Obrazovanje i veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
motorna_pila

#376 Re: Obrazovanje i veze

Post by motorna_pila »

Jebes knjigu kad je on na birou, sa VSS.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
motorna_pila

#377 Re: Obrazovanje i veze

Post by motorna_pila »

insomnia78 wrote:
blugirl wrote:Blago receno: presudno. Ako mislis ozbiljno. A zaj.... se mozes i sa SSS
Ma ja bitno je nek je fakultetski obrazovan, po mogucnosti magistar. Nema veze recimo sto nema posla, auta, stana i zivi sa starcima.
Bolji je opet od nekog ko nema faxa al radi dobar poso, ima auto, svoj stan.

s' moje sokocalo
:thumbup:
Troll_Happens

#378 Re: Obrazovanje i veze

Post by Troll_Happens »

Mora imat fakultet ili neku visuu skolu i da nije lijena i prljava. Kako ona tako i kuca/stan u kom zivi. Ako to nestima moze biti jeb. Angelina odvalio bih je od sebe za sva vremena.... :zjev:
Ujedam

#379 Re: Obrazovanje i veze

Post by Ujedam »

direktni wrote:Lijepo je biti obrazovan, al' mnogo su bitnije neke druge stvari za vezu ili brak (ima ih kijamet).
Fino si to rekao :-D
Walther

#380 Re: Obrazovanje i veze

Post by Walther »

Eurosa wrote:Ne mora uopste bitiobrazovan koliko i ja ali mora raditi koliko i ja radim, ili se truditi bar.Kad ja mogu x sahata dnevno,moze vala i on. :)
Obrazovanje obavezno, diploma nije. Neki ljudi ce biti papani i sa 150 diploma. Kad svaka prica zavrsi i pocne sa sta je kupila/obukla/vidjela dodje mi da se upucam.
BadCopy

#381 Re: Obrazovanje i veze

Post by BadCopy »

Ispade vi svi noci provodite pricajuci o atomskoj fizici.,romanima i nobelovcima.
U sustini je da ga zemo dobro slozi a zena dobro skuha

Od zla oca od gore matere
tagomago

#382 Re: Obrazovanje i veze

Post by tagomago »

ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
Walther

#383 Re: Obrazovanje i veze

Post by Walther »

tagomago wrote:ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
To se inace zove preseravanje osim ako ne govorimo o kadru svjetskog kvalitetu.... a nesto sumnjam da o tome govorimo.
tagomago

#384 Re: Obrazovanje i veze

Post by tagomago »

Walther wrote:
tagomago wrote:ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
To se inace zove preseravanje osim ako ne govorimo o kadru svjetskog kvalitetu.... a nesto sumnjam da o tome govorimo.
može ti biti preseravanje koliko hoće, ali to je puka realnost; zašto bi nekome ko je ambiciozna osoba (ne govorim o laktanju tipičnom za nas, već onako, radišnost prije svega), koja nastoji sebe usavršiti u onome što misli da treba i može, bila privlačna pasivno-letargična osoba, lezi hljebu da te jedem, a uz to nije-moj-hljebparazit? ne može biti. ambicioznost nema veze sa količinom zarađenog novca nego prvenstveno željom da se od života nešto načini a da to nije fejsbučno predstavljanje i zabavljanje uže i šire populacije. nigdje ne rekoh da obrazovanje mora biti formalno-akademsko, stupnjevito, sa titulama, neka bude neformalno, neka se tiče nekog specifičnog područja, što da ne. o uslovima ne bih; najopjevaniji mit jeste da ovdašnja mladež ne može naći posao, naći izvor finansiranja. true, ali jer ovdašnja mladež ne zna šta želi od sebe. odnosno zna - ne želi ništa.
addy_sa

#385 Re: Obrazovanje i veze

Post by addy_sa »

da li se dosadasnja rasprava moze povrsno rezimirati :
-za sex sss
-za "vodanje" i eventualnu zajednicu vss

:D
JThomas

#386 Re: Obrazovanje i veze

Post by JThomas »

"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
petunija

#387 Re: Obrazovanje i veze

Post by petunija »

JThomas wrote:"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
:thumbup:
tagomago

#388 Re: Obrazovanje i veze

Post by tagomago »

addy_sa wrote:da li se dosadasnja rasprava moze povrsno rezimirati :
-za sex sss
-za "vodanje" i eventualnu zajednicu vss

:D

ne nužno. :mrgreen:
ja opet naglašavam, nije poenta u akademskoj diplomi ili tituli, nego u tome šta osoba hoće. eno pun biro vss, a hiperprodukcija ne prestaje. treba biti kreativan. dosjetljiv.
JThomas wrote:"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
ne znam zašto kategorišemo na osnovu spola? posve je nebitno je li pasivna muška ili ženska osoba. osim ako ne ganjamo predrasude.
JThomas

#389 Re: Obrazovanje i veze

Post by JThomas »

a ko kategoriše na osnovu spola? jesam to trebao napisati biznismen/ka?
PurpleSky

#390 Re: Obrazovanje i veze

Post by PurpleSky »

Danas svako ima diplomu. Ja eto ne znam nikog da je mnogo želio tu diplomu, a da je nikad nije dobio. Ili je kupe, ili ponavljaju godine.. ali i državni se završi kadtad, ili se prebaci na nešto lakše. Ugl. svi je imaju.

I whats the point onda

Drugo je bilo u doba naših mama i tata, kada je studirao samo onaj ko je fkt htio. (dok su ovi sa srednjom imali ok život i bez toga, a danas..)
JThomas

#391 Re: Obrazovanje i veze

Post by JThomas »

tačno tako. prije je završavao onaj ko fakat hoće, a danas ne završava samo ko fakat neće, svi ostali nekako završe.
Googlerica

#392 Re: Obrazovanje i veze

Post by Googlerica »

dosadni ste sa obrazovanjem , bitno je biti uspjesan :)
a ako su privante firme,naravno da je razumljivo da sin/kcerka naslijedi oca/majku :-D
Googlerica

#393 Re: Obrazovanje i veze

Post by Googlerica »

direktni wrote:
Googlerica wrote:dosadni ste sa obrazovanjem , bitno je biti uspjesan :)
a ako su privante firme,naravno da je razumljivo da sin/kcerka naslijedi oca/majku :-D
Ma ja, samo još kod nas djeca ljekara i stomatologa nastavljaju privatnu praksu, kao da se radi o stolarskoj ili autolakirerskoj radnji. Djeca im Bogom dana i nadarena. :D
ima i pozitivnih primjera,nema potrebe biti ljubomoran :D eh et' prema takvoj logici,djeca nisu sposobna nastavaiti profesiju roditelja,van BiH to je normlana pojava,ako djete ne dokaze sposobnosti,ne moze nastaviti sa poridcnom praksom
JThomas

#394 Re: Obrazovanje i veze

Post by JThomas »

direktni wrote:
Googlerica wrote:dosadni ste sa obrazovanjem , bitno je biti uspjesan :)
Ma ja, samo još kod nas djeca ljekara i stomatologa nastavljaju privatnu praksu, kao da se radi o stolarskoj ili autolakirerskoj radnji. Djeca im Bogom dana i nadarena. :D
sve u redu ako je privatna praksa. al' u nas djeca fakultetskih profesora nasljeđuju katedre.
tagomago

#395 Re: Obrazovanje i veze

Post by tagomago »

JThomas wrote:a ko kategoriše na osnovu spola? jesam to trebao napisati biznismen/ka?
jok tih đenderskih procedura, živimo u beiha, samo kažem da je pasivno žensko=pasivno muško. zgubidani oboje.
lua

#396 Re: Obrazovanje i veze

Post by lua »

Nije mi bitno. Znam mnogo pametnih ljudi bez diplome, tako da...
McMoy

#397 Re: Obrazovanje i veze

Post by McMoy »

Voli svaka da se pohvali diplomom/zvanjem svog momka/muža.

A poslije nekoliko godina kad se uvjeri da je taj zaista čisti intelektualac, onda traži kakvog šofera ili rudara. :P :D
lua

#398 Re: Obrazovanje i veze

Post by lua »

Trebao bi se svako svojom diplomom hvaliti (ako se ikako treba hvaliti), a ne tuđim uspjesima.
Al' haj'.
Googlerica

#399 Re: Obrazovanje i veze

Post by Googlerica »

McMoy wrote:Voli svaka da se pohvali diplomom/zvanjem svog momka/muža.

A poslije nekoliko godina kad se uvjeri da je taj zaista čisti intelektualac, onda traži kakvog šofera ili rudara. :P :D
a sto ako je obratno ,zena obrazovanija od muza :D
MaliSale

#400 Re: Obrazovanje i veze

Post by MaliSale »

McMoy wrote:Voli svaka da se pohvali diplomom/zvanjem svog momka/muža.

Zasto se ne bi pohvalila da joj momak drzi burekdzinicu na carsiji :D
Post Reply