Ja imam rodbinu u Norveskoj/Svedskoj i prvi put kada su bili kod mene u gostima pali su na guzicu kada su vidjeli kako Ameri se odnose prema stranicama, bilo to prema meni ili njima. Takodjer im je bilo cudno da Amerikanci cine vecinu moje raje , da se posjecujemo, smijemo, druzimo, jednostavno da smo prijatelji a da mi Amerikanci ne pricaju nesto iza ledja. To je njima bilo veoma cudno i zanimljivo.KatarinaKosaca wrote:Za Skandinavske zemlje ne znam, za ostale znam u EU, strašna ksenofobija. Nego, ako živiš u SAD (kako kaže Borat u ju es end ej)Jack Be Nimble wrote:To sam i ja primjetio u Njemackoj (generalno u citavoj EU) da me mozda sa malo ljepsim osmjehom pogledaju sa Americkim pasosom, nego Bosanskim ali sam opet auslander. Nije bitno da li sam John Smith ili ono sto jesam, staranac si i gotovo. To je nesto sto mi se ne svidja u EU drzavama u poredjenju sa Amerikom., kako je u Texasu i tim vukojebinama glede odnosa prema strancima? Za NY, Chicago i velike gradove naročito na istočnoj obali znam da toga nema, ali ne znam za ovaj unutrašnji konzervativni dio?
Sto se tice Teksasa, tamo sam bio kao gost u Dalasu i Austinu bez ikakvih problema. Moji se prijatelji ne bune protiv nicega, ali kazu nismo Meksikanci tako da prodju ispod radara. Dok sam zivio na istocnoj obali osjetio sam mrznju prema strancima krenuvsi juzno od DC ka Floridi. Prijatelj rodom iz Tenesija je rekao 'ljudi su tamo fini prema onima koji su bijelci i idu u crkvu'.