Istočno Sarajevo
- respo
#376 Re: Istočno Sarajevo
je li neko od "nasih" zainteresovan da idemo u lukavicu veceras 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#377 Re: Istočno Sarajevo
kakva ba gondola 
- GandalfSivi
#378 Re: Istočno Sarajevo
Neka ba gondole, sminka...
-
idimidodjimi
#379 Re: Istočno Sarajevo
venecijanska...ispod zicare prokopace kanal, pa volja ti vazduhom, volja ti vodenim putem....Black swan wrote:kakva ba gondola
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#380 Re: Istočno Sarajevo
Osnovni problem Istočnog Sarajeva kao "grada" ili nekog administrativnog centra je nedostatak gradskog saobraćaja.
Sve ono iz "viceva" o "širini i dužini" "metropole" (od Trnova do Zvornika) itekako stoji a taj "grad" nema regulisan ama nikakav javni ili privatni gradski prijevoz. Stoga ljudi koji žive recimo na Vracama a rade na Dobrinji a nemaju auto mogu samo "hakapje" na radna mjesta ili na ligure kad padne snijeg pa nizbrdo !
Sva priča o Istočnom Sarajevu kao urbanom mjestu sa dvije kafane,tri hipermarketa i četiri zgrade pada u vodu kada radnici ne mogu otići na posao ili djeca u školu a da ne koriste vlastite tabane.
Za ovo nije kriva niti državna niti entitetska vlast već isključivo "gradska" odnosno općinska koja nije u stanju već 20 godina napraviti bilo kakvu studiju izvodljivosti i dodijeliti koncesiju bilo kome (državi , firmi) za ovaj posao.
Pitam se gdje je sarajevski Centrotrans koji bi bez muke "pokrio" tako mali "gradić" sa najstarijim vozilima ?
Urbana sredina se ne ogleda u broju zgrada i prozora nego u načnu funkcionisanja velikog broja ljudi na malom prostoru. Istočno Sarajevo ima drugi paradoks , malo ljudi na velikom prostoru bez gradskog prijevoza i svu svoju bajku o urbanoj sredini može postaviti samo neupućenim....a čim vidiš sve je jasno..
Bez uvrede bilo kome iz IS
Pozdrav.
Sve ono iz "viceva" o "širini i dužini" "metropole" (od Trnova do Zvornika) itekako stoji a taj "grad" nema regulisan ama nikakav javni ili privatni gradski prijevoz. Stoga ljudi koji žive recimo na Vracama a rade na Dobrinji a nemaju auto mogu samo "hakapje" na radna mjesta ili na ligure kad padne snijeg pa nizbrdo !
Sva priča o Istočnom Sarajevu kao urbanom mjestu sa dvije kafane,tri hipermarketa i četiri zgrade pada u vodu kada radnici ne mogu otići na posao ili djeca u školu a da ne koriste vlastite tabane.
Za ovo nije kriva niti državna niti entitetska vlast već isključivo "gradska" odnosno općinska koja nije u stanju već 20 godina napraviti bilo kakvu studiju izvodljivosti i dodijeliti koncesiju bilo kome (državi , firmi) za ovaj posao.
Pitam se gdje je sarajevski Centrotrans koji bi bez muke "pokrio" tako mali "gradić" sa najstarijim vozilima ?
Urbana sredina se ne ogleda u broju zgrada i prozora nego u načnu funkcionisanja velikog broja ljudi na malom prostoru. Istočno Sarajevo ima drugi paradoks , malo ljudi na velikom prostoru bez gradskog prijevoza i svu svoju bajku o urbanoj sredini može postaviti samo neupućenim....a čim vidiš sve je jasno..
Bez uvrede bilo kome iz IS
Pozdrav.
-
idimidodjimi
#381 Re: Istočno Sarajevo
sabina...kratko al' je.itacno... 
-
Nebitan32
#382 Re: Istočno Sarajevo
tvsabina wrote:Za ovo nije kriva niti državna niti entitetska vlast već isključivo "gradska" odnosno općinska koja nije u stanju već 20 godina napraviti bilo kakvu studiju izvodljivosti i dodijeliti koncesiju bilo kome (državi , firmi) za ovaj posao.
.
Centrotrans je vec 2005 kupio Centrotrans tzv. Istocno Sarajevo( koje je samo imalo ime a nalazilo se u raspadajucem stanju). Ne znam kako je sada.
Inace sarajevske firme mogu pokupovati sve poslovne objekte koji se nalaze u tom predgradu.
Ocekujem i veci "pokret" nesrba ka tim dijelovima. Pogotovo nakon izgradnje drzavnog zatvora gdje ce raditi puno Bosnjaka. Prije ili kasnije ce to biti utopljeno u Sarajevo. Ubjeden sam da ce zaraditi dobar novac onaj ko danas kupi stan u Lukavici. Danas su niske cijene a samo mogu ici ka gore
-
radostan dan
#383 Re: Istočno Sarajevo
i šta sad?
moliti boga da nadležni ovo ne pročitaju i ne realizuju, inače ode kvadrat u vis.
ovo je dobra priča za ubijanje cijene, ali nije za javnost, priFatiće je neka budala za svoj program, još da proba i da ostvari...
ja bi je banirO na 2 mjeseca.

moliti boga da nadležni ovo ne pročitaju i ne realizuju, inače ode kvadrat u vis.
ovo je dobra priča za ubijanje cijene, ali nije za javnost, priFatiće je neka budala za svoj program, još da proba i da ostvari...
ja bi je banirO na 2 mjeseca.
- Creasy
#384 Re: Istočno Sarajevo
Aroma bar ima 3 stola.falcon_iv wrote:Ima dosta dobrih lokala. Posjeti Soho i Aroma bar, neces se pokajati.-LIBERO- wrote: Posto vidim da ima par ljudi na ovoj temi iz I. Sarajeva, intersuje me neka preporuka za kafic sa dobrom ljetnom bastom, moze i restorancic..za proljecnu i ljetnu sezonu koja je pred nama.????
-
Nebitan32
#385 Re: Istočno Sarajevo
Nista. Kupovati stanove u tom pregradu. To ce doci na red. Prije ili kasnije.radostan dan wrote:i šta sad?
Profitirat ce onaj ko to uradi.....prije.
-
radostan dan
#386 Re: Istočno Sarajevo
ja konto - jedini ja to kontam.

- Creasy
#387 Re: Istočno Sarajevo
Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...
Nego, kako je moguce da ova tema jos nije zakljucana?
Mora da je onaj Chisum i strucnjaci jos nisu skontali... 
Nego, kako je moguce da ova tema jos nije zakljucana?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#388 Re: Istočno Sarajevo
čekali tebe
-
iz zadnje klupe
#389 Re: Istočno Sarajevo
Ovo o poklapanju nidje veze, zar vi mi mislite da stvarno krene masovnije naseljavanje sa ove strane i kupovina stanova da ne bi se, ovaj put softiciranije metode tipa zakonskih odredaba, naslo nacina da se tome stane u kraj...
Teritorije su uglavnom zapišane, i Sarajlije trebaju da podignu spomenik Miloševiću jer da njega ne bi Sarajevo bi završilo ko neki distrikt pa rahat patnja ko u Mostaru, mi spomenik na pofalićima, oni na Grbavici i na Ilidzi, pa bi umjesto problema GRASA vječna tema bila bi blokada vlasti u Distriktu Sarajevu, neimanje gradonačelnika po 5 godina, uglavnom posmatrajte Mostar i sve če vam se kasti kako bi taj distrikt fercero
, zato naprije u poklapanje
Neka Istočnog Sarajeva tamo, neka saradnje, neka izlazaka, neka nekog i manjeg mješovitog teritorija-par zgrada, ali ljudi dragi, ako je vec Dejton napravio takvu raspodjelu snaga u Sarajevu, i ako zadnjih 12 godina nisu zabilježene nikakvi mešunacionalni neredi na granicama ta dva Sarajeva, ako Sarajevo i njegovi navijači slobodno idu na susrete sa Slavijom, i obrnuto (ne angažiraju se armija specijalaca ko u Mostaru za bezbjeznost), zašto čačkati mečku i nasilu forsirati neko ujedinjenje da bi dobili neki novi Mostar ?
Teritorije su uglavnom zapišane, i Sarajlije trebaju da podignu spomenik Miloševiću jer da njega ne bi Sarajevo bi završilo ko neki distrikt pa rahat patnja ko u Mostaru, mi spomenik na pofalićima, oni na Grbavici i na Ilidzi, pa bi umjesto problema GRASA vječna tema bila bi blokada vlasti u Distriktu Sarajevu, neimanje gradonačelnika po 5 godina, uglavnom posmatrajte Mostar i sve če vam se kasti kako bi taj distrikt fercero
Neka Istočnog Sarajeva tamo, neka saradnje, neka izlazaka, neka nekog i manjeg mješovitog teritorija-par zgrada, ali ljudi dragi, ako je vec Dejton napravio takvu raspodjelu snaga u Sarajevu, i ako zadnjih 12 godina nisu zabilježene nikakvi mešunacionalni neredi na granicama ta dva Sarajeva, ako Sarajevo i njegovi navijači slobodno idu na susrete sa Slavijom, i obrnuto (ne angažiraju se armija specijalaca ko u Mostaru za bezbjeznost), zašto čačkati mečku i nasilu forsirati neko ujedinjenje da bi dobili neki novi Mostar ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#390 Re: Istočno Sarajevo
ti prespav'o sve jeldeiz zadnje klupe wrote:i ako zadnjih 12 godina nisu zabilježene nikakvi mešunacionalni neredi na granicama ta dva Sarajeva, ako Sarajevo i njegovi navijači slobodno idu na susrete sa Slavijom, i obrnuto (ne angažiraju se armija specijalaca ko u Mostaru za bezbjeznost), zašto čačkati mečku i nasilu forsirati neko ujedinjenje da bi dobili neki novi Mostar ?
-
Nebitan32
#391 Re: Istočno Sarajevo
Prema tome niko ne bi trebalo biti Bosnjaka u Kozarcu a ima ih. Ne bi trebalo biti Bosnjaka u Srebrenici a ima ih. Ne bi trebalo biti Bosnjaka u Bratuncu a ima ih. I tako redom. To je fakticki dio Sarajeva i prije ili kasnije ce doci do masovnijeg "preljevanja" stanovnistva.iz zadnje klupe wrote:Ovo o poklapanju nidje veze, zar vi mi mislite da stvarno krene masovnije naseljavanje sa ove strane i kupovina stanova da ne bi se, ovaj put softiciranije metode tipa zakonskih odredaba, naslo nacina da se tome stane u kraj...
- respo
#392 Re: Istočno Sarajevo
ostani u spasovdanskoj i zavodi redCreasy wrote:Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...![]()
Nego, kako je moguce da ova tema jos nije zakljucana?Mora da je onaj Chisum i strucnjaci jos nisu skontali...
- gomago
#393 Re: Istočno Sarajevo
Kula uvijek bila Kula i Lukavica uvijek bila Lukavica kakvo Istočno sarajevo, pa gdje je onda zapadno, sjeverno i južno. ?
Ovako ko ne zna stvarno bi pomislio to neki grad, stvarno koliko moraš biti bez mozga pa se svrstavat u nekakve torove, zamislite izlaziš iz Sarajeva na Kuli i ulaziš u nako istočno sarajevo hahaha neviđeni budalaluk.
Ovako ko ne zna stvarno bi pomislio to neki grad, stvarno koliko moraš biti bez mozga pa se svrstavat u nekakve torove, zamislite izlaziš iz Sarajeva na Kuli i ulaziš u nako istočno sarajevo hahaha neviđeni budalaluk.
-
radostan dan
#394 Re: Istočno Sarajevo
pustit tu čupri, znaš koje je glavno pitanje...Creasy wrote:Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...![]()
cifra?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#395 Re: Istočno Sarajevo
kako je bilo za vrijeme izbora i finalnog predstavljanja SDSovih kandidata?Creasy wrote:Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...![]()
Nego, kako je moguce da ova tema jos nije zakljucana?Mora da je onaj Chisum i strucnjaci jos nisu skontali...
- Jedinstvo_Manchester
#396 Re: Istočno Sarajevo
Bilo ekstra al izgubili u centru od SNSD-aBlack swan wrote:kako je bilo za vrijeme izbora i finalnog predstavljanja SDSovih kandidata?Creasy wrote:Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...![]()
![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#397 Re: Istočno Sarajevo
i nije cijena pitanje već nacionalnost hahahahaha
- Creasy
#398 Re: Istočno Sarajevo
respo wrote:ostani u spasovdanskoj i zavodi redCreasy wrote:Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...![]()
Nema se sta zavoditi, mirno naselje, kriminala gotovo da nema. Nema obijanja auta, pljackanja kladionica, provala u stanove, otimanja mobitela djeci uz prijetnju nozem...
- Creasy
#399 Re: Istočno Sarajevo
radostan dan wrote:pustit tu čupri, znaš koje je glavno pitanje...Creasy wrote:Ja kupio stan u Spasovdanskoj. Ulica ljeti ozivi, kakvo more...![]()
cifra?
1400KM, prosle godine. A imas sad i po 1250KM, ali nije ko moja zgrada. Marvel rules!
- JThomas
#400 Re: Istočno Sarajevo
i srpski zrak mirom miriše...ma raj na zemlji