Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frustrira

Post Reply
kamen spoticanja

#376 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by kamen spoticanja »

Amy-Mia wrote:
kamen spoticanja wrote:
Amy-Mia wrote: je li to ona pokrivena ? :mrgreen:
da...ta jedina na nacelnickoj poziciji...malo ti kvari stereotipe jel de?
ne kvari uopšte, taman se uklapa u sliku zatucanih bošnja iz sda.
takoo takoo...reci sta te zulja :roll:
samo mi nije jasno kako se uklapa pokrivena zena i nacelnicko mjesto...za takva kod zatucanogbosnje ne bi trebala biti negdje kod sporeta?
kamen spoticanja

#377 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

dječak sa šibicama wrote:Za nju su valjda glasali sa premisom "ona je pokrivena, ona zna gdje joj je mjesto u kuci".
kako vas je lahko istjerati na ledinu...vas liberalne nesoviniste... :-)
rodila vas majka
Amy-Mia

#378 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Amy-Mia »

kamen spoticanja wrote:takoo takoo...reci sta te zulja :roll:
samo mi nije jasno kako se uklapa pokrivena zena i nacelnicko mjesto...za takva kod zatucanogbosnje ne bi trebala biti negdje kod sporeta?
pa uklapa se, taman je. ona i jeste za šporeta i zato je izabrana. sda je nju kandidovao, da bi ispalo da poštuju prava žena, a od svih žena su kandidovali baš nju, jer je pokrivena. a zatucani narod je izabrao, jer je pokrivena. taman.
dječak sa šibicama

#379 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by dječak sa šibicama »

Nisi nikada cuo za izuzetak koji potvrdjuje pravilo? :D
Michun

#380 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Michun »

Katamaran_Sa wrote:
Michun wrote:
Haustorče wrote:Pogrešno me shvatate, ne branim ja Semira, međutim čovjek ima stav i ne boji se da ga javno iznese, a njegova stranka stoji iza njega, sa druge strane sjetite se Suljagića i njegovog ukidanja vjeronauke, pa prvi su ga njegovi izdali, a svi su mislili kao i on. Hoću da kažem sljedeće, građanska varijanta nema m..a da javno kaže ono što misli, da stane iza svog čovjeka, dok Semir&co, znaju šta hoće i nije ih strah, i sve dok građani šute, bit će nam sve gore.
Kako mislis gradjani shute. Pa forum je javno mnijenje na kojem gradjani iznose svoje misljenje. I ako treba sabrati sve da bi se doslo do zakljucka sta misli vecinski % o izjavi, mislim da ima volontera koji ce sabrati.
Na koji drugi nacin da iznesem(o) misljenje? Da idem pred opstinu sa transparentima? Ako je ima imalo soli u glavi javno ce se izvinuti. Prva izjava kontam preletio, al druga: jes ja mislim tako a ne mislim bas bas tako!
O drugim ne pricam nisu tema.
Jedno je misliti o izjavi sta hocemo, ja mislim da nije na mjestu i da se moze iskoristiti ovako kako se koristi i da treba paziti sta pise ili misle ali sa druge strane gledam tko ga napada, e tu prica pocinje a nikako ne zavrsava
Ma pazi, istina jeste da predstavnice nisu neko ko adekvatno predstavlja zensku populaciju u bih. Ali ko je meni kriv sto nisam u sda, sdp, za bih i sl. pa da mogu da kazem ili napadnem njega. Meni se kao skolovanoj u tom smjeru, sve ovo gadi...od toga da je mladi gosn to rekao do nekih nebuloznih poredjenja. Zbog toga ja sam karijeru okrenula u drugom smjeru i ne iznosim javno svoje stavove ( a nije nikog ni briga sta ja mislim)
Amy-Mia

#381 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Amy-Mia »

kamen spoticanja wrote:
dječak sa šibicama wrote:Za nju su valjda glasali sa premisom "ona je pokrivena, ona zna gdje joj je mjesto u kuci".
rodila vas majka
kako je i prosječnog glasača sda lako istjerati na ledinu, odmah pokaže svoje pravo šovinističko i zatucano lice.
Max Bunker

#382 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Max Bunker »

Frajer rekao istinu.
kamen spoticanja

#383 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Amy-Mia wrote:
pa uklapa se, taman je. ona i jeste za šporeta i zato je izabrana. sda je nju kandidovao, da bi ispalo da poštuju prava žena, a od svih žena su kandidovali baš nju, jer je pokrivena. a zatucani narod je izabrao, jer je pokrivena. taman.
eeee i tebe ono smeta sovinizam?
jadna majko
Katamaran_Sa

#384 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Katamaran_Sa »

kamen spoticanja wrote:
rodila vas majka
Upravo, ova cijelo jutro laze o zaposljabanju a nece reci ni jedno ime jer naravno laze. Sada i pretpostavlja zasto je netko izabran, malogradjanstvo u svom primarnom obliku
kamen spoticanja

#385 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Amy-Mia wrote:
kamen spoticanja wrote:
rodila vas majka
kako je i prosječnog glasača sda lako istjerati na ledinu, odmah pokaže svoje pravo šovinističko i zatucano lice.
:lol: :lol:
kamen spoticanja

#386 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Katamaran_Sa wrote:
kamen spoticanja wrote:
rodila vas majka
Upravo, ova cijelo jutro laze o zaposljabanju a nece reci ni jedno ime jer naravno laze. Sada i pretpostavlja zasto je netko izabran, malogradjanstvo u svom primarnom obliku
i otprilike ovakve uzimaju lovu u kuca-maca i gender udruzenjima... :wink:
vrli borci protiv sovinizma...naravno osim onog koji je usmjeren prema pokrivenim zenama...takav sovinizam je pozeljan i za njega se vise placa :roll:
Paranoid

#387 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Paranoid »

Amy-Mia wrote:
Amy koliko vidim "zatucanost" je tvoje oružje i nikako da pročitam nešto što ima neku logiku..Kao laik i neko ko se ne susreće sa kojekakvim "udruženjima žena" znam za udruženja poput "Žene u crnom", "Majke Srebrenice" i žene ambasadora BiH, od koji sam i vidio neke fajde i borbu za prava.

Za ove parlamentarke ne bi ni čuo da nije ove afere sa Semirom...nisam za zabranu udruženja žena, ali ako bi se te udružene žene ponašale kao ti na forumu onda bih podhitno tražio da se tv-serije uduplaju..i to samo radi toga da rata sa ženama ne bude...
kamen spoticanja

#388 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

ja da sam suljo tihic opalio bi semiru dva samara samo sto je ovakvim pricama dozvolio da pjano ministra kurtesh izadje iz fokusa...nista drugo
FOČANSKI PROPISI

#389 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by FOČANSKI PROPISI »

kamen spoticanja wrote:
Marama ništa ne znači,osim simbola vjere.
Znanje i umjeće ne poboljšava.
Katamaran_Sa

#390 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Katamaran_Sa »

Amy-Mia wrote:

Nekako sam sigurniji da ti vise imas veze sa sporetom nego ona, ona je nacelnica za razliku od tebe bila pokrivena ili ne i to uzima puno vremena kojeg nema za kuhinju, zato imas ti gradjanski emancipovana samosvjesna i obrazovana zena :-)
kamen spoticanja

#391 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

FOČANSKI PROPISI wrote:
kamen spoticanja wrote:
Marama ništa ne znači,osim simbola vjere.
Znanje i umjeće ne poboljšava.
a jel...a kao poboljsava to sto ima mindzu...sta li?
kamen spoticanja

#392 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Katamaran_Sa wrote:
Amy-Mia wrote:

Nekako sam sigurniji da ti vise imas veze sa sporetom nego ona, ona je nacelnica za razliku od tebe bila pokrivena ili ne i to uzima puno vremena kojeg nema za kuhinju, zato imas ti gradjanski emancipovana samosvjesna i obrazovana zena :-)
bolan licemjerstvo uvijek ide s demagogijom...i uvijek ide s malo pameti...natjeras je u tri posta da glasno kaze sve ono sto svi znamo...ne moze biti jednostavnije
Amy-Mia

#393 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Amy-Mia »

Katamaran_Sa wrote:
Amy-Mia wrote:

sad sam sigurna da si ti semir :lol: :lol: :lol: ljubi te majka :lol: :mrgreen:
kamen spoticanja

#394 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Amy-Mia wrote: sad sam sigurna da si ti semir :lol: :lol: :lol: ljubi te majka :lol: :mrgreen:
"argumenti" porazene...
Katamaran_Sa

#395 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by Katamaran_Sa »

kamen spoticanja wrote:
Amy-Mia wrote: sad sam sigurna da si ti semir :lol: :lol: :lol: ljubi te majka :lol: :mrgreen:
"argumenti" porazene...
Tvoje pravo da mislis ali tu vecina misli i vidi da si ti obicni sovinista koji se krije uza gradjanskog i netko tko laze o broju zaposlenih u opstini ali ne dajes imena ni sluzbe, samo lazes i pokazujes o kakvoj se civilizacijskoj gresci radi u tvoj slucaju
agnostic_front

#396 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by agnostic_front »

@amy-mia,

možeš li nam dati definiciju žene?

Ovo je sa wikipedie hrvacke:
"Žena je, znanstvenim rječnikom, ženka homo sapiensa." Pošto se tvoje poimanje žene razlikuje od ovog, molim te iznesi ga.
odr0n

#397 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by odr0n »

kamen spoticanja wrote:
odr0n wrote:
Treba nam više načelnika kao Semir i što manje žena, evo malo pjeska u oči što se tiče njegove funkcije u BiH, ne znam može li manje od ovog:

• U Federaciji BiH izabrana je samo 1 načelnica opštine/općina i 77 načelnika.
• U Republici Srpskoj izabrane samo 3 načelnice i 59 načelnika
sjajna poenta...ali ko je kriv sto je semir pobjedio sabinu?
koliko znam procentualno mnogo vise zena obitava u BiH od muskaraca...i to ocito frustrira :wink: posebno one koje uzimaju lovu od gender organizovanja...veliko i lijepu lovu...
lik je ba upravu...samo se hanumice loze jer ih te iz udruzenja loze...a to lozenje jel uredno naplate
Jel to opet ciljate na sposobnost muškaraca naspram žena, morate shvatiti da je to najveća rupa od svih argumenata kad se pogleda naša država te sposobnost onih koji su je krojili i kroje, a to su muškarci, na osnovu toga nijedan nema pravo govoriti o ženama u politici ni u kojem segmentu sve dok one jednom ne budu većinski krojitelji politike i države, pa tek onda da vidimo i sudimo ko je uspješniji i sposobniji.

http://balkans.aljazeera.com/vijesti/ze ... na-balkanu

Što je najgore Izborni zakon BiH nije usklađen sa Zakonom o ravnopravnosti spolova. Na Lokalnim izborima 2012. godine izabrano je u prosjeku 17,1% žena, što je daleko od ravnopravne zastupljenosti spolova u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova koja iznosi 40%. Evo kako glasi član 4.19. Izbornog zakona BIH kao i preporuke Venecijanske komisije i UN komiteta zbog neusklađenosti zakona, ali ništa se nije promjenilo:
"Kandidati spola koji je manje zastupljen raspoređuju se na kandidatskoj listi na sljedeći način: najmanje (1) jedan kandidat manje zastupljenog pola među prva (2) dva kandidata, (2) dva kandidata manje zastupljenog pola među prvih (5) pet kandidata i (3) tri kandidata manje zastupljenog pola među prvih (8) osam kandidata. Broj kandidata manje zastupljenog pola mora biti najmanje jednak ukupnom broju kandidata na listi podjeljenom sa (3) tri, zaokruženom na prvi cijeli broj."

Venecijanska komisija je u svom mišljenju na izmjene i dopune Izbornog zakona kada je uvedena odredba 4.19 naglasila da:

„očito je da je smisao članka 4.19 usmjeren ka povećanju broja žena kandidata u vrhu svake liste kandidata, te da kroz to, poveća broj žena izabranih. Postizanje ovog cilja, međutim, će biti otežano kroz postojeći sustav glasovanja po otvorenim listama, koji omogućava glasačima da zanemare raspored kandidata na listama.“

Ova zabrinutost Venecijanske komisije bila je opravdana, te je posebno primijećena u izborima 2006. kada je više od 30 žena izgubilo svoja mjesta u odnosu na kolege muškarce koji su bili pozicionirani niže na listama kandidata.

Na 35. sjednici UN Komiteta za eliminaciju diskriminacije žena (CEDAW/C/BiH/CO/3 od 2. juna 2006. godine) u tač. 29. i 30. izrazio je zabrinutost zbog nedovoljne zastupljenosti žena u procesima donošenja odluka i pozvao državu članicu da uskladi Izborni zakon BiH sa Zakonom o ravnopravnosti spolova u BiH, te pojača i provede mjere za veću zastupljenost žena u izabranim tijelima.

"29. Iako uvažava činjenicu da Zakon o ravnopravnosti spolova BiH propisuje ravnopravnu zastupljenost u procesima donošenja odluka, Komitet izražava zabrinutost što nedavni amandmani na Izborni zakon nisu uvažili ovaj aspekt, te je nadalje zabrinut što je uvođenje otvorenih kandidatskih lista na zadnjim izborima rezultiralo značajnim smanjenjem broja žena u Parlamentarnoj skupštini BiH (...)"
http://www.oscebih.org/default.aspx?id=130&lang=BS

Što znači da su Efendićeve izjave po svim segmentima dokazane neosnovanim, lažnim, pogrešnim i protu- UN-ovim / OSCE-ovim preporukama za promjenom.
kamen spoticanja

#398 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

dakle da zatvorimo liste?...ooo sto bi to godilo tihicu,zlatku,fahri i inim
ovako je najpostenije...stavis na liste kandidate i ostavis im jednake mogucnosti...ostalo je valjda do njih samih
svako drugo rijesenje jeste diskriminacija...uvijek nekoga ili necega
odr0n

#399 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

Post by odr0n »

kamen spoticanja wrote:dakle da zatvorimo liste?...ooo sto bi to godilo tihicu,zlatku,fahri i inim
ovako je najpostenije...stavis na liste kandidate i ostavis im jednake mogucnosti...ostalo je valjda do njih samih
Haj ne trolaj i pročitaj ponovo.
kamen spoticanja

#400 Re: Semir Efendić žene u ženskim organizacijama nazvao frust

odr0n wrote:
kamen spoticanja wrote:dakle da zatvorimo liste?...ooo sto bi to godilo tihicu,zlatku,fahri i inim
Haj ne trolaj i pročitaj ponovo.
nema potrebe...ne budi frustriran :D
post je pun nategnutih teza o vjecitoj nepravdi prema zenama i slicnim klincima
jedino sto konkretno spominje jeste nemogucnosti da zene budu izabrane bez obzira sto su na listama( ne kaze tacno zasto :-) ) pa se preporucuje da zatvorimo liste da bi kao lakse utjecali na pomenute politicke lidere i tako ne bi bilo gender diskriminacije...
dakle bla bla bla...tacno ono zbog cega pomenute iz udruzenja kuca-maca i sl uzimaju lovu...
zanimljivo je da su iste argumente imali i tihic i zlatko kad su isli s paketom promjena izbornog zakona...svaki u svoje vrijeme...kazu likovi "zatvorimo liste,pa ce zene biti ravnopravnije"
a i politicka nedonoschad znaju zasto njima trebaju zatvorene liste...
Post Reply