Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- motorna_pila
#376 Re: Obrazovanje i veze
Jebes knjigu kad je on na birou, sa VSS.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- motorna_pila
#377 Re: Obrazovanje i veze
insomnia78 wrote:Ma ja bitno je nek je fakultetski obrazovan, po mogucnosti magistar. Nema veze recimo sto nema posla, auta, stana i zivi sa starcima.blugirl wrote:Blago receno: presudno. Ako mislis ozbiljno. A zaj.... se mozes i sa SSS
Bolji je opet od nekog ko nema faxa al radi dobar poso, ima auto, svoj stan.
s' moje sokocalo
- Troll_Happens
#378 Re: Obrazovanje i veze
Mora imat fakultet ili neku visuu skolu i da nije lijena i prljava. Kako ona tako i kuca/stan u kom zivi. Ako to nestima moze biti jeb. Angelina odvalio bih je od sebe za sva vremena.... 
-
Ujedam
#379 Re: Obrazovanje i veze
Fino si to rekaodirektni wrote:Lijepo je biti obrazovan, al' mnogo su bitnije neke druge stvari za vezu ili brak (ima ih kijamet).
-
Walther
#380 Re: Obrazovanje i veze
Obrazovanje obavezno, diploma nije. Neki ljudi ce biti papani i sa 150 diploma. Kad svaka prica zavrsi i pocne sa sta je kupila/obukla/vidjela dodje mi da se upucam.Eurosa wrote:Ne mora uopste bitiobrazovan koliko i ja ali mora raditi koliko i ja radim, ili se truditi bar.Kad ja mogu x sahata dnevno,moze vala i on.
- BadCopy
#381 Re: Obrazovanje i veze
Ispade vi svi noci provodite pricajuci o atomskoj fizici.,romanima i nobelovcima.
U sustini je da ga zemo dobro slozi a zena dobro skuha
Od zla oca od gore matere
U sustini je da ga zemo dobro slozi a zena dobro skuha
Od zla oca od gore matere
-
tagomago
#382 Re: Obrazovanje i veze
ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
-
Walther
#383 Re: Obrazovanje i veze
To se inace zove preseravanje osim ako ne govorimo o kadru svjetskog kvalitetu.... a nesto sumnjam da o tome govorimo.tagomago wrote:ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
-
tagomago
#384 Re: Obrazovanje i veze
može ti biti preseravanje koliko hoće, ali to je puka realnost; zašto bi nekome ko je ambiciozna osoba (ne govorim o laktanju tipičnom za nas, već onako, radišnost prije svega), koja nastoji sebe usavršiti u onome što misli da treba i može, bila privlačna pasivno-letargična osoba, lezi hljebu da te jedem, a uz to nije-moj-hljebparazit? ne može biti. ambicioznost nema veze sa količinom zarađenog novca nego prvenstveno željom da se od života nešto načini a da to nije fejsbučno predstavljanje i zabavljanje uže i šire populacije. nigdje ne rekoh da obrazovanje mora biti formalno-akademsko, stupnjevito, sa titulama, neka bude neformalno, neka se tiče nekog specifičnog područja, što da ne. o uslovima ne bih; najopjevaniji mit jeste da ovdašnja mladež ne može naći posao, naći izvor finansiranja. true, ali jer ovdašnja mladež ne zna šta želi od sebe. odnosno zna - ne želi ništa.Walther wrote:To se inace zove preseravanje osim ako ne govorimo o kadru svjetskog kvalitetu.... a nesto sumnjam da o tome govorimo.tagomago wrote:ili obrazovanje i napredovanje (u struci ili profitabilnom hobiju, svejedno) ili samostalno poduzetništvo, treće opcije nema kad neko pređe izvjesne godine, iskrena ambicioznost krasi svakog insana, pasivnost za život i o životu je terminalni studij ogoljenja persone te nije privlačna.
-
addy_sa
#385 Re: Obrazovanje i veze
da li se dosadasnja rasprava moze povrsno rezimirati :
-za sex sss
-za "vodanje" i eventualnu zajednicu vss

-za sex sss
- JThomas
#386 Re: Obrazovanje i veze
"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
- petunija
#387 Re: Obrazovanje i veze
JThomas wrote:"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
-
tagomago
#388 Re: Obrazovanje i veze
addy_sa wrote:da li se dosadasnja rasprava moze povrsno rezimirati :
-za sex sss
ne nužno.
ja opet naglašavam, nije poenta u akademskoj diplomi ili tituli, nego u tome šta osoba hoće. eno pun biro vss, a hiperprodukcija ne prestaje. treba biti kreativan. dosjetljiv.
ne znam zašto kategorišemo na osnovu spola? posve je nebitno je li pasivna muška ili ženska osoba. osim ako ne ganjamo predrasude.JThomas wrote:"ambicija" kod nas = vidjela žaba gdje se konji kuju. u nas je karijera stručni saradnik u ministarstvu, a mladi uspješni biznismen onaj kojem otac ostavi firmu.
- JThomas
#389 Re: Obrazovanje i veze
a ko kategoriše na osnovu spola? jesam to trebao napisati biznismen/ka?
-
PurpleSky
#390 Re: Obrazovanje i veze
Danas svako ima diplomu. Ja eto ne znam nikog da je mnogo želio tu diplomu, a da je nikad nije dobio. Ili je kupe, ili ponavljaju godine.. ali i državni se završi kadtad, ili se prebaci na nešto lakše. Ugl. svi je imaju.
I whats the point onda
Drugo je bilo u doba naših mama i tata, kada je studirao samo onaj ko je fkt htio. (dok su ovi sa srednjom imali ok život i bez toga, a danas..)
I whats the point onda
Drugo je bilo u doba naših mama i tata, kada je studirao samo onaj ko je fkt htio. (dok su ovi sa srednjom imali ok život i bez toga, a danas..)
- JThomas
#391 Re: Obrazovanje i veze
tačno tako. prije je završavao onaj ko fakat hoće, a danas ne završava samo ko fakat neće, svi ostali nekako završe.
-
Googlerica
#392 Re: Obrazovanje i veze
dosadni ste sa obrazovanjem , bitno je biti uspjesan
a ako su privante firme,naravno da je razumljivo da sin/kcerka naslijedi oca/majku
a ako su privante firme,naravno da je razumljivo da sin/kcerka naslijedi oca/majku
-
Googlerica
#393 Re: Obrazovanje i veze
ima i pozitivnih primjera,nema potrebe biti ljubomorandirektni wrote:Ma ja, samo još kod nas djeca ljekara i stomatologa nastavljaju privatnu praksu, kao da se radi o stolarskoj ili autolakirerskoj radnji. Djeca im Bogom dana i nadarena.Googlerica wrote:dosadni ste sa obrazovanjem , bitno je biti uspjesan![]()
- JThomas
#394 Re: Obrazovanje i veze
sve u redu ako je privatna praksa. al' u nas djeca fakultetskih profesora nasljeđuju katedre.direktni wrote:Ma ja, samo još kod nas djeca ljekara i stomatologa nastavljaju privatnu praksu, kao da se radi o stolarskoj ili autolakirerskoj radnji. Djeca im Bogom dana i nadarena.Googlerica wrote:dosadni ste sa obrazovanjem , bitno je biti uspjesan![]()
-
tagomago
#395 Re: Obrazovanje i veze
jok tih đenderskih procedura, živimo u beiha, samo kažem da je pasivno žensko=pasivno muško. zgubidani oboje.JThomas wrote:a ko kategoriše na osnovu spola? jesam to trebao napisati biznismen/ka?
- lua
#396 Re: Obrazovanje i veze
Nije mi bitno. Znam mnogo pametnih ljudi bez diplome, tako da...
- McMoy
#397 Re: Obrazovanje i veze
Voli svaka da se pohvali diplomom/zvanjem svog momka/muža.
A poslije nekoliko godina kad se uvjeri da je taj zaista čisti intelektualac, onda traži kakvog šofera ili rudara.

A poslije nekoliko godina kad se uvjeri da je taj zaista čisti intelektualac, onda traži kakvog šofera ili rudara.
- lua
#398 Re: Obrazovanje i veze
Trebao bi se svako svojom diplomom hvaliti (ako se ikako treba hvaliti), a ne tuđim uspjesima.
Al' haj'.
Al' haj'.
-
Googlerica
#399 Re: Obrazovanje i veze
a sto ako je obratno ,zena obrazovanija od muzaMcMoy wrote:Voli svaka da se pohvali diplomom/zvanjem svog momka/muža.
A poslije nekoliko godina kad se uvjeri da je taj zaista čisti intelektualac, onda traži kakvog šofera ili rudara.![]()
-
MaliSale
#400 Re: Obrazovanje i veze
Zasto se ne bi pohvalila da joj momak drzi burekdzinicu na carsijiMcMoy wrote:Voli svaka da se pohvali diplomom/zvanjem svog momka/muža.
A poslije nekoliko godina kad se uvjeri da je taj zaista čisti intelektualac, onda traži kakvog šofera ili rudara.![]()