Vao, pa to njima i jeste cilj.Akibh wrote:
Ludjace,
ako ovako nastavite, popis stanovnistva ce biti sredstvo u rukama Dodika i najbrojnije etnije u BiH - srba za referendum i izdvajanje...
Onda mozes traziti promjene uredjenja i ravnopravnost u FBiH jedino...
Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
- Damir_5
#376 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
- Damir_5
#377 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Jeste pozvali istaknutog clana Saveza Reformskih Snaga, Milorada Dodika i njegovog glasnogovornika Rajka Vasica?ime_kojeg_nema wrote:Veceras u 18h, u prostorijama Perpetuum Mobile u Banjoj Luci, predstavljanje Koalicije Jednakost.
-
BASS
#378 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
Upravo,It_is_a_Leclerc wrote:ime_kojeg_nema wrote:abrasevic je u mostaru i to upravo u ulici mile budakaDamir_5 wrote: Skoknuli do prostorija Abrasevica u Mostaru, koji je zvanicno dio te strane placenicke hobotnice zvane "Jednakost"? Jeste isli u ulicu Mile Budaka i rekli mladim Skutorima da oni zapravo nisu Hrvati nego "Bosanci"?. mi ne prihvatamo taj naziv i zovemo je kako se zvala i prije rata: santiceva.
niko od nas nema namjeru uvjeravati bilo koga da je bosanac. ono sto trazimo je ukidanje ustavne diskriminacije i ravnopravnost.[/quo
Zbog čega se za ravnopravnost boriti na popisu stanovništva ?! Zar se za izmjene ustava ne bori na neki drugi način ?
kampanja je budi gradjanin, stranica ispunjena mladim ljudima koji se izjasnjavaju kao dzedaji, sve je upereno na popis i na vjestacko povecanje broja ostalih a kao cilj je ukidanje ustavne diskr.
Evo zamislimo situaciju da politicari za 2-3 mjeseca rijese presudu Sejdic Finci i eto vise ne bude ustavne diskriminacije? Cemu onda sluzi izjasnjavanje kao dzedaj, vjera island?
Ove rasprave o historijskim terminima su stvarno besmislene i nemaju veze sa danasnjicom i nacinom kako se grupe identifiraju danas.
-
ime_kojeg_nema
#379 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
damire, kada citam tvoja paranoidna naklapanja o teorijama zavjere protiv bosnjaka isto kao da citam dodikova naklapanja o sastanku u minhenu na kojem je dogovorano da ga stranci ruse uz pomoc nevladinih organizacija, i to znackama protiv ovog - onog
.
-
dufresne
#380 Re: Podrška kampanji "Budi građanin/građanka"
abrasevic je u mostaru i to upravo u ulici mile budaka
. mi ne prihvatamo taj naziv i zovemo je kako se zvala i prije rata: santiceva.
niko od nas nema namjeru uvjeravati bilo koga da je bosanac. ono sto trazimo je ukidanje ustavne diskriminacije i ravnopravnost.[/quo
Zbog čega se za ravnopravnost boriti na popisu stanovništva ?! Zar se za izmjene ustava ne bori na neki drugi način ?[/quote][/quote]
Upravo,
kampanja je budi gradjanin, stranica ispunjena mladim ljudima koji se izjasnjavaju kao dzedaji, sve je upereno na popis i na vjestacko povecanje broja ostalih a kao cilj je ukidanje ustavne diskr.
Evo zamislimo situaciju da politicari za 2-3 mjeseca rijese presudu Sejdic Finci i eto vise ne bude ustavne diskriminacije? Cemu onda sluzi izjasnjavanje kao dzedaj, vjera island?
Ove rasprave o historijskim terminima su stvarno besmislene i nemaju veze sa danasnjicom i nacinom kako se grupe identifiraju danas.[/quote]
Nego sa cime imaju vezu? Je li diskriminacija da je nemam pravo definisem termin Bosnjak kako ja mislim?
Moram li ja biti musliman, da bi se izjasnio Bosnjak?
Zbog čega se za ravnopravnost boriti na popisu stanovništva ?! Zar se za izmjene ustava ne bori na neki drugi način ?[/quote][/quote]
Upravo,
Ove rasprave o historijskim terminima su stvarno besmislene i nemaju veze sa danasnjicom i nacinom kako se grupe identifiraju danas.[/quote]
Nego sa cime imaju vezu? Je li diskriminacija da je nemam pravo definisem termin Bosnjak kako ja mislim?
Moram li ja biti musliman, da bi se izjasnio Bosnjak?