, nešto kao samo službenici mogu "posjedovati" auto(ne znam smiju li ga voziti)...Qler wrote:Gledam sad na google earth pjongjong, nigdje auta, na slikama nema ljudi... isto grad duhova..
-
Revoltage
#382 Re: S.Korea all about
Nova ratna rehnologija, mace:

-
Trgenbauer
#383 Re: S.Korea all about
2:00 iMac je iz Sjeverne Koreje, fuck USA !!!
- dingosp0
#384 Re: S.Korea all about
ovo su najveci ublehasi na svijetu... ovom glavonji je dobro, boli ga neka stvar... narod jadan mora slusati njegove nebuloze i propagandu... ljudi jedu kupus citav zivot, dok se ovaj krmak ubija raznim specijalitetima... da je komunizam ostao ziv kao sto je bio 70tih godina danas nebi bilo vako u S. K problem je sto su oni jedini ostali pod tim klasicnim komunizmom .... bukvalno ljudi izumiru ali ne mogu da krepaju... davno bi bili mrtvi da im nije kine... ovo bi bio jedini rat gdje bi podrzao amerikance, u slucaju da ih napadnu... jer ovima fkt za razliku od svih ostalih ratova treba sloboda... ja mislim da padne ovaj ludi razim u S.K i da dodje pod rezim J.K .. za 30tak godina bi Sjever izgledao kao Jug... jer iimaju levati ogromnu radnu snagu koja voli da radi... samo im fali isti sistem kao na jugu... cak sam citao kad bi se ujedinile 2 koreje da bi do 2040 god imali jacu ekonomiju od japana...
- amoninan
#385 Re: S.Korea all about
Problem je što Jug sve manje želi Sjever. Ako ikako, zanemarimo populističke izjave političara.
Last edited by amoninan on 31/03/2013 00:45, edited 1 time in total.
- karanana
#386 Re: S.Korea all about
j. koreja ima ministarstvo koje se zove ministarstvo ujedinjenja.
sta je cilj tog ministarstva? ja da sam sjevernjak bio bih malo uvrijedjen tim ministarstvom.
sta je cilj tog ministarstva? ja da sam sjevernjak bio bih malo uvrijedjen tim ministarstvom.
- cyprus
#387 Re: S.Korea all about
Pa ujedinjenje... Al i sjever također želi ujedinjenjekaranana wrote:j. koreja ima ministarstvo koje se zove ministarstvo ujedinjenja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#388 Re: S.Korea all about
ništa od ovoga
mir će biti i dalje
nisu ludi da ratuju i jedni i drugi
rat je nepredvidiv
zašto bi sjevernokorjeska vrhuška riskirala svoje živote
mir će biti i dalje
nisu ludi da ratuju i jedni i drugi
rat je nepredvidiv
zašto bi sjevernokorjeska vrhuška riskirala svoje živote
- Mate Simmons
#389 Re: AW: S.Korea all about
Joj kako su mi smiješni kad pričaju pred kamerama, isto loši glumci, hajd da je samo to, nego gledao sam neki snimak, i covjek se uživio pričajući kako jedva čeka ratovati protiv ameraTrgenbauer wrote:
Zna li neko što pričaju kao da su meleka vidjeli ?
+ zipa ovu na 0:47, ko kaže da nema hrane u S.K. ?
- karanana
#390 Re: S.Korea all about
pa u cemu je onda problem svega ovoga?cyprus wrote:Pa ujedinjenje... Al i sjever također želi ujedinjenjekaranana wrote:j. koreja ima ministarstvo koje se zove ministarstvo ujedinjenja.
ko se tuce taj se voli.
ne popustaju kad su ideologije u pitanju.
-
lajkujMe
#391 Re: S.Korea all about
Gledao sam malo Google Earth i prvo sto mi je zapalo za oko je nenormalno veliki broj aerdodroma, ako nisam izbrojao 50 aerodroma osamari me, neki od njih su napusteni ali velika kolicina njih ima po 10-15 aviona parkirani jedan uz drugog.
Ovoliko Aerdodroma cak ni amerikanci nemogu unistiti.
Sta mi je zapalo za oko su "taksi" trake aerodroma vecina tih aerodroma ima 1 ili vise vrlo vrlo vrlo dugih taxi traka koji vode valjda do zasticenijih bunkera ili hangara za avione, nemogu vjerovati koliko su duge te trake.
Ovoliko Aerdodroma cak ni amerikanci nemogu unistiti.
Sta mi je zapalo za oko su "taksi" trake aerodroma vecina tih aerodroma ima 1 ili vise vrlo vrlo vrlo dugih taxi traka koji vode valjda do zasticenijih bunkera ili hangara za avione, nemogu vjerovati koliko su duge te trake.
- amoninan
#392 Re: S.Korea all about
Ma sjebalo bi im ekonomiju ba.cyprus wrote:Pa ujedinjenje... Al i sjever također želi ujedinjenjekaranana wrote:j. koreja ima ministarstvo koje se zove ministarstvo ujedinjenja.
povodom prijašnjeg incidenta Kelly je pisao ponešto i o tome
Why South Korea doesn't respond
http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com ... t-respond/
- cyprus
#393 Re: S.Korea all about
Problem je što sjever želi da se ove dvije države ujedine u Demokratsku Narodnu Republiku Koreju, a jug želi da se ujedine u Republiku Korejukaranana wrote:pa u cemu je onda problem svega ovoga?cyprus wrote:Pa ujedinjenje... Al i sjever također želi ujedinjenjekaranana wrote:j. koreja ima ministarstvo koje se zove ministarstvo ujedinjenja.
ko se tuce taj se voli.
ne popustaju kad su ideologije u pitanju.
Drugim riječima, sjever želi propojiti jug, a jug želi pripojiti sjever... Naravno, zbog ekonomskog razvoja danas mnogo smislenije djeluje druga opcija, ali tokom dobrog dijela prošlog stoljeća, to nije baš bilo tako... Ipak, Sjeverna Koreja nikada službeno nije napustila pretenzije na jug, niti je priznala Republiku Koreju, ali u zadnje dvije-tri decenije njena politika se uglavnom bazira na odbrani nezavisnosti...
- cyprus
#394 Re: S.Korea all about
Ja govorim o službenom stavu države... To što stoji u tom tekstu svakako ima smisla i ujedinjenje naravno ne bi prošlo bez velikih problema po Južnu Koreju... Međutim, kolaps sjevernokorejskog režima ne bi mogao dovesti do ničeg drugog osim do ujedinjenja... A Seul bi se već nekako snašao...amoninan wrote:Ma sjebalo bi im ekonomiju ba.cyprus wrote:Pa ujedinjenje... Al i sjever također želi ujedinjenjekaranana wrote:j. koreja ima ministarstvo koje se zove ministarstvo ujedinjenja.
povodom prijašnjeg incidenta Kelly je pisao ponešto i o tome
Why South Korea doesn't respond
http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com ... t-respond/
- amoninan
#395 Re: S.Korea all about
Mogu oni ovako još 100 godina, kolaps jedino ratom.
- cyprus
#396 Re: S.Korea all about
Koliko mogu, mislim da prvenstveno zavisi od NR Kine...amoninan wrote:Mogu oni ovako još 100 godina, kolaps jedino ratom.
- Kemal Malovčić
#397 Re: S.Korea all about
kako je samo jadan ovaj "vođa"
mi ovdje trpimo mnoštvo idiota demokraccije
dok oni žive užasne živote zbog jednog nadidiota
žalosno
mi ovdje trpimo mnoštvo idiota demokraccije
dok oni žive užasne živote zbog jednog nadidiota
žalosno
- amoninan
#398 Re: S.Korea all about
Doduše,cyprus wrote:Koliko mogu, mislim da prvenstveno zavisi od NR Kine...amoninan wrote:Mogu oni ovako još 100 godina, kolaps jedino ratom.
-
occupylove
#399 Re: S.Korea all about
sva ova idiotska frka oko dvije Koreje je nastala davno , jos 1950 i blokovske podjele na 'komuniste " i 'imperijaliste "
Korejanski rat koji je bio vrlo krvav, oko milion mrtvih civila , 100 000 Kineskih vojnika ( po zapadnim izvorima , realno oko 40 000 )
37 000 Americkih i jos koja hiljada ostalih 'zapadnih " trupa ostavili su kosti tamo
najtezi poraz Americke vojske ikada u istoriji , spasio ih je genijalni ali mahniti general Mc Arthtur sa genijalnim i rizicnim potezom pomorske invazije u pozadini S. Koreje
zaustavio Kineze uz teske gubitke
i otada postoji ta cuvena "5o pararela "i podjela dvije Koreje a jednoga naroda . mucenika igre mocnika
drzava unistena i zatrovana , cijeli narod placa cijenu interesa mocnika
i ludjak "bucko " siluje cijelu naciju za zdjelu rize i psenice dok niti 'zapadni lideri " nisu puno pametniji
situacija danas totalno drugacija
Kinezima je S. Koreja samo tampon zona , ne brine ih nista drugo , za Kineze ? oni su niza rasa ( da ! Kinezi su veliki nacionalisti i rasisti , svjesni svoje moci )
Kineska armija nije vise armija sa opancima i 'puskama ' iz I svjetskoga rata
vec mocna i ozbiljna armija , koja po bar po statistiskama zapadnih strucnjaka i nekoliko divizija Kineza su bolje opremljeni i obuceni negoli NATO-USA !
dakle ? neka samo ostane na scenariju busanja u prsa i lupanja u bubnjeve , jer kada i ako USA bombarderi krenu na S. Koreju ?
krecu i Kinezi takodjer ;
Korejanski rat koji je bio vrlo krvav, oko milion mrtvih civila , 100 000 Kineskih vojnika ( po zapadnim izvorima , realno oko 40 000 )
37 000 Americkih i jos koja hiljada ostalih 'zapadnih " trupa ostavili su kosti tamo
najtezi poraz Americke vojske ikada u istoriji , spasio ih je genijalni ali mahniti general Mc Arthtur sa genijalnim i rizicnim potezom pomorske invazije u pozadini S. Koreje
zaustavio Kineze uz teske gubitke
i otada postoji ta cuvena "5o pararela "i podjela dvije Koreje a jednoga naroda . mucenika igre mocnika
drzava unistena i zatrovana , cijeli narod placa cijenu interesa mocnika
i ludjak "bucko " siluje cijelu naciju za zdjelu rize i psenice dok niti 'zapadni lideri " nisu puno pametniji
situacija danas totalno drugacija
Kinezima je S. Koreja samo tampon zona , ne brine ih nista drugo , za Kineze ? oni su niza rasa ( da ! Kinezi su veliki nacionalisti i rasisti , svjesni svoje moci )
Kineska armija nije vise armija sa opancima i 'puskama ' iz I svjetskoga rata
vec mocna i ozbiljna armija , koja po bar po statistiskama zapadnih strucnjaka i nekoliko divizija Kineza su bolje opremljeni i obuceni negoli NATO-USA !
dakle ? neka samo ostane na scenariju busanja u prsa i lupanja u bubnjeve , jer kada i ako USA bombarderi krenu na S. Koreju ?
krecu i Kinezi takodjer ;
- GandalfSivi
#400 Re: S.Korea all about
Haha, nije tebi lako svega mi...